Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Кон Круз

Участници
 • Общо Съдържание

  1758
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  13

Репутация Активност

 1. Haha
  Кон Круз got a reaction from Alexeo in Забавно - 2   
  Ако счупиш огледало - чакат те 7 години нещастие. Ако счупиш огледалото на мутренска лимузина - нещастието ще трае много по - кратко.
  Ако пуснете песен на Джорджано на обратно, може да се чуе послание от Дявола. Обаче има и по - лошо: ако пуснете песента нормално, ще се чуе Джорджано.
 2. Like
  Кон Круз reacted to Орлин Баев in Развитие на сайта през годините   
  Еми, 16 години си е добро време... За закриване, или за продължаване... В сегашното пасивно мъждукане, практически е закрит форумът. Пишем пет души... A именно форумът прави този портал истински, на фона на темите за Учителя и лекциите му, естествено. Но, без форума остава само една визитка, насочваща към добри думи, безспорно, но само визитка...
 3. Like
  Кон Круз reacted to Орлин Баев in Зодия и концентрация?   
  Има, без значение дали количествената наука си има представа от това. Но не е само до знака - до цялата карта е. Луна, домове, секстили, тригони, квадрати, опозиции. Динамиката на транзитите при прогресията на картата - не е само до слънцето. 
 4. Like
  Кон Круз reacted to Орлин Баев in Развитие на сайта през годините   
  Рекламите - в сайта остана активна най-вече психотерапевтични насоки онлайн. Съответно, няколкото пишещи, плюс админите, пращаме колкото можем за хостинга и т.н. Тук няма грам комерсиалност, печалби и т.н. А рекламите - дълго време ги нямаше, после се появи дебат дали с тях да се подсигуряват средства за плащането на сайта. Сега ги има - не са най-доброто решение, съгласен. 
  Захвърлянето - да. Едва ли обаче сегашният спам е свързан с бивш потребител - по-скоро има технически пропуски, има възползване, това е. А какви отвъд техническите пропуски - по-горе пиша мои предположения.
 5. Like
  Кон Круз reacted to Alexeo in Развитие на сайта през годините   
  Аз го чух така, но мисля че е валидно за доста случаи и не пречи думата да се замени с по-подходяща.  За личните отношения също важи - както знаем, Hell has no fury like a woman scorned.  Принципът остава същият - когато хората имат усещането, че са били използвани и изхвърлени, че с тях са постъпили несправедливо, може да се очаква, че те ще поискат да рушат.  За тях е важно да възстановят баланса. 

  Впрочем, рекламите в сайта са доста, понякога дори по средата на темите.  Това показва, че броят посещения има значение.
 6. Like
  Кон Круз reacted to Орлин Баев in Развитие на сайта през годините   
  Е, тук потребителите не са клиенти - липсва финансова печалба, а принципите не са изцяло пазарни. Сърдечно приятелски са. Но, има резон, когато клиент се замени със съратник, съфорумник, събеседник и т.н. 
 7. Like
  Кон Круз reacted to Орлин Баев in Развитие на сайта през годините   
  Понастоящем форумът е обект на спам - някой с добри технически познания хаква и автоматизирано поства рекламни теми и мнения. Няма кой да погледне в техническата поддръжка на по-базисно ниво и спре процеса - вече доста време си тече, а пълна неангажираност. Последните дни съм изтрил стотици спам мнения и теми - поне там, до където имам достъп. Едно по едно, ръчно - нямам нито техническите познания, нито достъпа за по-мащабна намеса. А честно казано, не ми е и работата да разбирам от компове и кодове - не е моето нещо - непредизвикващо и скучно ми е ...
  Запитах се - какво символично и синхронично изразява този спам симптом в общата картина на динамиката на този сайт?! Досега в такъв мащаб не се е случвал. Или е, но са били парирани такива опити от адекватна техническа намеса, от присъстващи емоционално, ментално и поведенчески админи, вършещи започнатото от самите тях. Сайтът е на 16 години - не е малко. Аз участвам активно от 14 - не е малко... Такова наводняване със спам е нямало, не е било допускано. Та, какво става?
  Симптомът в една невроза (или заболяване) изкривено изразява липси, нужди, дефицити, слаби и нуждаещи се от внимание звена в тази система. Ето го този масиран спам - стотици теми и мнения, автоматично генерирани от човек с технически умения и настъпателна липса на скрупули. Символично какво ни казва това? Аз виждам две неща:
  - Липса на централизирано админ присъствие, което както технически, така и като енергия, да задвижва процесите около заряда си - мотивационен, виртуално социален, грижовно поддръжнически, структурирано развитиен и т.н. Пасивност, оттегляне, неналичие на такава емоционална вплетеност в процеса на сайта от админен център. 
  - Липса на потребителска активност, случваща се поради проективните идентификации, идващи от горния фактор (извън социални мрежи и т.н. извинения). 
  ......
  Симптомът ни показва неща: активен е, насища, смело поставя присъствието си, не се съобразява с ответните реакции, но ги предизвиква безжалостно и се заявява. Да, симптом е, не му се радваме твърде - но, можем да видим посланията му. Липсва активност, защото дълго време бе кастрирана проявата ѝ, под презумпции за чистота, явяващи се псевдодуховен байпас, превърнал сайта в изключително пасивен. Пасивност, енергийно тръгваща от оттеглянето на създателите му и динамиката в самите тях, пренасяна през отношението им във форума. Просто проследявам - не влагам емоция. Нямам претенции за правота или изчерпателност. 
 8. Like
  Кон Круз reacted to Alexeo in Развитие на сайта през годините   
  Един умен шеф веднъж беше казал така: "Не допускайте разгневен клиент да си тръгне от фирмата - един доволен клиент ще привлече още двама, но един разгневен ще отблъсне двеста!"

