Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Sirma

Участници
  • Общо Съдържание

    125
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    2

Мнения добавени от Sirma

  1. Честита ви Нова 2024 година ! 

    Аз имам имен ден днес в първия ден от годината Свети Василий Велики е мой закрилник Той е светец закрилник на бедните ,най умния и най образования от светците ,надарен със дар слово и завинаги запечатан със най мощната Василиева литургия гонеща злото от човека .Желая ви щастие и мир !

  2. Познавам ви Донка виртуално от поне 7 ,8 години .

    Водила съм разговори с вас и даже си спомням че съпругът ви е учител по физическо и се ползва с обич с сред хората ..помня като слон за съжаление ..

    Както и да е ..В нашия македонски край има едно поверие и пожелание ..да срещнеш по пътя си добри хора .Това си пожелавам и на вас тоже ..Добри срещи ! Честито Рожденство Христово ! Нека Бог пази и закриля добрите хора и Светлината да разпръсне мрака !Амин !

  3. В 16.12.2023 г. at 14:22, Донка каза:

    Няма "лоши" транзити - всички поставят човека в ситуации, които подпомагат неговото израстване и развитие. В Епохата на Водолея Злото ще стане слуга на Доброто, а не негов враг. Сатаната е служител на Бог и Христос - той старателно унищожава всичко, което е направено без Любов. 

    Колкото до паметника - да, страшно е и тежко е, но явно има някакъв смисъл за бъдещето ни..... 

    Пак не съм съгласна .Има лоши транзити ,има родени лоши хора ,има чисто зло ,което не търпи никакво израстване Има си изчадия адови които не се променят и служат на сатаната (нарочно с малка буква )

    Колкото до това че сатаната служи на Бог и унищожава това което не е създадено с любов се хващам за главата .

    Явно трябва да благодарим на сатаната че днес един изрод е избил в Прага много студенти, които не са "били създадени с любов" .

    Или пък да благодарим на психодесните че ядат торта с глави и крайници от антифашистите ...

    Аааа ,да бе сетих се ..за добро е защото така ще нарасне гнева ни ..нали ..

    А всъщност нещата са прости ..Злото вилнее защото добрите мълчат А кое е злото и от къде дойде ?

    Злото дойде от САЩ и то е свързано със алчност за пари , носене на оръжие (защото тази държавица е създадена от престъпници пирати и затворници ) порнография горделивост ..и така нататък да не изброявам .

    И аз мога да си заровя главата като вас и да кажа - това не ме засяга аз съм си добре и съм щастлива , но не мооооога .

    Защото просто това е общото чувство на хората в Европа (моето половина семейство е там )

    Не ми отговаряйте ,моля щом не ме разбирате  

  4. Видяхте ли , че бях права , когато писах за злото .

    Добрите хора мълчат и злите вилнеят и рушат .

    Как ги презирам до дъното на душата си тези които режат паметника Същите са внуци на убийците на Никола Вапцаров внуци на фашистите ..Презирам ги ,мразя ги тези носители на атлантическата проказа ...и не мога да махна с ръка ,защото става въпрос за душите на нашите деца .Когато бях на 18 и дойде демокрацията скачах по площадите ,а сега на 50 години станах ляв човек и ги презирам виждайки уродливото лице на капитала олигархията човешката несправедливост и опитите за изтриване на памета 

  5. Чудя се дали да отговарям , щото приличам на латерна да обяснявам едно и също а отреща все едно стена .

    Не няма да чета за любовта - за нея не се чете а се съпреживява .

    Не няма да гледам този филм - гледам по сложни филми и чета по сложни книги ...само по мой вкус 

    Не не мисля че всички сме добри ..и там квото беше мързеливи и не искащи ..Да аз мисля че никога човечеството не е било по покварено по меркантилно по безбожно по лицемерно

    И тук приключвам с част от божиите псалми 

    http://www.pravoslavieto.com/bible/sz/ps/9.htm

  6. Не ги мрази ,а ги поставя на изпитание като им дава власт , пари и свободна воля (избор).

    И когато Бог види , че те са вредни ,същият този милозлив Бог им праща бедствия и ги ликвидира както ликвидира Вавилон .

    Още не сме достигнали до това общество всеки да мисли за другия като за брат и за това е неприложимо да обичаш всички и да си етоист ,който си затваря очите пред несправедливостите .

