Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Boxser

Участници
  • Общо Съдържание

    27
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

1 Следващ

За Boxser

  • Рожден Ден 17.08.1974

Профил Информация

  • Пол
    Мъж
  • Местоположение
    Бургас
  • Интереси
    Какво ме вълнува: История на Фотографията (с обучение в чужбина), Психология и Психотерапия (с обучение в чужбина), Езотерика, Духовни Учения и Практики (занимния с Бойни изкуства и с Йога), Спорт (бивш проф. боксьор в отбор заедно с Калин Кардамов от БГ), Екстремни дейности, Съвремието, Природата, Awto, Литература, Музика, Култура, Изкуство, История на Изкуството, Приятелите (Калин, Цветан, Лазар, Коста, Лоли, Денис, Сава, Аспарух, Мирослав и пр.), Живота, Учението за Смъртта и подобни

Последни Посещения

3422 посещения на профила

Boxser's Achievements

  1. Това с цитатите тук беше много яко! Поздравления! ЙОГА ВЪВ ВРАЦА - за този град, а и за още много градове, че и извън предела на страната, голямата Светлина идва от ЛОРА ЙОРДАКИЕВА - МАХАТМАДЕВИ - www.mahatmadevi.com - като най - отдавна започнала да преподава Йога, Махатмадеви е написала и публикувала доста книги на Духовна тематика, а и книги за Йога - наръчници, ръководства, методики. Там има доста по темата за вегетарианството - толкова ценна информация. Авторката споделя как в основата на вегетарианството стои етиката и след това говори за здравният проблем (въпрос). Жалко че такива като нея са доста заети и не се пишат тук при нас във форуми като този, за да ни разгърне темата такъв голям професионалист! Във Facebook засекох страницаКамала - Йога във Враца - там се представя работата на Лора Йордакиева - Махатмадеви, но чрез някакъв администратор. Беше ми полезно много, ама ми се иска да можем да говорим с експерт като Лора тук директно! За съжаление такива личности работят страшно много и няма как да ги хванем за дискусия! А за всички ни ще е от полза!
  2. Разбрах, че Лора Йордакиева (модела от снимките) има и личен уебсайт www.mahatmadevi.com Полезен е много! И приятен! :-)
  3. vorfax, чакай, защо ни сравняваш с животните и то само с хищните? Нали не сме животни? Като хора можем повече да съчувстваме и състрадаваме. Елементите, протеините ... това кой го казва? Едната ми дъщеря е вегетарианка по рождение. И най-вероятно щях да упорствам и да я пречупя, да прояде месо (както си спомних преди години, че се беше случило и с мен като малка) именно заради тези измишльотини за есенциални, незаменими и не знам какви али-бали, с каквито и моята главица беше напълнена Обаче щерката се "изхитри" и брутално се изприщваше от най-малката хапка месо, дори от яйце. И аз се предадох. Години наред й приготвях отделно вегетарианска храна и внимателно я наблюдавах, притеснена, че ще боледува, че няма да расте нормално ... Нищо подобно. Тя е едно абсолютно здраво дете, веднъж в живота си е пила антибиотик, дори настинки и грипове я заобикалят, това може да потвърди и личната лекарка, расте нормално, тренира активно... Може да кажеш - изключение; но аз все по-често виждам такива деца. А и преди е имало също. Много хора и в този форум споделят, дори и тези които сега си се хранят с месо, как като малки не са искали, но са ги приучили, защото е полезно. И какво се получава - значи не ни е вкусно, не ни е нужно, а да го ядем - защо? След цитата горе, в горещата точка и аз да се включа! Преди години се хранех под диета, в която се включваше многп месо, защото тогава бях тинейджър, които тренираше Бокс като луд (участвах и в състезания професионално) и ми се казваше че трябва да будя ярост в мен като наблягам на месото. В един ден се срещнах очи в очи с истината - човек трябва да се пази от агресията си и да я успокоява в себе си. Така почти от едната крайност, аз отидох (но вече готов) в другата и минах на Йога, а там ме чакаха истините за Вегетарианството - за морала, за здравословността на този вид хранене ... И преобърнах целият си светоглед само, защото попаднах на наистина най - добрият Учител. Та казвам, че сега съм зрял мъж, който е вегетарианец от години. Здрав съм на бик. Бокса ми остана голяма любов, но пред очите ми светнаха Бойните изкуства и аз ги съчетавам с Йогата. Храня се здравословно и без месо. Силата не ми е намаляла, нито каквото и да било. Не се отразява и на мъжествеността да не ядеш месо - гарантирам! Просто като можем да сме чисти и по - добри, защо да не сме? Веднага хваля този/тази, който е написал/а горното и се вклювам в нейна подкрепа. Освен това бързам и да кажа, че не харесвам хората, които 'навиват' онзи, който не яде месо, да почне яде ... това е една грозна ниизост и е поведение непристойно, а който се поддаде на такива уговорки, си е слабак за мен. Ако си станал вегетарианец и си израстнал, за какво ти е да се връщаш морално назад!?
