Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Кон Миролюбиви

Участници
 • Общо Съдържание

  944
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  2

Кон Миролюбиви last won the day on Май 27

Кон Миролюбиви had the most liked content!

8 Следващи

За Кон Миролюбиви

 • Ранк
  Приятел на Портала

Профил Информация

 • Пол
  Мъж

Последни Посещения

20577 посещения на профила
 1. Кон Миролюбиви

  Световна история

  Преди началото на конфликта сръбската страна отказала справедливи реформи и със сила се опитала да задържи статуквото. Сърбите се опитали да отцепят 1/4 от територията на Хърватия. Сърбите първи започнали етническо прочистване. Повечето от половината изселили се сърби са се завърнали по родните си места след края на войната. Не одобрявам жестокостите на никоя от двете страни в конфликта. "За хърватската война за независимост": http://hranislav.blog.bg/history/2018/07/14/za-hyrvatskata-voina-za-nezavisimost.1617241.
 2. Кон Миролюбиви

  България. Ще я бъде ли?

  "Много от нещата, които се говорят за демографската криза в България не са верни и са глупости. Това заяви икономистът Владимир Каролев в ефира на Нова. Той е категоричен, че по-сериозно населението е намаляло през 90-те години на миналия век, отколкото сега." (https://news.bg/bulgaria/poveche-detski-gradini-i-kratko-maychinstvo-boryat-demografskata-kriza-spored-karolev.html.)
 3. Кон Миролюбиви

  Музикални поздрави - 6

 4. Кон Миролюбиви

  Музикални поздрави - 6

  "Malo nas je, al' nas ima" - "Ние не сме многобройни, но все още има достатъчно от нас."
 5. Ще я погледна. Благодаря. Аз съм разсъждавал върху тези понятия и съм търсил определения.
 6. С примера от Африка исках да кажа: "Не се бойте." Съгласен съм, че тези неща са главните причини. Но не мисля, че това са 100% от причините. През Средновековието средната продължителност на живота е била около 50 г. Във времето е нараствала. Някога са ги женели на по 15-16 г. Сега мнозина учат поне до 19-годишна възраст. Преди десетилетия е било много престижно да завършиш средно образование. Сега маса народ завършва висше. Повечето години учене са също фактор, макар и второстепенен. Хората в днешно време по - бързо съзряват физически, но като че ли по - бавно психически, което също е фактор някакъв... (който е обусловен от по - лесния живот). Някога децата масово са се ползвали за работна ръка. Машини, технически прогрес - ръчният труд е губил с времето от своята първостепенна векове наред значимост. Ето още един, макар не главен фактор за по - малко деца и по - късно създаване на първи деца.
 7. Кон Миролюбиви

