Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Nano

Участници
  • Общо Съдържание

    24
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Like
    Nano got a reaction from Кон Круз in България. Ще я бъде ли?   
    Да, Швейцария, Швейцария, но все пак натискът не е чак толкова голям там. Все пак като отворим картата се оказва, че се намираме на интересно място и като погледнеш нагоре, надолу, наляво, надясно все сме заобиколени от една голяма приятна компания, която ни най-малко не се притеснява да прави живота наоколо изключително интересен.
  2. Like
    Nano reacted to Лиула in Честит 8-ми март !   
    Честит празник, момичета!
    Бъдете щастливи, бъдете здрави, бъдете себе си! Щастлив и усмихнат ден
     

  3. Like
    Nano reacted to Лиула in Габриел Гарсиа Маркес   
    Честит рожден ден, Маестро на Словото!
     

     
    "Когато запита къде се продават погребални венци, водиха го от къща в къща, за да избере най-хубавите. Когато попита къде е най-красивата жена, която се е раждала върху земята, всички майки го отведоха при дъщерите си."
    Сто години самота
  4. Like
    Nano reacted to Лиула in Таро и Дарба   
    Предлагам на вашето внимание една тема, обсъждана едва ли не под сурдинка, някак преминаваща като фонова заря на всички усилия, посветени на науката за Таро.
    Както сме разбрали всички, без озарение за нещо, няма и познание за него, но тук възниква един древен въпрос и казус - познанието е ли е интуитивно или е чист гносис.
     
    Т.е. дали способността да се разбере бъдещето, каквото всички искат да научат, все едно в каква форма, е плод на дарба или на последователност в ученето за и на ТАРО. Как се разбира това? Кога се осъзнава интуитивно или не, че нещо е просто можене, а не усилие? Каква е връзката между моженето и усилието?
     
    Дали нещо ти се дава даром () или се постига с парадигмите на умозрението?
     
    Какво мислите и как съотнасяте тези два контекста в хоризонта на Таро?
     
     
    П.С. Темата не дублира друга тема във форума, въпреки че са смислово сходни, но с други приоритети.
  5. Like
    Nano reacted to Лиула in Големите Аркани за Напреднали   
    Силата.
    Предикатна на агресията, преполовяваща страха на границата с нападението. Ала към себе си. Всуе, никой не разбира, че те е страх, че си окован от собствените си окови за постижимост, за реализация.
    Силата се присмива на всеки, който я приеме за сила, помага на всеки, който я приеме за слабостта си - неговата лична собствена неподготвеност за битието.
    Чий е лъвът, чия е ламята? Чие е оръжието - въображаемо или реално е то? Кой е конят и чия е каруцата? Кой я управлява?
     
    Малкото камъче преди да се усмихнем или да кажем "да" или зорът преди да изкачим 200 стъпала; болката, че нещо вече не е същото или болката, че същото се повтаря ... Да заминеш надалече, повтаряйки моделите си на поведение, очаквайки различност, е Силата - онзи Сизифовски камък, който ще препъне всяка воля, поради липса на .. воля.
    Ала и да останеш - все тая е - в същият този дом с 4 стени, неуютно усещане за живеене, неудовлетвореност, неразграничаване между желание и осъждане; вглеждане в детайлите на страданието у другия, невглеждане у себе си - там лъвът дреме, сиреч, агресията на несъзнаваните модели, винаги ще отмъщава за сметка на аналитичния, контролиращ аз, борбата е сякаш вечна ...
    Вечна е и спира копнежа по свободата.
    Основният казус при Силата е древен като света - да си свободен или да си роб. Робът обаче обича доказателства за правотата си да е в робия, а свободата - светлина .. Затова Силата най-добре се осветява от Слънцето или от Дяволът - едното е движение навън - към света, другото е движение навътре - към пещерните бездни на несъзнаваното.
    Често Силата е близка до обърнатият Маг като еманация на робството, а Силата до обърната Императрица - до инобитийно раждане, където само душата е веществена, а тялото е само спомен.
     
    В търсене на Петият принцип, това е граничен принцип, където човекът все още участва, все още е обект. Формата (рупа) или Силата е единствено подобие на (или проекция) на Антахкарана, която засега остава една от малкото връзки между човешкото и паралелното. Разбира се, добре е тези понятия да се отърсят от митологемите си, по права линия, както и от някои други карти в Таро, като Ас пентакли и 9 пентакли - за начинаещите. Връзката между Девачана или Нирвана е съхранена в този съд - Силата да не отразяваш вече.
     
