Jump to content
Порталът към съзнателен живот

royalrife

Участници
 • Общо Съдържание

  125
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  7

Всичко добавено от royalrife

 1. royalrife

  Интуиция

  Слаба интуиция няма. Интуицията е Божествено чувство. Божественото е винаги силно. Освен това То не може да бъде в услуга на земни желания и поради тази именно причина, в човек,който е успял да събуди у себе си това Божествено чувство - Интуицията , като правило има дълбок вътрешен мир. Покруси, разочарования, страхове, усещания, предчувствия, това са все неща нямащи нито пряка,нито косвена връзка с интуицията. "Под "Божественото" аз разбирам туй, що осмисля живота. Без Божественото, обаче, човек идва до пълно отчаяние. " /Божественото буталце, Беинса Дуно/
 2. https://www.bitchute.com/video/OpVoV9ov05PO/?fbclid=IwAR113JTrGiXmQQTZM08kjbZ3B0wVYXTuFu0f-1tQIfkHsgLQ0sTi7t4ZwOY
 3. В един съвременен наш град само автобуси, трамваи, тролеи и таксита ли има? Няма ли ли и боклукчийски коли ? Те не минават ли по същия път ? Какво ще стане ако караме всички спортни автомобили и няма кой да ни кара боклукчийските коли ? От здравословно гледище тази работа е доста съсипателна, да караш боклукчийска кола, но кандидати да я вършат винаги се намират. Каква връзка има всичко това с дадената тема? Има връзка. Важният въпрос не е да има или да няма място еротиката в изкуството, но на кое място всеки от нас ще я постави. Дали еротиката ще се вози на предната седалка на някое такси , в багажника на спортния автомобил, във автобус, трамвай, тролей или най сетне в боклукчийска кола, право на всеки е да я постави там, където той намира за добре. Защото целият наш живот е изкуство. Има или няма. Това е въпросът.
 4. royalrife

