Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Кристин

Участници
  • Общо Съдържание

    5
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Жена

Последни Посещения

941 посещения на профила

Кристин's Achievements

  1. Някой специалист няма ли да отговори и на моя въпрос, моля:)
  2. На Вас определено Ви личи, че пишете, за да се упражнявате. Обаче няма да е за моя сметка. Питам сериозно и се надявам да ми отговори специалист, а не дървен философ и то по този елементарен и смешен начин, колкото да си пише нещо. Приятна вечер и моля повече да не ме заниманвате с брътвежите си, мистър Александър.
  3. Здравейте. Преди време имах приятел , който по някакви свои причини прекрати всякакви контакти с мен. Беше изключително интелигентен, задълбочен млад човек с широки интереси, малко особняк...Скоро ненадейно ме издири във Фейсбук, покани ме отново за приятел и в група, която е създал. Зарадвах се, поисках да науча какво се случва с него. Разгледах фейсбука му, групата му. Буквално съм в шок, та това не същия човек. Разказа ми, че не работи, издържат го родителите му, но имал огромни проекти...за човечеството. По-нататък...не знам как е ви прозвучи, но в момента мислел над изобретяването на машина на времето. Успоредно с това готвел проект за обединяване на всички народи. Създал екип, който мислел да разпраща във всички точки на света, самият той щял да ходи да преговаря с американски и руски военни... След първоначалния шок, реших, че ме е поканил отново за приятелка, за да се будалка с мен. Спрях да му отговарям, но разгледах"екипа му" във фейсбук, десетина абсолютно измислени профила с анимирани снимки, свалени изображения от интернет и т.н. В групата, която е създал пуска безкрайни налудничави монолози за това, че има някаква духовна връзка с Бастет, също с Аполон, смята че всяка информация, която е чул по телевизия, нета е взаимносвързана и част от някакъв пъзел, който само той може да сглоби. По-нататък спрях да чета, защото буквално ми стана зле. Най-лошото е, че твърди, че е сгоден и скоро ще се жени за жена, която е гледал в някакво предаване.Нарича я "съпругата ми", споменава двете й имена публично. Жената е омъжена, не го познава и представа си няма за неговите "планове за семейство и деца".Осъзнавам, че може да помислите, че се шегувам с вас, но уверявам ви не е така. И аз не мога да повярвам на това, което се случва. Няма как да е шега и от неговата страна, явно си вярва. Не зная какво да правя, как да му помогна. Намекнах му, че има нужда от специализирана помощ и веднага ме обяви за скучна, посредствена, не съм можела да погледна извън рамките на стандартното мислене. Може ли да ми кажете как се тълкува неговото състояние? Шизофрения ли е, какво е? Какво може да се направи? Не познавам лично роднините му, не разбирам защо са го оставали така, защо не взимат мерки... Просто не мога да повярвам, че в рамките на два-три месеца е възможно да изпадне в това умопомрачение. Странен беше и преди, но не и налудничав. Сега наистина е съвсем друг човек. Благодаря ви.
  4. Здравейте. Преди време имах приятел , който по някакви свои причини прекрати всякакви контакти с мен. Беше изключително интелигентен, задълбочен млад човек с широки интереси, малко особняк...Скоро ненадейно ме издири във Фейсбук, покани ме отново за приятел и в група, която е създал. Зарадвах се, поисках да науча какво се случва с него. Разгледах фейсбука му, групата му. Буквално съм в шок, та това не същия човек. Разказа ми, че не работи, издържат го родителите му, но имал огромни проекти...за човечеството. По-нататък...не знам как е ви прозвучи, но в момента мислел над изобретяването на машина на времето. Успоредно с това готвел проект за обединяване на всички народи. Създал екип, който мислел да разпраща във всички точки на света, самият той щял да ходи да преговаря с американски и руски военни... След първоначалния шок, реших, че ме е поканил отново за приятелка, за да се будалка с мен. Спрях да му отговарям, но разгледах"екипа му" във фейсбук, десетина абсолютно измислени профила с анимирани снимки, свалени изображения от интернет и т.н. В групата, която е създал пуска безкрайни налудничави монолози за това, че има някаква духовна връзка с Бастет, също с Аполон, смята че всяка информация, която е чул по телевизия, нета е взаимносвързана и част от някакъв пъзел, който само той може да сглоби. По-нататък спрях да чета, защото буквално ми стана зле. Най-лошото е, че твърди, че е сгоден и скоро ще се жени за жена, която е гледал в някакво предаване.Нарича я "съпругата ми", споменава двете й имена публично. Жената е омъжена, не го познава и представа си няма за неговите "планове за семейство и деца".Осъзнавам, че може да помислите, че се шегувам с вас, но уверявам ви не е така. И аз не мога да повярвам на това, което се случва. Няма как да е шега и от неговата страна, явно си вярва. Не зная какво да правя, как да му помогна. Намекнах му, че има нужда от специализирана помощ и веднага ме обяви за скучна, посредствена, не съм можела да погледна извън рамките на стандартното мислене. Може ли да ми кажете как се тълкува неговото състояние? Шизофрения ли е, какво е? Какво може да се направи? Не познавам лично роднините му, не разбирам защо са го оставали така, защо не взимат мерки... Просто не мога да повярвам, че в рамките на два-три месеца е възможно да изпадне в това умопомрачение. Странен беше и преди, но не и налудничав. Сега наистина е съвсем друг човек. Благодаря ви.
  5. Здравейте. Имам големи притеснения относно поведението на моята сестра. Тя е вече на 30 години, но още от детството си има склонност периодично да бъде обсебвана от мисълта за дадена личност, най-вече известна личност. Още от пубертета си харесваше даден изпълнител или група и в главата й бяха само тези хора. Говореше за тях, слушаше тяхната музика постоянно, не можеше да се съсредоточи да учи, да върши нещо друго...След време изведнъж въпросните й омръзваха, забравяше ги и се вманиачаваше по нещо друго. Тогава го отдавахме на пубертета, смятахме, че е нормално за тази възраст. Към днешна дата обаче, почти нищо не се е променило. Разбира се, вече е доста по-сдържана, съобразява се какво говори и дали не пркалява, но виждам, че редовно е в периоди, в които натрапчиво мисли за някого, обикновено за някой, който не познава лично. Например започна да гледа едно ново предаване, в което много хареса стила на водещата, казва, че е възхитена от интелекта й, поведението й пред камера и т.н. Наскоро излязохме двете, тя ми предложи да вървим по определен маршрут и се оказа, че е проучила къде живе въпросната дама, това бил блокът й...Налага се да следя нийното хистори в интеренета, виждам, че редовно пише името на човека, от когото се интересува и следи всичко, което излиза за него. Не става въпрос за сексуален интерес, как да кажа...някак си се влюбва в личността на даден човек и той я обсебва. В същото време не проявява желание да се запознае с хората, които харесва, гледа ги някак отстрани и не ги притеснява по никакъв начин.Дори преди няколко години животът ни срещна с човек, който харесваше тогава, държа се хладно-учтиво. По никакъв начин не й пролича. Тя е доста интелигентен и възпитан човек, с добра професия, пред колеги и познати се държи съвсем адекватно, но пред мен не крие вълненията си. Не мисля, че е склонна към някакви крайни действия, агресия спрямо тези хора или пък да ги преследва открито, но не разбирам на какво се дължи тази мания, дали става въпрос за заболяване, дали деликатно да я насоча към психиатър, психолог...Благодаря ви.
×
×
  • Добави...