    Иначе Христос е разпънат на кръст и умрял за хората ,а той е божия Син ,а Бог той си е Бог -висшата справедливост и Възмездие Нещо ги бъркаш ти ☺.И за да съм по темата с астрологията ще разчитам че имам ангели пазители защото Юпитер ми е в 12 дом , Луната в риби и 27 число е "безсмъртно " защото се получава 9 и има числото на Бога в себе си 7 .☺

  7. преди 14 часа, royalrife каза:

    Вашият Учител, Sirma, вероятно заради липса на време или на желание е  пропуснал някакси да ви каже, че любовта има силата да трансформира нещата. Гняв, омраза, зло, всичко това се стопява от топлината на любовта. Това са цели 35 милиона градуса по Целзий. То е нещо грандиозно. Имайте респект, за Бога.

    Моя учител и идол е само Бог. Други учители и кумири нямам .

    Ще трансформираш на кукуво лято чистото съвършено истинско зло .Ще раздавам любов на педофили на наркотрафиканти на алчни задници на убийци ..и ще ги трансформирам ..ха ха Щото нали те са жертвички и когато изпитат любов .и хоп ще се покаят и ще изпитат катарзис .Бабината ви трънкина .

    Обичам една мисъл "Света ще загине не заради злите същества ,които вършат зло ,а заради добрите които наблюдават това и не прават нищо ,за да го спрат " 

    Ако някой ежедневно помага на бедния и не рита падналия ,кои сте вие да го определяте като лош само заради това че е гневен и мрази злите ..За това обичам Бог -толкова много битки ,душмани "учители"съм срещала и накрая ...бам .са си го получили ..Просто трябва да вярваш и вървиш по най трудния ,но и най благословения път ..да не се примиряваш с злото и да търсиш справедливост .

  8. Има противоречие във вашия отговор .

    Първо обяснявате ,че омразата може да не е омраза ,

    а после набивате канчето с клишета за липсата на безусловната любов .

    Много по честно е да признаеш и омразата си и гнева си .Това не значи че ти липсва любов .Даже подозирам че обичащите всичко и всички не обичат никой истински и са мъртви души .Не знам какво казва учителя ,нямам кумири и учители Не изпитвам никакъв респект към никой .Моя Учител е Бог и нетовия Син и в неговото слово ясно се казва че има зло сатана и всеки който се примирява и обича дори и злото е всъщност част от злото .Честно и откровено ви казвам не ми говорете като на малоумна и по висша ,за да ми обяснявате зазубрени клишета.

  9. Точно това имам предвид - моя грешка Слънчев,  а не изгряващ знак в Овен 27 март .

    Марс е в Овен ,а Юпитер в Лъв 12 дом . Сега ми се изясни защо всичко е толкова сложно и нито  риба,  нито овен.Много много вода и много огън и едното гаси другото и обратното  .

    Точно това се получава както сте го описали .В началото розови очила ,очаквания към хора и събития и после много бързо идва осъзнаването и буквално омразата - агресия , остър език , скандали ,самоизяждането Възприемането на Света като дуален - има зли хора  и има добри , няма всемирна Христова любов и давайте жит дружно друзя :D.Май най отрицателните черти от тези два противоположни знака виждам .

    Благодаря ви ! 

  10. Някой може ли да каже що за птица е човек с изгряващ знак Овен асцедент Дева и Луна в риби , Меркурий в риби , Венера в риби Хирон отново в риби -в седми дом . Тълкуванията в нета казват че е с розови очила и обича всички хора наивна душичка , а истината е че не понася и мрази повечето хора и е почти асоциална личност .

  11. Да, и аз това си мислих - пет години ...много време е това 

    Само ако знаех , че времето и обстоятелствата също променят нещата .То ми е и смешно сега ,когато се сетя как връщайки се от курс в Англия полицията го карантинира и го принуди да седи две седмици затворен в къщи , а аз бодро крачех по улиците без маска и напук на всички мерки .Само през какви неща минахме през последните години ..Но псалмите , вярата в Бога и музиката винаги са ми помагали .

