Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Лиула

Участници
  • Общо Съдържание

    1848
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    30

Всичко добавено от Лиула

  1. Ние с Дани ще дойдем. Времето е без значение, нито мястото
  2. Нещо любимо, подрави и да е леко
  3. ​На 89 години ни напусна великата Мая Плисецкая. Прекрасна балерина, красива жена, истински човек на духа и на изкуството. Да си я спомним отново с това неповторимо и незабравимо изпълнение. Почивай в мир, Мая!
  4. Ще се повторя, неизбежно Днес е рожденният ден на Уилям Шекспир. По-добре да подраниш три часа, когато ще е твърде рано, отколкото да закъснееш и минута, когато ще е твърде късно ...
  5. Ето и моите първи карти: Рицар жезли, 9 жезли, 8 жезли, бързам да успокоя - не значат нищо. Давайте вие вашите.
  6. Нека в тази тема споделим впечаления и карти относно човешките отношения. Вие сте. Моля, когато споделяте комбинации, да им правите и анализ
  7. Умереността - каквато всички искаме и никой няма да получи никога. Когато ти ме попита може ли да се победи завистта, аз си спомних за онова, което видях написано някога. В сърцето кипеше сплав от енергии от води. Който пие - умира. Разучи пътеките, реките и водите - отиди отвъд, при 14-ия страж Когато всичко свърши, няма да получиш нищо.
  8. Моето развитие е ясно. На другите препоръчвам сила, устойчивост и любов към науката. Да, можеш да допринесеш - пиши и създавай теми, тук и в други форуми/сайтове. Бъдете активни, животът на Таро сега се случва, не после.Работете поне на 3 ниви, за да получите реколта.
  9. Проблемът е, че ти оскоро работиш с обърнати карти. По тези карти не могат да се направят тези изводи С обърнато Коелело няма как да има отмъщение, просто няма нищо.
  10. Разбира се, в този смисъл - да. Но е добре човек винаги да има пари, никога не се знае какво може да се случи в най-неочаквания момент.
  11. Колкото и всеки друг съвет. А продуктите за преодоляване на упорита кашлица отново се купуват с пари, не с усмивка.
  12. Ще се повторя пак, имаш ли пари, имаш всичко. Може да нямаш лична карта някъде за нещо, имаш ли пари, всичко се оправя. За мен животът е практичност, не инвенция. А още повече, че и ми се е случвало. Да видя някой ентусиаст - без документи и без пари как точно ще се оправи? Никак.
  13. Архетипа или Свръх-аза? Нито едното, нито другото.
  14. По тая логика в циганските гета всички се радват на преизобилно щастие - никой не се развежда, нямат пари, раждат до припадък и всички са нискообразовани.
  15. На днешния ден, преди 109 години се ражда великият дълбинчанин Самюъл Бекет. Всички са поне чували, ако не гледали и чели, абсурдистката драма В очакване на Годо. Носител на Нобелова награда за литература през 1969 година. Интересен факт е, че дава премията си за благотворителни цели. На мен лично, той ми е един от любимите автори и драматурзи, заедно с Харолд Пинтър и Йожен Йонеско. Всички сме родени луди, някои оставаме такива.
  16. На 87 години ни напусна Гюнтер Грас. Има хора, които смятаме за вечни и когато научим за смъртта им, сме склонни да изпитваме дори лична обида от подобна загуба - част от пътя на просветлението вече е затъмнена. Поне остават книгите: поезия, проза, блестяща публицистика! Поет и драматург, през 1999 г. той бе удостоен и с Нобелова награда за литература. "Разбитото стъкло носи щастие," - възкликна тя, щраквайки с пръсти, а после донесе метла и лопатка и измете всички стъклени парчета или цялото щастие. из Тенекиеният барабан някои от произведенията на Гюнтер Грас
  17. Поздрави за темата! Изучавайки древноримската кухня, попаднах на едно растение/билка, която древните римляни са ползвали ежедневно в менюто си, а именно седефчето или Ruta graveolens. Но билката е по-скоро къснопролетна. И все пак, както и повечето билки, и тази в непремерени дози, може да бъде и отровна. Например, изрично се забранява да се приема от бременни. Употребяема част: Използват се цъфтящите връхни клонки. Лечебно действие: Нервноуспокояващо и болкоуспокояващо действие, усилва храносмилателните процеси. Притежава и хипотензивен ефект. Приложения: • при неврастения, хистерия, нервно сърцебиене, виене на свят • при епилепсия - като помощно средство • при някои очни заболявания, стомашно-чревни заболявания, хемороиди, кожни обриви • външно: при ревматични болки, подагра, ишиас, лумбаго • растението е отровно, да не се приема продължително и без лекарски контрол • В българската народна медицина седефчето се използва при анемия, припадъци, стомашни и чревни болки, глисти, болезнена менструация, диария, отслабнало зрение, прилив на кръв в главата, изпаднало задно черво, нервна и полова слабост. Външно приложение - За налагане на лапи при ухапване и ужилване от насекоми, изкълчване, ревматизъм, за жабурене при възпаление на венците. Настойка от билката в силна ракия (1:10) се препоръчва за разтривка при подагра, ревматизъм, ишиас, натъртване, ставни болки, лумбаго. Пресен сок се употребява за капване при възпаление на външното ухо, за компреси при преумора на очите. Вътрешно приложение - 1 ч.л. от билката се слага в 400 мл вода. Ври 5 минути. Пие се по 100 мл преди ядене, 4 пъти дневно. източник
  18. Не ме интересува твоята непоносимост към различни мнения, слагайки в удобните ти рамки на приемане и на неприемане. По отношение нито на вярата, нито не религиозността има какво да чувствам - да ччувстват другите, които са се вживели. Това не ми е интересно. И няма какво да компенсирам - говорете си. Междудругото, отдавна преди вас този дискурс е изговорен, само да има обаче кой да чете. Не е лошо да почнеш от Юнг, а можеш да минеш и през Мирча Елиаде. Със здраве.
  19. Най-голямото зло е мързела.
  20. Последен закон: имаш ли пари, имаш всичко.
×
×
  • Добави...