Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Кон Круз

Участници_
 • Общо Съдържание

  1850
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  15

Профил Отговори добавени от Кон Круз

 1. Здравей!

  1. Кон Круз

   Кон Круз

   Възпрепятстван съм да ти пиша на лс. :D Та затуй те тук поздравлявам, пингвинче. :) Ако имаш време и желание пиши в темите. Ще стане по - интересно.

  2. (See 2 other replies to this status update)

 2. Поне в два от дните за близо 10-те години, които съм тук, съм имал над 40 коментара. Кой може да се мери с мен по активност. № 1 съм за всички времена що се касае за най - много за ден. :D 

  1. Кон Круз

   Кон Круз

   Запомнете го добре. Продължавам да съм плеймейкър на сайта. :D

 3. За година и нещо съм работил повече, отколкото до 26-тата ми година до която нямах нито един ден трудов стаж (бил той официален или не; но то и тогава тъпотия и нежелание да се занимавам с живеене). :D :(  Даже съм работил повече, отколкото до 28-мата ми година! Вярно, сега имам много повече пари от преди, ама нали и работя много и търпя неприятни моменти... :( А работата изхабява психически и физически, създава стресове, кара те да се главоблъскаш. Има истина в това дето е казал другаря Карл Маркс, че капитализмът е една от формите на потисничество в човешката история. Първата е робовладелчеството, втората е феодализмът. Българският капитализъм пък е вълчи. 

  1. Кон Круз

   Кон Круз

   Не ми се получава твърдия...курс.

  2. (See 2 other replies to this status update)

 4. Проблеми. Не ми се живее, не виждам особен смисъл да живея, мързи ме да го правя, искам да си спестя страдания и трудности, не ми е достатъчно сладко да живея, струва ми се, че е по - добре за душата ми да не живея (тоест, по - целесъобразно този ми живот да бъде прекратен по един или друг начин...). В същото време, ако се опитам да се самоубия, може да оцелея и да остана инвалид. Освен това, в отвъдното ще страдам заради деянието си (ако то се окаже успешно). Даже понякога ми се иска въобще да не съществувам - нито като плът, нито като дух, нито в този свят, нито в някой друг (това го предпочитам пред просъществуване в някаква енергийна форма, което пак си е живеене).  Но май няма начин да изчезна бързо и безследно и съм обречен на вечност. Частта от денонощието, в която спя я обичам повече и понякога ми се иска тя да няма край. Нощ и мрак! Ако направя опит за самоубийство и той е успешен/неуспешен - няколко човека ще страдат заради мен. :( И в двата случая. От друга страна, искам тези хора да си живеят колкото се може по - дълго и щастливо. Тоест, не искам те да умрат по - скоро, не искам по - скоро да се махне този вид моя психическа бариера пред умирането. Да са живи и (доколкото се може) здрави тези няколко човека (донякъде стимул за живот ми е това да помагам каквото мога на двама от тях; имам и друг, по - дребен стимул, който няма да коментирам и който има отношение към първия). Иначе ако знам, че никой няма да страда за моята смърт (или поне не особено) и че няма да се мъча нито физически, нито душевно...съм съгласен да умра още сега. Казвам това съвсем спокойно. Обичам прохладните летни вечери, когато уморен си лягам и сладко заспивам, потъвайки в царството на Морфей. Тишина, нощ, прохлада, сънища непризнаващи логически рамки, покой, малка смърт.

  1. Кон Круз

   Кон Круз

   Преди малко ми мина мисълта, че не може би все пак не бих имал против, ако след като си легна след малко, на следващата сутрин не се събудя...