  Като чета по стари теми виждам, че това правило е било многократно и грубо нарушавано.  Не го казвам с укор или злорадство - просто следствията си имат причини.  За какво може да служи едно духовно учение, ако не ни учи да живеем по-добре.  

  Но има малък брой стари потребители, които и досега са лоялни на форума.  Кон Круз например е такъв.  Такива хора трябва да се ценят.  Не е трудно да се направи един потребител доволен.

  Все пак трябва да се признае, че рецептите са добре подбрани.  Аз лично мисля да пробвам картофената крем супа.
 9. Like
  Кон Круз reacted to Слънчева in Развитие на сайта през годините   
  За жалост имаш право. От вчера опитвам да пиша на модераторите, но не мога-блок. Тъжно ми е, че се случва. Порталът е едно мое си, чисто местенце и ми е тъжно, че се случва това със спама.
 10. Like
  Кон Круз reacted to Донка in Развитие на сайта през годините   
  Да.Аз лично много им се радвам, те си направиха свой собствен дом и се чувстват добре там. 
  За админите, в това число и аз - съгласна съм. Но понякога в живота на човек излизат стресови ситуации, които напълно отклоняват вниманието от сайта или намаляват драстично времето за писане и дори само за хвърляне на поглед. Има и професионални приоритети понякога, въпреки вътрешното желание на човек, те си искат своето... А денонощието е само 24 часа и трябва да се наспи човек за следващия ден. Има и растящи деца с техните проблеми и време... 
 11. Like
  Кон Круз reacted to Alexeo in Зодия и концентрация?   
  Не знам за това, но слънчевият знак има влияние. 

   
 12. Like
  Кон Круз got a reaction from Alexeo in Забавно - 2   
  Нормално ли е, когато един мъж се мисли за извънземно или за Наполеон, да го лекуват принудително с тежки медикаменти и дълги терапии, а ако твърди, че е жена, яростно да му защитават правата?
  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Доказано е, че извънземните са тук! Това са обектите, които в понеделник в седем сутринта се возят в рейса прави... и се усмихват.
  ...
  Разговор по телефона в метрото:
  - Извънземен съм, да казах вече... Извънземен съм... Като се прибера утре в Земен ще ти звънна!
 13. Haha
  Кон Круз got a reaction from Alexeo in Забавно - 2   
  Ако счупиш огледало - чакат те 7 години нещастие. Ако счупиш огледалото на мутренска лимузина - нещастието ще трае много по - кратко.
  Ако пуснете песен на Джорджано на обратно, може да се чуе послание от Дявола. Обаче има и по - лошо: ако пуснете песента нормално, ще се чуе Джорджано.
 14. Like
  Кон Круз reacted to Ани in България и Българският дух в световен мащаб   
  Утре е Гергьовден. На този ден празнува Българската армия. Може би доста хора няма да се съгласят с мен, но мисля, че ако има за какво да се гордеем през тези повече от 13 века съществуване на нашата държава, то това е Българската армия, това е честта на българското оръжие и бойни знамена, това е силата на българския дух и славата на българските победи. България е била предавана от своите политици много често, но от българския войник – не!
  http://www.youtube.com/watch?v=dANOi02Rtuk&feature=related