  Учителят Беинса Дуно

  "Думите са мои, но съдържанието е от Господа. Вие приемате един подарък, ще снемете опаковката, обвивката и ще намерите съдържанието. "Многоценният бисер Щом съдържанието е от Господа, значи Словото е Божествено. Божественото учение не е учение на обекта .И Християнството не е учение на Христа. То е Божествено Учение. Дали ще наречем думите на Учителя езотерично Християнство, Универсално учение или каквото там се сетим , това са само опаковки, обвивки, които трябва да снемем за да намерим съдържанието.
 5. ' Казвам: Докато у човека не дойде неговият дух, неговата душа, неговият ум и неговото сърце, той завинаги ще остане в този свят. " "Този свят е на болните хора, а онзи свят е на здравите." Светът на духа, на душата, на ума и на сърцето
 6. "Не оплитайте сърцата си със сърцата на другите хора! Не се влюбвайте! Любете без да се влюбвате. Не залагайте сърцата си! Погрешката на съвременните хора се заключава в това, че още със слизането си на земята те залагат сърцата си. Сърцето е капитал, който за нищо в света не трябва да се залага. Какво ще получите, ако заложите сърцето си? Ще кажете, че в замяна на вашето сърце ще получите сърцето на друг човек. – Да, но с чуждо сърце не се живее. Казано е в Писанието: „Сине мой, дай ми сърцето си!“ Единственият, Който има право на нашето сърце, това е Бог. От време на време Той преглежда нашите сърца, гледа в какво състояние се намират и, ако има нужда, пречиства ги." Свободно даване Излиза, че влюбването в същество подобно на мен е вече изневяра. Заложил съм,предал съм сърцето си на друг човек. Нещо се разочаровам, взимам сърцето си обратно и го залагам на друго място, после на трето и т. н. При всяко залагане, предаване на сърцето си евентуално получавам едно чуждо сърце. Най-смешното е, че продължавам да си мисля, че живея. "Всички млади са се разочаровали в своите възлюбени, в иконите на своите сърца. Колкото и да се молят на своите икони, те няма да им помогнат. Следователно, човек не трябва да се моли и да вярва на образи вън от себе си. Той трябва да вярва в четири образи, които се намират в самия него. Човек трябва да вярва в образа на своята душа, в образа на своя дух, в образа на своя ум и в образа на своето сърце."Свободно даване
 7. Да ,най-вече предателство към себе си. От изневярата е произлязъл страхът, най-опасната болест на човека. Лекът срещу тази болест е любовта. Нямам предвид човешката любов, а жива, съзнателна Любов, която включва едно правило - никога да не лъжеш. Това изисква законът на Истината. Жива съзнателна Любов, която има само един път - пътят на Мъдростта. Жива съзнателна Любов, която носи само едно благо - добродетелта. Жива, съзнателна Любов, която си служи само с едно право - Божията правда. Тя няма да дойде отвън.
 8. Доколко се е справил Наполеон с първите две задачи, можем да научим от тук : " Провини ли се някой, поставен да работи, отклони ли се от пътя, който това Братство му посочва, то го праща някъде, откъдето да бъде безопасен за хората – както например изпрати на о-в Света Елена Наполеон, който искаше да премахне феодализма и да даде права насока на църквата, обаче не устоя докрай и затова падна. " Методи за лекуване Наполеон не устоява докрай, защото вярва в себе си, а не в Бога. Мисията му е да обединява, а не да разделя. Наполеон донесе в света тщеславието, казва Учителят. Всеки, който стане роб на тщеславието свършва с изгнание. "Искаш да повикаш умрелите от другия свят. Извади най-хубавото, което имал той, за което той трепти. Като извадиш тази мисъл, той веднага ще дойде. Ако не може да извадиш туй, хубавото, няма да дойде. Но непременно тези опити трябва да бъдат много искрени."Любов без ревност
 9. Във всеки човек има най- малко по един Наполеон. Мисията на Наполеон е да обедини Франция, а той тръгва да покорява други държави и в резултат е заточен на остров Света Елена. Този вътрешен Наполеон не трябва да ходи на заточение, а да изпълни мисията си както трябва. Човек е колективно същество от милиони души заедно, с много мнения, по - близки или далечни от единицата човек. Обаче щом са влезли в това съдружие трябва да бъдат в пълно съгласие и единство за да успява съдружието. Те са дошли на земята в туй съдружие да живеят не за себе си, а за своя Създател. Най-възвишените същества в човека не обичат да знаят имената им.
 10. На земята никой човек не носи своето същинско име, с което е записан в Божествената книга. Всички хора носят псевдоними. Ето вече първата заблуда. Учителят препоръчва на своите ученици преди да направят връзка с когото и да е, първо да намерят Божественото в него, а за да се случи това, те трябва да са намерили Божественото в себе си. Такива връзки са естествени. Всички други връзки са забави за деца.
 11. Може да се явят духове. Може да свидетелстват. Въпрос е дали свидетелстването им ще бъде истинно. По - добре е човек да намери връзката, която съществува между него и Природата, от една страна и между него и разумните души, от друга страна. Намери ли тази връзка, човек трябва разумно да се справи със своите си исторически личности, живеещи в него, да ги възпитава и да не ги сваля от високите им места. Ако пък те са попаднали в затвор като последствие на неизпълнение на Божествените закони, да съдейства за освобождаването им от затвора.
 12. royalrife

  Какво е Христово съзнание?

  Да имаш чувствата, мислите и постъпките на Живия Христос, т. е. да напуснеш греха. Не само за един момент, а за винаги. Това, разбира се, не е лесна работа. Ето един конкретен пример. Доктор Леонард Колдуэлл Осенью будет принудительная вакцинация! Този лекар успешно помага на хора да се излекуват от рак. Знае човекът да помага както и Христос е знаел . Обаче като дойде заплахата от задължителни ваксинации и нови цифрови технологии увреждащи имунната система на живите същества започва да се плаши, което ще рече,че Христовото съзнание го напуска и си остава пак с обикновеното съзнание.
 13. Как се материализират желанията ? Много просто - чрез труд и работа. Ако се трудиш и работиш всичко ще имаш. Тоя закон е верен не само за физичния свят, но и за всички други светове. Едно е важно - желанията да бъдат чисти, за да не става нечисто сърцето. За останалото Божият Промисъл има грижата.
 14. Учителят казва, че всички нас, за някой по-рано, за друг по-късно, ще ни се наложи да преминем през подобни изпитания, на които е бил подложен и Христос. Ще ни разпъват чрез ваксини и 5G технологии. Май това време наближава. Красивото обаче е, че имаме добри Учители. Доктор Леонард Колдуэлл Осенью будет принудительная вакцинация!
 15. royalrife

