Jump to content
Порталът към съзнателен живот

..Gemini..

Участници
  • Общо Съдържание

    21
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Жена

Последни Посещения

2229 посещения на профила

..Gemini..'s Achievements

  1. Здравейте, и честит празник! В този Келтски кръст няма скорошно развитие-Звезда, Отшелник, Висша жрица. Има отражение на вътрешните преживявания, на дълбока вътрешна трансформация-Рицар чаши, Смъртта свързани с осма, девета и десета карта. Кулата с 4 пентакли според мен е промяната неприета от питащия и довела до трансформацията. 10 жезли с Влюбените - човекът е избрал трудният начин и е готов да понесе последствията.Рицар жезли на седма позиция дава надежда за развитие, след като се премине през периода на Отшелника. Понякога и жезлите могат да задвижат 9 пентакли, това от лични наблюдения, но може и да греша .
  2. Здавейте. Някой е започнал тези отношения с много ентусиазъм и планове-Глупакът и 7 меча; има и пориви за действие -Асо жезли на седма позиция не носи развитие, а отразява вложената емоция.1, 2 и 7 карта, свързани с картите на 9 позиция - Двойка меча + Силата, дават ясна представа за застоя във връзката. Нещо се изчаква, нещо се отлага поради обстоятелствата. Външните влияния според мен са отразени от Паж меча, 8 меча, 2 меча + Силата. Сигурно греша, но ми се струва, че единият от двамата е обвързан. Преобладават мечове и жезли и има само един пентакъл, и то като допълнителна карта. Налице са само думи и идеи-няма нищо като резултат. Раздяла също няма да има, или поне не на този етап и според мен Кулата индикира просто неблагоприятен етап от връзката.
  3. Като комбинация според мен са важни Висшата Жрица и Папата, но Паж меча определя ситуацията и може би дори това как ще се развият събитията. Струва ми се, че по някакъв начин Паж меча и Висшата Жрица също са свързани, като обуславят негласността на начинанието. Паж меча представлява пречките, които съществуват от началото на ситуацията, може би дори нечия несигурност и колебания, и именно заради това Жрицата не разкрива изцяло намеренията си, а предпочита някои неща да останат тайна от другите, за да не навреди това на плавното протичане на начинанието. Висшата Жрица и Жрецът е красива комбинация, и според мен индикира положителен развой на събитията. Имам и доста неясноти: не съм сигурна върху коя от двете комбинации пада акцента-Паж меча и Жрицата, или Жрицата и Папата, както и дали пажът тук е реална личност или просто обстоятелствата около даденото събитие?
  4. Според мен процесът е започнал отпреди, има корени в миналото и са вложени усилия, за да протече и да се развие (Справедливостта и Крал Меча). Отново по същите карти, мисля че отношението към идеята е сериозно, точно и има решителност и според мен комбинацията от Справедливостта и Краля дава сила на нещата и спомага за развитието им. Развитието във времето е устойчиво, но може би е нужно още малко време, за да се реализира 7 пентакли докрай, като завършен резултат от първите 2 карти.
  5. Здравей, според мен Кулата отразява промяната, която настъпва в живота на човека. Комбинацията 7 меча Императрицата е отражение на плановете му за бъдещето и желанието за тяхната реализация. Човекът разчита много на подкрепа, но дали ще я получи не съм сигурна. Струва ми се, че 7 меча не е достатъчна за да доведе Императрицата до реализация. Може би ако имаше петакъл щеше да е друго. Може и да греша, обаче.
  6. Привет! Мнението ми е подобно на твоето. 6 чаши Умереност - човекът е бил спокоен и стабилен емоционално, намерил своята ниша, намерил баланса. Тогава го връхлитат проблемите, а те имат своя корен в миналото. 10 меча описва състянието на човека в момента - стигнал е до дъното, но няма да се откаже, ще се изправи и ще се опита да продължи, въпреки всичко.
  7. Здравей, според мен картите отразяват емоционалното състояние и стремежите на човека. По 10 меча, човекът е преминал през тежък период и именно с 10 меча идва амбицията му за доказване и затова е избрал пътят на Крал меча-прям, без заобикалки. Акцентът е върху Светът и Крал меча-преминаване на ново ниво, където той ще се представи добре. Човек с комлекси, но пък е решителен. Според мен ще се докаже, защото го иска на всяка цена.
