Jump to content
Порталът към съзнателен живот

moridin

Участници
  • Общо Съдържание

    46
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Мъж

Последни Посещения

2283 посещения на профила

moridin's Achievements

  1. Здрасти, докато ти отговори специалист, ще ти споделя нещо от опита си. Няма нищо по постоянно от временните решения. Толкова за лекарствата от мен. А в нета при добро желание намери - на английски, чужди автори -Peter Breggin и др. Усвояваш нови начини на реагиране. Но както забелязваш старите сработват по бързо. Може би ти е необходимо още време, докато мозъка ти приеме новите програми за равнозначни и в даден момент може би по добри и полезни. За това се отпусни и наслади на това пътешествие.
  2. Само разсъждавам. Да отидеш и накрая на света, едва ли ще е достатъчно. Все пак пренасяш проблема си заедно със себе си нали? Какво като е на хиляди километри, или пустинен остров. Той си е с теб. Ти го познаваш и....може би не искаш да се разделиш с него - въпреки, че го пишеш тук. Проблемът за който пишеш за мен е част от твоята личност, както и на други хора с подобни оплаквания. Следователно е нужна промяна на личността, а не борба с даден страх да речем. Реално преодоляване на п.р.? Един уважаван от мен автор пише, ще перифразирам: то вече не ме предизвиква. Въпросът е какво направи за промяна на личността? Литературата не помага, дори тонове...както и другите трикове. Тогава кое ще помогне? Най-добре потърси добър психотерапевт.
  3. Човек Не си предизвикал достатъчно силно тези усещания. Ако продължават 1 час това е добре....или ден, или година ...супер.... И давай все по далеч от дома докато разбереш, че това не е истинския ти дом.
  4. Не мисля, че положителното мислене помага при окр. Префокусиране да.
  5. Човек .... споделям това мнение тук във връзка с въпроса за лекарствата ...или медикаменти, както се изразяват някои хора: https://breggin.com/antidepressant-drugs-resource-center/
  6. Човек_88 бензодиазепините не са като бонбонките тик - так, че да ги вземеш ей така няколко дни, а после просто да ги спреш.
  7. Един ден ми казаха, че никой и нищо не ми дължи. Години по късно осъзнах смисъла на това. И с терапевта който търсиш е така. Тук ти дадоха бисери осъзнай го. Интелигентен си!
  8. Може би техниките са станали патерица в твоя случай. Как ще ходиш отново без нея? Пробвай да живееш с ''непоносимия'' симптом, какво толкова? Предполагам той не се изразява в разпъване на кръст. А дори да е така имай вяра...
  9. Защо не пробваш без техники/струва ми се, че много се фиксираш в тях/, докато намериш психотерапевт?
  10. Фокусът на осъзнавене на хората с окр е много стеснен. Те виждат в черно и бяло единствено проблемите си. И познават само това. Омагьосан кръг. Психотерапевтът пренарежда този кръг и показва на съзнанието нови полета за възприемане.
  11. Др. Първанов напълно сте прав! И все пак. Ако човек имал окр избере да продължи..... ще осъзнае какъв безценен дар е ....окр. Всъщност това е незаменима опитност. Обикновенните хора я нямат. Така, че хората с окр могат да се радват на късмета си ☺
  12. Програмата Окр сработва с превес при теб. За това след като те успокоят професионалистите на другия ден отново я слушаш. Намери добър психотерапевт. Междувременно прочети ''Ти не си твоят мозък'' Джефри Шуорц. Прекрасна нова програма специално за теб.
  13. Опита на другите колкото и мъдри да са си е за тях. Вече знам, че съм тук не за да слушам капацитетите, колкото и голяма сигурност да дава това. И ти търсиш сигурност. Но в живота няма сигурност. Ако Христос слезе и ти каже какво да сториш дали ще си щастлива? Един от възможните смисли не е ли да сътворим уникален живот и да се върнем при източника с обогатен личен опит? Никой не цени взаимствания опит - на готово. Поне така го чувствам сега. Тук сме за да грешим ако е нужно, но да са си наши собствени грешки. А един ден сигурно ще сме и съвършенни.
  14. Като питаш какво да правиш, всъщност гледаш да прехвърлиш отговорността за решението върху другиго. И аз така правя понякога, за това лесно го виждам и у теб. Отговор има и ти го знаеш. Въпросът е в това разбираш ли, че без изчистване и изясняване на смисъла на живота за теб, винаги ще правиш едни и същи избори.
×
×
  • Добави...