Jump to content
Порталът към съзнателен живот

magal

Участници
  • Общо Съдържание

    24
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Мнения добавени от magal

  1. Ето снимки и от днес с коментари. Дърветата са изнесени. Но коловозите в северната и южната част на полянката са по дълбоки. За да се играе поне през седмицата тези коловози трябва да бъдат запълнени....и заравнено. 

     https://www.facebook.com/profile.php?id=100009683565358&sk=photos&collection_token=100009683565358%3A2305272732%3A69&set=a.242034682795982.1073741833.100009683565358&type=3&pnref=story

  2. Играя основно на жива музика и често се случва музикантите да сменят темпото или направо да сгрешат, като изсвиярт част от упражнениато отново....или, ако са двама всеки да засвири нещо различно. Тогава на мен ми помага пеенето. Просто започвам да пея малко по-силно и усещам, че хората в кръга правят същото. Така някак помагаме и на музикантите да влязат в ритъм. Така се случи и днес сутринта...

  3. Днес Паневритмията беше невероятна. Тя всеки ден е такава, но всеки ден си има своите нюанси. Днес на "Подвижност", на "Запознаване" на "Слънчеви лъчи" и тн  имах усещането, че не докосвам земята. Сякаш летяхме двамата над земята. Усещах и синхрона в движенията ни ефирността, Усещах, че и за двамата е така и все пак срешнах погледна на моята пратньорка и разбрах, че и с нея се случва същото. Светлите същества все още са в мен в този миг....толкова много светлина и радост има на всякъде... 

    Когато си тръгвахме, споделихме помежду си това, което дойде в нас, че магията идва на първо място от синхрона между пратньорите (не само като движения), синхрона на хората в кръга....и тогава и Светлите същества заиграват с нас....

    Това усещам, така го пиша, а как е на теоретия интересно? 

  4. И аз имам няколко въпроса към братята и сестрите с опит при играта на Пентаграма.

    Като се подредят двойките всеки започва с различна Добродетел. Единствено само ляв крак започва така, както Учителя рисува Пентаграма - започва от Истината. Като се има предвид, че всяко упражнение в Паневритмията променя нещо в нас, има ли разлика в промяната в нас в зависимост от това от къде си започнал Пентаграма (съответно и там свършваш) Има ли това отношение към отработването конкретно на тази Добродетел от която си тръгнал?

    Също така, когато се движите през различните Добродетели в Пентаграма, имате ли различни усещания и преживявания?

    Аз лично се опитвам и сам да си отговоря на тези въпроси, но за сега ми е трудно. Все още вниманието ми е насочено към запазване на геометрията :D .  Но когато имам  резултат ще споделя. 

  5. Здравей Добромир,

     

    Със сигурност Паневритмията не може да бъде научена от книги и сайтове само. По-скоро те са за въвеждане, за информация за принципите и, както и за помощ по време на активното и изучаване. Най-добре е да я учиш от човек с опит или от преподавател по Паневритмия.

     

    Поздрави,

    Иво

    Иво в същност дава отговор на моят пост от 20.05.

    Моята идея беше с учителите по Паневритмия и други братя и сестри, които познават в детайли същността на Паневритмията тук да разгледаме упражненията едно по едно.

    Тази зима ходих на курс и преподавателката след като ни покажеше дадено упражнение ни четеше от един лист написан на ръка за неговата енергийна същност и връзката му с другите светове. Но тези листа така и не дойдоха до нас. Тогава на курса кое по напред движението ли, смисъла ли, новите усещания и сили край нас...

    Явно нещата се учат постепенно, предавани от учител на ученик, когато ученика е готов. :-)).

    А за работата със словото на Учителя, за пътя който съм избрал, това е нещо естесвено, и не само, то ми носи радост и светлина, и осъзнаване. 

     

  6. Благодаря Ви, Розалина и Донка, зачетох се в списанието....и ....открих толкова прекрасни статии. Явно има много, много да чета, да свалям от Горе, да играя Паневритмия всеки ден и да се уча, дори за да мога да задам правилните въпроси. Интересното е, че това ме прави невероятно щастлив...като дете откриващо един прекрасен и вълшебен свят....

     

  7. Може би да се направи отделна тема и да се разглеждат упражение по упражнение в нея....като всеки пише това което знае....като начало този въпросник върши работа....но всеки може да допълва...и така.