  6. Like
    Nano reacted to B__ in Семинар по Хюман Дизайн “Да Живееш Дизайна си” – 30 ноември – 01 декември – София   
    Да допълня, че по желание на участници в семинара, а и защото го почувствах, към програмата вече се включва и темата за това как Не-Аз-овите теми (темите на Фалшивия Аз, егото) в човешките жизнени центрове влияят на нашата професионална реализация и как да минимизираме вредното им влияние. 
  7. Like
    Nano reacted to B__ in Семинар по Хюман Дизайн “Да Живееш Дизайна си” – 30 ноември – 01 декември – София   
    ДА ЖИВЕЕШ ДИЗАЙНА СИ
     

     
      
    Семинарът ДА ЖИВЕЕШ ДИЗАЙНА СИ е способен да трансформира живота и е основата за разкриването на истинския Теб. Чрез осъзнаването, което се получава, вие можете да предприемете експеримента да следвате собствените си стратегия и авторитет за вземане на правилни решения. Така да започнете да живеете своя истински живот на истинския си Аз като започвате да разбирате кой наистина сте.
     
    Системата на Хюман Дизайн (Дизайн на човека), която свързва науката и духовността, е средство за избор на решения в перфектна хармония със самия Теб. Хюман Дизайн е наука за различията, наука за уникалността на всеки от нас. Много хора намират куража да изживеят своята уникалност.  Живеят собствения си дизайн, живеят собствения си живот. Това не е свързано с това да се променяте, а да разпознаете и разкриете какви винаги сте били. Следвайки собствения си дизайн, вместо да се опитвате да бъдете някой друг, правите живота си по-прост и по-лесен. Насладете се на пътешествието.
     
    Искате ли да живеете по-хармонично?

     
     
    Искате ли да вземате решения с увереност и да хармонизирате отношенията си с хората?
     
    Задавали ли сте си някой от въпросите:
    Кой съм Аз? Как да вземам правилните решения? Какво всъщност наистина искам? Какви са моите силни страни и как да ги реализирам? Как да намеря правилния път в личния си и професионален живот? Как да постигна удовлетворение, успех и вътрешен мир? Как са постигна и задържа добро здраве? Как да разбера кой е правилният за мен партньор? Как да решавам семейните си проблеми и как да разбирам от какво се нуждаят децата ми? Или друг подобен въпрос, който постоянно се появява.   Ако поне един от въпросите ви е занимавал достатъчно дълго, то нещо ви пречи са бъдете себе си, пречи ви да вземате правилните за вас решения, пречи ви да изразявате истинската си природа, а оттам ви отнема енергия и ресурси, пречи ви да постигнете щастие, удовлетворение, успех и вътрешен мир.   Какво ни пречи да бъдем себе си?
     

     
    Всяко малко дете е едно уникално цвете. То се нуждае от грижите на родителите си, но инстинктивно може да усети повечето от полезните са себе си неща. Може да избере полезната за себе си хранителна диета, да знае какво да пие и дори да подбере новите си дрешки, така че да са здравословни за него, а цветовете им да подхождат на нуждите на енергетиката му.
     
    Обаче, още от деня на нашето раждане нашите близки са се заели с възпитанието ни. Правили са така, както са били убедени, че трябва да бъде. Налагали са ни съзнателно и несъзнателно, с разбирането, че правят добро, собствените си възгледи и начин на справяне с нещата. Постепенно тези неща са се превърнали в навик като по този начин са се изградили убеждения, в които вярваме, но които не ни правят щастливи.
     
    По време на образованието ни, учителите са ни налагали собствените си виждания и виждането на училището като институция. По този начин се е получило нашето хомогенизиране, сливане с другите и възприемане на общи убеждения и идеали, които странно защо са решили, че са еднакво приложими за всички.
     
    По време на нашата работа фирмата, в която работим, ни е налагала нейните правила, политики и вътрешна култура, които, разбира се, са от полза за фирмата, но са ни формирали така, че да дозабравим кои наистина сме.
    Всичко това е довело до нашето обуславяне от околната страна и хомогенизирането ни към дадени модели.
     
