Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Jullyanna

Участници
  • Общо Съдържание

    9
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Like
    Jullyanna reacted to Димитрина_ in Таро и Дарба   
    За мен този казус е насочен към способността да се "прозира" с основните налични заложби у човека - рацио и в по-малка степен емоция. 
    Не може да става дума за получено наготово - все отнякъде ще трябва да се започне. Например, от знанията и информацията, която си споделила тук в този форум. Подавам го като пример. Или да кажем някоя книга, не че там бъка от достоверна информация. 
    Първоначалният замисъл, на който служи Таро на нас и доколкото ние може да вникнем в него, е изцяло емпиричен. Отвъд тази основна база и бекграунд, която трябва да бъде осъзната, може би лежи и нещо друго, но ако няма стълба дотам - няма да се намери средство, което да издигне човек. 
    В тази връзка, не съветвам никого да се впуска в състезание за надбягване, а да си изясни собствените приоритети към Таро и дали има такива. 
    А ако трябва да дам отговор чрез езика на Таро, нека това бъде в лицето на Умереността. Всчко трябва да е подчинено на баланса.
  2. Like
    Jullyanna reacted to Хармония in Таро инвенции   
    Висшата жрица

     
    Кралица мечове

     
    Луната

     
    Паж чаши

     
    Смъртта

     
    Кралица чаши

  3. Like
    Jullyanna reacted to tanya84 in Големите Аркани 1   
    Днес си взех "Западна митология" на Джоузеф Камбъл   .
     
    Според вас, доближава ли се образът на Богинята - майка до този на Императрицата?
  4. Like
    Jullyanna reacted to Димитрина_ in Таро в помощ на животните   
    Хаха, Меги, разсмя ме с тези карти, в положителен аспект разбира се
     
    Всичко си е точно на място и се вижда буквално, има кученца. По-натам не показва какво ще стане.
  5. Like
    Jullyanna reacted to Лиула in Таро за начинаещи 4   
    Да се допълня, за да съм по-ясна.
    Първият ми сблъсък с това заболяване и с тази комбинация беше в началото на заниманията ми с Таро, това беше преди 100 години Нейни близки ме помолиха да й гледам и то постфактум, след като се беше вече самоубила, това е част от историята на някои болни, други се насочват към външни обекти.
    От тогава досега, това се повтаря във времето, в различни нюанси, но се повтаря. Просто запомнете тази двойка карти, все едно на каква позиция са, винаги си имайте едно наум.
  6. Like
    Jullyanna reacted to Деяна in Таро инвенции   
    6 чаши

    http://vbox7.com/play:de42e50a
  7. Like
    Jullyanna reacted to _Маги_ in Таро за начинаещи 4   
    Здравейте! Искам да попитам откъде мога да придобия по-точна представа за различните значения на картите, в зависимост от мястото, което заемат в подредбата. Не ми е ясно как се променят, когато са като първа, втора или трета карта.
  8. Like
    Jullyanna reacted to Лиула in Таро за начинаещи 4   
    Здравей, тук има правило, че преди някой да тълкува твоите карти, това трябва ти сама да го направиш.
  9. Like
    Jullyanna reacted to Лиула in Малките Аркани в Таро   
    Това съм го писала отдавна. В своята същност, 10 жезли си остава с тези значения, но с времето се обогати и с други характеристики.
    За мен тази карта е една от най-успешните, що се касае до личностното израстване.
     
    Цялата работа е човекът да бъде адекватен на изискванията на 10 жезли, да поеме отговорността и да се пребори. Често негативните отговори идват от това, че питащият не си е свършил работата, а не че е предопределено било да не стане. Когато дадена ситуация е мъчна, сложна и се падне 10 жезли, то успехът е гарантиран, стига обаче човекът да стисне зъби, да се напъне и концентрира максимално енергията си. Екзистенциална карта за огромни екзистенциални усилия.
     
    За въпроси обаче от емоционален, здравословен и т.н. характер, тя има неблагоприятни тенденции, с някои изключения обаче. Например комбинацията от Магът с 10 жезли. Това вече е друго.
     
    Пиша, защото не трябва да се гледа на 10 жезли като на зловеща карта, която ни потиска и тормози. Напротив, потиска ни само нашият интелектуален мързел и нежелание да поемем сами отговорност за живота си и най-вече за изборите си.
×
×
  • Добави...