  Справедлив ли е животът

  За да разберем дали това, което някой ни говори е истина, трябва да обичаме Вселената повече, отколкото нашите желания. Защото ако любовта към нашите желания е по -силна от любовта ни към Вселената като Извор на живота, каквото и да ни се говори,всичко ще е безполезно. И така можем ли да обичаме Извора на живота ? Животът се осмисля само от тази любов. Тя е като малка искра огън, хвърлена на място и на време. Хвърли ли се на място и на време, тя произвежда щастие в живота. Попадне ли не на място и без време, тя произвежда нещастие.
 16. royalrife

  Справедлив ли е животът

  Животът изтича и се втича в мен, когато съм лист от дървото.И така справедлив ли е животът. За мен този въпрос не стои. Дървото има грижата. Падна ли от дървото обаче, веднага изникват въпроси. Сега накъде ? Посоката, разбира се е надолу, към земята. Там ще се извършат едни справедливи органични процеси, докато един ден се появя като нов лист от дървото. То е по отношение на формата. Аналогични справедливи психични процеси ще се извършат и в съзнанието ми. По лесния начин е да се намери някой добър вълшебник, който да ме залепи обратно на дървото, без да се налага да минавам през тези нелеки процеси на трансформация, но така се случва само в приказките за деца. Избягаме ли от Бога, т.е. от Любовта, Мъдростта и Истината, завръщането при тях е дълъг и труден процес, но напълно възможен, ако имаме висок идеал.
 17. "Та рекох, ние сме дошли до онзи предел на разбирането на живота, в който се намирал един от знатните мъже на Египет, който минавал своето посвещение при Хермес Трисмегист, като минавал през един голям изпит, прекарали го да премине през пирамидата. Сега няма да ви разправям по-нататък, но след като преминал четири свои изпитания, дошъл до едно място, дето се намирал в един затворен замък и при всичкото свое знание, което имал, не могъл да мине по-нататък, казва: „Излъга ме моя учител, изпрати ме тук да умра, аз виждам нему му трябва моя живот, но аз по-добре ще разбия главата си, отколкото да остана в това подземие и да се откажа от своето учение.“ И в своето отчаяние, той си блъскал главата във вратата и тя се отворила. Та рекох, докато вие не си блъскате главата на Божествената врата, тази врата няма да се отвори. Това е един психологически момент, когато дойдат най-големите страдания и терзания, човек счита, че нещата са безизходни и непостижими, тогава може да се познае, че има една разумност, която урежда нещата. Непостижимите неща стават постижими, той вижда висшата разумност. Защото, ако в живота нямаше тази разумност, никакво постижение не би имало. Защото Божествената разумност от по-висшето слиза към по-нисшето и се свързва. Има две течения: едно от Божествения свят слиза и прави цял един кръг. Ние се занимаваме с проучване на хората, но когато те се свържат, ще има едно сближение между всички хора, ще има едно сливане между всички. И нуждите, и страданията на всичките хора ще бъдат задоволени и техните копнежи постоянно ще се реализират." Наближило е Царството Божие
 18. Нашето място, роля и задача сега и за в бъдеще е да живеем тъй, както схващаме нещата, защото ученик, който няма свое разбиране, никога няма да разбере това, което учителят му преподава. Обаче, разбирането ми днес, не е това, което беше вчера. Защо пък утре да не мисля тъй както Бог мисли. Има ли по-права мисъл от Божията мисъл ? Божията мисъл води в Божествената градина. Кой какъвто плод търси, там може да го намери.
 19. Всеки се стреми да осмисли живота си по някакъв начин. Политиците се стремят да осмислят живота си по особен начин. Дали успяват да го направят наистина? Като се гледа на резултатите, отговорът който се налага е - не. Засега им липсва разумност. Разумните хора не воюват, не убиват, не разрушават градове, не затварят, не поддържат насилие, затвори. Повечето политици имат красиви желания и благородни подбуди, но нямат разбиранията как трябва да се живее, защото са представители или на старозаветните, или на новозаветните, или на праведните хора. Между политиците няма ученици. Учениците осмислят живота си по начин различен от този на политиците, защото са скъсали със старозаветния живот, скъсали са с новозаветния живот, скъсали са и с праведния живот и са влезли в живота на ученика.
 20. Ако една овца отиде при господаря си издоена и с остригана вълна, няма ли господарят и да се отвърне от нея ? Може ли човек да отиде при ангелите или при Бога с издоено мляко и с остригана вълна и да очаква те да го приемат? Щом дяволът вече го е изхвърлил навън, тогава няма ли и Господ да го изхвърли навън? Ако Бог съизволява към грешните, то е заради онези Свои чада, които люби. Онези, които отиват при Него с млекото и вълната си. Тях Той държи написани на дясната Си ръка.
 21. royalrife