  2. (See 4 other replies to this status update)

 5. Проблеми. Не ми се живее, не виждам особен смисъл да живея, мързи ме да го правя, искам да си спестя страдания и трудности, не ми е достатъчно сладко да живея, струва ми се, че е по - добре за душата ми да не живея (тоест, по - целесъобразно този ми живот да бъде прекратен по един или друг начин...). В същото време, ако се опитам да се самоубия, може да оцелея и да остана инвалид. Освен това, в отвъдното ще страдам заради деянието си (ако то се окаже успешно). Даже понякога ми се иска въобще да не съществувам - нито като плът, нито като дух, нито в този свят, нито в някой друг (това го предпочитам пред просъществуване в някаква енергийна форма, което пак си е живеене).  Но май няма начин да изчезна бързо и безследно и съм обречен на вечност. Частта от денонощието, в която спя я обичам повече и понякога ми се иска тя да няма край. Нощ и мрак! Ако направя опит за самоубийство и той е успешен/неуспешен - няколко човека ще страдат заради мен. :( И в двата случая. От друга страна, искам тези хора да си живеят колкото се може по - дълго и щастливо. Тоест, не искам те да умрат по - скоро, не искам по - скоро да се махне този вид моя психическа бариера пред умирането. Да са живи и (доколкото се може) здрави тези няколко човека (донякъде стимул за живот ми е това да помагам каквото мога на двама от тях; имам и друг, по - дребен стимул, който няма да коментирам и който има отношение към първия). Иначе ако знам, че никой няма да страда за моята смърт (или поне не особено) и че няма да се мъча нито физически, нито душевно...съм съгласен да умра още сега. Казвам това съвсем спокойно. Обичам прохладните летни вечери, когато уморен си лягам и сладко заспивам, потъвайки в царството на Морфей. Тишина, нощ, прохлада, сънища непризнаващи логически рамки, покой, малка смърт.

  1. Кон Круз

   Кон Круз

   Изпитвам огромно съмнение, че в настоящия ми живот мога да прогресирам духовно повече от това дето до момента съм постигнал като развитие (ако приемем, че съм се развил...)

  2. (See 4 other replies to this status update)

 6. За година и нещо съм работил повече, отколкото до 26-тата ми година до която нямах нито един ден трудов стаж (бил той официален или не; но то и тогава тъпотия и нежелание да се занимавам с живеене). :D :(  Даже съм работил повече, отколкото до 28-мата ми година! Вярно, сега имам много повече пари от преди, ама нали и работя много и търпя неприятни моменти... :( А работата изхабява психически и физически, създава стресове, кара те да се главоблъскаш. Има истина в това дето е казал другаря Карл Маркс, че капитализмът е една от формите на потисничество в човешката история. Първата е робовладелчеството, втората е феодализмът. Българският капитализъм пък е вълчи. 

  1. Кон Круз

   Кон Круз

   Взех да се уморявам (не за пръв път от негативизма Ми). Ще пробвам отново да поема твърд курс към духовните висини. :D 

  2. (See 2 other replies to this status update)

 7. За година и нещо съм работил повече, отколкото до 26-тата ми година до която нямах нито един ден трудов стаж (бил той официален или не; но то и тогава тъпотия и нежелание да се занимавам с живеене). :D :(  Даже съм работил повече, отколкото до 28-мата ми година! Вярно, сега имам много повече пари от преди, ама нали и работя много и търпя неприятни моменти... :( А работата изхабява психически и физически, създава стресове, кара те да се главоблъскаш. Има истина в това дето е казал другаря Карл Маркс, че капитализмът е една от формите на потисничество в човешката история. Първата е робовладелчеството, втората е феодализмът. Българският капитализъм пък е вълчи. 

  1. Кон Круз

   Кон Круз

   В този свят сме принудени да преживяваме какво ли не: болести, остаряване, смърт, самота. Не искам да преживявам смъртта на родителите ми, не искам да остарея и да загубя сили, не искам да се разболея, не искам да се мъча да остана здрав, не искам да преживявам болезнени раздели, не искам да преживея смазваща самота каквато досега не съм преживявал, не искам да преживявам повече бедност, отколкото съм преживял (то не че ще преживея, но знае ли човек). Има и радости в живота - ма те преходни, свързани също със страдания (страх дали ще получиш/задържиш нещо, тъга че ще го загубиш).

