Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Лиула

Участници
 • Общо Съдържание

  1848
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  30

Всичко добавено от Лиула

 1. Лиула

  Най-добрите филми

  Зная, че за всеки темата значи нещо различно, което е ценно. Може би след време да бъде обединена с други подобни теми, знае ли човек. Ала всеки има своите любими филми, не просто сцени, защото има и такава тема. в Портала Не, тук става дума за филми, за истории, за историите на човека в неговото развитие. Изкушена съм от много режисьори, и стари, и съвременни, всякакви, но няма да говоря за тях. Ще говоря само за фила Облак Атлас. Това е моят филм. Радвам се, че най-после се припознах.
 2. Лиула

  Карл-Густав Юнг

  Заемам се с нелека задача, заемам се обаче с любима задача – да пиша за онзи човек, за когото човешката душа е обрано лозе, а гроздовете – грижливо скътани в архетипното несъзнавано. Недолюбван и от съвременниците си (съвременниците през последните над 100 години, а вероятно и в следващите 10 000), поради простия факт, че вгражда в Сянката на всеки, онази запалителна доза искра, която кара интелектът да се движи в пространството, а Аз-ът да се стреми към единствено възможното – Индивидуацията. Непостижимо познание за днешният човешки интелект, обграден с позитивитистични модели на терапевтика – лъскаме автомобила, не виждаме спрелия мотор на битието ... За Юнг толкова много е писано, че няма човешка лодка, която да прекоси този океан от слово. Но, все едно, Юнгианството не е просто школа в науката за душата, то е философия на живеенето и на помирението с този свят, измислен от човеците. Иде реч за терапевтиката на съня на всеки човек, ала на съня му, като опит за живеене в белия свят, където винаги, двата свята – на сянката и на осъзнаването, агонизират помежду си. Отделно от това, отвъд пластовете, дълбоко под тях – ad infernum, се таят още бездни на Душата и на Психиката, на Психе, която не би могла да се огледа в нито един пламък на срещата със себе си, без да ослепее. Неслучайно образът на Горгона Медуза преследва всички в Огледалото, защото е естествена рефлексия по пътя към индивидуацията ... Тук няма да описвам и изписвам многобройните трудове на Юнг, нито анализ за него самия от лаиците или специалистите (каквито у нас реално няма) или епигоните му, тук ще наблегна на друго. На моделът на Карл Густав Юнг за онова нещо, което се нарича savoir vivre. Или modus vivendi. Във време, когато психологията се характеризира с доминиране на бихейвиоризма (във всичките му парадоксални аспекти), позитивистката експериментална еспитемология и нарастващо влияние на психологията, сама по себе си, фазите на развитие рядко могат да се свържат с нещо друго, освен с това, което е станало Алфа и Омега на изучаването на личността – детето, то Юнг дава един модел на нещо, което напълно липсва в западната психология – обяснение на фазите на развитие на едно по-висше съзнание. Отвъд детето, бебето и биберона. Отвъд утробата. Философията на живеенето, философията на развитието и философията на развитието в своя концептуален план, зависят единствено от интегрирането на онези компоненти, които се приемат за екстроверции на Аз-съзнанието. Пресечната точка е живият живот, отреден между преди, сега и утре (по-често никога), сблъсък между нуминозността на една екстатичност спрямо ригидността на отричането да си онова, което виждаш всеки ден. Въпросът е кой си – онзи, който лъска колата, надявайки се тя да запали или онзи, чийто мотор е изгаснал и е нужно време, усилие и вторачване у себе си, че да тръгне, с риск дори, да бъде заменен с друг мотор. Все едно от цената? П.С. Провокирано от Юнг.
 3. Лиула

  Нови филми

  Interstellar (ИНТЕРСТЕЛАР), 2014 view Director: Christopher Nolan, Writers:Jonathan Nolan, Christopher Nolan Stars:Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain
 4. Бих променила категорията Топ допринасящи на Най-активни потребители. Изразът топ допринасящи е странен и не е подходящ. Платформата си остава все така свежа и хубава, просто трябва да се опознае повече.
 5. Лиула

