Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Кон Миролюбиви

Участници
 • Общо Съдържание

  948
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  2

Кон Миролюбиви last won the day on Май 27

Кон Миролюбиви had the most liked content!

8 Следващи

За Кон Миролюбиви

 • Ранк
  Приятел на Портала

Профил Информация

 • Пол
  Мъж

Последни Посещения

20631 посещения на профила
 1. Кон Миролюбиви

  България. Ще я бъде ли?

  В друга статия, която се основава на същото интервю с Каролев се цитират думите му (ако не бъркам, именно за негови думи идеше реч), че след влизането ни в ЕС през 2007 г., напускащите България сред ромския етнос като процент са повече от тези сред българския, както и че сред ромите детската смъртност е по - висока. Това във връзка с опасенията, че ромите щели да ни претопят...
 2. Дете хуманоиден робот с изкуствен интелект (от преди дни) Седи детето робот в някаква непозната стая и говори нещо. Питам го кога е заченато и то обяснява, че било родено еди кога си и следователно майка му и баща му са го направили еди кога си. След това съм у дома и питам баща ми дали изкуственият интелект на този робот може да бъда развит. Той вика - не. Все пак аз не съм убеден. Намирам играчката за доста интересна (и не подозирам, че била направена за деца). Мисля да си купя екземпляр от тази серия умни роботи. Готов съм да дадам стотици левове. Поглеждам на опаковката и гледам - 50 лв. Още по - добре. Представям си как ще му задавам разни философски въпроси или ще му казвам разни философски неща. Гледам пак опаковката и виждам, че на английски пише нещо от сорта на: "За 10-годишни момчета, които никога не са били на баскетболен или бейзболен мач." Е, аз никога не съм бил, макар да не съм баш на 10, а на маааалко повече. " Може и да бъркам, но доколкото помня, има роботи, чиито интелект може да се развива... Някои намират това за плашещо. Днес пък сънувах, че полицията ме издирва за разпространение на наркотици, но по някаква причина още не съм задържан. Беше нощ. Бях на някаква тъмна непозната улица. Чувствах сякаш облекчение, че съм извън закона. Това значеше по - лек живот, без работа и началници. Включих се в някаква женска банда.
 3. Кон Миролюбиви

  Вдъхновяващи истории

  Хърватският национал Анте Ребич е погасил кредите на всичките си съселяни. https://nova.bg/news/view/2018/07/18/222007/щедро-сърце-хърватски-футболист-погасил-кредитите-на-всичките-си-съселяни-снимки/
 4. Кон Миролюбиви

  Музикални поздрави - 6

 5. Хърватия заслужаваше по - съдийство! :( 

  1. Кон Миролюбиви

   Кон Миролюбиви

   "По - добро" исках да напиша.

 6. Кон Миролюбиви

  Световна история

  Преди началото на конфликта сръбската страна отказала справедливи реформи и със сила се опитала да задържи статуквото. Сърбите се опитали да отцепят 1/4 от територията на Хърватия. Сърбите първи започнали етническо прочистване. Повечето от половината изселили се сърби са се завърнали по родните си места след края на войната. Не одобрявам жестокостите на никоя от двете страни в конфликта. "За хърватската война за независимост": http://hranislav.blog.bg/history/2018/07/14/za-hyrvatskata-voina-za-nezavisimost.1617241.
 7. Кон Миролюбиви

  България. Ще я бъде ли?