  2. (See 2 other replies to this status update)

 8. Проблеми. Не ми се живее, не виждам особен смисъл да живея, мързи ме да го правя, искам да си спестя страдания и трудности, не ми е достатъчно сладко да живея, струва ми се, че е по - добре за душата ми да не живея (тоест, по - целесъобразно този ми живот да бъде прекратен по един или друг начин...). В същото време, ако се опитам да се самоубия, може да оцелея и да остана инвалид. Освен това, в отвъдното ще страдам заради деянието си (ако то се окаже успешно). Даже понякога ми се иска въобще да не съществувам - нито като плът, нито като дух, нито в този свят, нито в някой друг (това го предпочитам пред просъществуване в някаква енергийна форма, което пак си е живеене).  Но май няма начин да изчезна бързо и безследно и съм обречен на вечност. Частта от денонощието, в която спя я обичам повече и понякога ми се иска тя да няма край. Нощ и мрак! Ако направя опит за самоубийство и той е успешен/неуспешен - няколко човека ще страдат заради мен. :( И в двата случая. От друга страна, искам тези хора да си живеят колкото се може по - дълго и щастливо. Тоест, не искам те да умрат по - скоро, не искам по - скоро да се махне този вид моя психическа бариера пред умирането. Да са живи и (доколкото се може) здрави тези няколко човека (донякъде стимул за живот ми е това да помагам каквото мога на двама от тях; имам и друг, по - дребен стимул, който няма да коментирам и който има отношение към първия). Иначе ако знам, че никой няма да страда за моята смърт (или поне не особено) и че няма да се мъча нито физически, нито душевно...съм съгласен да умра още сега. Казвам това съвсем спокойно. Обичам прохладните летни вечери, когато уморен си лягам и сладко заспивам, потъвайки в царството на Морфей. Тишина, нощ, прохлада, сънища непризнаващи логически рамки, покой, малка смърт.

  1. Кон Круз

   Кон Круз

   Здравето има различни аспекти... Идеално осъзнавам какво имам. Често съм съгласен да нямам нищо. Ама напълно буквално да нямам нищо. Ни тяло, ни душа, хич да не съществувам. Да изчезна все едно не съм бил. Като ме няма няма да ми пука какво е било, какво е можело да бъде. Просто ме няма и с нищо не се занимавам. Нямам никакви тревоги и мъки (и по - важното което е: никога няма да имам каквито и да е било тревоги и мъки). И радости няма да имам, но няма да ми пука, защото няма да ме има. А и радостите са свързани със страдания (страх да не загубиш това или онова).

  2. (See 4 other replies to this status update)

 9. Проблеми. Не ми се живее, не виждам особен смисъл да живея, мързи ме да го правя, искам да си спестя страдания и трудности, не ми е достатъчно сладко да живея, струва ми се, че е по - добре за душата ми да не живея (тоест, по - целесъобразно този ми живот да бъде прекратен по един или друг начин...). В същото време, ако се опитам да се самоубия, може да оцелея и да остана инвалид. Освен това, в отвъдното ще страдам заради деянието си (ако то се окаже успешно). Даже понякога ми се иска въобще да не съществувам - нито като плът, нито като дух, нито в този свят, нито в някой друг (това го предпочитам пред просъществуване в някаква енергийна форма, което пак си е живеене).  Но май няма начин да изчезна бързо и безследно и съм обречен на вечност. Частта от денонощието, в която спя я обичам повече и понякога ми се иска тя да няма край. Нощ и мрак! Ако направя опит за самоубийство и той е успешен/неуспешен - няколко човека ще страдат заради мен. :( И в двата случая. От друга страна, искам тези хора да си живеят колкото се може по - дълго и щастливо. Тоест, не искам те да умрат по - скоро, не искам по - скоро да се махне този вид моя психическа бариера пред умирането. Да са живи и (доколкото се може) здрави тези няколко човека (донякъде стимул за живот ми е това да помагам каквото мога на двама от тях; имам и друг, по - дребен стимул, който няма да коментирам и който има отношение към първия). Иначе ако знам, че никой няма да страда за моята смърт (или поне не особено) и че няма да се мъча нито физически, нито душевно...съм съгласен да умра още сега. Казвам това съвсем спокойно. Обичам прохладните летни вечери, когато уморен си лягам и сладко заспивам, потъвайки в царството на Морфей. Тишина, нощ, прохлада, сънища непризнаващи логически рамки, покой, малка смърт.