  8. Според мен при работата с Таро се засилва сензитивноста, тогава започваш да чувстваш картите, но за да стигнеш до там трябват много усилия и постоянство. Трябват много познания в различни сфери и упорит труд. Има и хора с вроден усет към картите, но да се осланяш само на него не става. Важен е подходът към Таро, вътрешната нагласа. Дали наистина сензитивността нараства или само така ми се струва не знам, но Таро е наука, за която трябва да се потрудиш.
  9. Ето точно това не го разбрах. Визирала си две карти, които възпрепятстват всяка една обтекаемост или така наречения ламинарен поток на обтичане. И двете могат да бъдат състояние извън времето в неговото развитие както преди и след, но трайни като случване, точно поради невъзможността да са обтекаеми, т.е. да се случват. Отшелникът отразява психически периоди, винаги атрибутивни на личността, за която се пита, не извън нея. Умереността упоменава състоянията на енергията, но не в нейното измерение време, а в измерението количество на втърдяването спрямо втечняването - траенето като процес в тази карта идва от умението да се балансират двете енергии, т.е. какво време отнема или ще отнеме това, докато състоянието му се проточи. Но това отново е психическото време, не е времето на битието. Рефлексията е субективна и зависи единствено от сетивата на субекта. Понякога дори, самото битие или онтологията му, изисква подобен бавен условно процес на трансформация и той никой не е кресчендо, краткостта или напротив, дълговремието на нещо, не са условия за обтекаемост, а ландшафт за вечна агония, с ударение на и. Вечен ала и временен е пътят на Сизиф, можем да изчислим за колко време той избутва камъка нагоре и вследствие на инерцията, той го тласка надолу, но не знаем колко пъти това ще се повтори, за да определим и времето на това траене. В това се крие и въпросът за обтекаемостта, моля обясни своята теза. Да, благодаря ти, явно съм се объркала. Понятието обтекаемост е ново за мен, затова и ми беше трудно да го свържа с картите Таро, тъй като не го разбирах напълно. Сега разбирам, че в Умереността и Отшелника няма случване на битийно ниво, въпреки че те отразяват периоди, процеси. Мислех, че обтекаемостта се потенцира от сетивата на субекта, което явно е погрешно. И в този ход на мисли, ако обтекаемостта е лесната битийна проява на картата, то тогава можем ли да кажем, че карти, като 6 пентакли и Крал меча са със сигурност обтекаеми? И дали обтекаемостта на Асо пентакли зависи от позициите и комбинациите му с други карти, и може да се промени според тях? Надявам се объркването да не е станало още по-голямо
  10. Здравейте, извинявам се, че толкова рядко се включвам, ама трудно се решавам да пиша Доколкото разбрах, обтекаемостта на картите означава реализацията им в битието с най-малкото възможно съпротивление; дали картите преминават лесно, леко през битието, или то им се "съпротивлява". Някои карти според мен допълват други, увеличават обтекаемостта им, когато са в комбинация. Карти, които отразяват периоди (Отшелникът, Умереността и т.н.), според мен са обекаеми, защото се приемат по-лесно от битието, проявата им не настъпва с катаклизми, а постепенно и по нормален, ненасилствен начин. И обратно, карти, проявяващи се внезапно, след голям период на затишие, и които разтърсват света, за мен са по-малко обтекаеми-не преминават толкова лесно нито през битието, нито през собственото ни съзнание-както при Страшния Съд или Кулата, където съпротивлението на съзнанието е голямо. Според мен обтекаеми карти от големите аркани са Магът, Глупакът, Жрецът. За Смъртта не съм сигурна-период на трансформация, който пристига плавно, но се възприема малко по-трудно, зависи от условията и нагласата. А колкото до Слънцето-зависи какво осветява то. Същото е и със Света-битието би го обтекло само ако цикълът е благоприятен. Съпротивление срещат Силата, Колелото, Императорът, както и Дяволът, с някои условия. Неясни ми остават Висшата жрица и Императрицата, чиято обтекаемост може би би си проличала само в комбинации (например, Императрицата и 9 пентакли ми се струва напълно обтакаема комбинация, докато Паж меча и Императрицата-не). Относно допълващите се карти, за мен комбинацията 6 меча, 3 жезли, Справедливостта обтекаемостта на картите се подсилва, като новата посока, поета чрез 6 меча, дава тласък през 3 жезли към Справедливостта и двете карти подсилват обтекаемостта