    Например има спорове как да са ръцете с длан напред или със закована китка....дали ръцете да се вдигат високо над главата или да е като поздрав и тн...но никой не обяснява кое движение с кой свят кореспондира, за какви енергии става дума и тн. Аз опитах да играя със заковани китки....и дигане високо на ръцете и усетих как света ми стана веднага по "груб" по силов. След това отново заиграх с длан напред и усетих как нещата постепенно започнаха да стават отново по "меки" по свежи и светли. Какво се случва в същност? 

     

  8. Интересно не се бях замислял, че мога да притесня партньорката когато от време на време поглеждам..към нея...

    Разбира се в тези мигове и изпращам светлина и щастлието в мен с усмивка...и обикновенно установявам, че сме в синхорн. Невероятно е усещането за синхорн когато играем, усещам го с цялото си тяло, по някога просто ...ха-ха ей така хвърлям по един поглед....да установя, например как плавното прибираме ръката си след Аум в абсолютен...синхрон. 

    Веднъж бях в някакаво особенно състояние....сякаш всичко беше спряло, чувах само музиката....и текста в мен ....и танцувах, но и тогава на някакво подсъзнатело ниво усещах, синхрона....между нас. Беше невероятно медиативно състояние...

  9. Играя паневритмия в голям кръг от скоро. При играта усещам различни вибрации и енергии.

    И все пак, може ли някой да разкаже, упражнение по упражение:  

    - С каква цел е създадено съответното упражнение? 

    - Какво носи като като енергийна същност?

    - С кои висши сили ни свързва когато го играем? 

    - На какво трябва да се наблегне, ако има особености при връзката ни със висшите сили или движенията?

    - Има ли особенности при взаимодействието с пратньора?  

    - Каква връзка има с планетите, съзвездията и Кармичния кръг (най общо с Астрологията?

    - Нещо друго което не се сещам, но е важно за съответното упражнение.

    Опитвах се сам да си отговоря на тези въпроси, но от книгите които имам някак информацията е по-мъничко, от тук от там и е непълна. 

     

  10. Има една фраза, че правилата са, за да се нарушават :). Кой ще я оспори и кой ще я защити. Аз лично бих я защитила. Ммм...първото, което ми идва като аргумент е, че човек никога не е живял от правила и норми и те само го ограничават. Естествено на това може да се противоречи с факта, че без закони и правила няма ред. Но пък когато някой само следва някакви правила наистина жестоко се ограничава, стеснява си кръгозора, спира да вижда цялостно живота и си умира само с правилата. Хм имам чувството, че всеки би се съгласил с мене...:)

    Често чувам, че за това правилата не важат, за онова правилата са остарели, че Правилата са рамка и не трябва да се затваряме в нея и тн.  

    Моето мнение е, че за да нарушаваш Правилата по пътя на духовното развитие, най-напред  трябва да ги знаеш. Да знаеш си ги изучил до ниво в което вече ги осъзнаваш и знаеш какво може да се постигне спазвайки правилата и тогава, ако Духът те поведе можеш да продължиш нататък отвъд тях. Да развиеш Правилата....по нататък за тези след теб воден от Духа. 

    Ако не познаваш Правилата, и просто започнеш да работиш със Силите в Света, започнеш да импровизираш можеш да навредиш на себе си, на хората край теб и на всички разумни същества, особено ако по рождение си дарен със Сила. 

    Моето разбиране е, че в по голямата си част хората които не спазват Правилата и го правят демонстративно по някога дори агресивно, го правят водени от своето Его, да докажат нещо на себе си или на някого, искат нещата да се случат Сега и Веднага. А това не е пътя към Духовното развитие и зад тези стремежи стоят по скоро Тъмните Сили.

     

          

  11. Здравей Донка, 

    Чудесни преживявания! Добре дошъл magal! 

    Играл ли си със съвсем непознат партньор? С каква нагласа за него започваш да играеш? Имал ли си смущаващи усещания за партньора? Повлиявали ли са те на твоето лично състояние по време на танца? А повлиявал ли е танца на тези усещания? 

    Благодаря за пожеланията и за доброто чувство към мен.

     

    Честно да си кажа,  почти всеки ден играя с непознати за мен партньорки. Просто така се получава. Някой не може да дойде този ден, другия ден аз не мога...и все пак една от първите ми партньорки беше момиче, което играе невероятно. В началото сякаш не можех да го оценя...просто осъзнавах, че съм невероятно щастлив когато играем, като светлината и радостта ме изпълваше. Но след като играхме няколко пъти заедно започнах да поглеждам как играе….и просто се наслаждавах на грациозните и движения, на меките линии на ефирността, усмивката и, и синхрона между нас беше невероятен, сякаш бяхме едно същество ..

