Jump to content
Порталът към съзнателен живот

royalrife

Участници
 • Общо Съдържание

  67
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

1 Следващ

Профил Информация

 • Пол
  Мъж

Последни Посещения

1353 посещения на профила
 1. "Аз се страхувам как бих се справила, дали изобщо ще се справя. Защото се знам, че рухвам много бързо. Имам чувството, че усвояването на този въпрос, да се научиш да живееш без страх, е разковничето към щастието." За да живее без страх, човек трябва преди всичко да има здрава основа,която да издържа на всички външни и вътрешни предизвикателства. Предизвикателства дал Господ. Чрез тях се изпитва нашия характер. Характерният човек се самоопределя като сърце, ум, душа и дух в едно. Това значи любов, светлина, мир и радост. Само като чуе за тях всеки страх си плюе на петите и бяга далече от човек самоопределил се по този начин. Наистина не е лесно да се самоопределиш като любов, светлина, мир и радост,ако нямаш един възлюбен, в когото да вярваш и когото да любиш. Ти можеш да вярваш на своя възлюбен и да го любиш само ако го познаваш. "Аз съм Пътят, Истината и Животът" казва Този Възлюбен, Който е живял на земята, умрял е и е възкръснал, а то значи придобил е вечния живот. Съвременните хора се съмняват и страхуват, защото не познават своя възлюбен. Те вярват в един възлюбен, който не е живял на земята, не е умирал и никога не е възкръснал. По този начин те отварят вратата на ума си за съмнението и вратата на сърцето си за страха, а значи поробват душите си и обезсилват духа си.
 2. Съблазънта действа развратително, защото този, който се съблазнява, в него взимат участие и сърцето, и ума в низходяща степен и животът му непременно ще се изрази в една нежелателна форма. Съвременните хора съблазняват други хора или сами се съблазняват тъй като не са убедени във вярванията, които имат. Христос, Който много добре разбира този закон казва : " Горко на света от съблазните, защото неизбежно съблазните ще дойдат; но горко на оногоз человека, чрез когото съблазънта дохожда."
 3. "Или казано в една контрастна форма: Обичай, без да те обичат. Ако твоята любов е стимул на една друга любов, това не е любов. Любовта у тебе да произтича без никакъв стимул. Ако някой е стимулирал твоята любов, това не е любов. Ако турите дърва в една печка и след няколко часа тя изстине, това е един стимул. А реалните неща са: Тези, които без причина бликат. Любовта трябва да произтича, понеже аз живея, самият живот в мене трябва да предизвиква Любовта. Ако моят живот не може да предизвиква Любовта в мене, то никое друго разбиране не може да предизвика Любовта. А пък щом моят живот може да предизвика моята любов, то всеки живот, вън от мене, може да стане отзвук на любовта в мен. И най-хубавата любов е, когато е предизвикана от живота в мене. Тази мисъл разбрахте ли я? – Тази е най-новата мисъл. Вие не сте мислили така. Ако стимулът на вашата любов е отвън, то вие ще имате постоянни разочарования. Защото този стимул ще престане и тогава ще се намериш в противоречие, но ако твоят живот, вътре е самият стимул, то тогава този живот е по-сигурен отколкото външният живот. Както казва Христос: „Имам власт да положа живота си, имам власт и да го взема“. Хората на новото трябва да имат тези убеждения." Стимул и любов , Беинса Дуно
 4. Човекът е дошъл ма земята да научи законите на Любовта, на Мъдростта и на Истината, както и законите на живота, на знанието и на свободата. Ако човек не научи тези закони, животът му остава безсмислен. Бог обича всичко, което е създал, а човек ще дойде да прави избор, какво може да обича и какво да не обича, да се жени ли за този, когото обича или да не се жени. Какъв е Божият закон ? - Престъпление е, когато обичате човека и задържате любовта му само за себе си. Мъж, който не може да обича всички жени чисто, безкористно, не е мъж. И жена, която не може да обича всички мъже чисто, безкористно, не е жена. Такава е истината. Дали на нас е приятно или е неприятно, това нищо не значи.
 5. royalrife

  Безкористен ли е Бог?

  "Нещастията на съвременните хора се дължат на грешката, която Космическият човек е направил в миналото: той е изкривил своя път, нарушил е правите отношения между Бога и себе си. Днес трябва да дойдат нови учени, нови философи и поети, за да научат хората да живеят право, да ги върнат в правия път. Правият път е пътят към Бога." /Беинса Дуно, Бяла и черна светлина/
 6. royalrife

  Безкористен ли е Бог?

