Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Детелина

Участници
 • Общо Съдържание

  4
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

Профил Информация

 • Пол
  Жена

Последни Посещения

2912 посещения на профила
 1. Привет на всички! Не съм писала скоро тук, но явно всичко си има своето време и точен момент Какво ще кажете за астро близнаците? Хора, родени на един и същи ден в една и съща година по едно и също време и на едно място??? Убедих се колко индивидуално е всичко във всяка една натална карта, тъй като имам позната със същата рождена дата, но друг час на раждане. Затова искам да изследвам доколко протичат 'еднакво' събитията в 'еднакви' астрологични карти. Това е интересен експеримент - сигурна съм. И ако някой има такъв опит, моля да го сподели!
 2. Детелина

  Опасностите в духовния Път

  Според мен едно от първите неща, които трябва да направим, решавайки да вървим по пътя на духовното е да опознаем себе си. Когато стигнем до дълбините на душата си и разберем що за човек сме - със всичките ни преимущества и недостатъци, тогава ще знаем в-ху какво точно трябва да поработим за да станем по-добри. Освен това трябва да изтестваме понятието си за "добро". Всички знаем, че доброто понякога е нещо субективно в зависимост от личното ни възприятие.. Нужно е също да признаем допуснатите грешки, които естествено всеки от нас има. Много трудно е обаче да видим абсолютно всичките ни такива! След това е задължително да съумеем да си простим за това, че сме ги допуснали. Непрекъснатата вина и страх не могат да доведат до абсолютно изчистване и освобождаване на духа. Ако е необходимо и можем, е добре да поправим стореното или поне да помолим да ни бъде простено. Е, мога да продължа... но предполагам, че всеки тук е минал по този път...
 3. Детелина

  За прераждането

  Здравейте всички! Темата за регресивна терапия ме интересува от много дълго време. Интересното е, че на запад този вид терапия е вече достатъчно разпространен и успешно се прилага от опитни психотерапевти. Целта може да бъде не просто да си припомним кои сме били, а наистина да ни се помогне за реални проблеми в сегашния ни живот, но донесени от минали такива. Твърди се, че ако да речем в минал живот сме паднали от високо дърво и сме се наранили сериозно, може в настоящето да изпитваме силна болка на пострадалото тогава място. Най-често лекарите не успяват да установят реална причина за това и ние просто продължаваме да си живеем по този начин. А чрез регресията това може да бъде премахнато и то само връщайки се до момента, в който събитието се е случило. Има множество книги, описващи такива случаи в практиката на психотерапевти. Не можем да не се замислим в-ху това, нали?! М-ду другото някой чувал ли е, че в България е пристигнал US-терапевт, работещ точно в тази област?
 4. Привет на всички! Отскоро съм тук и сега попаднах на тази интерсна тема. Относно музиката... За мен лично пеенето представлява своеобразна медитация и прекрасен способ за отпускане и релаксация. И тук стилът музика няма особено значение. Важно е да бъде песен (независимо на какъв език), която да е мелодична и с възможно най-висока чистота на звука. Колкото по-гъвкава е мелодията - с приятни извивки, спадове и висоти - толкова по-добре. За да съм по-ясна, мога да дам за пример македонските народни песни, които предполагам всеки познава. Колкото до музиката, която трябва да слушаме, се присъединявам към мнението на Васил. Всеки сам усеща от каква музика има нужда. Важното е тя да му въздейства по желания начин.
×