  1. Кон Круз

   Кон Круз

   Освен това имам някакво любопитство, какво би се случило с мен до края на дните ми, ако умра без да съм го предизвикал. :D Иначе ако знам, че мога да умра безвъзвратно и напълно (и като духовна същност), тоест да нямам никакво съзнание, да не ме тревожат нечии страдания за моята тленна личност, може и да се съглася да умра безвъзвратно още сега. Макар че не съм сигурен, че ще се съглася... :D Понякога ми е много любопитно какво има отвъд. Друг път се притеснявам какво точно бих преживял, ако умра сега (без значение дали е по моя вина) и не съм много оптимист за това което би ми се случило... :D  Понякога ми се струва мъчително това, че всеки ден се приближавам към неизбежното... Така и така ще се умира, но защо трябва да става по бавен и мъчителен начин (остаряване, загубване на сили, много работа, тревоги, душевни и физически страдания).

  2. (See 4 other replies to this status update)

 10. Хърватия заслужаваше по - съдийство! :( 

  1. Кон Круз

   Кон Круз

   "По - добро" исках да напиша.

 11. “Дори и най-великият йоги, не може да гледа в очите на красива жена без семето му да скочи” - Шанкара (788 - 820 г.).

  "Не отдавай значение на външните форми в света, гледай на тях като на игра, като на лек танц. Те са маски, които духовете си слагат, за да ни плашат или съблазняват." Жан-Пол Бур.

   

  1. Кон Круз

   Кон Круз

   Поне що се касае до нежния пол, текстът на индиецът ми харесва повече. :D 

 12. Искам да постигна част от това, което е постигнал в живота си цар Соломон. Пък като ми омръзне постигнатото, да обърна още по - голямо внимание на духовното, отколкото обръщам сега.

  1. Кон Круз

   Кон Круз

   Нямам желание цял живот да живея в бедност, нито да живея още по - бедно от сега (да не си беден не означава обезателно да си милионер), нямам желание близките ми (сегашни, бъдещи) да се гърчат. Това, че много хора по света живеят в бедност поради различни причини не означава, че аз нямам право да се стремя да живея по - добре (една от причините за съществуването на бедността е липсата на определени качества у мнозина жители на тази планета). Велина, ти първо ми написа че нямало да имам сили да постигна дори само част от това, което е постигнал цар Соломон навремето (без да е уточнено за каква част иде реч), нямало да има сили които да ме подкрепят в постигането на желанията ми (без дори да съм ти посочил и едно от тях, макар че споменаването на Соломон препраща към определени представи), вятърът духал в противоположна посока и видиш ли аз нямало да постигна неща, които са за мое лично благо. След това, смени плочата и започна да противоречиш на самата себе си, понеже написа, че ако съм искал, щяло да ми се даде исканото, но съм щял да платя цената за постигнатото, защото еди какво си. Запази си поученията за някой, който има потребност от тях.

  2. (See 9 other replies to this status update)

 13. Искам да постигна част от това, което е постигнал в живота си цар Соломон. Пък като ми омръзне постигнатото, да обърна още по - голямо внимание на духовното, отколкото обръщам сега.

  1. Кон Круз

   Кон Круз

   Не всички имат еднакви по брой и размер неприятности, не всички понасят неприятностите еднакво (някои страдат повече при определени несгоди, а други: по - малко).

  2. (See 9 other replies to this status update)

 14. Искам да постигна част от това, което е постигнал в живота си цар Соломон. Пък като ми омръзне постигнатото, да обърна още по - голямо внимание на духовното, отколкото обръщам сега.

  1. Кон Круз

   Кон Круз

   Много ясно, че няма как само да се радваш и винаги нещата да се случват, както на теб ти се ще. Това обаче не би ме спряло да се стремя към постигането на едни или други неща (по - горе съм написал защо). Човек може да е гол като пушка и да е по - привързан към материалното, от някой който е заможен, с щастливо семейство и т.н.

