Jump to content
Порталът към съзнателен живот

royalrife

Участници
 • Общо Съдържание

  63
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

Всичко добавено от royalrife

 1. royalrife

  Безкористен ли е Бог?

  "Нещастията на съвременните хора се дължат на грешката, която Космическият човек е направил в миналото: той е изкривил своя път, нарушил е правите отношения между Бога и себе си. Днес трябва да дойдат нови учени, нови философи и поети, за да научат хората да живеят право, да ги върнат в правия път. Правият път е пътят към Бога." /Беинса Дуно, Бяла и черна светлина/
 2. royalrife

  Безкористен ли е Бог?

  "Има нещо изкълчено в нас "- казва Учителят. Ако се съгласим, че това е така, трябва да приемем по необходимост, че някъде, някога сме стъпили накриво и сега малко понакуцваме та от болката ли що ли не можем да си спомним какво е да си здрав. Сега на земята имаме нужда от външно светило да ни свети за да гледаме добре къде стъпваме . А за да се излекува изкълченото ще ни се наложи да преминем през 9 999 000 форми на съществуване. Няма нищо страшно. През първите 350 000 форми вече сме преминали успешно и ни остава някакви мижави 9 640 000 за да се появи у нас една малка вътрешна светлинка, знак за събуждане на Космическото ни съзнание, което от своя страна е една много малка стъпка по пътя на Свръхсъзнанието. И така нататък и така нататък. Просто е предшестващо и последващо.
 3. royalrife

  Безкористен ли е Бог?

  В началото се съгласихме, че Бог е вечна хармония. Значи важно е да знаем тази хармония от каква позиция я разглеждаме - като участници или външни наблюдатели, защото мерките с които си служим в двата отделни случая ще бъдат съвсем различни една от друга. Първата мярка ще бъде абсолютна, а втората относителна. Всички хора на земята без изключение са болни. Тук сме дошли да се лекуваме, защото само здрави хора могат да живеят в хармония. Излекуването ще се случи дори и да не го желаем, а дотогава ще продължаваме да си служим с различни относителни мерки. Като външни наблюдатели това е неизбежно.
 4. royalrife

  Безкористен ли е Бог?

  Колко хората са съмнителни. Виждат смесване на изречения и там, където няма и най-малка следа от подобно вмешателство. Според мен схващанията в основата си трябва да бъдат ясни и прости. Пред всеки човек има два пътя. Да живее принципиално като лист от дървото на живота, за което Учителя говори, значи да има връзка с Бога и Бог да живее в него е единият път. Другият път е да съществува като паднал от дървото лист. Както ни се хареса. И в падането също има нещо хубаво. Човекът се събужда и започва да задава най-различни въпроси, подобни на този : "Безкористен ли е Бог?". После в него започват да се случват органични процеси на гниене, разлагане, абсорбиране, всмукване от корените на дървото на живота и психични процеси на обръщане към Бога,покаяние и прощаване, възраждане, ново раждане и възкресение като нов лист от дървото на живота. Защото всяка трагедия е пълна комедия, ако не завършва с възкресение.
 5. royalrife

  Безкористен ли е Бог?

  "Казвам: Животът е резултат или проявление на разумността в света. Ние не трябва да считаме, че животът е достояние само на един човек. Цялото човечество представя един жив организъм, а народите, обществата, това са удове на този целокупен живот. Всички народи, всички общества, всички хора имат връзка помежду си и са като клончета, като листа на едно дърво." /Да имат живот/ Ето едно разумно обяснение според мен , дадено от Учителя, за причината за възникване на живота. Целокупният живот.
 6. royalrife

  Безкористен ли е Бог?

  Да. Животът е процес изтъкан от въпроси и отговори. За съжаление обаче, във въпроса : "Безкористен ли е Бог", живот няма. Живот има само там, където има любов. Който люби Бога, той Го познава и Му вярва. Той знае, че Бог е съвършен. Бог е вечна хармония. В Божественото съзнание понятието безкористност не съществува. Бог Сам по Себе Си е безкористен,но Божественото добро се възприема на земята като зло. Ето защо в човешкото съзнание се е появило понятието корист и неговите производни, които ще престанат да съществуват, когато се възстанови връзката на хората с Божественото съзнание. Има ли тази връзка и животът се проявява. Всичко друго не е живот, а просто съществуване.
 7. royalrife

  За религиозността

  Когато дадена теза се подлага на съмнение е добре да има и достатъчни аргоменти. От необоснованото изказване възникват някой въпроси 1.Преди и след "някое време" съзнанието го няма - или имаш друго в предвид? 2.Какво представлява времето според теб? 3.Какво според теб е "тъмната страна"? 4.Ако би могъл да я опишеш със цветове как би излеждала? Въпросите са много точни и на място, но те ангажират едно повърхностно мислене, за което тази задача да даде един смислен и разумен отговор е свръх силите.
 8. royalrife

  Що е Истина?

