Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Айва

Участници
  • Общо Съдържание

    10
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Всичко добавено от Айва

  1. Здравей Pencil! Не знам за другите, но за мен самата, именно раждането на дъщеря ми(желаех я силно и с цялото си сърце) ми донесе събирането на разпилените и хаотични до тогава части на целостта. Видях пътя си, започнах да обръщам внимание на знаците, да имам по-голямо доверие на вътрешното Аз(според мен това е бил правилно поставен знак в моята карта). Колкото до това, че "хората, които преди си знаел с буден и жив дух, с искрящ ентусиазъм и жива духовност, сега говорят единствено за поредната си материална придобивка" смятам, че те са пренасочили енергията си на чисто материално ниво, може би защото там е по-лесно да видиш резултатите от дейността си, отколкото в духовната сфера. Но затова пък са и най-нетрайни. Единствената прилика, ако мога така да се изразя е, че и в материалното и в духовното нива, трябва постоянно да търсиш, да се усъвършенстваш, да се бориш, за да не изгубиш постигнатото. Мисля, че зависи от силата на душата, от вярата й, от съзнателно поетия път, от избора, който тя прави! Всеки сам избира пътя си!
  2. Здравейте! Аз вярвам в прераждането на душите. Мисля, че целта на всеки живот е - да израстнем до максималния си потенциал, като се учим да вземаме най-правилните решения в ежедневието си. С хората и обстоятелствата, които идват в живота ни, ни се дава възможност да се научим на Любов, да развием таланти и способности, да израстнем в разбирането си - накратко, да станем всичко, което ние, като Божии деца, сме способни да бъдем. Дежа-вутата, съвпаденията, "случайностите" и други подобни са знаци, че сме в синхрон с живота, който сме планирали, преди да дойдем тук! Те са редки и ценни сигнали, резониращи от нашето подсъзнание към съзнанието ни, като казват : "спомням си картата, която направих", един блажен, бърз поглед към дома! Мисля, че тези знаменца са повратни моменти в нашия живот и ако ги игнорираме или пропуснем (понеже сме ги забравили), поемаме по други пътища, защото вариантите са много в зависимост от направените избори. Предполагам, че пак ще стигнем успешно на финала, но навярно малко по-бавно и с повече трудности по пътя ни.Защото, когато в живота ни е предопределено да настъпи някакъв специален момент, това обикновенно става. Дано не съм се отплеснала от темата. С най-добри чувства - Айва.
  3. Здравейте приятели! Напълно съм съгласна с Еси, че сродната ти душа, може да не е интимната ти(брачна) половинка, както я възприемат повечето хора. Връзката ни с нея може да бъде на съвсем друго ниво - духовно. Според моя опит, когато я откриеш усвояването на уроците във живота, става по-бързо и лесно, и за двете души. Възможно е да съществува силна телепатична/интуитивна връзка между вас. Не е нужно да играеш никаква роля - защото повечето хора точно това правят, имате почти сходни интереси и възгледи, но и определени различия в зависимост от пътя на развитие, който следвате. Съгласна съм и с Иво, че сродната ни душа не винаги се преражда с нас във всеки един живот. Но това не означава, че и ние не трябва да се прераждаме и да забавяме развитието си. Не случайно на страницата на astrohoroscopa.info най-отдолу се изписва следният текст : " Нищо не се случва на Земята, без да е написано на Небето" Благодарна съм на моята сродна душа, че е тук и ми помага да изявя възможно най-силно себе си в този живот. С най-добри чувства - Айва
  4. Здравей Таня! Много съжалявам, че си останала с това впечатление от моите думи- не си ме закопала!А може би просто се е проявил моят ретрограден Меркурий и изразеното от мен мнение, те е засегнало - извинявай! Не се съмнявам в мъдростта и опита ти, ни най-малко.Всеки от нас си има собствено възприятие на нещата, от където и толкова много, и различни гледни точки. Според мен форумът е необходим, защото тук можеш да си свериш часовника както се казва, а и да помогнеш на някого без да си го планирал.Затова и дадох примера с лекаря(нямах в предвид теб), а просто че аз самата не бих започнала да се занимавам професионално с астрология,докато не настъпи момент в който да съм 99% сигурна, че мога с помоща на тази наука и знанията си да помагам на другите да намерят верните пътища, ако въобще настъпи такъв момент, защото никога не съм си мислила, астрологията да ми е професия.Според мен тук има достатъчно добри професионални и любители астролози с които да се обменя информация. Задавам определени въпроси, към всички, защото опитът ми ме е научил, че някои отговори идват от съвсем неочаквани места и хора, дори и те самите да не го осъзнават, ми помагат. Аз не се оставям да бъда водена сляпо, нито слушам слято.