 15. Like
  Кон Круз got a reaction from Alexeo in Безкористен ли е Бог?   
  Нали всичко е въпрос на карма. След като получаваш някакви неща, след като бележиш някакъв напредък (в духовен план или не), значи си положил някакви усилия, дал си нещо, жертвал си нещо (например жертвал си от времето за гледане на телевизия, за да спортуваш и да имаш по - добра фигура). Нали всичко в живота е резултат от някакви други неща и няма нищо случайно. Нищо не пада от небето. Безкористен ли е Бог/Животът?
 16. Like
  Кон Круз got a reaction from Alexeo in Безкористен ли е Бог?   
  Безкористен ли е Бог след като в живота всичко си има цена и за да получиш трябва да си дал? И ако Бог не е безкористен, защо ние трябва да сме?
 17. Like
  Кон Круз got a reaction from Alexeo in Безкористен ли е Бог?   
  Чел съм, че висшите сили (които някои наричат със сборното "Бог") се хранят с нашите позитивни мисли и чувства, с енергията им. Те ни подтикват към духовен растеж... Дали го правят напълно безкористно това подтикване и това помагане?
  Ако ти доставя удоволствие да правиш добро и правенето на добро те прави по - щастлив, дали си на 100% безкористен в своето добротворстване?
  Има ли тотално безкористие? Без мисъл, без желание за някаква печалба (била тя и вътрешно удовлетворение).
 18. Like
 19. Like
  Кон Круз got a reaction from Alexeo in Как да тълкуваме сънищата си? Част 6   
  Отново проблем с мафията. Заложници.
  С майка ми и бащи ми сме у дома. Заложници сме на някакъв мафиотски бос и две негови мутри с автомати. Мутрите не ги виждам, но знам, че са в една от стаите на етажа (мярнах само единия от черните автомати). Майка ми и баща ми са при тях в едната от стаите. Аз и босът сме в салона и си говорим... Мъжът е на средна възраст, костюмар, максимум среден на ръст, с малко коса, пълен, със зъби по - редки от обичайното. Във весело настроение е. В ума си виждам за кратко, част от това с което ни заплашва. Става дума за някаква извънградска пустош. Там е приготвил оръжия, управлявани със супер модерна компютърна система. Нещо като игра на смъртта, в която ние да сме играчите, а той да ни наблюдава от някъде и да се наслаждава на страданията ни. Казва ми, че няма да оцелеем в играта. Аз обаче му противореча и отговарям, че ще оцелеем. В същото време гледам да го омилостивя, галейки го дружески по голото теме и гърба. Прегърнал съм го през рамото все едно сме първи приятели...
  Тръгваме да излизаме на терата. Той върви зад мен. Казва нещо от рода на: "От вас тримата майка ти става..." Можете да се досетите какво е намекнал. Излизаме на терасата. Той е откъм стълбището. И изведнъж както си стоим спокоооооойно...
  Гръм от ясно небе! Бам! Един юмрук в лицето му. Неопомнил се още... - бам втори удар! Негодникът се свлича на колене! Нокаут! Пада напред и главата му влиза в кофата за боклук, която странно защо се оказва пълна с водааааа... Нямам намерение да го спася от удавяне. Каня се да вляза при другите две мутри, да се опитам да ги забаламосам, да грабна автомата на единия от тях и да ги направя на решето. Баща ми обаче се появява и му изважда главата от водата. Слага го да седне на седалката. Лисва му вода от същата кофа и онзи се посвестява. Майка ми също е на терасата. Баща ми заключва вратата, за да не може онези да излязат. Явно ще бягаме.
 20. Like
  Кон Круз got a reaction from kipenzov in Елеазар Хараш, лекции и книги   
  Ще може ли шрифта в коментара на Елф да бъде уголемен.
  Михаил Иванов има едно много важно според мен предимство (една от причините да му имам повече вяра): бил е съвременник на Петър Дънов. Не може да оспори човек, че не са разговаряли никога.
 21. Like
  Кон Круз got a reaction from Alexeo in Силата на мисълта   
  Влияе ли енергията на феновете на резултатите от футболните срещи?
 22. Like
  Кон Круз got a reaction from Alexeo in Свещеният огън?   
