Jump to content
Порталът към съзнателен живот

крапец

Участници
  • Общо Съдържание

    12
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Мъж

крапец's Achievements

  1. Напълно съм съгласен, всеки взима уникалното решение, как да постъпва при дадена ситуация, според някакви вътрешни убеждения на личността, същевременно вероятността от постъпки се диктуват от обкръжението, обществата. Просто въпрос на избор е да се вземе решение от дадена личност, да постъпва по един или друг начин като отклик към околното общество. Но има ли някаква вътрешна детерминирана причина-мотив, във личността, за да избере именно определен начин на постъпка. Ако е така значи има съдба на отделната личност.
  2. Какво е свободната воля на човек, всичките му постъпки и мисли продиктувани ли са от нещо, което е обективно. Има ли постъпки и мисли непродиктувани от нещо, свободната воля не е ли тъкмо, постъпки които не са детерминирани, предопределени,продиктувани от нещо обективно?
  3. Има и статични модели на вселената, Айнщайн е бил последовател на такъв модел, та червеното отместване може да се дължи на така нареченото " стареене на светлината ", доколкото този термин е подходящ, като пътува светлината от милиарди парсеци, фотоните и губят част от енергията си, естественно че тази енергия няма къде да отиде и не може да се унищожи, просто преминава в някаква непозната до сега, за физиката, форма на съществуване. Това е мое предположение.
  4. Нищо реално не може да съществува във точка, само математическите абстракции, позволяват това.
  5. Е няма факти които да потвърждават, липсващото звено, така че теорията на Дарвин не е вярна, и какви факти даваш за подкрепа на твърдението ти че еволюцията е реален процес, намирани са вкаменелости на видове отпреди милиони години които по нищо не се различават от настоящите. Как обясняваш това чрез някаква еволюция, нали всички видове са изменчиви поради естественият потбор ?. Пък за ТГ и нарастващата маса, орбитите на планетите при по слаба гравитация, ще са същите, поради еквивалента на гравитационната и инерчна маса, тоест, при по слаба гравитация няма да се наблюдава по различно разположение на орбитите, защото и инертната маса ще е пропорционално намалена на гравитационната маса. Но червеното отместване е показател че е възможно в по раншната вселена масата на изграждащите я частици, да е била по малка, и червеното отместване се дължи на по плавните електронни преходи.
  6. А ето и една статия, оборваща ТГ. http://www.epochtimes-bg.com/201403/140814340.html
  7. Според мен, Дарвиновата теория, не е много убедителна. Защо до сега не е намерен нито един скелет вкаменелост, от преходни животински видове. Има много алтернативи на теорията за големият взрив, ето една от тях. http://30dumi.eu/archives/66111
  8. Папата призна теорията за големият взрив, от теологична гледна точка ТГ е напълно съвместима със сътворението от бог. http://www.varna.utre.bg/2014/10/29/271552-papata_prizna_teoriata_za_golemia_vzriv Как се съвместяват еволюционизмът със креационизма, бог сътворява света , а въобще имало ли е еволюция ? и ако е имало, тази еволюция може ли, да се интерпретира като божия намеса. Дарвиновата теория доказана ли е на 100% ?
  9. Искам да си прочистя организма от токсини, и да си засиля имунната система. Чрез гладуване може ли да се постигне това. Постил съм, но резултата е това че вдигнах килограми, диетите не ми се удават, обичам разнообразна храна, та затова реших дали чрез гладуването ще е най удачно да постигна засилване на имунната система и прочистване на организма.
  10. Полезно или e вредно, ако един път седмично, не се яде нищо, и само се пие вода ?
  11. Пътуване във времето е невъзможно, просто защото времето не съществува обективно, то е конструкт на нашето съзнание, за опознаване на обективната истина отвъд нашето съзнание.
×
×
  • Добави...