     
    Семинарът ДА ЖИВЕЕШ ДИЗАЙНА СИ ни помага да се върнем към истинската ни същност
     

     
    Той ще ви помогне и е първата крачка към това да преодолеете обуславянето и отново да се върнете към своята уникалност, която всеки един от нас носи в себе си. Ще ви покаже как да я изразите и на нейна основа да постигнете решение на въпросите, които не сте могли да решите досега. Ще ви доведе до удовлетворение, успех и вътрешен мир.
     
    Ще ви помогне да заживеете живота си с по-малко вътрешна борба, с по-малко съпротива от страна на околната среда и с повече автентичност като израз на вашата уникалност. Хюман Дизайн (Дизайн на Човека) ще ви даде конкретни практически насоки и стратегии за това. Това е практическа наука, ще можете да проверите всичко сами практически и в обозримо време.
     
    Когато завършите семинара ще имате много по-ясно разбиране за себе си, ще се приемате много по-добре, ще разбирате по-добре начините ви на взаимодействие със света и ще можете да се възползвате по-добре от тях. Ще разбирате и приемате по-добре семейството си, близките си и хората, с които работите.
     
    Ще можете (и с помощта на учебника като референтен източник) да помагате на своите деца и роднини да постигнат същото.
     

    Водещият. Божидар Цендов, сертифициран Хюман Дизайн Анализатор и сертифициран преподавател на “Да Заживееш Дизайна Си” къмМеждународния Институт По Хюман Дизайн (IHDS). Повече информациятук. 
     

    Учебникът. Семинарът осигурява и професионален учебник, одобрен от Международния Институт по Хюман Дизайн (IHDS). Учебникът не само е преведен, но и локализиран на български език – екип от специалисти е работил за уточняване на термините, ключовите изрази и т.н. Той съдържа детайлна информация и е пълноцветен с описания, илюстрации и графики, с обем над 200 страници, формат А4. Учебникът е необходимо условие за участие в курса и преминаването към следващите Хюман Дизайн курсове.
     

    Формат на семинара. Семинарът обикновено се провежда под формата на групови занятия, но в особени случаи е възможно и персоналното му провеждане. Оптималният вариант е присъствен семинар, но също в особени случи е възможно и дистанционното му провеждане под формата на уеб базирана отдалечена презентация.
    Времетраенето е 2 (два) дена съгласно последните препоръки на Международния Институт по Хюман Дизайн (IHDS)
     

    Последващо подпомагане. Предвижда се за всички преминали семинара да има ежемесечни сбирки, на които да се обсъжда въпроси и предизвикателства при експериментирането с личния дизайн.
     
     
     
    Дати на провеждане: 30 Ноември – 1 Декември, 2013. Настаняване от 09:30, работа: 10:00 – 18:00.
    Място на провеждане: Есенс Център, ул. “6-ти септември” 37.
     
     
     
     За информация за всички подробности тук. http://www.bojidartzendov.com/обучения/  
     
     
     
     
     
    Забележка: Публикувано с разрешението на администратор.
  8. Like
    Nano reacted to Диляна Колева in Да спрем Супер Рила за да има Рила   
    До колкото разбирам проекта е за местността между Самоков и Говедарци.
    Вчера се върнах от обиколка из Рила. Ходих до езерата, 3 вечери спахме в къща за гости в Говедарци. В този сезон там е празно. 
    Местността за която става въпрос е поляна, голяма пуста поляна. 
    На входа на Говедарци, обаче има доста големи комплекси от къщи, които до колкото разбрах стоят празни и не се експлоатират по различни причини.
    Ако идеята е да се правят грандоманските изпълнения , като на входа на Обзор например, които стоят празни и изглеждат като паметници на архитектурата, по - добре нищо да не се прави.
    Че ще се наруши екосистемата ще се наруши, в това спор няма.
    Въпросът е: Кому е нужно???
    Новата постройка на Мусала стои празна и недовършена, голяма част от къщите за гости в тези села също, а са приказни, уютни и много приятни, модерно обзаведени и с всички удобства.
    Три вечери стояхме на сладка приказка с местните домакини и стана ясно, че те работят на пълен капацитет по 2 месеца зимата и 2-3 лятото. През останалото време работят за уикендите. Т.е. сградния фонд в момента в този регион покрива напълно търсенето.
    Та..... Кому е нужна поредната грандоманщина??
  9. Like
    Nano reacted to Донка in Да спрем Супер Рила за да има Рила   
    Ами нали уж и морския ни бряг така го "окултуряваха" и усвояваха и създаваха работни места??? На строителите не платиха, фалираха стотици малки честни фирми за какво ли не, свързано със застрояването. Унищожиха природната среда, а уж щяха да внимават. Превърнаха черноморските ни курорти в сборище на алкохолици, плажовете ни заприличаха на мравуняци.... Защо не отидете да видите как изглежда Супер Приморско??? А да сте виждали призрачния панелен квартал на Царево??? А сега за планините - ами идете да видите как изглежда Супер Пампорово, или се полюбувайте на изоставените ръждясващи съборетини в Паничище, или се разходете в Трещеник... . Докато държавата ни е в ТЕЗИ ръце и с ТЕЗИ закони, и с ТЕЗИ приоритети на инвестиране, ще ни убеждават колко е добър проекта, ще изстискват работниците и ще ги захвърлят без заплащане за труда им, ще си делят тлъстите печалби и накрая ще зарежат бетонните призраци, с помощта на които са изпрали мръсните си пари.... Нима вече не сме го видели през последните 25 години?
  10. Like
    Nano reacted to Хармония in Чужбина и любовта като стимул.   
    Диана,
    Името, което съм избрала да ползвам във форума по никакъв начин не ме прави да не мисля и да не изразявам свободно позицията си.
     
