Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Кон Круз

Участници
 • Общо Съдържание

  1597
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  7

Репутация Активност

 1. Like
  Кон Круз reacted to zarche in Загуба на любим човек. Изповед.   
  Илен, Shining_Star, Pavli82, благодаря ви за отговорите! Благодаря и на Христо и Розалина, които ми писаха в профила (още не мога да се ориентирам във форума как да отговарям на тези съобщения, извинявайте!).

  Pavli82, нямам думи за приликата с историята, която ти разказа, потресаващо! Точно така се е чувствал и съпругът ми (впоследствие си давам сметка) - като в капан на обстоятелствата и че няма възможност да израства, сякаш е стигнал задънена улица без изход.
  Ще търся книгите, които препоръчваш. Решила съм, ако нещата се подредят както планувам, да се приберем в България с детето.

  Ще ми каже ли някой защо пробуждането трябва да става по такъв жесток начин, защо?
 2. Like
  Кон Круз reacted to Илен in Загуба на любим човек. Изповед.   
  Миличка,приеми цялото ми уважение към скръбта ти.Аз не съм психолог, но въпреки това искам да те помоля да не се обвиняваш,защото ти просто нямаш никаква вина.Бях чела някъде,пак в този сайт,че Бог понякога прибира при себе си деца и млади хора без време,когато прецени че няма да могат да издържат изпитанията,които ги чакат в бъдеще.Дали е така само Бог знае.Съпругът ти със сигурност не би искал да се погубваш от скръб след неговата смърт.Грижи се за детето си и нека Бог Ви даде сили и вяра в този тежък момент във вашия живот.Ако споделиш с някой, който е преживял такава или подобна загуба,може би ще си помогнете взаимно.
 3. Like
  Кон Круз reacted to Диляна Колева in Странно поведение при запознанство   
  Търсиш начин да го оправдаеш, за да се доближиш до илюзията, която изграждаш за него. Това няма да е в твоя полза. Има типове поведения, които са много лесно разпознаваеми.
  Не пропускам и факта, че това което ти залагаш в това бъдещо запознанство, не знаем дали той го споделя. Дали той има за цел да се запознае с теб с цел връзка? Или просто общува приятно с нова приятелка.
   