  Кратки въпроси и мнения

  Не искам да бъда погрешно разбран. Тук не става дума за някакъв национализъм! Но ми е чудно просто. И като съм чел за контакти с разни извънземни: те все с някакви имена, които са по - близки до западните (английски и т.н.), отколкото до българските. Визирам тези от имената на извънземни, които може да бъдат уподобени на земни имена. Досега не съм чел някое извънземно или духовен водач или пък духовното име на някой си да е нещо от сорта на Пенка, Камен, Живка, Здравко и т.н. Включително в регресиите на Борето Русанов, които са с българи.
 8. Мисълта ми е, че явно за различните хора подходящата възраст за родителство настъпва по различно време. Има тенденция към увеличаване на средната възраст на която хората стават родители за първи път. И това донякъде е свързано с увеличаващата се продължителност на живота. Някой ден ако почнем да живеем средно по 100 години, ако до 80-годишна възраст (поне) сме способни да работим, както да речем днес работят масата 60-годишни, то твърде вероятно изглежда средната възраст за първо дете (особено при мъжете) да е по - висока, отколкото е сега в една или друга държава. Във връзка с българските граждани с голяма раждаемост и голям принос към битовата престъпност. Не искам да бъда разбиран погрешно... Аз съм против дискриминацията. Искам да учат, да работят, да се интегрират, да бъдат колкото се може по - пълноценни членове на българското общество (искам същото за всички в България). Да не бъдат и поставяни никога в привилегировано положение. Има много от тях, които работят. Та за бройката...само едно изречение: апартейдът в ЮАР се е крепял на 10% от населението.
 9. Пример за национализъм. Премиер си на страната Х. Държавата У предлага икономически проект, който е много добър за страната ти. Обаче държавата Z чувства своя интерес застрашен от реализацията на проекта на държавата У. Чувства застрашени своите икономически интереси, своето влияние в страната ти Х. И започва да те натиска да се откажеш от проекта. Но ти отказваш да откажеш изгодния проект, поемайки съответните рискове. Друг пример за национализъм. В държавата У, идват на власт хора, които решават да забранят на твоите сънародници живеещи там да учат в училищата майчиния си език, искат водени от краен национализъм (или по - точно казано силен етнонационализъм) да им отнемат това право, понеже желаят тяхната асимилация. Ти търсиш някаква форма на противодействие на тази неправда, която освен че нарушава човешките права на сънародниците ти е същевременно и срещу демографската банка на народа ти, защото увеличава вероятността съответните хора лека полека да бъдат претопени сред по - голямата общност, в която живеят. Трети пример за национализъм: по радиостанциите в страната, която управляваш звучат само чужди песни и ти търсиш начин това поне частично да се промени. Ето и един пример за национално достойнство: https://gong.bg/football-sviat/mondial-2018/multimedia/video/bivsh-hyrvatski-selekcioner-natri-anglijskite-nosove-496190.
 10. Кон Миролюбиви

  Интересни ТВ предавания

  В последното си предаване от 30 юни тази година, проф. Божидар Димитров разказва за интересен епизод от Априлското въстание, при който разказ се разчувства леко. След разоряването на Батак, башибозуците българомохамедани тръгват на североизток, за да грабят и убиват в друго родопско селище - невъстаналия град Пещера. На пътя между Пещера и Батак, башибозушките пълчища са пресрещнати от 6 въоръжени до зъби мъже... Турци! Водачите на турските родове в града. Шестимата турци са казали на прииждащите нередовни войски, че ще влязат в Пещера само през труповете им. След година идват руските войски, които са съпътствани от много чети. Част от тези чети са си чисти грабителски банди, които грабят турските села и квартали. Българските семейства в Пещера приютяват турските семейства в къщите си. Поставят въоръжена охрана на турските домове и прогонват кандидат-грабителите.
 11. Сънувах, че съм в София и летя на около 2 метра над земята. Виждам група хора начело на които е Лиляна Павлова. Летя до тези хора. Около Павлова има двама охранители в костюми - върлини по 2 метра и нещо. След това сънувах, че съм си харесал някакво чернокосо момиче с небесносини очи. С това момиче от улицата се озоваваме на някакво събиране. Вдясно от мен, на централно място стоеше Леонардо Ди Каприо. Момичето стоеше срещу мен (аз бях от едната дълга страна на масата). Вниманието на девойката падаше върху кино звездата.
 12. Мария Илиева - майка на 40 г. Бриджит Нилсен - майка на 54 г. Волен Сидеров - баща на 59 г. Ицко Финци - баща на 84 г.
 13. Кон Миролюбиви

  Кратки въпроси и мнения

  Защо в регресиите, в които се говори за духовни водачи, за същества от духовни отвъдни групи, без значение дали регресиите са с българи или западни хора, няма нито едно българско име? Било то на водач, на обикновен член на група или духовно име на някоя духовна същност? Все са някакви западнозвучащи.
 14. Кон Миролюбиви

  Бо Йин Ра

  Ще напиша нещо, дето ще прозвучи малко грубо. Още преди да почна да чета книги на Бо Йин Ра, гледайки негови снимки си помислих, че няма физиономия и осанка подходящи за духовен учител.
×