  12. Здравейте , аз се справих с проблема , за който съм писала преди 5 години .Просто престанах да мълча и започнах със скандалите така по моя си начин .Върнах си почти предишния мъж и момчетата такива каквито бяха добри .Много хубави неща ми се случиха , пътувания и щастието да гушнеш твой наследник .Заобичах много Германия , но намразвам все повече България .Съжалявам , че ще използвам този прекрасен форум пак за психотерапия да излея , че не мога да съм в мир със себе си напълно .Сега пък ми е тежко на сърцето   за най малкия син , който отиде да учи в столицата .Изживявам с него раздялата му с първата любов - мъчно ми е да го гледам как страда по едно момиче .Но това е живота - обяснявам му че това е вид израстване и повечето хора са го преживели .А после отивам в другата стая и си поплаквам ...те бяха много сладка двойка и много се обичаха .Аз живея във някаква постоянна тревожност .Липсват ми момчетата ,чувствам се сама , китарата пак прашясва .Изпитвам страх от войната ,омерзена съм от ястребите политици жадни за власт и кръв и мъст .Уморена съм да водя битки , но нямам време да се предам , заради любовта към ближните си .Искам света да се укроти и нека Бог закриля добрите хора .В последно време си мисля , че живеем във времето на Антихриста и търсих и намирам утешение в едни псалми,  където има молитви за всякакви нужди .

    В 8.02.2020 г. at 14:10, Ines Raycheva каза:

     

     

  13. Знам го това Александър , че попиват това поведение . За това ми е болката че бащата не осъзнава какво прави , не му достига акъл ...Когато няма коректив и нещата се оставят на самотек рязко се влошават . Вече се започна и с пиянските оргии до ранните часове и не дават на малкия да спи . Има и катастрофа за щастие без сериозни последствия само потрошена кола за която сега са главните разговори и хвърляне на пари . Мама е много болна от месец и е по болници, не отидоха да я видят въпреки че тя даде на единия син пари за семестъра в университета...Думите които каза за нея..са грозни , ужасни ..и ме побиват ледени тръпки ...няма да ги напиша Никакво чувство ..срам ме е ...къде сгреших ...А, хората тези дни си подаряват подаръци и ходят заедно някъде . Трябвало било точно сега да си покажат че се обичат . Завиждам им . Дори на бездетните които се държат за ръце и правят опити инвитро...дори на старите моми и мъже защото никога няма да преживеят да отгледаш с толкова надежда нещо и после да видиш надеждите и къртовските мъки си в калта . Завиждам им заради болката която никога няма да изпитат от това че целия живот им е провален . Не знам защо Бог така ме наказа , аз никога не подминах просяк и винаги съм желала доброто ..и така да обичах живота , музиката, красивите дрехи и децата ..а сега съм мъртва и живея като робот ...Нямам физически и психически сили да говоря с тях и да се боря. Знам че отсреща няма никой ....Само чудо може да ме спаси . Молете се за малкото ми дете и мен ! Моля ! 

  14. Болката от липса на общуване е най вече заради детето . Майката е приела че бащата не може да я понася и за да има мир живеят в отделни стаи .Той се храни като си носи дъска , нож и луканка в неговата стая. Изобщо няма размяна на думи повече от половин година . Но в чисто битов план става все по трудно, защото една слаба жена не може да измести от банята втория развален бойлер който е подпрял , пералните развалените . Дори може да последва скандал защото всичко това е негово . В мазето е пълно с двигатели, гуми, водни помпи . Най тъжното е че малкото разговори с големите деца, които живеят на друго място, са свързани единствено със коли, няма житейски съвети, няма поуки ...А, те са хора образовани с езици , но следват неговите ценности , изговарят неговите думи вече , живота е коли , пари , товари, разтовари . Навън излизат тримата и си общуват с други шофьори .Тази среда не им подхожда или може би това е тяхната среда, въпреки амбицията на майката да получат добро образование , гена наделява Ако бащата няма курс повече от 10 дни става изневрвен и по неговите думи веднага се успокоява когато се качи в тира . 

    Не може след първата година да разбереш човека . Това се случва в американските филми . А и самия човек не е бил такъв , имало е обич след като са създали деца. Нещата тръгват рязко надолу преди 10 години когато избира професията международен шофьор . И преди е имало индикации, но къде със скандал, къде с молби нещата са вървяли . Вече изобщо няма смисъл от говорене 

  15. Забравих да добавя за да не влияе .