  4. Докато бях студент в чужбина, мой основни занимания в изкуството на фотографията, ме доведоха (както и Христо) до класните модели на нашето съвремие. Престижните модели, които са възвишени и са наистина художествени модели, са рядкост. Това са много деликатни модели, които ни пренасят в уникалният свят на изкуството. Те могат да претворят стилни форми, да изиграят емоции, които им изискват поръчителите (фотографите, художниците), за да могат самите фотографи и художници да отразяват и рисуват с помощта на моделите, за да може композицията им да се получи качествено, да е успешна, да разказва. С модела Лора Йордакиева, (за който Христо е повдигнал въпроса), могат се дадат много примери (избирам само няколко) и могат да се покажат отражения и стил, каквито са пожелали фотографите от модела. Портрет, Арт етюди и Натюрморт (качих снимки в Галерията си за нагледност) са показателни примери, добри примери. Какво място има жената в изкуството? – Огромно! Точно с помощта на жената се правят сравнения с природни форми, с помощта на жената се изразява одухотвореност. Жената е едно съчетание на изкусителното (Дяволското) и одухотвореното (Божественото) в едно общо цяло. С жената, изкуството придобива смисъл. В центъра на самото изкуство е женският образ. Изкуството не може без жената. Картини, скулптури, фотографии – те ‘пеят’ чрез женският образ. Аз оставих в Галерията си малко фотографии на модела Лора Йордакиева (с която няколко души тук даваме пример за жената в изкуството), защото за Лора като модел знам, че е идентифицирана с престиж, с висока класа, ценена е изключително като дама на изкуството. Поразителен модел! Прекрасен пример! Хората с добър вкус вземат във фотоколекциите си и в художествените си колекции снимки и картини именно на такива доказани модели. Има много смисъл в темата “Жената в изкуството’, защото когато се говори за изкуство, се има в пред вид подсъзнателно, че там, в центъра на това е образа на жената. Приказно се получава всичко има ли я жената, защото жената, това е майката Природа. Света се ражда чрез жената и изкуството – също! Художника знае онзи език на първичното и одухотвореното в един образ стаени – този на жената! Поета знае същият език! Човека на изкуството ползва женският образ, за да изкаже най – съкровените си копнежи и с право, защото жената е в центъра на самата Вселена.
  5. Докато бях студент в чужбина, мой основни занимания в изкуството на фотографията, ме доведоха (както и Христо) до класните модели на нашето съвремие. Престижните модели, които са възвишени и са наистина художествени модели, са рядкост. Това са много деликатни модели, които ни пренасят в уникалният свят на изкуството. Те могат да претворят стилни форми, да изиграят емоции, които им изискват поръчителите (фотографите, художниците), за да могат самите фотографи и художници да отразяват и рисуват с помощта на моделите, за да може композицията им да се получи качествено, да е успешна, да разказва. С модела Лора Йордакиева, (за който Христо е повдигнал въпроса), могат се дадат много примери (избирам само няколко) и могат да се покажат отражения и стил, каквито са пожелали фотографите от модела. Портрет, Арт етюди и Натюрморт са показателни примери, добри примери. Какво място има жената в изкуството? – Огромно! Точно с помощта на жената се правят сравнения с природни форми, с помощта на жената се изразява одухотвореност. Жената е едно съчетание на изкусителното (Дяволското) и одухотвореното (Божественото) в едно общо цяло. С жената, изкуството придобива смисъл. В центъра на самото изкуство е женският образ. Изкуството не може без жената. Картини, скулптури, фотографии – те ‘пеят’ чрез женският образ. Аз оставих тук няколко фотографии на модела Лора Йордакиева (с която няколко души тук даваме пример за жената в изкуството), защото за Лора като модел знам, че е идентифицирана с престиж, с висока класа, ценена е изключително като дама на изкуството. Поразителен модел! Хората с добър вкус вземат във фотоколекциите си и в художествените си колекции снимки и картини именно на такива прекрасни модели. Има много смисъл в темата “Жената в изкуството’, защото когато се говори за изкуство, се има в пред вид подсъзнателно, че там, в центъра на това е образа на жената. Приказно се получава всичко има ли я жената, защото жената, това е майката Природа. Света се ражда чрез жената и изкуството – също! Художника знае онзи език на първичното и одухотвореното в един образ стаени – този на жената! Поета знае същият език! Човека на изкуството ползва женският образ, за да изкаже най – съкровените си копнежи и с право, защото жената е в центъра на самата Вселена.
  6. Публикувам тази фотография във връзка с темата 'Жената в изкуството'
  7. Авторско право Модел: © Лора Йордакиева – (Mahatmadevi) Фотограф: © Цветан Йордакиев - (StopTime)
  8. Публикувам тази фотография във връзка с темата 'Жената в изкуството'
  9. Публикувам тази фотография във връзка с темата 'Жената в изкуството'
  10. Публикувам тази фотография във връзка с темата 'Жената в изкуството'
  11. Boxser

    Портрет

    Авторско право Модел: © Лора Йордакиева – (Mahatmadevi) Фотограф: © Цветан Йордакиев - (StopTime)
  12. Публикувам снимката във връзка с темата "Жената в изкуството"
  13. Публикувам снимката във връзка с темата "Жената в изкуството"
×
×
  • Добави...