Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Alex_88

Участници
  • Общо Съдържание

    25
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Мъж

Последни Посещения

1508 посещения на профила

Alex_88's Achievements

  1. Лекарката ми каза че на психическа основа, но се чудя дали не е заради лекарствата донякъде. Защото чувствам една немощ. Тя казва че мислите ми ме изтощават. Но като изпия силегрия имам ерекция с хапчето. Но винаги усещам една немощ. И вече се чудя от кое е.
  2. Здравейте, пиша тук с голяма молба за съвет защото вече едвам издържам. От малък страдам от окр. Та малко след рожденния ми ден до сега ме мъчи една натрапчива мисал и не ми дава покой. Преди месеци работех на едно място без договор, и не ми платиха. След време няколко месеца се сетих да потърся един от бившите колеги във фейсбук. Саответната фирма бе фалирала, обаче той намери някакъв жилищен адрес с регистрирана там фирма. И почнах да се чудя какво да направя. Първо ходих до там но не влязох да не си саздам проблеми. Отидох защото това ми се натрапи като фикс идея. После пуснах мисля че в агенция по труда жалба. Но не помня с двете имена на фирмите или едно. Оказа се че трябвало за конкретна фирма да пиша. И тогава почна да ме тормози мисалта с едното име или с двете съм я вписал. Вече над месец тази мисал ме измъчва. Дали изобщо е станало нещо или не, как съм я пуснал. И мисалта е постоянна и мъчителна. Ходя при една псхятърка на когнитивно поведенческа терапия от скоро преди това на психотерапия при един лекар. Последните близо две седмици ми се наруши и ерекцията. Почти не мога да получа. Мисалта денонощно ме тормози, мир не ми дава. И в университета започнах да закусвам. Тотално се отчаях вече. Моля да ми дадете съвет. Пия и лекарства анафранил 25 мг и левид 50 мг.
  3. А дали бихте могли да ме насочите към някой добър психятър даващ и психологични консултации. Пък дори и да се заплаща самата психотерапия, но да е поне две в едно. Защото така съм чул че е най-добре. А и исках да попитам, след като съм искал направление знам че диагнозата се нанася в картона. Дали ще ми е проблем това от към страна на работодатели?
  4. Здравейте, исках да попитам това за направленията дали все още е така. И дали има психятри провеждащи и психотерапия. И да е от София, рових къде ли не но нищо не намирам. И ако може лекарят да е мъж. В момента парично не съм добре, та затова питах за здравна каса.
  5. Само да попитам, дали може да ме посъветвате как да впрегна дадената натрапливост. Въпреки че и с терапевта обсъдихме това, просто от два месеца съм си втълпил мисълта с нейното име. На ум си споменавам нейното име после го парирам с името на момиче което съм харесал (и това и с двете над 6 пъти, като винаги тр. да парирам нейното с другото). Това се получава в повечето случай до безкрай. И не мога да се възбудя, става много трудно. Дори да мисля върху важните неща. Изпитвам жестоко напрежение съединено със огромен страх от провал и сексуално напрежение. Тъй като понякога ми се случва както при всеки нормален мъж да се загледам в някое момиче и просто неоучаквано да се получи винаги е било така при мен. Контролирал съм се но не съм изпитвал напрежение. А сега се случват същите случки, но станат един, два три пъти и нищо не се получава. Веднага избликва оная мисъл. И убива ерекцията ми, излизам с приятели от време на време. Като с нас понякога има и момичета. Но аз съм безучастен в повечето случай. Защото тези мисли скапват напълно и малкото самочувствие което ми е останало. Знам че проблема е в главата ми, но тя ме нарани много изгаври се дори. И взаимно също се наранихме, но поради някой случай за които разбрах осъзнах че се е подигравала, гаврела и възползвала от сегашната ми слабост зарди ОКРто (даже искам да и го върна но знам че не е редно, и не искам да падам на нивото и). Това ме скапва и не знам как да спра тези мисли. Да се повтарят, опитах един метод но някак става но за малко. Другия проблем е че не спирам да говоря за това, пак броя. Но просто снощи отново не спах и затова отново пиша за това. Не знам как да намеря вътрешен мир и начин да се освободя.
  6. Но в моя случай нямаше искреност от другата страна, и със времето това се отрази на мен. Според мен един човек, иска ли да си гледа кефа не се съобразява с другия. И след като вече се убедих в това, напълно осъзнах че е било така. Когато един човек е двуличен колкото и да си добър с него в един момент другия ще създаде проблеми независимо. Не казвам за другия случай че е така. Но при мен определено бе така, и жалкото е че всичко се отрази на мен а на другата страна дори не и пука, даже зад гърба ми още продължава да говори неверни неща за мен и да спи със който и падне (а има друг приятел, горкото момче). А някога като я питах, понеже сега не потдържаме никакъв контакт и по добре (с отпадъци не искам да контактувам) с ръка на сърце най-искрено уш казваше нямало нищо. Дори не трепваше, а и е имало. Но някой хора са толкова нагли че изобщо не зачитат другите като живи същества, а в същото време толкова добре се преструваше че ме обича че бих оскар и дал за ролята (но и нещо не е фред с главата освен това). Сега заради нея не мога да се измъкна от ОКР-то си, защото знаеше за слабостите ми и се постара да ме удари на всяко слабо място. Затова внимавайте просто какво говорите, защото за някой хора и 2 години не биха стигнали за да може да бъдат опознати. Един път е твоя спасител от мъките, в които те поставя ОКР а в другия момент се оказва твоя палач. Ако обичаш един човек, и видиш човека че е зле ще се опиташ да му помогнеш а не да гледаш възможността да го доунищожиш. Вече знам че и най-добродушно