Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Sleda

Участници
 • Общо Съдържание

  36
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

Профил Информация

 • Пол
  Не казвам

Последни Посещения

1750 посещения на профила
 1. https://maxheindelknigi-2.blogspot.com/?fbclid=IwAR2VoV3CNcESC1P-OhBIdakzmiKSjqLj21G_GvucVqR6Xsm2GlJukdgCPA8 https://maxheindelknigi-3.blogspot.com/?fbclid=IwAR2xdPt8K24PyHAZEAnS3MUmdMhM9oxrci1UeLeixF90gALvYOO_fuhxHr8 https://maxheindelknigi-4.blogspot.com/?fbclid=IwAR2nVsF2qMcswDCF2o0Kh5Ph9HINVBfo7M51zh-tyc9YKXYFEy0ThQ6VLWs https://maxheindelknigi-5.blogspot.com/?fbclid=IwAR21Cjwmn-ABlKPgWnFKbQGFqQA7iKvegYBS3F7urZTsFhqAlZqKsT6EKr8
 2. https://maxheindelknigi-1.blogspot.com/?fbclid=IwAR12aV-b7WpZSVKQnfYBQu-veDkClhUcacdFp7MD8MGoME8T95OR2fdQONM
 3. Здравей Валтазар, Живея в София много близо до градинката на Учителя. Не съм медитирала там, но много често се отбивам в нея, често си наливам вода от чешмата. Съвсем начинаеща съм в медитирането, уви...Ще пробвам през лятото когато си отида в БГ, живея от 20 години в Щатите. Според мен твоето преживяване е било “полет на душата”, ефирните тела са напуснали плътното тяло, в пълно съзнание си бил и си спомняш каквото си видял. Бог да е с теб
 4. Що се отнася до горния цитат от Библията плюс: "...блажени са нисшите (бедните) духом, защото тяхно е Царството небесно...", погрешно е популярното схващане, че става въпрос за хора без образование и със семпли умствени способности. Става въпрос за материално богатство, а не за богатство на ума. Смисълът е следния: може да има хора много богати, но които "духом са бедни", т.е. не смятат, че материалните им притежания са лично техни, а по-скоро те са притежание на света (или на всички хора, включително и на тези които конкретно са работили за реализирането им). Тези хора всъщност са много умни, щом са успели да направят Духа си свободен. Тяхно е Царството небесно, а не на глупавите.
 5. "Без моя ум виждащ само материята" - Ами не трябва да забравяме, че материята е БОГ В ПРОЯВЛЕНИЕ и в никакъв случай не е нещо лошо. И умът е Бог в проявление. Как си написал гореизложеното мнение, не си ли го премислил с ума си и не си ли измислил заключенията пак с ума си.
 6. Sleda

  Его

  Ограничен е. Ако прогвамата съдържа грешки на изхода ще почнат да излизат глупости и програмата ще трябва да се поправя. Не отговорих точно на въпроса, съжалявам. Ще помисля.
 7. Sleda

  Его

  Ако човек е програмиран от създателите си той изпълнява заложената в програмата му цел и НЕ е ограничен в постигането й, според мен. Тази цел обслужва и създателите му и него - това е разликата от горното твърдение. Следва че той притежава воля и това е заложено в програмата. Защо? За да я прилага и да постигне заложената цел и дори да я доразвие в зададеното направление (епигенезис). Всъщност, това е смисъла на проявлението.
 8. Sleda

  Его

  Хардуерист съм, програмист на микропроцесори. Почти 100% вярвам, че не може да се създаде "машина" ако не се зададе в програмата обхват в който да варират параметрите на изходния сигнал и това е условието за правилност. Ако параметрите на изходния сигнал не удовлетворяват зададените начални условия - това е неправилност и програмата трябва да се поправя. (Отделно се работи и върху дискретните компоненти и схемата на свързването им.)
 9. Sleda

  Его

  Не всяка вибрация е звук, поне не тук и сега на земята. Само вибрациите с определена честота на трептене. И енергията на звуковите вибрации не е много голяма, затова някак си това "СЛОВО" не ми звучи много убедително..., но го приемам. Какво би отговорил на въпроса: какво представлява непроявеното състояние на материята.
 10. Sleda

