Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Nano

Участници
  • Общо Съдържание

    24
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Всичко добавено от Nano

  1. С оглед на настоящите камъни наоколо, насред всеобщата каменоломна, положението не е твърде обнадеждаващо.
  2. Не знам кво става тука... то бетона и желязото наоколо не е от вчера. Самите хора живеят наблъскани като сардини в тея високите надгробни плочи наоколо из градовете като живи погребани. Така че... в смисъл такъв, не откривам топлата вода.
  3. Тая тема почва да се превръща в истински шедьовър.
  4. Един любим разказ от Филип К. Дик - "На Земята е прекалено скучно". Те се реят над полесраженията. Валкирии, които отнасят душите на мъртвите... Защото за тях е живота, а те го обичат.
  5. Напоследък "Метро 2033". "- Хайде, още малко! - Извика Улман. С рязко движение той вдигна Артьом на крака, взе сака му, метна го на рамото си и тръгна напред. Артьом не помнеше колко е продължила последната част на изкачването. Стъпалата и стените се сляха в едно мътно цяло, лъчите и петната светлина върху обзорните стъкла изглеждаха като сияещи облаци и известно време той си отвличаше вниманието като се любуваше на дъгоцветните им преливания. Кръвта пулсираше в главата му, студеният въздух раздираше белите му дробове, а стълбите все не свършваха. Артьом на няколко пъти сяда на пода, но го вдигаха и го заставяха да върви. Заради какво правеше това? За да продължи животът в метрото? Да. За да може във ВДНХ да продължат да растат гъби и да се отглеждат свине и за да живеят мирно там вторият му баща и семейството на Женя, за да могат непознатите му хора да се заселят отново в "Алексеевска" и "Рижка", и за да не затихва неспокойната търговска суетня на "Белоруска". За да се разхождат брамините в своите халати из Полиса и да шумолят с книжните страници, да научават древните знания и да ги предават на следващите поколения. За да строят фашистите своя райх, като улавят враговете на расата и ги измъчват до смърт, а хората на Червея да отвличат чужди деца и да ядат възрастните, а жената на "Маяковска" да може да продължи да търгува със сина си, за да заработва за хляба на двамата. За да не престават плъховските надбягвания на "Павалецка", а бойците от революционната бригада да продължават нападенията си над фашистите и воденето на смешни диалектически спорове. И за да могат хиляди хора из цялото метро да дишат, да ядат, да се обичат едни-други, да дават живот на децата си, да изпразват червата си и да спят, да мечтаят, да се борят, да убиват, да се възхищават и да предават, да философстват и да мразят и за да вярва всеки в своя рай и своя ад... За да може животът в метрото, безмислен и безполезен, възвишен и изпълнен със светлина, мръсен и неспокоен, безкрайно разнообразен и именно затова толкова вълшебен и прекрасен - за да може човешкият живот да продължи."
  6. И какво от това? В крайна сметка какво? Да си говорим за Бастет или да не си говорим за Бастет? И какво да си говорим за Бастет и какво да не си говорим?
  7. Даже и аз почвам мармалада тук и сега. Просто няма как да не си намажа една филия с мармалад, докато се радвам на такива прекрасни теми.
  8. Чакайте малко сега... не беше ли работата напоследък първо малко турско робство, после малко руско, ся като гледам ще излезне и малко американско. Ех... сега и тея излезнаха злите. Довчера всички ги мислеха за добрите, а ся изведнъж излезнаха най-злите. Интересна работа.
  9. Да, Швейцария, Швейцария, но все пак натискът не е чак толкова голям там. Все пак като отворим картата се оказва, че се намираме на интересно място и като погледнеш нагоре, надолу, наляво, надясно все сме заобиколени от една голяма приятна компания, която ни най-малко не се притеснява да прави живота наоколо изключително интересен.
  10. Повтаря се иронично през времето. Като се огледаш наоколо и виждаш как се повтаря и повтаря. Дали някога ще разберат или има ли смисъл изобщо да се питам такива неща.
  11. Станимир, не мисля, че човекът го интересува нещо от това, което му казвате. Човекът съвсем други мисли и цели го водят тук. Просто си пише разни неща, ей така украсени с каквото му дошло на ум, за да привлича внимание и да блесне. Човекът си се рекламира. Даже разгледах и профила му и там си има и закачено сайтче, там направо си движи човека цяла дейност, не се изненадах особено. Така че, ясно е за какво става въпрос и защо нямат особена връзка мненията му с това, което му пишем и защо има приказки за разни изживявания и книги на животи, които нали звучат добре и приятно. Не са неща, които го интересуват кой знае колко, човека си знае и си кара. Мисля, че прекалено много започваме да изискваме и да очакваме от него и само ще го натоварим с ненужно тежки мисли за него самият. Жалко, а и леко смешно. А иначе темата е приятна, има интересни мнения и някои наистина болни въпроси са засегнати, върху които е добре да се замисли човек. Би могло да се поразсъждава и да се развие интересен и приятен разговор.
  12. Да, и заради това книгите, които се издават, дори да изглеждат духовни, са бездуховни. Затова не трябва да се четат книги, НЕ е здравословно да се четат книги. Нищо не може да се мери с изживяването и книгата на живота. Извинете ме, но нима четенето на книга не е изживяване само по себе си? Нима да седнеш да прочетеш една книга насред това хубаво и приятно време не е изживяване? Нима не е част от изживяването и книгата на живота, за която говорите? Единствено ми показвате, че можете просто да си говорите за разни неща, непонятни за вас, ей така просто за едното включване да си говорим за изживявания и книги на животи, та да има какво да кажем.
×
×
  • Добави...