Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Кон Круз

Участници
 • Общо Съдържание

  1669
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  7

Кон Круз last won the day on Януари 15

Кон Круз had the most liked content!

За Кон Круз

 • Ранк
  Приятел на Портала
 • Рожден Ден 02/09/1989

Профил Информация

 • Пол
  Мъж

Последни Посещения

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Хората са различни. Следователно това да съдим по себе си не винаги би ни дало обективна представа...
 2. Здравей. Имаш ли идея какво се случва? Изчезна пощенската ми кутия и не виждам опцията за пращане на съобщения на други потребители.

 3. В момента някаква профилактика ли тече в сайта? Някакви промени? Понеже липсва пощенската ми кутия...
 4. Грях ли е човек да се облече добре, за да го харесват жените/мъжете/хората/Пенка/Иван...? “Великите Учители, които са говорили върху това, са имали много ясни разбирания по въпроса, но техните ученици са изопачили учението. И спиритизмът е учение, което е дошло от Бялото Братство, но и него учениците опетниха. Теософията е друго учение, пратено пак от горе, което учениците също така опетниха. Окултизмът е учение, също дадено от Бялото Братство, но и в него има черни и бели окултисти. Мистицизмът – и той е опорочен. Християнството – също е опорочено. Нека бъда ясен. Когато един свещеник или владика тури одежди, патрахил и корона, венчае някого и каже: „Плати толкова“, аз го наричам чер маг. Белият маг работи, без да му се плаща. Ако мома се облече в хубави дрехи, с намерение да оплете някой момък, тя също е чер маг; ако момък се нагизди, за да омотае някоя мома, и той е чер маг, ако правник, съдия си послужи със закона, за да обвини някого, той е също чер маг. Прочее както окултистите, тъй и теософите, и мистиците, и християните трябва да се делят на черни и бели. Някой ще рече: „Аз съм теософ…“ – „От кои – от белите или от черните?“ – „От белите…“ – „Може да се разберем…“ – „От черните…“ – „Ще остана на особено мнение.“ Били сте спиритисти, теософи, мистици или християни – ако сте от черните, светът е пълен с такива. 20-те милиона, паднали в сегашната война, показват какво християнство е днешното! Не казвам, че самото християнство е виновно – виновни са черните християни.” Петър Дънов "Пояснения върху окултизма, спиритизма, теософията, мистицизма и християнството", 1920 г.
 5. Здравей, Предишния никнейм, който ползваше в сайта май е vladi81? И беше писал за насилието в училище? Може и да се бъркам. Поздравления за напредъка, който си постигнал в живота ти (без значение дали си него или не).
 6. Мисля, че по - горе се визират духовните учители.
 7. Днес Пако Рабан има рожден ден. Прави 85 г.! Да е жив и здрав още дълги години.
 8. Кон Круз

  Афоризмите

  "За всяко зло по тази земя голяма - или има лек, или няма. Ако има - за намирането му вложи старание. Ако няма - не обръщай никакво внимание." (из филма "Пясъчният човек")
 9. Кон Круз

  За прераждането

  След като се пре-въ-ПЛЪТ-ява онова, което в-Същност сме, а не това което не сме, то тогава няма значение какво си мислим, че се преражда.
 10. Кон Круз

  Забавно - 2

  "Свидетелите на Йехова, които позвъниха на пияния професор по философия, приеха исляма директно по домофона."
 11. Кон Круз

  Филми от 90-те години!

  "Пясъчният човек" (1995 г.) - умерен според мен ужас и добър като за жанра си филм (на който жанр като цяло не съм фен, но чат-пат гледам и такива филми). - Защо правиш това? - Децата не могат да спят. Трябва да приспивам децата. - Но ти ме спаси, ти ме предпази от баща ни. Защо искаш да ме убиеш сега?! - За да сложа край на болката ти. - Но аз не страдам! - Чувам виковете ти, чувам виковете на всички деца през нощта! В главата си. Виковете трябва да спрат. Те трябва да заспят. Всички деца трябва да спят. Мотивът за пясъчния човек идва от немска книга от първата половина на 19-ти век. "Пясъчния човек“ (на немски: Der Sandmann) е новела от Ернст Теодор Амадеус Хофман. Творбата е писана към края на 1815 г. в Берлин. Сюжетен елемент от нея използват либретистите на Жак Офенбах за трето действие на операта „Хофманови разкази“. Пясъчният човек е фолклорен образ, познат в Централна и Северна Европа. Смятало се е, че той хвърля вълшебен пясък или прах върху очите на децата и по този начин те бързо заспиват. В едноименната новела на Хофман, пясъчният човек е представен като същество, което навестява нощем децата, които не спят и им хвърля шепи пясък в очите и те започват да кървят. После ги взима и се отправя към Луната, където с тях храни собствените си деца. „Пясъчният човек“ в новелата е обобщен образ на миксантропическо чудовище, съставено от въображаемия образ на Сънчо от приказките на старата бавачка и зловещата фигура на стария адвокат Копелиус." https://bg.wikipedia.org/…/%D0%9F%D1%8F%D1%81%D1%8A%D1%87…
 12. Кон Круз

  Любопитни филми и предавания

  "Шокър" от 1989 г. (умерен според мен ужас и много добър като за своя жанр филм) В този филм има вградена езотерика. Ясновидски сънища, астрално пътуване, черна магия, зареждане с енергия на дух, което го прави достатъчно силен за да си взаимодейства с нашата действителност (макар и по - друга енергия), медальон под формата на сърце зареден с любовта на убитото момиче, който медальон е единственото средство за отблъскване на убития, но станал по - силен злодей; вселяване в тела на живи хора от страна на дух, любов надживяваща смъртта. Има и нещо от света на съвременното фентъзи - влизане в телевизионни програми през телевизора директно, а после от програма в програма. На корицата на филма има пентаграм...
 13. "Следователно не пожелавайте изведнъж да се проявите в известна област; не желайте изведнъж да станете музикант, учен, светия. Не желайте да придобиете доброто и радостта в тяхната пълнота. Започнете от малкото и постоянно прибавяйте към него нещо ново. За човека е важно да постоянства, да расте без прекъсване, а кога ще стане велик, това не е важно. Всеки ден, всеки живот прибавяйте по малко към основния капитал на своята банка. Животът е вечен и непреривен. Не пожелавайте да постигнете всичко изведнъж, но желайте всяко нещо да дойде на своето време. Ако за придобиване на известно благо са нужни още 1000 години, радвайте се и на това. Какъв смисъл има в това да придобиете известно благо преждевременно? Всяко благо, придобито преждевременно, носи повече страдания и нещастия, отколкото радости. Както сте го придобили, така ще го изгубите. Казвате: „Какво да правим, докато дойде благото, към което се стремим?“ Много просто. Ако сте в болница и очаквате нов живот, пълен със здраве и сили, вие трябва да се откажете от болничния си халат, от приборите, с които сте си служили, от прислугата, която е гледала на вас като на болни хора, и да излезете вън, на свобода, на чист въздух, на светлина и простор. Не съжалявайте за старите дрехи, нито за болничните прибори. Сложете всичко настрана, далеч от себе си, и влезте в новия живот, при новите условия, където ви очакват нови блага и постижения." (https://triangle.bg/books/1930-08-27-05.1998/1930-11-19-05.html).
 14. Кон Круз

  Брадата?

  Сутринта забелязах няколко руси косъма над горната ми устна. А рус не съм от ранна детска възраст...
×