     

    Аз играя на телевизионната кула в София, а там се събират доста хора сутрин, днес например бяхме над 120 човека, щом успяхме да направим 12 лъча ….имаше и няколко човека за кръг .

     

    Може би защото играя от скоро не мога да разбера, защо някои братя играят сами в кръга и в същото време половината от двойките са от сестри, които още преди молитвата се уговарят да играят заедно….

     

    Когато играят мъж и жена в двойка и има синхрон между тях, тогава светлината и радостта по време на играта са невероятни…

     

  12. Ха-ха, чета и се заливам от смях. Хей народе наистина ли се взимате толкова на сериозно? 

    Мъже ....Жени или пък обратно.... Жени....Мъже....! Нали всичо в отношенията помеждуни се свежда до светлината, която обменяме между нас. Няма ли я.....никакави училища за мъже или жени няма да помогнат. 

    Моят опит сочи, че Любовта трябва да е в нас, и когато огънчето трепти и гори в нас ..тогава можем да го споделим...да дарим искрица от него другиму, да запалим огънчето в него....но и да го оставим свободен, да го научим сам да се грижи за огънчето в себе си.  

    Природата е създала мъжа да дава, За изработването на една капчица сперма, всяка клетка от тялото на мъжа дава част от живота си, от силата си от светлината си. 

  13. И аз непрекъснато получавам покани за обучение и за семенири свързани с бизнес, продажбени умения, управление на проекти, системи за качество и тн....

    Това го отдавам по скоро на системата, която следи активността ти в интернет, от тук продават адреса ми на съответните компании и те започват рекламана атака... С други думи Биг Брадър в действие. 

    Това добре ли е или не? В ерата на Водолея, ерата на тоталната комуникация пътя към създаването на 6 раса вероятно това е един от пътищата - комуникация чрез мрежата на интернет, като глобална мрежа. 

    Вероятно съм старомоден или идеалист но все си мисля, че целта в Ерата на Водолея не е мрежова комуникация на базата на машини, а по скоро на телепатия, на нашите собствени способности. 

  14. Здравейте, зачетох се и ми стана интересно. Не съм предполагал, че е възможно да възникне дилема, че се играе с непознат човек. Когато отида на мястото за Паневритмия...не мисля с кого ще играя.  Оставям силите на мястото да ме изпълнят по време на нарядната песен и  Добрата молитва и оставям те да ми посочат с кого да играя. И тогава Паневритмията е невероятна....

  15. Първи сезон играя Паневритмия. Интересно ми е изследвам усещанията си, енергиите които се разливат в нас, връзката и синхрона с партньора и тн. Експеремнтирам и с това как я играя...с опънати ръце или с леко свити с дланта напред и разликата в енергиите, които се завихрят около мен по време на Паневритмията, а и след това как се отразява на деня. За сега никога не съм играл с мъж, може би трябва да опитам някой път, просто така за експеримента. 

    Моят досегашен опит сочи, че наистина  партьорите в двойката е хубаво да си "пасват". Прекрасно е да усещам синхронизма...когато играем...сякаш сме с едно тяло разделено на две....светлината и радостта тогава е толкова много,  

  16. Здравей,

    Всички се опитват да помогнат, да те подкрепят в "борбата" за запазване на връзката и тн. 

    Прости ми, но моето мнение е, че не трябва да воюваш. Смирение, молитва и чист живот. И да се случи това което трябва да се случи. Няма нищо случайно в нашия живот и това изпитание не е случайно за теб.  И разбира се да ограничиш колкото можеш контактите си с нея. 

  17. Здравей Донка, благодаря за поканата и за слънчевото усещане в твоите думи. Аз живея в София иначе с радост бих се включил при вас.

    А курс търся по-скоро за детайлите, за преходите, за да премина от физическата част на движенията към енергийната им същност.

    Надявам се през времето когато не се играе паневритмия между 22.09 и 22.03 да има такива курсове в София. Където да има и теория и самия танц. 

    И аз в момента се уча от филмите на Ина Дойнова и учебния филм. 

    Но съм от скоро по пътя на бялото братство и има толкова много за четене, за осъзнаване...толкова е необятно тук и сега.... 

  18. И на мен ми е интересно има ли курсове, за начинаещи по паневритмия. Някъде където човек може да види детайла, воден от учител, да сглоби движението музиката текста, преди да се включи в кръга на поляната. Най-малкото така няма да разсейва и да пречи на другите.

×
×
  • Добави...