  От сърцето излизат, http://www.beinsadouno.com/old/lectures.php?id=1320
 9. royalrife

  Що е Истина?

  Ако това е истина., голяма лъжа е
 10. royalrife

  Що е Истина?

  Иде час, http://www.beinsadouno.com/old/lectures.php?id=1680
 11. royalrife

  Що е Истина?

  Каза ми всичко, http://beinsadouno.com/old/lectures.php?id=2077
 12. royalrife

  Що е Истина?

  http://www.beinsadouno.com/old/lectures.php?id=2257
 13. royalrife

  Що е Истина?

  Какво разбираш под чистота тук? http://chitanka.info/text/5415-ochite-na-sveti-spiridon
 14. royalrife

  Що е Истина?

  Ако плуваш на сухо, никога няма да се научиш.
 15. royalrife

  Що е Истина?

  Всеки един наш изпит показва колко сме чисти. Един ден, когато дойдем до състоянието да бъдем чисти по ум и сърце, само тогава ще ни се разкрие езотеричната страна на Истината.
 16. royalrife

  Що е Истина?

  Днес ние хората никаква свобода не търсим. Търсим всичките удоволствия,работим за да се прехраним,всички хора изобщо работим от интерес. Кой служи идейно? Даже в най-дейните работи и там е примесено нещо користолюбиво. Къде е тогава свободата? Не само да говорим.
 17. royalrife

  Що е Истина?

  Изобщо не сме! Йоан 8 34 Исус им отговори: Истина, истина ви казвам, всеки, който върши грях, слуга е на греха. 35 А слугата не остава вечно в дома; синът остава вечно. 36 Прочее, ако Синът ви освободи, ще бъдете наистина свободни.
 18. royalrife

  Що е Истина?

  Кой ще ви даде вашето, Beinsa Douno
 19. royalrife

  Що е Истина?

  Flower in the crannied wall, I pluck you out of the crannies, I hold you here, root and all, in my hand, Little flower -but if I could understand What you are, root and all, and all in all, I should know what God and man is. ЦВЕТЕ В ЗИДА, Алфред Тенисън Цвете, в зида избуяло, аз те издърпвам от пукнатината, държа те цялото, със корена, в ръката си, но ако можех да те разгадая – какво си ти, със корена, със цялото, Бог и човек какво са, щях да зная.
 20. royalrife

  Що е Истина?

  54 Казваше още на народа: Когато видите облак да се издига от запад, веднага казвате: Дъжд ще вали, и така става. 55 И когато духа южен вятър казвате: Ще стане жега, и става. 56 Лицемери! Лицето на земята и на небето знаете да разтълкувате, а това време как не знаете да разтълкувате? 57 А защо и от само себе си не съдите що е право? Лука 12
 21. royalrife

  Що е Истина?

  Ние разрешаваме въпросите, но не ги разглеждаме обективно. Нашите възражения са често лични. „Аз така мисля“. Всеки от своето гледище мисли, че неговият възглед е прав. Ккакъвто научен въпрос и да разглежда, човек все го разглежда от свое гледище. И духовният човек пак си има своето лично гледище, от което разглежда нещата. Истината, това не е философия.
 22. royalrife

  Що е Истина?

  Казвам: Който и да се опита днес да изнесе истината, той всякога ще бъде подозиран. Във вярващите има едно подозрение. Като те чуят да говориш, веднага ще те питат: "Ти какъв си?" Мъртав бе и оживя, загинал бе и намери се,Beinsa Douno
 23. http://www.secrets-explained.com/dynamo/is-dynamo-real-or-fake
 24. royalrife

  Що е Истина?

  Истината ще ни покаже какво нещо е истината
 25. източник Алексей Николаевич Дмитриев — профессор, доктор геолого-минералогических наук, ведущий научный сотрудник Института геологии и минералогии СО РАН, специалист в области глобальной экологии, экологической геологии, использовании математических методов в науках о Земле, исследовании космоземных взаимосвязей для выявления характера климатических изменений. Имеет более 250 печатных работ. Научный руководитель Государственной программы 1980—1991 гг. «Необычные явления в атмосфере и ближнем космосе». Автор плазменной гипотезы о Тунгусском феномене, участник разработки модели неоднородного поляризационного физического вакуума.
×