 4. Haha
  Кон Круз reacted to д-р Тодор Първанов in Изневеряват ли мъжете, които обичат!   
  На която и да предложи брак, другата ще му е любовница.
  Ти каква искаш да бъдеш, съпругата или любовницата?
  И двете роли си имат предимство.
  Разбира се, възможно е, той да се ожени за трета и тогава и двете да сте му любовници.
  Като се размисля, вариантите са доста и все интересни.
  Обмисли ги и влизай и с двата крака в играта.
 5. Like
  Кон Круз reacted to Илен in Как да изберем психотерапевт   
  Искам да попитам как да изберем правилния психотерапевт за работа с алкохолозависим?Какви въпроси би трябвало да зададем и какво следва да очакваме?Благодаря!
 6. Like
  Кон Круз reacted to Илен in Как да изберем психотерапевт   
  Искам да благодаря на всички за отговорите, съжалявам,че не можах по-рано да го направяно от пет дни съм придружителка на дъщеря ми в болницата,която беше приета спешно с диагназа - остра вирусна инфекция,по-късно преминала в бактериална.Иначе моят близък с алкохолната зависимост засега не желае да влиза в общност,свързах се с една терапевтка от Благоевград,коята твърди,че има опит с алкохолозависими,но знам ли?Мисля,че ако на моя близък в началото му се помогне чрез някой сеанс да осъзнае нуждата от колективната помощ,после ще бъде по-лесно.Ще видим какво ще направим,но първо здравето на дъщеря ми.
 7. Like
  Кон Круз reacted to Пламъче in Помогнете ми за приятелите   
  Човек не бива да се сравнява с когото и да било, защото всеки един от нас е уникален. Ако се постараеш да показваш себе си, а не този, който според теб би бил харесан и приет от другите, ще започнеш да общуваш свободно и пълноценно, а тревожността постепенно ще изчезне.
 8. Like
  Кон Круз reacted to Илен in Защо постъпи така?   
  Диляна може да е права, че възрастта оказва влияние на поведението, но аз твърдя, че това се отнася само до определен процент от хората в това отношение.Трябва да ти кажа, че познавам хора на 50- 55, които живеят чрез лъжа, те просто са си такива, не могат без да лъжат, независимо дали е в личния живот, работа или др.социални отношения. Това поведение те си го намират за нормално. С годините те остаряват, но няма промяна в съзнанието и поведението. Такива хора може да минат през сериозни, разтърсващи премеждия в живота си, но не всички се променят, някои ак си остават актьори, хитреци, смятащи, че сценарият им е блестящ и никой не може да го пропука.  Смятам, че за теб е добре, че връзката е приключила така.
 9. Like
  Кон Круз reacted to Латина in Помогнете ми за приятелите   
  Фейсбук Латина Асенова. Не отхвърлям никого, освен ако е циничен или публикува грозно съдържание, което не е за пред децата и светлите души, които също са ми приятели.
 10. Sad
  Кон Круз reacted to sisi__s@mail.bg in Силвия   
  Здравейте, 
  Преди по-малко от половин година почина скъп човек от нашето семейство - вторият мъж на мама. Той е и баща на моята по-малка сестра - 11 годишна. 
  Той беше болен от рак, много се бори и се надявахме на друг изход, но за близо една година след диагнозата той си отиде.
  Питането ми е за сестра ми. Тя освен на погребението,  на което много плака, не плаче и не изразява чувствата си. Не говори за него, освен на рожденния си ден, когато предположи какво би казал той, ако беше тук. Наскоро я питах как се чувства, мъчно ли и е, а тя ми отговори, че вече е свикнала.  Така приключи разговора. Реално тя не го е виждала в най най-лошото му състояние, защото умишлено беше на гости при баба в друг град.
  От друга страна мама много плаче и повечето пъти се опитва да се крие от нея, но понякога не успява.
  Притеснявам се, че сестра ми не дава израз на чувствата си,  а ги таи и не знам какво и можем ли нещо да направим? 
  П.С. Опитах се да съм кратка, но и да дам достатъчно информация.  Моля за съвет...
 11. Like
  Кон Круз reacted to Izida8 in Странно поведение при запознанство   
  Благодаря за отговора, приемам някои от нещата, които сте написал.
  Но въпреки всичко мисля, че не е тактично да се съобщава на жената, с която му предстои среща, че късно вечерта е с приятелки и им приготвя вечеря. Възможно е да има логично обяснение, но не разбирам защо не е преценил, че това съобщение ще ми създаде дискомфорт. 
   