  "Помнете: вън от свещения огън няма живот. Той изпълва цялото планетно и междупланетно пространство. Като се говори за огън, мнозина мислят, че той се пали и изгасва. Това се отнася до обикновения огън, който сутрин се пали, вечер се оставя да изгасне. Обаче свещеният огън вечно гори. Веднъж запален, той не трябва да се изгасва...Онзи, в когото гори свещеният огън, всякога е добре разположен; той се отличава с вътрешен мир и спокойствие, с вяра и любов към Бога. Изгаси ли свещения огън в себе си и влезе в обикновения огън, човек става нервен, неразположен, всичко го смущава. Той се оплаква от лишения, от беднотия, от болести...Следователно, щом страдате, щом сте нещастни и смутени, ще знаете, че живеете в обикновения огън. Сами сте изгасили свещения огън и сами отново ще го запалите...Виждате млада булка, облечена с нови, скъпи дрехи. Така е облечен и младоженецът. Всички им се радват, веселят се заедно с тях. Те са запалили свещения огън в себе си. Обаче мине ли този светъл ден, те изгасват свещения огън, обличат старите си дрехи и започват да си служат с обикновения огън. Още от първия ден очите им започват да сълзят. Задушават се, дишането, кръвообращението им не стават правилно. Кой е виновен за тежкото им положение? – Сами те. Казват: „Делнични дни идат в живота, не можем да поддържаме свещения огън. Макар и да дими, обикновеният огън струва по-евтино“. Така мислят всички хора, но горчиво се лъжат. В края на краищата обикновеният огън излиза по-скъпо от свещения. Той е причина на всички болести и нещастия, при които човек плаща с живота си...Който съгради къщата си на канара, той се осигурил – никакви бури и ветрове, никакво наводнение не може да я събори. Който съгради къщата си на пясък, и най-слабият вятър ще я разклати...Обикновените работи лесно се забравят, а необикновените, които произлизат от свещения огън, остават за вечни времена; те никога не се забравят. Забравиш ли нещо, не се мъчи да си го припомниш, то е обикновена мисъл. Благодари, че си я забравил. Ако губиш богатството, знанието, силата си, ще знаеш, че си изгубил нещо човешко, а не Божествено. Не съжалявай, че си изгубил човешкото, но се стреми да придобиеш Божественото и да го запазиш. Разумният свят допуща загубването на човешките работи, за да оцените Божествените, които са вечни и безсмъртни...Свещеният огън превръща недоволството на човека в доволство. Той обединява всички хора, примирява враговете. Той носи изобилието на живота. Където гори свещеният огън, там няма смущения, крамоли и раздори. При него хората се чувстват братя...Кои са условията за подържане на свещения огън? – Вярата, надеждата и любовта. Кое още го подържа? – Животът, знанието и свободата...Задачата на човека не се заключава в разискване, защо Бог е създал света, но в подържане на свещения огън, от който излиза животът. Ще те срещне някой и ще започне да се оплаква, че това-онова нямал, че хората не го обичали и т.н. Това са второстепенни работи. Стреми се да запалиш свещения огън в себе си и да го поддържаш. Носиш ли свещения огън в себе си, всичко ще имаш: и пари, и приятели, и любов. Изгасиш ли го, всичко ще изгубиш. При свещения огън всичко е на място, в пълен ред и порядък. Вън от него всички неща губят смисъла си. Нямаш ли свещения огън, никаква работа няма да ти върви. Имаш ли го, и на камък да сееш, плод ще придобиеш. При свещения огън безлюбието се превръща в любов, невежеството – в знание, беднотията – в богатство. "

  Откъси от "Свещеният огън" - "Утринно Слово от Учителя, държано на 10 ноември 1935 г., 5 ч. сутрин, София, Изгрев." (http://beinsa.bg/beseda.php?id=2495).
  Въпрос: Какво се има предвид под "свещения огън"?
 23. Like
  Кон Круз got a reaction from Alexeo in Какво е Бог и какво не е Бог?   
  Бог е енергия. Всичко е енергия. Това означава ли, че Бог в определен смисъл е всичко, което е съществувало, съществува или би могло да съществува някога и някъде?
   
 24. Like
  Кон Круз reacted to Alexeo in Как да тълкуваме сънищата си? Част 6   
  Такива ли бяха часовниците?


 25. Like
  Кон Круз reacted to Alexeo in Разговорки - 2   
  Много интересен случай от психологическа гледна точка.  Категорично този престъпник не може да бъде нормален обаче.  Наистина в статията така се казва, но явно авторката е допуснала неточност.  

  Тук е описана патологията на Тед Бънди.  Забележителен случай, от който много може да се научи - пряко и непряко.

  Съгласен съм, че и нормалните хора могат да бъдат опасни, но те са такива повече от глупост или бездействие.  
×