Трудности има навсякъде, но не се отказвам и не спирам.Търся истината си постоянно. Търсенето ми на духовното започна от астрологията и през определен период от време, след преминаване на всяко следващо ниво, отново ме връща към отделни части на тази наука, така че много добре те разбирам. Според мен, правиш много добре, че запознаваш участниците във форума с различни и интересни статии и откъси на произведения, но не очаквай всички да те разбират(нали затова сме различни).Много ми хареса и интервюто, което си намерила със Захарий Ситчин, това е в област която ме интересува. И накрая, ако ми позволиш - един съвет (не е задължително да го приемеш) и не желая да те обидя!!!: Не приемай толкова остро всичко, което ти се казва, може би този, който го изрича няма в предвид това, което ти възприемаш! Аз самата се уча все още да се поставям на мястото на другия, за да видя и неговата гледна точка! Според мен това е от многото квадратури и опозиции в моят хороскоп. А ти как мислиш? С най-добри чувства - Айва!
  5. Здравей Таня! Чела съм почти всичко във форумите, защото ми е интересно и поучително да следя разговорите на по-опитните и различните интерпретации на темите. Не мисля, че е егоистично да влагаш толкова труд в самоусъвършенстването, още повече, че не всички хора могат да бъдат добри астролози(като вид професия) - това е личното ми мнение. Ако с изучаването и прилагането на знания от астрологията, успея първо за себе си да ги обясня и правилно да ги приложа, водена от Божественият Дух в мен, това е може би първата и най-важна стъпка към духовното израстване - и не виждам друг по-висш смисъл за мен самата в този момент на "сега". И това, че нямам учител-астролог, не означава, че нямам - духовен учител, който да ме напътства и ръководи по избрания от мен път и в този живот! Ако там на Небето, съм си написала, че тук на Земята, ще се занимавам с астрология и така ще помагам на хората около мен, значи така и ще бъде.Но без да познавам в детайли тази Вселенска наука, не бих и посмяла, дори с хуманна цел, да давам насоки в житейският път на другите спрямо интерпретацията на хороскопа им. Затова ще продължавам да чета, всичко което се обсъжда тук във форумите, книгите написани от опита на професионалистите, да задавам въпроси и да се уча: от вас, от големите имена в астрологията, от живота. Таня, според мен тук нещата не опират до егоизма - да имаш знания само за себе си.Много зависи от това, до колко пълни и всеобхватни са те и как си се научил да ги прилагаш.(Ако си болна и трябва да отидеш на лекар, предполагам ще си потърсиш някой много добър и с опит доктор, за който професията е смисъла на живота. Не би искала да те лекува медик, който е избрал тази професия, само защото е престижна или защото се изкарват добри пари - нали?) С най-добри чувства в опита си, да защитя собствената си позиция по този въпрос - Айва.
  6. Благодаря за съвета, Зара! И моята цел не е да ставам професионален астролог.А просто да си обясня случващите се в живота ми "хубави" и "лоши"-поучителни случки, подаръците и ударите на съдбата, сънищата ...Хубавото в астрологията е, че ти дава така нужните знания(разбирасе, ако ги искаш),къде и как да не залитнеш по пътя си в търсене и реализиране на себе си, според Божествените и Космически закони! Айва
  7. Здравей Таня! Благодаря за отговора ти. Аз все още нямам учител, обучавам се сама, но имам желание и може би ще посещавам курсовете от септември във Варна. Честно и на мен самата ми се искаше повече да е Плацидиус, защото нещата сякаш по-правилно се нареждаха пре него. С поздрав - Айва!
  8. Много благодаря, Таня! Опита се придобива с времето, а аз все още съм начинаеща в астрологията. Айва
  9. Здравейте! А как е най-правилно да се тълкува: Моите господар по знак(Везни) на AS - Венера и господар по дом на AS - Марс се намират в 8-ми дом и двете в стелиум със Слънцето в Близнаци, а 8-ми дом е под знака на Телец, отново с управител - Венера. Освен това Венера е изгряла(асцендирала) преди Слънцето. Нямам желание да се занимавам с финансиите на другите, но постоянно ми се налага. Не се очертава от никъде да получа наследство.Имам способността да се възтановявам след емоционални, душевни или финансови загуби. Но не мога да преценя все още, кое надделява Венера във Знака на AS, във 8-ми дом, на Телеца или в Близнаци. Бихте ли ми помогнали в разчитането им. Предварително ви благодаря! Айва
  10. Здравейте! Начинаеща съм и ме интересува, по коя система е най-правилно да се разглежда хороскопа, по Кох или Плацидиус? Питам защото, в моят хороскоп има съществена разлика между двете в градусите и знаците,за начало на домовете! Моля помогнете ми!
×
×
  • Добави...