Jump to content
Порталът към съзнателен живот

bLaf

Участници
  • Общо Съдържание

    13
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

bLaf's Achievements

  1. Тоест е на 53? Ако бях психоаналитик щях да кажа, че проектираш желаната майчина обич върху нея...
  2. Здравей mvm, дефинирай понятието "психическа сила", за да разбера какво точно имаш предвид. Факт е, че жените имат около 7 пъти по-малко тестостерон от мъжете. Факт е, че мъжете без тестостерон страдат от депресии, чувство на отпадналост и прочие негативни неща. Това, което съм чел за жените, е че като цяло са по-издържливи на физическа болка, защото раждането е един болезнен процес, а природата си знае работата. Но "психически силни" - това е, както казах, понятие без смисъл за мен. Ако разбирате английски ето един документален филм по темата: http://www.youtube.com/watch?v=UiKHy2fpkC4 Както и, разбира се, статията във wikipedia (или коя да е друга достатъчна подробна енциклопедия): http://en.wikipedia.org/wiki/Testosterone
  3. Защо питаш други хора, при условие, че сама забелязваш, че си бисексуална? Щом все пак някой мъж тук-там може да ти хване очото, може един ден да поискаш да си майка. Всъщност имам точно такава позната - която ми говореше как се възбуждала от разговори за дамски превръзки с други момичета и ме убеждаваше, че била сигурна, че е лесбийка. Не знам какво й стана, но в момента е с един пич и ще се женят. Не знам дали е бисексуална и е решила да изживее хетеросексуалната си "част" или просто е осъзнала, че си е била хетеросексуална от самото начало.
  4. Виждам, че темата не е допълвана в близките 3-4 месеца, но днес попаднах на текста на автора. След като прочетох, че авторът е без един тестис, това, което ми дойде веднага наум е - недостиг на тестостерон. Тестостеронът в организма е съществен за функциониране на "мъжките" функции не само физически, но и психологически. По-мъжки качества като активност, самостоятелност и увереност, поемане на риск, отстояване на позиция, оптимизъм и др. се контролират в огромна степен от тестостерона, ДОРИ и при жените (жените също имат тестостерон, но рзбира се в по-малка степен). Авторът споменава, че е без един тестис. Предполагам, че това може да е съществен момент. Ако другият тестист също има някакви проблеми - още повече. Аз самият имам варикоцеле на левия тестис. След операция за премахване на варикоцелето, която не го премахна напълно, урологът ме убеждаваше, че десният щял да компенсира за левия. Години след операцията си направих ендокриноложки изследвания и ми казаха, че имам малко под минимума тестостерон за моята възраст и ми "предложиха" или нова операция или да се занимвам със спорт. Избрах спорта. Чувствам, че много ми помага. И имайте предвид, че варикоцелето не прави целия ляв тестис нефункциониращ, просто го прави по-малко функциониращ. Та, съветът ми към автора е да започне да се занимава с някакъв спорт. При условие, че е 55 кг и няма много пари може да започне с дори само с лицеви опори и да яде повече протеини (евтини източници на протеини са боб, леща, фъстъци, по-добре без соя). Сам може да забележи как след като се е "наспортувал" мисленето му ще се промени и ще стане по-оптимистично. Може дори да разбере, че онези му връсници "гадняри, отрепки долни" и тнт. всъщност може да са що-годе прилични хора. Аз започнах именно с лицеви опори, защото не бях фен на фитнеса. Чувствах, че не мога да се "накарам" сам да го направя. Но един ден просто си казах - така или иначе днес е скучен ден, защо да не пробвам да направя няколко лицеви.. тогава правех една серия едва по 5-6. Това беше преди около 2 години. След месеци, започнах да правя по 200 на час (разпръснати по 15-20 в серия). Започнах да ходя и на фитнес и макар, че не качвам много мускули (качването на мускулна маса отново е приоритет на тестостерона), се чувствам много добре!
  5. Здравейте всички! по въпроса за страха, мисля, че страх трябва да има! напълно съм съгласен и с хората, които изказаха предположение, че страха от смъртта е единствения корен на всичките ни "други" страхове(всъщност, те не са страхове, а само задвижващи механизми за страха от смъртта по много непреки пътища). хората, които мислят, че не се страхуват от смъртта са в дълбока заблуда. нека легнат по средата на улицата и да изчакат някой камион да мине през тях (шегувам се), но... едва ли и преди този момент ще са безстрашни. просто е много добре ако при човека този страх е сведен до минимум. страхът никога не може и няма да изчезне.