й. Друга комбинация, в която мисля, че картите са обтекаеми, е Силата, Умереност, Крал Жезли. Въпреки че Силата не е особено лесно обтекаема карта сама по себе си, чрез следващите карти някак си нещата се променят към един по-добър завършек, Силата става малко по-обтекаема. В двете комбинации от 2 чаши и Светът, както и 3 меча и Светът, малките аркани променят коренно обтекаемостта на големия-в първия случай с 2 чаши според мен нещата биха имали добър изход и периода, който маркира Светът би бил позитивен, и съответно не би получил съпротивление на битийна основа. За разлика от тази комбинация, обаче, при 3 меча и Светът турбуленцията е голяма, съзнанието отказва да го приеме. За други комбинации в момента не мога да се сетя, дано не съм се оплела много.
  11. Здравейте! Тук ще се пробвам да пиша по интуиция. Относно първите четири комбинации си мисля, че единствено рицаря и краля пентакли биха могли да задвижат асото. Поглеждайки картите от елементален аспект ми се струва, че с мечовете работата е някак празна-въздух не може да взаимодейства със земя, те не се съчетават, а се отблъскват. Краля меча някак си замръзва с вдигнат меч, асото го спира. Земя и вода, при случая с чашите, биха могли да действат заедно, но според мен за да се задвижи земното асо от чаши ще трябва повечко време, а дали чашите са толкова постоянни? Огън и земя, или жезли и пентакли ми звучат като силна стихийна комбинация, но не съм сигурна дали тази сила ще трае за по-дълго време, което ще е нужно, за да се осъществи процеса. Жезлите могат да задвижат пентакъла, но не биха могли да доведат нещата докрай и наистина да го осъществят-идеите изгарят бързо според мен. Може би единствено в земята ще се намери сила, за да се осъществи процеса докрай. На йерархично ниво може би неслучайно картите са подредени първо рицар, а после крал. Според мен рицарите са повече импулс, желание за осъществяване на идея, а този порив намира опора в краля, който е готов да понесе отговорност и да извърши действието. А реализираната идея е може би вече асото? Много по-трудно ми е с картите от една и съща боя- в комбинацията Рицар меча, Крал меча, Ас меча нещата някак си не представляват завършена картина-асото ми се вижда специално тук, като инструмент в ръката на краля. Пък и може би не е край на нещата, а по-скоро още едно действие. От последните четири ще се осмеля да тълкувам само първата комбинация: Рицар меча, Крал меча и 9 пентакли. Тук, според мен, въпреки че въздух и земя контрастират, с 9 пентакли нещата стоят различно. Чела съм и тук, а и ми се е падало като комбинация Крал меча с 9 пентакли. Девятката някак си обича картите от боя меча, а тъй като кралят довежда нещата до край, смятам, че комбинацията е наистина хубава.
  12. Здравей Greenwitch, според мен картите ти показват нечие желание за изясняване, импулс за развръзка, която обаче няма да се състои, поне не сега. Несъстояла се Кула, блокирана от Силата, от нечие его. Според мен картите отразяват промяна в статуса (емоционален и всякакъв) на питащия. Чрез Светът Краля се слива с Кралицата. Има планове, намерения, но дали ще има действия-не съм сигурна.
  13. Избор, който обръща всичко. Дали е за добро не знам. Светът- може така да се преобърне, че свят да ти се завие. Тук обаче според мен отговорът е по- скоро позитивен и няма общо с другите карти-3 мечове, 4чаши. Може би те отразяват твоето състояне в момента-отегчение, страх. Какво ще направи Крал меча-нека и другите да кажат.
  14. Искам да споделя една комбинация, която ми се падна на въпрос дали нещо ще се случи до един месец- Крал Меча, 9 Пентакли, Обесеният. Сякаш Обесеният притиска другите карти. Крал меча с 9 пентакли ми се паднаха в Келтски кръст и по-късно осъзнах силата им.Видях и усетих красивата страна на 9 Пентакли, предшествана от дейсвията на Крал Меча. Тук Обесеният ми се струва не на място. Дали Обесеният има силата да спре решителния крал или пък картите дават отговор в чисто житейски аспект?
  15. Здравейте, и според мен тази връзка няма бъдеще. И двамата знаят това, но като че ли мъжът иска други, по-сериозни отношения. Жената запълва празнини в живота си чрез този мъж. По четворка пентакли, рицар жезли, рицар пентакли тя няма да се откаже от тази връзка,вкопчена е в него, но няма и да се разведе, добре й е така.
×
×
  • Добави...