Jump to content
Порталът към съзнателен живот

peperuda

Участници
  • Общо Съдържание

    11
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Жена

Последни Посещения

2179 посещения на профила

peperuda's Achievements

  1. Много мъдри думи, Izezaz Практически как го правиш, как празнуваш например рождения си ден или Коледа? И във връзка с ще те попитам: Как приемаш физическите промени в тялото си с натрупването на годините?
  2. Здравейте, интересно ми е как се чувствате по време на празници - рождени дни, Коледа и пр.? Весело, щастливо, положително, неутрално? Как го постигате? Усещате ли частици любов във въздуха :)? Празниците за мен са едни от най-тъжните дни през годината. Днес получих за имения си ден пет обаждания + един смс. (Това някой от "онези" житейски уроци ли е? )
  3. Здравей Студент, Много си симпатичен. Иска ми се да ти кажа "Не се страхувай", това и на мен си го казвам. Да понамалиш адреналина... всеки тук ти казва: спорт. Какъв е проблема? Поспортувай, поизтощи се, може и да успееш да поспиш. Аз лично с проблема със съня се справям като си реша да не мисля за нищо, може би малко странен метод, но на мен помага. Просто лягам и си оставям главата празна. Като дойде някоя мисъл я пропъждам и така след 20-тина минути вече сънувам.
  4. Ама че работа ... и тези хора наистина са съществували и съществуват. А "здравословната агресия", има ли тогава такава?
  5. Д-р Първанов, много благодаря за обстойния материал, определено ще го препрочитам! Деси, твоите практични приложения ги започвам! Вярвам, че прошка, благодарност и любов е това, което движи света; както и вярата в Бог. (Но защо са толкова далеч от мен ...) П.П. Отивам да посрещам майка ми, толкова ми се иска да съм добра към нея, милата жена ...
  6. Здравейте, и аз съм в споменатата "статистика" (майка и дъщеря, емоционално отчуждени). Баща ми почина преди почти три години, майка ми се чувства самотна и ненужна. Аз изпитвам негативни емоции и не мога да намеря път към нея. В това отношение прошката и за мен е единствената възможност. Рових из интернет по въпроса, но това, което прочетох ми се стори абстрактно и неприложимо за мен. Диди, има ли нещо по-конкретно за прошката имайки предвид, че срещу теб стои човек, който не обича себе си? Мерси!
  7. Здравейте отново, Аз пак по моя проблем да попитам: Когнитивно-поведенческата терапия подходяща ли е за лечение на социална тревожност на акцентирана личност (такава с личностови особености) ? Мерси!
  8. mvm, ето как става най-лесно: 1. Взимаш лист хартия. 2. Взимаш син химикал. 3. Сещаш се за нещо. 4. Рисуваш го. 5. Става синьо-бяло, ако листа ти е бял. Надявам се е ясно вече. Благодаря за подкрепата, Диди!
  9. Много благодаря за отговора, Диди! Забавно беше да нарисувам мислите върху лист ) Още не знам дали има ефект, тъй като току що го направих, но настроението ми се повиши. Да, ниската самооценката е основният проблем и за съжаление е много трудно да се повиши, и да, наистина на моменти просто блокирам. И хич не успявам да се обичам. Още веднъж ти благодаря ) Много хубав ден!
  10. Здравейте, Много се радвам, че има свободни акаунти! Благодаря Може ли съвет за един "смахнат" проблем? Преди години започнах да се паникьосвам по време на работа (чувствах се неадекватна и че не мога да се контролирам) и за да си помогна, започнах да си повтарям мисли, които да ме държат в сравнително поносимо състояние. За съжаление продължавам да използвам този модел, а той ме държи в напрежение, защото 50% от енергията ми е съсредоточена в повтарянето на тези мисли през цялото време докато съм с хора. Това ме напряга допълнително, така или иначе имам социална тревожност, с която се опитвам да се справя с помощта на терапевт. Например в момента поддържащите ми мисли са : "Не се страхувай от хората", "Дръж се естествено", "Поеми риска да се провалиш" и пр.. В общи линии едни мисли изчезват и на тяхно място се появяват други, подходящи за моментното ми състояние. И така до безкрай. Въпросът ми е има ли нещо конкретно върху което да се работи, за да се стопят тези мисли? Благодаря за вниманието!
×
×
  • Добави...