  Учителят Беинса Дуно

  "Това, което аз говоря, са Божии думи, това са Божии закони. Ако българите се опитат да нарушат Божиите закони, Господ ще ги заличи от лицето на Земята. Те казват: „Този човек е самозванец.“ – Не, българите трябва да знаят, че каквото е отношението им към мене, такова ще бъде и отношението на външния свят спрямо тях. Аз не трябва да се спирам върху това, какво мислят хората за мене; не трябва да обръщам внимание на омразата в света. Зная, че има готови хора в този народ, готови сърца, които искат да служат на Бога. Аз зная, че между този народ има старозаветни, има новозаветни, има праведни хора, има и ученици – има от всички категории хора. Ако аз съм дошъл между този народ, дошъл съм за учениците – те ме интересуват. За праведните хора, както и за новозаветните и за старозаветните, има кой да се интересува. Вие трябва да бъдете смели и решителни, да имате вяра, че Бог е на наша страна. Когато дойде до изпълнение на Волята Божия, ние ще работим, няма да отстъпваме нито на косъм. Никога досега учениците не са отстъпвали от своя път. Те са били подлагани на мъчения, на горения, на страдания, но всякога са отивали с радост. Трябва да знаете, че всичко, което се повдига срещу Бога, срещу Любовта, се дължи на невежеството в света." Ще се превърне в радост
 22. "Аз ще ви приведа един разказ и ще ви оставя после математически да си разрешите тази велика проблема, как да се оправи света. В далечното минало, в предисторическите времена, живял някой си прочут цар – Ормузд-Дей, който бил поклонник на Единния Бог, Бог на вечната хармония. Но в съседното царство, негов съседен събрат бил цар Соломон-Ра. Той бил многобожник, но не само многобожник, но и поддържал жертвоприношенията, принасял човешки жертви на боговете си. Цар Ормузд-Дей имал пет много красиви дъщери. Първата от тях, Адита, била най-красивата и най-умната в цялото царство. Обаче в сърцето на цар Соломон-Ра се заражда едно желание, да може да открадне дъщерите на Ормузд-Дей. Щом се зародила в него тази идея, той повиква най-вещите си мъдреци и им заръчва да направят един палат, който да се отваря и затваря по магически начин. В този палат да се изкопае един тунел, през който да се отива до царството на Ормузд-Дей. И по един тайнствен начин дъщерите на Ормузд-Дей започнали да изчезват. И тъй, всичките дъщери на Ормузд-Дей били задигнати и затворени в този палат, направен по магически начин, за да не може да бъдат освободени. Ще кажете: „Каква ли му е била целта, да се ожени ли за тях?“ Не, ни най-малко. Понеже той принасял жертви, имал предвид да ги принесе жертва на своите богове, за да го направят най-виден цар в света. Когато тези пет сестри се намерили затворени в палата, там прекарали цяла година. Втората година започнали да разсъждават, да търсят начин за освобождението си. Най-голямата дъщеря, Адита, намерила една книга в своята стая, която била оставена от мъдреците, които правили този палат. Те били от бялата ложа. Адита разбирала тайния език на тази книга, в която се пишело, че еди-къде си имало 4 ключа. Единият бил обърнат към изток, другият – към запад, третият – към север, четвъртият – към юг. За да си отвориш, ще завъртиш един път ключът към изток, два пъти – ключът към запад, три пъти – ключът към север и четири пъти – ключът към юг. После отново ще ги завъртиш: източният ключ ще завъртиш два пъти, западният – три пъти, северният – четири пъти и южният – пет пъти. Ще завъртиш пак наново ключовете: източният – три пъти, западният – 4 пъти, северният – 5 пъти, южният – 6 пъти. Като ги завъртваш тъй, числата ще вървят едно след друго. Като ги завъртиш по 9 пъти, ще се образува числото 12. Тъй ще намерите по колко пъти ще завъртите източния, по колко пъти западния, по колко пъти северния и южния ключове. Тогава математически ще си направите едно съотношение и ще работите. След като се развъртят тъй ключовете в този палат, ще се отвори тази врата, отдето трябвало да излязат навънка. Тъй казва мъдрецът в тази книга: щом влезеш, ще завъртиш вратите по обратен път – източната врата ще завъртиш 6 пъти, западната – 7 пъти, северната – 8 пъти, южната – 9 пъти. При всяко ново отваряне постепенно ще намаляваш. При второто отваряне: източната – 5 пъти, западната – 6 пъти, северната – 7 пъти, южната – 8 пъти. При третото отваряне: източната врата – 4 пъти, западната – 5 пъти, северната – 6 пъти и южната – 7 пъти. Щом излезеш вънка, други ключове има. Тогава ти и сестрите ти ще се върнете у дома си. И тъй: При излизане при I отваряне при II отваряне при III отваряне Източната врата: 1 2 3 Западната врата: 2 3 4 Северната врата: 3 4 5 Южната врата: 4 5 6 При влизане при I отваряне при II отваряне при III отваряне Източната врата: 6 5 4 Западната врата: 7 6 5 Северната врата: 8 7 6 Южната врата: 9 8 7 Обща табличка при отваряне и затваряне Източната врата – 1, 2, 3, 4, 5, 6. Западната врата – 2, 3, 4, 5, 6, 7. Северната врата – 3, 4, 5, 6, 7, 8. Южната врата – 4, 5, 6, 7, 8, 9. Сега вие ще ме запитате: „Какво трябва да правим?“ – Завъртете източния ключ 1 път, западния – 2 пъти, северния – 3 пъти, южния – 4 пъти. Завъртете още един път – източния 2 пъти, западния – 3 пъти, северния 4 пъти и южния – 5 пъти. И като завъртите още един път източния ключ 3 пъти, западния – 4 пъти, северния – 5 пъти и южния – 6 пъти, тази врата ще се отвори. Коя врата? – Вратата на знанието, да разбирате дълбоките пътища, които водят към Бога, към спасението, т.е. към вашия дом. Следователно нам искат да представят действителния живот в палата на цар Соломон-Ра. Ако сме там, ще ни принесат жертви на петте богове, но ако имаме книгата на онези мъдреци, ще намерим тези ключове, които ни водят към вратата – изход за своята бащиния. " Защо твоите ученици ядат и пият?/Беинса Дуно
 23. royalrife