 12. Like
  Кон Круз reacted to Криси9 in Трябва ли да критикуваме? Какво значи градивна критика?   
  Но.. за да забележиш, че борчетата не са на място си, се изисква критична мисъл, и тя произтича от разума - а живота без него не съществува. Когато се стремим към любовта и истината, критиката е съвсем различна и дефинира проблемите без излишна емоция. 
 13. Like
  Кон Круз reacted to Ashtoning in Най-добрите филми   
 14. Haha
  Кон Круз reacted to Латина in Любимите Ви животни?   
  Аз водя война с препарати, понеже гледката и последиците от размазани хлебарки не са приятни. На някой по-садистично настроен може и да са. Накрая ги измитам с метлата. Иначе може да се каже, че ги обичам, понеже всъщност са малки незлобливи нехапещи бръмбарчета, за разлика от разни жилещи, хапещи, смучещи и бръмчащи техни съотборници. В Русия навремето е-хе-е... са ги смятали за символ на берекет в къщата. Обаче не ми е кеф да се разхождат по кухненската маса, шкафовете, микровълновата и компютъра. В ей тази клавиатура, дето чикам по нея, се бяха заселили малки бебчета хлебарчета. Извинявайте, мънинките ми, обаче райд-прас и готово! Комбинирам различни препарати, понеже само с един не става. Борбата е безкрайна... с променлив успех. Сигурно ги има да ни научат на нещо и да ни държат в постоянна бойна готовност.
 15. Like
  Кон Круз reacted to Силвия СД in Любимите Ви животни?   
  Животните притежават групова душа, която обитава и в нашия астрален свят.
  Страхът, агресията, съмненията, алчността, изобщо всички страсти у нас са такава проява. Егото е израз на животното в нас. И Учителят го е казал : " Личният егоизъм е най - възвишеното състояние, до което животните са достигнали. " .............!!!
  Тази наша нисша природа обуславя и трупането на карма.
  Любимите ни животни отразяват нашето собствено ниво на съзнание. През известен период от нашата еволюция сме развивали техните качества, които сме превърнали в инстинкти. Те са материален израз на излъчваните от нас вибрации, затова ни привличат едни или други животни. Индианците са знаели тези неща, наистина.
  Не отглеждам животни в къщи, мисля, че мястото им е сред природата, но харесвам всички животинки, особено се впечатлявам от дивите коне. На терасата у дома винаги има лястовички.
  Имам въпрос : Някой знае ли кои животни е разрешено да убиваме? Питам за хлебарките, защото единствено те са ми неприятни и ги трепя без угризения на съвестта. Някъде четох, не си спомням къде, че и радиацията не ги мори тези Божии гадинки.
 16. Like
  Кон Круз reacted to Милкана in Любимите Ви животни?   
  А моето любимо животно е Котката.Често пъти вечер преди да заспя, си представям как моят дворен котарак се е сгушил в краката ми - тази представа ми носи успокоение, радост, блаженство.
  Не си "падам" по кучета, но установих, че кучетата ме харесват! Дори когато съм безразлична към тях или поне не така емоционална, както към котките.
  Преди няколко години, за да преодолея сънищата си, в които пълзят змии, метнах през врата си бебе питон. Беше кадифен и топъл.
 17. Like
  Кон Круз reacted to Слънчева in Любимите Ви животни?   
