Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Кон Круз

Участници_
  • Общо Съдържание

    1894
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    22

Профил Отговори добавени от Кон Круз

  1. Здравей. Изчезна ми пощенската кутия. Какво точно се случва, Иво?

    1. Кон Круз

      Кон Круз

      Иво, здравей. Мисля, че две години и нещо са достатъчно наказание.

  2. Върнете ми пощенската кутия и ще дам някой лев за сайта. Пък и в бъдеще може да давам...

    1. Кон Круз

      Кон Круз

      Най - добрият начин да прецените е като върнете кутията и от време на време я проверявате. Пък и дори да не проверявате профилактично, ако някой се почувства тормозен може да ви се оплаче и ако след това сметнете за оправдано - направо да ми закриете регистрацията.

    2. (See 1 other reply to this status update)

  3. Здравей!

    1. Кон Круз

      Кон Круз

      Възпрепятстван съм да ти пиша на лс. :D Та затуй те тук поздравлявам, пингвинче. :) Ако имаш време и желание пиши в темите. Ще стане по - интересно.

    2. (See 2 other replies to this status update)

  4. Искам да постигна част от това, което е постигнал в живота си цар Соломон. Пък като ми омръзне постигнатото, да обърна още по - голямо внимание на духовното, отколкото обръщам сега.

    1. Кон Круз

      Кон Круз

      Нямам желание цял живот да живея в бедност, нито да живея още по - бедно от сега (да не си беден не означава обезателно да си милионер), нямам желание близките ми (сегашни, бъдещи) да се гърчат. Това, че много хора по света живеят в бедност поради различни причини не означава, че аз нямам право да се стремя да живея по - добре (една от причините за съществуването на бедността е липсата на определени качества у мнозина жители на тази планета). Велина, ти първо ми написа че нямало да имам сили да постигна дори само част от това, което е постигнал цар Соломон навремето (без да е уточнено за каква част иде реч), нямало да има сили които да ме подкрепят в постигането на желанията ми (без дори да съм ти посочил и едно от тях, макар че споменаването на Соломон препраща към определени представи), вятърът духал в противоположна посока и видиш ли аз нямало да постигна неща, които са за мое лично благо. След това, смени плочата и започна да противоречиш на самата себе си, понеже написа, че ако съм искал, щяло да ми се даде исканото, но съм щял да платя цената за постигнатото, защото еди какво си. Запази си поученията за някой, който има потребност от тях.

    2. (See 9 other replies to this status update)

  5. Искам да постигна част от това, което е постигнал в живота си цар Соломон. Пък като ми омръзне постигнатото, да обърна още по - голямо внимание на духовното, отколкото обръщам сега.

    1. Кон Круз

      Кон Круз

      Не всички имат еднакви по брой и размер неприятности, не всички понасят неприятностите еднакво (някои страдат повече при определени несгоди, а други: по - малко).

    2. (See 9 other replies to this status update)

  6. Искам да постигна част от това, което е постигнал в живота си цар Соломон. Пък като ми омръзне постигнатото, да обърна още по - голямо внимание на духовното, отколкото обръщам сега.

    1. Кон Круз

      Кон Круз

      Много ясно, че няма как само да се радваш и винаги нещата да се случват, както на теб ти се ще. Това обаче не би ме спряло да се стремя към постигането на едни или други неща (по - горе съм написал защо). Човек може да е гол като пушка и да е по - привързан към материалното, от някой който е заможен, с щастливо семейство и т.н.

    2. (See 9 other replies to this status update)

  7. Искам да постигна част от това, което е постигнал в живота си цар Соломон. Пък като ми омръзне постигнатото, да обърна още по - голямо внимание на духовното, отколкото обръщам сега.

    1. Кон Круз

      Кон Круз

      Цитат: " а като нямаме да платим задължението си " - аз смятам, ако сериозно се захвана да имам големи работи (при все относителността на понятието "голям"), да имам и с какво да платя, без да се налага да преживявам някакви особени страдания. Цитат: "идват страданията ни, лишения, болести и прочие.. " - ми те идват за огромната част от хората (обаче приятните неща и удовлетвореността от живота в животите на едни хора са много повече, отколкото в животите на други хора). 

    2. (See 9 other replies to this status update)

  8. Искам да постигна част от това, което е постигнал в живота си цар Соломон. Пък като ми омръзне постигнатото, да обърна още по - голямо внимание на духовното, отколкото обръщам сега.

    1. Кон Круз

      Кон Круз

      Цитат: " затова ти няма да имаш достатъчно Сили, които да те подкрепят, за да успееш да постигнеш дори "част от това, което е постигнал, в живота си, цар Соломон"." А да видим дали няма да имам..., рано или късно (предпочитам по - рано). :) Един от факторите, от които зависи това дали ще постигна част от онова, което е постигнал цар Соломон е: какъв е размерът на частта от постигнатото от него.  И днес има хора, които мисля си постигат ако не колкото цар Соломон, то поне част от постигнатото от него. А и имането на определени лични постижения, само по себе си не е пречка човек да прави добрини на други хора (семейство, приятели, народ, хора извън съответната народностна общност, животни).

      Може и да е демоде цар Соломон, но повече ме влече неговото (по в кръвта ми е, отколкото Христосовското; даже като че ли много по в кръвта през повечето време). Ако Соломоновското продължи да ме влече повече достатъчно дълго време и в достатъчна степен, бих могъл да се преродя на подходяща за мен планета, ако тук условията са неподходящщи. Смятам да действам в живота ми, така както ми идва отвътре, както си преценя и както мога. Цитат: "Затова – по-добре искай да бъдеш като Христос" - промяната в исканията не става като с магическа пръчка. :)

    2. (See 9 other replies to this status update)

  9. Искам да постигна част от това, което е постигнал в живота си цар Соломон. Пък като ми омръзне постигнатото, да обърна още по - голямо внимание на духовното, отколкото обръщам сега.

    1. Кон Круз

      Кон Круз

      Нямам категорично желание каква част.

    2. (See 9 other replies to this status update)

  10. Искам да постигна част от това, което е постигнал в живота си цар Соломон. Пък като ми омръзне постигнатото, да обърна още по - голямо внимание на духовното, отколкото обръщам сега.

    1. Кон Круз

      Кон Круз

      Колко точно голяма част - не знам.

    2. (See 9 other replies to this status update)

  11. Здравейте, нова съм тук! :)

    1. Кон Круз

      Кон Круз

      Здравей и добре дошла. :)

  12. Честита Нова година!

    1. Кон Круз

      Кон Круз

      Честита и на теб. :)

×
×
  • Добави...