  "Има нещо изкълчено в нас "- казва Учителят. Ако се съгласим, че това е така, трябва да приемем по необходимост, че някъде, някога сме стъпили накриво и сега малко понакуцваме та от болката ли що ли не можем да си спомним какво е да си здрав. Сега на земята имаме нужда от външно светило да ни свети за да гледаме добре къде стъпваме . А за да се излекува изкълченото ще ни се наложи да преминем през 9 999 000 форми на съществуване. Няма нищо страшно. През първите 350 000 форми вече сме преминали успешно и ни остава някакви мижави 9 640 000 за да се появи у нас една малка вътрешна светлинка, знак за събуждане на Космическото ни съзнание, което от своя страна е една много малка стъпка по пътя на Свръхсъзнанието. И така нататък и така нататък. Просто е предшестващо и последващо.
 7. royalrife

  Безкористен ли е Бог?

  В началото се съгласихме, че Бог е вечна хармония. Значи важно е да знаем тази хармония от каква позиция я разглеждаме - като участници или външни наблюдатели, защото мерките с които си служим в двата отделни случая ще бъдат съвсем различни една от друга. Първата мярка ще бъде абсолютна, а втората относителна. Всички хора на земята без изключение са болни. Тук сме дошли да се лекуваме, защото само здрави хора могат да живеят в хармония. Излекуването ще се случи дори и да не го желаем, а дотогава ще продължаваме да си служим с различни относителни мерки. Като външни наблюдатели това е неизбежно.
 8. royalrife

  Безкористен ли е Бог?

  Колко хората са съмнителни. Виждат смесване на изречения и там, където няма и най-малка следа от подобно вмешателство. Според мен схващанията в основата си трябва да бъдат ясни и прости. Пред всеки човек има два пътя. Да живее принципиално като лист от дървото на живота, за което Учителя говори, значи да има връзка с Бога и Бог да живее в него е единият път. Другият път е да съществува като паднал от дървото лист. Както ни се хареса. И в падането също има нещо хубаво. Човекът се събужда и започва да задава най-различни въпроси, подобни на този : "Безкористен ли е Бог?". После в него започват да се случват органични процеси на гниене, разлагане, абсорбиране, всмукване от корените на дървото на живота и психични процеси на обръщане към Бога,покаяние и прощаване, възраждане, ново раждане и възкресение като нов лист от дървото на живота. Защото всяка трагедия е пълна комедия, ако не завършва с възкресение.
 9. royalrife

  Безкористен ли е Бог?

  "Казвам: Животът е резултат или проявление на разумността в света. Ние не трябва да считаме, че животът е достояние само на един човек. Цялото човечество представя един жив организъм, а народите, обществата, това са удове на този целокупен живот. Всички народи, всички общества, всички хора имат връзка помежду си и са като клончета, като листа на едно дърво." /Да имат живот/ Ето едно разумно обяснение според мен , дадено от Учителя, за причината за възникване на живота. Целокупният живот.
 10. royalrife

  Безкористен ли е Бог?

  Да. Животът е процес изтъкан от въпроси и отговори. За съжаление обаче, във въпроса : "Безкористен ли е Бог", живот няма. Живот има само там, където има любов. Който люби Бога, той Го познава и Му вярва. Той знае, че Бог е съвършен. Бог е вечна хармония. В Божественото съзнание понятието безкористност не съществува. Бог Сам по Себе Си е безкористен,но Божественото добро се възприема на земята като зло. Ето защо в човешкото съзнание се е появило понятието корист и неговите производни, които ще престанат да съществуват, когато се възстанови връзката на хората с Божественото съзнание. Има ли тази връзка и животът се проявява. Всичко друго не е живот, а просто съществуване.
 11. royalrife

  За религиозността

  Когато дадена теза се подлага на съмнение е добре да има и достатъчни аргоменти. От необоснованото изказване възникват някой въпроси 1.Преди и след "някое време" съзнанието го няма - или имаш друго в предвид? 2.Какво представлява времето според теб? 3.Какво според теб е "тъмната страна"? 4.Ако би могъл да я опишеш със цветове как би излеждала? Въпросите са много точни и на място, но те ангажират едно повърхностно мислене, за което тази задача да даде един смислен и разумен отговор е свръх силите.
 12. royalrife

  Що е Истина?

  От сърцето излизат, http://www.beinsadouno.com/old/lectures.php?id=1320
 13. royalrife

  Що е Истина?

  Ако това е истина., голяма лъжа е
 14. royalrife

  Що е Истина?

  Иде час, http://www.beinsadouno.com/old/lectures.php?id=1680
 15. royalrife

  Що е Истина?

  Каза ми всичко, http://beinsadouno.com/old/lectures.php?id=2077
×