  2. (See 9 other replies to this status update)

 15. Искам да постигна част от това, което е постигнал в живота си цар Соломон. Пък като ми омръзне постигнатото, да обърна още по - голямо внимание на духовното, отколкото обръщам сега.

  1. Кон Круз

   Кон Круз

   Цитат: " а като нямаме да платим задължението си " - аз смятам, ако сериозно се захвана да имам големи работи (при все относителността на понятието "голям"), да имам и с какво да платя, без да се налага да преживявам някакви особени страдания. Цитат: "идват страданията ни, лишения, болести и прочие.. " - ми те идват за огромната част от хората (обаче приятните неща и удовлетвореността от живота в животите на едни хора са много повече, отколкото в животите на други хора). 

  2. (See 9 other replies to this status update)

 16. Искам да постигна част от това, което е постигнал в живота си цар Соломон. Пък като ми омръзне постигнатото, да обърна още по - голямо внимание на духовното, отколкото обръщам сега.

  1. Кон Круз

   Кон Круз

   Цитат: " затова ти няма да имаш достатъчно Сили, които да те подкрепят, за да успееш да постигнеш дори "част от това, което е постигнал, в живота си, цар Соломон"." А да видим дали няма да имам..., рано или късно (предпочитам по - рано). :) Един от факторите, от които зависи това дали ще постигна част от онова, което е постигнал цар Соломон е: какъв е размерът на частта от постигнатото от него.  И днес има хора, които мисля си постигат ако не колкото цар Соломон, то поне част от постигнатото от него. А и имането на определени лични постижения, само по себе си не е пречка човек да прави добрини на други хора (семейство, приятели, народ, хора извън съответната народностна общност, животни).

   Може и да е демоде цар Соломон, но повече ме влече неговото (по в кръвта ми е, отколкото Христосовското; даже като че ли много по в кръвта през повечето време). Ако Соломоновското продължи да ме влече повече достатъчно дълго време и в достатъчна степен, бих могъл да се преродя на подходяща за мен планета, ако тук условията са неподходящщи. Смятам да действам в живота ми, така както ми идва отвътре, както си преценя и както мога. Цитат: "Затова – по-добре искай да бъдеш като Христос" - промяната в исканията не става като с магическа пръчка. :)

  2. (See 9 other replies to this status update)

 17. Искам да постигна част от това, което е постигнал в живота си цар Соломон. Пък като ми омръзне постигнатото, да обърна още по - голямо внимание на духовното, отколкото обръщам сега.

  1. Кон Круз

   Кон Круз

   Нямам категорично желание каква част.

  2. (See 9 other replies to this status update)

 18. Искам да постигна част от това, което е постигнал в живота си цар Соломон. Пък като ми омръзне постигнатото, да обърна още по - голямо внимание на духовното, отколкото обръщам сега.

  1. Кон Круз

   Кон Круз

   Колко точно голяма част - не знам.

  2. (See 9 other replies to this status update)

 19. Здравейте, нова съм тук! :)

  1. Кон Круз

   Кон Круз

   Здравей и добре дошла. :)

 20. Честита Нова година!

  1. Кон Круз

   Кон Круз

   Честита и на теб. :)

 21. “Дори и най-великият йоги, не може да гледа в очите на красива жена без семето му да скочи” - Шанкара (788 - 820 г.).

  1. Кон Круз

   Кон Круз

   Това, докато го четях, ми стана леко смешно, макар че е вярно: "Всеки знае, че жената е по-добра от мъжа в сексуалният акт, а и в много други неща, също така. Природата я е направила да е биологически по-добра в сексуалното. Оцеляването на човешката раса зависи от това. Независимо от всичко, тя ще получи семето. Дори не и е нужно да се опитва. Красотата и вика семето от мъжа само като я види. Закръглените и форми, устните и, очите и, всички викат семето." http://bg-ayp.dir.bg/T4.htm

×