  Срещи - 2015г

  Ние с Дани ще дойдем. Времето е без значение, нито мястото
 6. Нещо, което може и да не е видяно, а може и да е - долу във футъра - двете полета са с по-голям пункт на шрифта.
 7. Лиула

  Музикални поздрави - 6

  Нещо любимо, подрави и да е леко
 8. Няма нищо странно, това е нова платформа, с много функционалности, които тепърва трябва да се проучват от потребителите, а това е изследване и е красиво. Твърде малко форуми в България имат подобни платформи - мултифункционални, различни, иновативни, каквито изисква 21 век. Моят е такъв, този е такъв, надяваме се и други да са такива. В България все още са малко подобни интерактивни форуми, но това е бъдещето. Потребителите трябва да се учат и да знаят. Да се оправят в тази среда. Свиквайте.
 9. Лиула

  Арабска музика

  На връщане от една друга арабска държава, бях на концерта на Amr Diab в Кайро, не беше предвидено, но събитето и случката бяха уникални. Поводът е, че малко се знае за това, незначително се знае за тези хора, а те са известни в целия Блзък Изток. Радвам се, че подобни творци са поводи, да видим арабските жени в една друга светлина - с разкошни коси и красиви рокли, дори и в Дубай. Пък отделно от този факт, наравно с Хулио Иглесиас, Марая Кери и самият Амр Диаб, бяха този август в Миконос - един малък остров в Гърция, но огромен за музикалния бизнес и то само на една тънка ивица плаж, където всяко лято се събират едни от най-големите звезди от шоу бизнеса. Добре е да се види Започвам темата именно с Амр Диаб, после следват други - като Наташа Атлас, Офра Хаза и други ... Спотът е сниман именно на остров Миконос
 10. ​На 89 години ни напусна великата Мая Плисецкая. Прекрасна балерина, красива жена, истински човек на духа и на изкуството. Да си я спомним отново с това неповторимо и незабравимо изпълнение. Почивай в мир, Мая!
 11. Поздравления за платформата, страхотна визия!
 12. Ще се повторя, неизбежно Днес е рожденният ден на Уилям Шекспир. По-добре да подраниш три часа, когато ще е твърде рано, отколкото да закъснееш и минута, когато ще е твърде късно ...
 13. Ето и моите първи карти: Рицар жезли, 9 жезли, 8 жезли, бързам да успокоя - не значат нищо. Давайте вие вашите.
 14. Нека в тази тема споделим впечаления и карти относно човешките отношения. Вие сте. Моля, когато споделяте комбинации, да им правите и анализ
 15. Лиула

  Смисълът на живота

  Това осмисля ли битието?
 16. Лиула

  Богомилско Таро

  Умереността - каквато всички искаме и никой няма да получи никога. Когато ти ме попита може ли да се победи завистта, аз си спомних за онова, което видях написано някога. В сърцето кипеше сплав от енергии от води. Който пие - умира. Разучи пътеките, реките и водите - отиди отвъд, при 14-ия страж Когато всичко свърши, няма да получиш нищо.
 17. Моето развитие е ясно. На другите препоръчвам сила, устойчивост и любов към науката. Да, можеш да допринесеш - пиши и създавай теми, тук и в други форуми/сайтове. Бъдете активни, животът на Таро сега се случва, не после.Работете поне на 3 ниви, за да получите реколта.
 18. Лиула

  Таро практики

  Проблемът е, че ти оскоро работиш с обърнати карти. По тези карти не могат да се направят тези изводи С обърнато Коелело няма как да има отмъщение, просто няма нищо.
 19. Лиула

  Закони на Богатството

  Разбира се, в този смисъл - да. Но е добре човек винаги да има пари, никога не се знае какво може да се случи в най-неочаквания момент.
 20. Лиула

  Закони на Богатството

  Колкото и всеки друг съвет. А продуктите за преодоляване на упорита кашлица отново се купуват с пари, не с усмивка.
×