  Его

  Според мен "Словото" не е само "информация" а и алгоритъм и нещо което сега бихме изразили с понятието "енергия". Думите и сега са носители не само на информация, но и на мисъл. "Словото", представям си го като ехтящ вик на Бога Творец над новосъздадената земя, звукова вълна (сигурно не точно звук, но нещо подобно) която завихря и формира всичко живо върху земята. Ние, може би, в бъдеще ще се научим с едно творческо Слово да създаваме живот (например в минералите), който живот ще бъда част от нас. Звучи вълшебно.
 11. Sleda

  Его

  Така e. Само допълвам: машината може да усъвършенства функцията (или функциите) си, ако има заложен такъв алгоритъм. Тя дори може да записва нови клонове на програмата с цел усъвършенстване на функцията си по посока на увеличаване на Правилността на изходния сигнал съобразно главното условие зададено от програмиста: КОЕ Е ПРАВИЛНО и КОЕ Е НЕПРАВИЛНО. При човека, обаче, съществената разлика е, че 1. Програмистът е вътре в машината и 2. Че той може да променя главното условие "Кое е правилно и кое е погрешно", защото условието може да бъде зададено така, че правилното да бъде ДОБРОТО и неправилното ЗЛОТО. Но може да бъде и обратното. Кое е добро и кое зло е закона, извън възможността за промяна. ЕГО е Аз и е сложно устроеният Човек. Троен дух вътреживеещ в тройно материално тяло. Его не е правилно да се противопоставя на висшият аз, висшият аз е част от Его.
 12. Sleda

  Смисъл на живота

  Човек е троен дух вътреживеещ в тройно материално тяло. Материята е еманация на духа, т.е. духът е излъчил от себе си материя и живее в нея. Защо Духът е излъчил материя и е влязал да живее в нея? Какъв е смисъла на този живот? Ами да еволюира материята, да я доведе до съвършенство и тогава съвършената високо организирана материя (мозъкът) започва да излъчва обратно духовна субстанция (накрая цялата материя трансмутира) и тази духовна субстанция или съзнание се присъединява, добавя се към Духа и го РАЗШИРЯВА. Затова е живота. Процесът, разбира се, продължава еони време. Човек се преражда много пъти. Какво може да се направи през този живот. Ами да се стремим да еволюираме материята. Първо, да се усъвършенства физическото тяло чрез начин на живот съобразен с природните закони и чиста здравословна храна, по възможност вегетарианска. Второ емоциите: да се усъвършенства астралното тяло, моят Учител го нарича Тяло на желанията (желания в смисъл на подтик към движение, мисъл и действие). ЛЮБОВ, доброта, състрадание, помощ, тук вмъквам и СЪВЕСТ, въпреки че не емоция. Трето и най-важно: да се усъвършенства МИСЪЛТА, учене, учене и работа. Моят Учител казва СЛУЖЕНЕ - означава всякаква работа в полза на човечеството и света. Това е начина да разширим съзнанието си и така когато умрем да можем го пренесем (тоест да го вземем със себе си) в по-висшите светове и така да се озовем в отвъдното в пълно съзнание. Защото всъщност какво е смъртта - безвъзвратна загуба на съзнание. Някои човеци са го постигнали вече това. Всички ще го постигнем след време.
 13. Благодаря ти за отговора. Имам информация за вълните на живот и йерархиите. Но КАК точно сега на нас ни помагат ангелите? Имаш ли конкретен отговор на този въпрос. Какво казва Щайнер за това?
 14. Ние ядем животните сега (ти не, щом си vegan), но огромното мнозинство от хората ядат животни. Дали ангелите са ни яли през минали епохи? Дали на етерно ниво, когато сме живеели заедно с ангелите (ние животни, те хора) е съществувало нещо подобно на ядене? Как ни помагат (на нас хората) ангелите сега в нашата еволюция? Имаш ли конкретен отговор на този въпрос? Ангелите са групови духове на животните през настоящия етап на еволюцията им.
×