  "Много от нещата, които се говорят за демографската криза в България не са верни и са глупости. Това заяви икономистът Владимир Каролев в ефира на Нова. Той е категоричен, че по-сериозно населението е намаляло през 90-те години на миналия век, отколкото сега." (https://news.bg/bulgaria/poveche-detski-gradini-i-kratko-maychinstvo-boryat-demografskata-kriza-spored-karolev.html.)
 8. Кон Миролюбиви

  Музикални поздрави - 6

 9. Кон Миролюбиви

  Музикални поздрави - 6

  "Malo nas je, al' nas ima" - "Ние не сме многобройни, но все още има достатъчно от нас."
 10. Ще я погледна. Благодаря. Аз съм разсъждавал върху тези понятия и съм търсил определения.
 11. С примера от Африка исках да кажа: "Не се бойте." Съгласен съм, че тези неща са главните причини. Но не мисля, че това са 100% от причините. През Средновековието средната продължителност на живота е била около 50 г. Във времето е нараствала. Някога са ги женели на по 15-16 г. Сега мнозина учат поне до 19-годишна възраст. Преди десетилетия е било много престижно да завършиш средно образование. Сега маса народ завършва висше. Повечето години учене са също фактор, макар и второстепенен. Хората в днешно време по - бързо съзряват физически, но като че ли по - бавно психически, което също е фактор някакъв... (който е обусловен от по - лесния живот). Някога децата масово са се ползвали за работна ръка. Машини, технически прогрес - ръчният труд е губил с времето от своята първостепенна векове наред значимост. Ето още един, макар не главен фактор за по - малко деца и по - късно създаване на първи деца.
 12. Кон Миролюбиви

  Кратки въпроси и мнения

  Не искам да бъда погрешно разбран. Тук не става дума за някакъв национализъм! Но ми е чудно просто. И като съм чел за контакти с разни извънземни: те все с някакви имена, които са по - близки до западните (английски и т.н.), отколкото до българските. Визирам тези от имената на извънземни, които може да бъдат уподобени на земни имена. Досега не съм чел някое извънземно или духовен водач или пък духовното име на някой си да е нещо от сорта на Пенка, Камен, Живка, Здравко и т.н. Включително в регресиите на Борето Русанов, които са с българи.
 13. Мисълта ми е, че явно за различните хора подходящата възраст за родителство настъпва по различно време. Има тенденция към увеличаване на средната възраст на която хората стават родители за първи път. И това донякъде е свързано с увеличаващата се продължителност на живота. Някой ден ако почнем да живеем средно по 100 години, ако до 80-годишна възраст (поне) сме способни да работим, както да речем днес работят масата 60-годишни, то твърде вероятно изглежда средната възраст за първо дете (особено при мъжете) да е по - висока, отколкото е сега в една или друга държава. Във връзка с българските граждани с голяма раждаемост и голям принос към битовата престъпност. Не искам да бъда разбиран погрешно... Аз съм против дискриминацията. Искам да учат, да работят, да се интегрират, да бъдат колкото се може по - пълноценни членове на българското общество (искам същото за всички в България). Да не бъдат и поставяни никога в привилегировано положение. Има много от тях, които работят. Та за бройката...само едно изречение: апартейдът в ЮАР се е крепял на 10% от населението.
 14. Пример за национализъм. Премиер си на страната Х. Държавата У предлага икономически проект, който е много добър за страната ти. Обаче държавата Z чувства своя интерес застрашен от реализацията на проекта на държавата У. Чувства застрашени своите икономически интереси, своето влияние в страната ти Х. И започва да те натиска да се откажеш от проекта. Но ти отказваш да откажеш изгодния проект, поемайки съответните рискове. Друг пример за национализъм. В държавата У, идват на власт хора, които решават да забранят на твоите сънародници живеещи там да учат в училищата майчиния си език, искат водени от краен национализъм (или по - точно казано силен етнонационализъм) да им отнемат това право, понеже желаят тяхната асимилация. Ти търсиш някаква форма на противодействие на тази неправда, която освен че нарушава човешките права на сънародниците ти е същевременно и срещу демографската банка на народа ти, защото увеличава вероятността съответните хора лека полека да бъдат претопени сред по - голямата общност, в която живеят. Трети пример за национализъм: по радиостанциите в страната, която управляваш звучат само чужди песни и ти търсиш начин това поне частично да се промени. Ето и един пример за национално достойнство: https://gong.bg/football-sviat/mondial-2018/multimedia/video/bivsh-hyrvatski-selekcioner-natri-anglijskite-nosove-496190.
×