    Малко по-напред в темата ти също направи обобщение на новозавършилите студенти, а сега пишеш за моето обобщение относно депутатите?! И все пак пиша от позицията на млад човек, който е много в началото на учението на Учителя относно безусловната любов...
     
    Ще споделя една случка:
    Преди няколко дни пазарувах в голям супермаркет и един възрастен дядо може би 70 годишен ме попита коя е най-евтината лютеница, тъй като е забравил очилата си и не може да види етикета, а не може да рискува да си купи коя да е, защото просто парите не стигат.
     
    Тази история за мен добре показва част от ситуацията в България, където един буркан по-скъпа лютеница е просто лукс, който струва скъпо. Пенсионерите в чужбина обикалят света и се отдават на хобитата си, а тук възрастните хора броят дните, които им остават?! Може би това е така, защото както някой твърдеше в напред в темата "България е в голям напредък"...
     
    И пред това ли ще си затворите очите?
     
    От въпросната тема разбрах нещо важно и то е, че хората, които са на стабилни позиции с добро заплащане или с частен бизнес в България, като че ли живеят извън проблемите на другите и не се оглеждат наоколо и не виждат какво се случва.
     
    Точка.
     
    PS. Още едно потвърждение за напредъка ни:
    https://www.facebook.com/pages/%D0%94%D0%B0-%D1%81%D0%BF%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BC-%D0%A1%D1%82%D0%BE%D0%B9%D1%87%D0%BE-%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B5%D0%BD-%D0%BE%D1%82-%D0%B4%D1%8A%D1%80%D0%B6%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B4%D0%B0-%D1%83%D0%BC%D1%80%D0%B5/381453901984586
  11. Like
    Nano got a reaction from @ЮлЯ@ in Как да се преборя ...   
    Даже и аз почвам мармалада тук и сега. Просто няма как да не си намажа една филия с мармалад, докато се радвам на такива прекрасни теми.
  12. Like
    Nano got a reaction from Диляна Колева in Как да се преборя ...   
    Даже и аз почвам мармалада тук и сега. Просто няма как да не си намажа една филия с мармалад, докато се радвам на такива прекрасни теми.
  13. Like
    Nano got a reaction from mvm in Защо хората все по-рядко четат книги?   
    Станимир, не мисля, че човекът го интересува нещо от това, което му казвате. Човекът съвсем други мисли и цели го водят тук. Просто си пише разни неща, ей така украсени с каквото му дошло на ум, за да привлича внимание и да блесне. Човекът си се рекламира. Даже разгледах и профила му и там си има и закачено сайтче, там направо си движи човека цяла дейност, не се изненадах особено. Така че, ясно е за какво става въпрос и защо нямат особена връзка мненията му с това, което му пишем и защо има приказки за разни изживявания и книги на животи, които нали звучат добре и приятно. Не са неща, които го интересуват кой знае колко, човека си знае и си кара. Мисля, че прекалено много започваме да изискваме и да очакваме от него и само ще го натоварим с ненужно тежки мисли за него самият. Жалко, а и леко смешно.
    А иначе темата е приятна, има интересни мнения и някои наистина болни въпроси са засегнати, върху които е добре да се замисли човек. Би могло да се поразсъждава и да се развие интересен и приятен разговор.
×
×
  • Добави...