изглеждащите може да бъдат такива актйори че да те заблудят за години напред. Сега тя си живее живота, лъже друго момче пак си спи с който и падне. А аз се скъсвам от мъки, заради раздразненото си ОКР, изпуснах няколко момичета сега не знам дали ще успея да задържа едно с което се виждах 2ва пъти, и в други неща започна да не ми върви. Така че просто човек трябва да си има едно на ум. И както казва сестра ми първата мисъл, която ти е минала е най-правилната. Почнеш ли да се замисляш вредиш на себе си. Аз още в началото сложих края, но тя намери начин да ме изкуси като отново се прави на много невинна, поигра си с мен. Даже до последно щеше да се възползва ако не бях сложил окончателно края след година и няколко месеца. Такива хора не ви трябват в живота, просто почне ли да звъни телефона му непрекъснато и да си прави оглушки. Предъвка ли някой неща, които всяка двойка си споделя нещата са ясни.
  7. Аз имам този проблем от сигурно 10 ако не и повече години (от съвсем малък), пробвах при една психоложка преди години. Но поради проблем с парите и малко несерйозност прекратих нещата. И след това се бях отдал на работа, пак ги имах но не им обръщах толкова внимание. Но от притеснението в университета и прекратяването на връзката ми тея неща постепенно се отключиха. Дори и напускането на работата ми заради университета ми, доста ми повлия (а сега не знам как изобщо ако нищо не става в университета ще започна работа, а бях придобил доста увереност в себе си). Аз имам много ниско самочувствие, втълпих си че няма да успея в живота и че няма да имам друга приятелка. Като последствие от тези притеснения започна да не ми върви доста в учението. И от страх да не остана сам се връщах при нея няколко пъти, а не бе редно. Нито към нея нито за мен, виждам че имам потенциала да оправя живота си но едвам контролирам всичко вече, до скоро не можех да спя по цели нощи. Напоследък поне съня ми се пооправи, просто ме е обхванал страх от провал във всичко. Приятелите ми се опитаха да ме подкрепят и сестра ми и майка ми но без успех. Имам чувството че вече тежа на всички със тези проблеми, затова реших пак да тръгна по пътя на лечението не искам да причинявам болка на близките си. Благодаря за съвета д-р Първанов.
  8. Дано да спомогне наистина, защото в мен се загнезди едно чувство за вина. И то доста ме измъчва, и самите натрапливости станаха много интензивни. Почти нямам никакъв контрол над тях вече.
  9. Здравейте, от известно време имам проблем с ерекцията. Имах гадни случки свързани с бившата връзка, няколко месеца. И накрая се получи това, освен другото че не мога да се съсредоточа почти в нищо. Сега се срещам с едно момиче, много хубава и готина. Но този проблем си фигурира, а съм на 25 и до сега не съм имал такива проблеми. Втълпил съм си мисли за бившата, които ме тормозят почти непрекъснато. Изброявам си името и в главата си нз защо го правя, и след това го парирам с името на момичето което харесвам и това до безкрай. Изключително абсурдно е, имам проблеми с ОКР от отдавна но никога чак толкоз силни. Просто исках да попитам за някакъв съвет, защото скоро ще се видим пак и ако се изложа надали ще имам пак шанс със нея. А никога почти не съм имал засечки в това нещо. Преди време бях с едно момиче, 3 пъти като последните два имах серйозни засечки. Проблема е че не мога да се откъсна от тези мисли, а имам и сесия сега, работа трябва да търся. И много искам да имам приятелка но с този проблем сигурно никога повече няма да имам. Не знам дали би било препоръчително да пия някакви стимуланти, купих си испанска муха. Никога не съм ползвал такива неща доста съм притеснен за себе си. Все повече губя почвата под краката си, и не знам с това ОКР като се объркаха толкоз нещата кое по-напред да оправя. А и волята ми много отслабна също.
  10. Просто се отключи стария проблем, и не мога да спра да изброявам. Не знам дали е възможно дори с помощта на терапевт при положение че съм изпаднал в доста голяма дупка. Дали бих могъл да се справя, някак имам чувството че всички натрапливости от изминалите години ми се активираха.
  11. А някакви лични техники за избягване на дадени натрапливи мисли. Или справяне с някоя конкретна. Аз напоследък имам серйозни проблеми. Просто не мога да спра тази мисъл а когато изчезне се появяват други натрапливости. Имах резки промени в жовота, и сега не мога да се оправя. Имам от години проблеми с натрапливостите, но сега са направо неконтролируеми. Имам една мисъл, която ми се е натрапила много дълбоко. Парирам я някак си с друга като се появи и след това пак се появява и става един омагйосан кръг. Дали може да ми предложите някаква личностна терапевтична техника?
  12. Ние се събирахме и разделяхме на няколко пъти и то все аз се разделям с нея, тя иска да е с мен но аз не знам. Имаше още едно момиче, така и не я попитах дали би тръгнала с мене. Даже не съм сигурен дали би искала но станаха разни неща между нас. Тъпото е че вече пак съм с бившата, и се страхувам дали тя не е моята любов. И не знам дали да не оставя нещата до тук и да видя какво ще стане. Гадното е че единич и бивш само ме тормози във фейсбук а другия само и звъни. Поспря напоследък но нз, не съм напълно сигурен в нея. Тя твърди че е искрена, просто направих грешка да скъсам с нея да се потдам на тоя порочен кръг. Вече почти не мога и да спя. И сега отново съм затънал в нищото.
  13. Много я обичам и тя мен. Имах на превид че ако можех да върна времето нямаше да допусна да се разделя с нея. Сега е доста сложно вече но както и да е благодаря за съвета. Ще мисля правилното решение на нещата. Но тя твърди че аз съм човека, който желае до себе си.
×
×
  • Добави...