Jump to content
Порталът към съзнателен живот

mayamom

Участници
  • Общо Съдържание

    5
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Жена

mayamom's Achievements

  1. Момчето страда от тази болест от 2000г. за този период му се е получавала 5 или 6 пъти. Влиза ряско в депресия (днес е здрав и утре може да се събуди болен) излиза от нея понякога пак ряско друк път постепенно. В началото мислихме, че няма определена причина, но сега вече като се върнем назад винаги е имало причина (силен стес). Той е много чуствителен има ниска самооценка, винаги е живял с родителите си. Въпреки че има диагноза БАР, той никога не е имал маниен епизод, всичките пъти е бил в много тежка депресия с соицидни мисли. Някои доктори казават, че не е задължително да си имал мания, за да имаш БАР, заради ряското влизане и излизане от болестта, го определяли като БАР. Незнам до колко това е вярно. Д-р Първанов може да изкаже своето мнение. Искам да попитам един депресивен период, колко може да трае, момчето вече 10 месеца е така и се бори, но му е много трудно. Благодаря!
  2. Здравейте, имам следното питане. Ако даден човек е бил в ремисия с оипределени лекарства преди години, те биха ли повлияли в сегашен момент, когато човекът е в депресия? Благодаря!
  3. От статията, която ми пратихре, разбирам, че БАР и БПД много трудно се разграничават. Т.е. при БПД антидепресантите могат да влошит състоянието на пациента нали така? Ние също мислим, че диагнозата му не е определена точно и за това той не може да се повлияе от лекарствата, понеже не се лекува правилно. Възможно ли е самите лекарства да го вкарват в депресия? Дори има доктори , които го определят като рекурентно депресивно разстойство. Благодаря!
  4. Благодаря, за съвета. Възможно ли е да остане в това си състояние завинаги? Да той пие и в момента т. нар. " стабилизатори на настроението" , но въпреки това по никакъв начи не се повлиява от тях, вече 10месеца.
  5. Здравейте, трябва ми помощ. Брат ми преди 10г. когато трябваше да влиза в казармата се изплаши и изпадна нещо като в депресия. Тогава за около месец-два вземаше лекарства и се възстанови. Вече почти 10 години през определен интервал от време изпада пак в това състояние (не иска да общува с никого, няма желание за живот има соициден риск-правил е няколко опита за смоубийство.) През всичките тези години се е лекувал медикаментозно с различни видове антидепресанти. Когато излезне от този лош период- така ще го нареча, животът му протича нормално има си приятелка, излиза, работи. Когато изпадне в него напълно се изолира. За тези 10г. му се е получавало около 5 пъти, като до сега никога не се елекувал клинично, допреди 10месеца, когато изпадна пак в това състояние. Лежал е в почти всички клиники в София и във всяка е с различна диагноза или Депресия или БАР. Само да уточня до сега никога не е имъл маниен период, винаги е било депресия и тя много тежка, непрекъснато плаче и с много силни мисли за самоубийство. Този период на депресия трае всеки път различно от 2 до 6 месеца при него. Сега вече 10 месеца е в това състояние, като през тези месеци е опитано всякакъв вид лечение. Правени са му 12 електрошока-няма ефект, пиене непрекъснато на лекарства-няма ефект, всякакъв вид алтернативна медицина (иглотерапия и мн др неща.) Той много се измъчва, мисли че няма да се оправи. Въпросът ми е как мога да му помогна? Бихте ли ми дали някакъв съвет? Благодаря предварително!
×
×
  • Добави...