    Бащата е международен шофьор, кара тир. Майката е домакиня отгледала трима сина , двамата са успели в университети, но без дълготрайни връзки с момичета . Бащата когато се прибира от курс не се качва при семейството си, а ходи веднага в близкото заведение да види приятелите си . Когато срещне малкото дете по улицата , му намига , Ако малкото дете има някакво представяне и в това време в което си е дошъл след 20 дневно остъствие го повика шефа или приятел , никога не избира и не отива при детето си . Съпругата е там сама и трябва да приеме че онзи ги издържа и да се задоволи с парите които им дава . 

     

    Та кажете ми , ако на един човек не му е в природата да изпитва емоционална привързаност , да изпитва емпатия ..как да промениш природата . И какво сърце трябва да имаш , че да не искаш да изтичаш да видиш детето си . Какво сърце трябва да имаш да изгониш тази която ти е родила три деца от колата си и да качваш вместо нея приятели и да обикаляш с тях .

    След като се отказа от комуникация майката , положението се влоши и върви с бясна скорост 

    към дъното . Всякакви задръжки паднаха от страна таткото . Използва дома си , дори и за 7 дни в които няма работа , само за тоалетна, и спане като се прибира след полунощ .

     

    Какъв тип личностно разстройство има този човек 

    и какво да правят майката и малкото дете ?

     

  16. Към коя група влиза човек, който се държи като садист към близките си .

    Определено не е социопат или психопат , защото много избирателно е държанието му 

    в къщи и навън . Не е социопат навън е душата на компанията...смее се пуска лафове ,

    постоянно е сред приятели , изпълнява стриктно моралните норми навън , на всички иска да се харесва, на никой не отказва услуга , като работник е мечта за шефа , защото ще се скъса да работи и извън работно време без да му се заплаща .

    В дома си -почти няма общуване , защото от 365 дни само 20 да му се събират в които да се е събудил в собствения си дом . Избягва да се прибира , ако е вечер в къщи гаси лампите , иска тишина и пуска екшъни с насилие.Не общува и разговаря с децата и съпругата . Ако тя си позволи да изисква нещо се отговаря със ругатня . Всичко в къщата му е пред разпад , нищо не пипа, дори и да смени брава . Но трупа стари неработещи уреди които носи от незнам си къде , перални , печки . Никога не се интересува от чувствата на близките си , кой има проблеми..Това не го касае, а дразни .

    Те живеят на неговата "милостия". Ако той реши ще гледат тв, ще имат нет, ще имат пари за храна .Този същия дърпа кабели на компютъра и тв ако му противоречиш . Мята на земята два лева като на куче за хляб , ревнив до патология .

    Най тъжното е че няма милост към собственото си дете , което се чувства изоставено от баща си че никога не идва на футболни мачаве и никога не му е казвал одобряващи и насърчаващи думи . "Как си тате " и прегръдка детето не е изпитало от година .Това му липсва . Мйката е свръх емоционална и плаче . Обратното на бащата супер грижовна към детето . Майката реши да не комуникира с таткото и той вече почти не се прибира . Детето казва че за бащата това е прекрасен вариант да си живее с приятелите навън и без грижи в къщи ,като ерген 

    Положението е трагично , нито дума, нито скандал от истеричната майка и пак според "ергена" тя виновна .Всичко се разпада на атоми , дом няма, топлина няма, общуване няма . Има тишина и страх , зависимост финансова от таткото . Няма море, няма лето . Забравих да спомена че таткото е използвал физическо насилие многократно като душене, блъскане пред цялото семейство . Защото семейството е пет членно и двамата по големи с ужас забелязвам как заприличват на него и всички жени за тях са боклуци , а единя вече псува майка си .

    Надежда ?!

  17. На 5 октомври 2017 се навършват 105 години от освобождението на Пиринска Македония . 

    поздрав до моя чуден народ разпръснат по всички краища на Земята . Едни като бежанци, други като мигранти , трети 

    заради политически разпарчетосвания . Но ние знаем че сме едно .

     

     

  18. Ехо здравейте. Не съм влизала тук година . Надявам се че сте добре Донче, Александър -ако ме помните

    Видях , че само вие двамата сте харесали песните и за това се обръщам към вас .. 

    Ще сложа някои македонски песни , че лятото е само за тях ...със македонския мерак и страст 

    песен от Егейска Македония -любима на тате . Бог да прости ...майстор на хорото , почина преди години само на 60 . Казваше се Никола.

     

     

     

×
×
  • Добави...