Jump to content
Порталът към съзнателен живот

kalina12345

Участници
  • Общо Съдържание

    4
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Жена

kalina12345's Achievements

  1. Бих искала да внеса някои уточнения , семейството ни се състои от 5 души - три тийнейджърки ( 14, 15, 16 г. ) и двамата родители . Интересуваме се ежедневно от тях и често се събира "семейния съвет" да се говори на всякакви теми , дават се съвети , правят се похвали и се налагат санкции. другите две моми също преживяват пубертет , но те се вслушват често в насоките ,които има даваме и всъщност освен че са отличнички , преживяват живота си с много смях и забавления. Дори почти няма забрани за тях , защото те много бързо осъзнаха как могат да "живеят техния си живот " и в същото време да гледат задълженията си на ученици. На "черната овчица " много се помага и в училище и със съвети , но някак тя все повече се затваря , изолира се сама защото нейното мнение и поведение е съвсем различно , и някак другите момичета взеха да я отбягват , което не е добре . За съжаление разбрахме , че и класа и приятелките и някак странят от нея . Дано да намерим верния подход всички в семейството и заедно да се справим .
  2. Благодаря много на didi_ts, за компетентния отговор . Вярно е , че по въпроса с наркотиците , наистина става дума само за марихуана и детето твърди , че не е взимало амфетамини . За всичко случващо се с нея разбрахме от сестра й , която е решила вече да каже ,когато е разбрала за изчезналото злато . Личното ми мнение е , че "железните граници" са необходими , основно поради факта , че няма никакво осмисляне на грешка и на въпроса защо е постъпила така , тя казва , че това е нейния начин да се забавлява. Това много ме претиснява , аз основно разчитам на разговори , има затягане разбира се - в момента тя прекарва целия ден след училище в работата на баща си за да е под наблюдение . Но докога трябва да продължи това ? Детето е такова , че колкото повече се затяга обръча около нея , толкова повече тя се съпротивлява . В състояние е да изтърпи всякакви наказания и просто да не промени нищо в себе си . Когато пък се подхожда с поощрения и позволяване тя веднага преминава границите . Например беше наказана да не излиза защото имаше много лоши оценки , ами оказа се , че тя прави сбирки в къщи с приятели . Изобретателна е и ние трябва да се превърнем в кучета пазачи .Когато обаче започнем със затягане на обръча , веднага следва съпротива и пълен отказ на учи и прави каквото и да било . Абсолютна безизходица , казвам ви . Аз знам какъв ще е сценария сега : когато осъзнае , че няма да се размине наказанието , ще положи малко усилия само и само да се отмени някое наказание , след ,което в момента в който бъде пусната навън отново ще направи каквото пожелае. лошото е , че ако тя положи усилия и не се отменят наказанията , т. е. няма смекчаващи вината обстоятелства ,тя започва да роптае , че ето аз се опитвам а вие не ми позволявате отново , защо да се опитвам тогава изобщо . Ето така стои въпроса и затова казвам , че това за мен е ситуация без изход .Претиснява ме и ранното водене на полов живот , ами от това какво може да произлезе - всички знаем . Благодаря много на всички за подкрепата .
  3. Здравей Роси , благодаря за това , че откликна и сподели .Желая ти Бог да пази детето ти и да го извади от това блато . На мен ми остана тази надежда.
  4. Здравейте , имам много голяма нужда от съвет . Дъщеря ми е трудно дете , винаги е било така . В пубертета вече стана по-зле. Не се поддава на никакво възпитание, опитвали сме всичко и добро и лошо . тя просто прави това,което желае , когато има наказания си ги изтърпява и се продължава по старому. От няколко месеца стана много зле , понижи успеха,който с 300 зора сме поддържали . Сега разбрахме , че е продала злато от вкъщи за да си купи марихуана и амфетамини , оказа се че води полов живот и то активен -на 14 години е .Незнам какво да правя , не мога да я пусна никъде защото тя премина вече всички граници , от друга страна не става да е затворник постоянно. Говорих с нея многократно , защо прави това , винаги сме я възпитавали в морални норми на живот , тя казва , че така се забавлява и се чувства много добре . Не чувства никаква вина , плаче , и се извинява , но това е само докато и се отменят наказанията , след това отново ще се върне на старите места .Въпросът ми е , доколко трябва да съм твърда в изискванията и поставените граници и как да разбера дали действително е разбрала какво е направила.Питам това , защото тя сега ще се напъне за малко само колкото да се отменят забраните и после отново ще се върне към старите занимания . имам опит с подобно манипулативно поведение стотици пъти , но този път границите са сериозна прекрачени и става дума за нейния живот , здраве и предпазване от бременност .Просто незнам какво да правя . Помогнете ми моля ви .
×
×
  • Добави...