Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Кон Круз

Участници
 • Общо Съдържание

  1467
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  4

Кон Круз last won the day on Ноември 3

Кон Круз had the most liked content!

За Кон Круз

 • Ранк
  Ангелът на свободата!
 • Рожден Ден 01/01/1868

Профил Информация

 • Пол
  Мъж

Последни Посещения

25576 посещения на профила
 1. "Молитвата, накратко казано, е призоваване на Божественото у теб и Божественото извън теб, а медитацията е успокояване на тялото, успокояване на ума и сърцето и вслушване, вслушване в гласа на твоя Създател." (5361) "Защото молитвата ти е като молба или апел към твоя господар; а медитацията ти е това, в което вие се срещате и имате общ език!" (281-28) "Молитвата е съгласувано усилие на физическото съзнание да се настрои на съзнанието на Създателя...Медитацията е освобождаване от всичко, което пречи на съзидателните сили да се надигнат по естествените канали на материалния човек, за да бъдат разпространени чрез центровете и източниците, създаващи дейностите на физическата, умствената, духовната личност..." (281-13)
 2. Кон Круз

  Разговорки - 2

  Днес се навършват 54 години от независимостта на бившата държава Занзибар! Честито на танзанийците със занзибарски корен! https://bg.wikipedia.org/wiki/Занзибар?fbclid=IwAR2qNCQtT5SJ2adAvG1CSOSvM8gBHzj-lxdNO6IXqHDdRnsDduuK024NorI
 3. Здравейте, psihoterapia.com!

 4. В една тема Донка писа, че е похват на силите на мрака да се слага знак за равенство между Сянката и злото. Посочете разликите между двете неща. Аз например цял живот съм си кротко момче, интелектуалче (така да се каже), възпитан, придържащ се към правилата и законите... Даже, когато съм ядосан гледам да не давам израз на гнева си, гледам да се контролирам (дори по отношение на словата ми, да не говорим за действията си). По принцип презирам или направо мразя разните бандити. Не винаги, понякога съм неутрален. Но не мога да кажа, че ги обичам. Не харесвам избухливите хора, такива дето говорят вулгарно. Обаче понякога се кефя на gangsta rap (рап клипове с хулигански текстове и излъчване, с цинични думи, а дори не съм пушил марихуана ). Частично може да се дължи на това, че съм слушал подобна музика като тийнеджър (тогава беше още по - модерна като че ли). Но навярно става дума най - вече за сянката (и тогава, и сега). Сянката е и тъмна, и светла (така знам аз). Човек може да е изтласкал от съзнаваното си и някакви положителни качества и да ги проектира върху някой друг (светла сянка). Тоест, тя не винаги е свързана с някакви негативности. Но напълно ли е различна от злото и ако, защо така смятате?
 5. Кон Круз

  Божията прошка

  Какво означава Бог да ти прости? В какво точно се изразява Божията прошка? Какво се случва/не се случва, когато Бог ти прости? Как хората да разберат дали Бог им е простил?
 6. Новогодишната вечер Сънувах, че в новогодишната вечер аз и колегата ми сме на работа (но в друга сграда, не в тази, в която работим). Беше около 7:00 часа. По едно време се изправих и погледнах към коридора водещ към стаята. Видях един милионер, който струва ми се говореше с някого по телефона и се кефеше, че след часове ще настъпи новата 2019-та година. Не споделях радостта му. След малко отнякъде се появи майка ми. Получихме известие, че корабът на който е пътувал баща ми (не знам той някога да е пътувал на кораб) е претърпял корабокрушение, но че все още не се знае каква е съдбата на родителя ми и предстои да научим дали е оцелял.
 7. Някои хора приемат лично почистването на пощенската кутия...

 8. Кога сте се чувствали и кога се чувствате най - сити/гладни? Можете в какъвто искате смисъл да приемете и тълкувате тези две думи.
 9. Кон Круз

  Спомените

  Ако приемем, че сме започнали да се прераждаме по различно време, значи стартът не е равен? Или под "равен старт" визираш това, че всички сме създадени с еднакви качества. А едновременно ли сме създадени? Защото според книгите на д-р Нютън - не, появили сме се последователно.
 10. Кон Круз

  Спомените

  Защо имам спомени за мои сънища от преди 20/20+ години? Какво мога да направя, за да намаля паметта си по отношение на едни неща и да я усиля по отношение на други?
 11. Ровене, гледане на списъка с разглеждащи съдържанието на сайта.
 12. Кон Круз

  Любопитни филми и предавания

  "If only" ("Ако само"), 2004 г. Драма с Jennifer Love Hewitt (Дженифър Обича Хюит ). Филм в стил "втори шанс за..."
 13. Кон Круз

  Контрол, съдба

  Какво означава индивидуалността им да бъде унищожена? Да бъде унищожено това, което се е развило около безличностната божествена искра ли? Съзнанието за аз?
×