  Божията прошка

  Мисля си, че Те не гледат на нас като на грешници, а по-скоро като на незавършени картини. Ако искаме нашата мисъл да се свърже с Тяхната и ние ще гледаме на себе си и на ближните по същия начин. Бог, като най-разумното Същество е дал на всеки един човек, такъв товар, който да е според силите му. Оплакваме ли се, че не можем да носим товара си, мисля си, че положението ни вместо да се подобри, ще се влоши и товарът ни ще стане още по-тежък. Защо? Защото не признаваме, че Бог знае повече от нас. В случая не Бог ни наказва, а ние сами се наказваме, защото сме прекъснали връзката си Божията мисъл. Възстановим ли тая връзка и помощта от Бога и от Висшите разумни същества няма да закъснее. Значи, от прощаване с живота, минаваме вече във нова фаза - свързване с живота, което ще рече единение с Божията мисъл, т.е. освобождение или ново раждане.
 24. royalrife

  Божията прошка

  Понеже се получи малко разминаване във вижданията, нека да повикаме на помощ Учителя. Не твърдя, че моето тълкуване е единствено правилното. "Ако мислите, че слънцето може да влезе в къщата ви, или в тялото ви, вие се самоизлъгвате. Следователно, когато казвате, че Бог е вътре у вас, това показва, че не разбирате правилно тази идея. Никога Бог не може да бъде в човека вътре. Духът на Бога може да бъде в човека, но Бог – никога! В човек, който има дяволска кожа, Бог никога не може да живее. Да се мисли, че Бог може да живее във физическото тяло на човека, това значи да се дава голямо значение и цена на физическия свят. Физическият свят не съществува извън духовния и Божествения. Физическият свят, без другите два свята, е нищо друго, освен илюзия. Казвам: без духовния и Божествения свят, физическият представя сапунени мехури, които всеки момент могат да изчезнат. Колко може да се разчита на такива сапунени мехури? Какво може да се направи с тях?" /Дойде на себе си/
 25. royalrife

  Божията прошка

  Като казваме, че Бог е в нас и имаме предвид физическото тяло, то значи да имаме предвид смъртта. Не, Бог не живее във физическото тяло, а в душата на човека. Там Бог е вложил всичките възможности. А пък душата на човека обитава само в чистотата. Само в Абсолютната Чистота.
×