  Ако наблюдаваме внимателно животните ще разберем как ни "говорят" с поведението и начина си на живот. Например гледах за живота на лъвовете в прайда и видях как мъжкият убива чуждите малки, за да живее неговото потомство. Това го наблюдавах при мъж, зодия лъв, който смачкваше психологически другите деца, за да не се виждат грешките на собственото му дете... Или скорпиона. Той може и да замръзне, и в огън да влезе, и когато най-малко очакваш, той оживява...
  Т.е. в каквито и дупки да пропадна, все намирам нещо, за което да се хвана и оцелявам И на мен любимо животно ми е кучето. Четох някъде, че който гледа куче се нуждае от любов, а който гледа котка не иска обвързване...
 18. Like
  Кон Круз reacted to Латина in Има ли оправдана изневяра? - част 2   
  Хората наистина са различни, но като цяло повечето мъже разбират верността по своему. За тях сексът е като яденето - нормална човешка нужда. Търсят нови впечатления, изучават света и хората... Чувстват се свободни в това си право, защото един е животът и искат да го използват максимално, да му отдадат нужното почитание. Един мъж може да изневерява на поразия, но в неговото сърце да има едно специално място, свещено, определено само за една жена. И същият този мъж, който далеч не е светец, да каже: "Светът е за двама" и да вярва съвсем искрено в това. В повечето случаи човекът, който изневерява в семейството, не желае да се развежда, за него жена му, децата и домът му са свещено място. Другите са нещо второстепенно.
  Казвам това не защото ми харесва като жена, нито защото го намирам за правилно. Казвам го, защото е истина за част от хората. Личното ми мнение е, че любовта, добрите отношения трябва да се запазят при всички обстоятелства, дори когато някой реши да си тръгне. Не бива да се загрозяват отношенията с упреци, обиди, собственическо чувство, съдене и т.н. Не бива да се губи доброто в една връзка.
  Един човек може да обича много хора, по различен начин. Ако ти виждаш, че в неговото сърце има място за теб, че ти си важна за него, че иска да те има в живота си, какво те интересуват другите? Ако виждаш, че сърцето му е изстинало, че му е досадно, че едва те изтърпява, какво толкова има да се двоумиш?
  Често решенията, които не можем да вземем, всъщност не са наши решения. Ако има любов в двамата, добре, ако няма - тръгваш си - пак добре, защото имаш шанс да я откриеш другаде. Няма щастие там, където няма любов. А изневярата не може да убие любовта... Понякога изневярата идва, когато си е отишла любовта, но не винаги е така.
  Любовта стои и пита:"Обичаш ли ме въпреки всичко, обичаш ли ме толкова силно, че да преодолееш болката си?"
  Има толкова семейства, които са се запазили и дори са укрепнали след изневяра.
  Това от един моногамен човек, който не е изневерявал, но е прощавал и не е съжалявал за това.  Модераторска бележка: Мнения 114, 115, 116 са преместени от тук
 19. Like
  Кон Круз reacted to Донка in Има ли оправдана изневяра? - част 2   
  Не бих допуснала най-близкият ми човек да живее с мен само защото е длъжен да се подчинява на закони, измислени от други хора с някакви човешки ценности и цели, които аз може би не споделям. Ако не е до мен по своя свободна воля и с любов, по-добре изобщо да не е до мен.
  Сърцето на жена, която живее с мъж, задължен да живее с нея от закон, прилича на затвор.
 20. Like
  Кон Круз reacted to Иво in Знаете ли какво събитие ще се случи на 28.08.2003?   
  Знате ли какво събитие ще се случи на 28.08.2003г?
  Събитието е от планетарен мащаб и се случва веднъж на 75 000 години!