  6. много мерси Таня сигурна ли си за котката? според китайския зодияк на mysticbg.com(май такъв беше сайта) съм заек, а според китайския зодияк на една програмка Z-Info, която по ЕГН-то на даден човек определя зодията му, характера му и др., съм дракон. а и, междодругото, пак малко извън темата вярваш/-те ли, че на човек могат много лоши неща да му се случат за един ден(в смисъл, затва, че има дни, в които се прецакваш тотално?)?... защото днеска ми е примерно такъв ден(много гадно прецакване с едно момиче дето харесвах + 2 двойки в даскало + 2 забележки и др.) и още едно отклонение, за китайския зодияк, за котката има самоизключващи се неща(напр. неискрени, надменни != дружелюбни)...може ли да има такива и кое кога как се проявява?
  7. мерси отново за отговора искам да попитам и друго нещо, макар че не е свързано с темата(а тя достатъчно се разводни без тва). според китайския зодияк коя зодия съм?(роден на 8 февруари 1988)
  8. мерси за отговора ако те разбирам правилно, ако реша да уча много по математика и да изкарвам високи оценки там няма да мога да го направа, защото според планетите ми е писано да съм зле по математика, така ли? или ако го направа, то ще е защото планетите са ме накарали да уча, но аз си мисля, че аз сам съм се накарал (тва последното звучи малко олигофренски, но не са ми ясни мноо нещата )
  9. аха, значи, в крайна сметка изобщо не се знае кво ще става с мене завбъдеще? не че ми трябва, аз съм фен на това човек да се променя сам а не да се остави "планетите" да го променят.
  10. мерси Таня , имаш ли представа до каква възраст луната ще ми е доминиращата "планета"?
  11. този форум започна да ми става все по-интересен и по-интересен. тази тема за "осъзнатото сънуване" найстина е доста широка аз самият се интересувам доста от хипноза и самохипноза и няколко пъти съм успявал да преживея осъзнат сън с помощта на техниката на самовнушението: важното е преди тва да запознаеш подсъзнанието си с термина "осъзнат сън". това най-лесно става ако си го преживял веднъж, но ако не си просто започни да си описваш какво представлява този "осъзнат сън", да речем : "това ще е един сън, в който ще се чувствам като актъор от филм.ще мога да правя каквото аз си искам в този сън и сънят ще е полезен за мен във всяко едно отношение.този сън е много ясен и красив. цветовете му се открояват един от друг...." и тнт забележи, че в началото на тази мини-програма изпозлвам бъдеще време, а след това преминавам в сегашно. тва е важно, ако искаш да преживееш съня по-скоро, но не значи да насилваш нещата с чупещи изрази като "ще сънуваш сега" или "сънувай сега!". по-добре използвай системата "не мисли за това, че лесно можеш да преживееш един красив и ясен сън, в който ти ще играеш себе си". etc etc успех!
  12. благодаря за отговора в крайна сметка се оказа, че съм бил роден в 10 и 5 (аз не съм запомнил кво е била казала майка ми ама я питах днес) но в 10 и 5 асцендентът пак е телец. обаче ако съм се бил родил 5 минути по-рано асцендентът щеше да ми е овен. възможно ли е да комбинирам и от двата асцендента по нещо?
  13. здравейте! това е първия ми пост, така че ме извинете ако въпроса ми има вече отговор някъде обачее аз не можах да открия, а и въпрса е малко личен, роден съм на 8 февруари 1988 в 10 часа и 15 минути сутринта в гр.Шумен. според изчисленията от сайта horoscopfree.com асецендентът ми е близнаци, според изчисленията на сайта astro.tondy.com асцендентът ми е телец, а според изчисленията на майка ми, която е доста запалена по астрологията, асцендентът ми е овен. б*си куцото ся не знам какъв ми е асцендента а и най-интересното е, че като чета за близнаци и за овен имам доста общо и с двете зодий като характер... повече с овен отстрана на справедливост, импулсвност, желание да съм първи и др. а с близнаци затва че постоянно се променям и че съм противоречива личност(е, до неква степен тва е застъпено и във водолея) та, въпроса ми е, в крайна сметка, какъв асцендент изглежда, че съм? благодаря предварително!
×
×
  • Добави...