  Как ще повлияе това на земята астрологически?
  Какво трябва да предприемем ние, за да траснформираме тези енергии?

  Има ли астролози и астрономи тук?

  Иво.
 21. Like
  Кон Круз reacted to Пламъче in Приказките   
  Скоро след съня,който споделих с вас започнаха студувете.Настинах и се разболях.
  Дали пък този сън не ме е предупредил за това?Може и да е някакво съвпадение.
  Лошото на сънищата е това,че ако не са буквални са трудни за тълкуване(особено от мен!)
 22. Like
  Кон Круз reacted to Донка in Приказките   
  Чебурашка, винаги се възхищавам на усмихнато-светло-нежното излъчване и спокойствие!
  Съгласявам се с две ръце с написаното по-горе от теб. И очаквам отговора на точните ти въпроси.
  тази приказка и аз съм я сънувала и е била много важна за мен във всяко отношение. Тя държи много ключове на заблуди и просветление, но не е лесно да се стигне до тях. Сънищата може би помагат.
  Аз навсякъде бях Герда...
 23. Like
  Кон Круз reacted to Ирина - Horus - Чебурашка in Приказките   
  granat1, моля конкретизирай какви точно фрагменти сънуваш - самата приказка или интерпретация?
  Какво е участието ти в съня - наблюдател ли си, въплътена в някой от героите, можеш ли да контролираш това участие?
  Как възприемаш останалите персонажи (ако има такива) и уподобяваш ли ги на някого?
  Кое конкретно те натъжава?
  Друго, което прецениш, че искаш да споделиш?
 24. Like
  Кон Круз reacted to Пламъче in Приказките   
  Напоследък сънувам фрагменти от "Снежната кралица".Събуждам се премръзнала(в къщи е топло) и натъжена.
  Чела съм книги на Пиер Дако,но ми е трудно сама да разтълкувам тези сънища.(Или просто не си вярвам!)
  Би ли могъл някой да разтълкува сънищата ми свързани с тази приказка?
 25. Thanks
  Кон Круз reacted to no_self in Имаме ли вечен и неизменен „аз“?   
  Каквото и да се каже, както и да ви се отговори, какво зачение ще има това за вас? Мисълта ми е, че всеки тук трябва да е склонен да се задълбочи в един единствен въпрос до толкова, че да изстиска есенцията от него. Лично според мен, това е единствения начин за прогрес. Всичко останало е себе-защита и застой.
  Целият "Съзнателен форум" ми прилича на темата „Разговорки”, освен Психотерапията онлайн. Стоите тук и си пишете, без цел и без посока. Не е ясно, кой какво практикува, кой как предизвиква сам себе си и дали въобще решава да го прави? Кой иска да излезе извън границите и конфортната си зона? Как искате да откриете нещо ново за себе си, след като очаквате то да ви бъде казано, вместо да го получите самостоятелно и независимо? Малцина са тези, които знаят къде се намират, и за какво изобщо иде реч. Нито един не се е концентрирал върху едно учение, един предмет, един въпрос, който да го изгаря отвътре така, че да си постави за цел на всяка цена да открие отговора. Защото отговори има, но за съжаление те не могат да бъдат намерени в никой форум, по простата причина, че всички валидни отговори вече са у самите нас. Имате ли вътрешен диалог? ... Не сте потърсили взискателно, защото не сте поискали това искрено.
  Лутате се из ученията, масово теоретизирайки материя, която не познавате, и в която нямате никакво намерение наистина да навлезете. Знаете ли защо? Защото не искате да платите цената. Всяко знание има цена и вие добре знаете това. Какво е цената, ако не раздяла с нещо скъпо за вас? Скъпо за вас, не по-принцип. Просто това, което е скъпо само и единствено за вас, всъщност няма никаква валидна стойност. Нещо, което цените толкова много, че не сте склонни да се разделите с него, за да получите в замяна безценно знание. Е, това, с което не искате да се разделите - това е аз-ът. Малкото его, което когато бива ползвано здравословно, ви позволява да функционирате без да вредите умишлено на другите.
  Опитващите се да бъдат в крачка приемат за чиста монета всичко, което е казано от авторитетите и никога не подлагат под съмнение и не пожелават да изпитат на собствен гръб, практически, дали наистина има нещо вярно в думите на учителите. Ако е вярно, то трябва да е валидно и за вас включително и то в този момент, на практика, в действителност. Готови ли сте да го признаете? Не, вие не сте склонии да го осъзнаете. Невежеството е блаженство. Е, когато все пак някой практикува, споделя личен опит или го демонстрира, то е и ярко, и видимо, провокативно и противоречи на всичките убеждения на останалите, с които те не са готови по никакъв начин да се разделят. Как искате да се развивате, след като не подлагате под въпрос мислите, идеите и убежденията си и тези на учителите? Под въпрос не пред другите, а пред самите себе си. Споделянието и разговорките с другите биха били интересни и изпълнени със смисъл и плодовитост, ако водеха към развитие, обновяване, открития и катарзис. Какво значение има какво е казал Буда и дали то е истина за вас?
  Да не забравяме, че има и такива, които са убедени, че знаят истината, че знаят отговорите, и че са наясно със ситуацията. Те са тези, които най-често трябва да се запитват способни ли са да обхванат цялото, да бъдат справеливи и мъдри. Не искам да ми вярвавате, искам да станете експериментатори, да дръзнете да повдигнете завесата на непознатото. Всеки, който е убеден в твърденията си и защитава с готовност своята позиция, просто не разбира, че в мислите, думите и делата му винаги ще има липса на всеобхватност. По тази причина той ще бъде принуден постоянно да избира дали да гледа от обективната страна на реалността и дали да допуска всяка субективна алтернатива.
  ...идеята е да се издигнете над нещата, да се опитвате да погледнете отгоре или да се видите отстрани. През цялото време да се опитвате да се надскочите и да бъдете максимално големи. Бъдете истински, открити и откровени!
×