Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Д И А Н А

Участници
  • Общо Съдържание

    14
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Like
    Д И А Н А got a reaction from ISTORIK in Момчето, което харесвам   
    Вината определено не е в сенсея, защото той прави всичко по силите си да бъдем добри хора, да уважаваме другите и да сме честни. Даже си няма на представа какви обиди са изричани от двама ни. 
    Прочетох няколко пъти постовете ти, мислих, мислих и откъдето и да го погледна, говориш верни неща. Не знам защо се чувствам длъжна да отговарям на бебешките му обиди, дори не знам защо изпитвам нещо към него...логично обяснение явно няма да намеря за втория въпрос. Помислих обаче по първия и осъзнах защо се държа по начин, който аз самата не одобрявам.
    Винаги се държа с другите, както те с мен, приемам това за справедливо. Имайки предвид факта, че съм зодия везни с асцендент везни, напълно нормално е да ценя справедливостта. Само че след кратък размисъл се зачудих - защо според мен е справедливо да казвам на другите това, което не искам те да казват на мен? Определено трябва да променя характера си коренно, за да постигна каквото и да било.
    Благодаря ти, че ми наля малко ум в главата! Определено вината не е в него, а у мен. Ще опитам да осмисля действията си и се надявам, че положителен резултат ще има. 
  2. Like
    Д И А Н А reacted to PeaceMAker in Методи за осъзнато сънуване   
    Значи това да се отпуснеш е задължителна част. Аз лично използвам един метод който научих от йога, отпускам всяка част от тялото си по отделно. След това се съсредоточавам в "точките" които излизат пред очите ми, и чакам докато премина в страната на сънищата. То става постепено... Точките стават на картинки докато картината не стане цяла непрекъсната. Още съм нов и не съм изпробвал всичките възможности, но съм чувал доста по темата. Пробвайте докато сте в осъзнат сън да се опитате да посетите някой приятел, за целта можете да си представите врата и като я отворите зад нея да е приятеля ви. Чувал съм, че има фаза на осъзнат сън, в която каточели се събуждаш в стаята си и виждаш себе си как спиш... и оттам сигурно започва як кеф
  3. Like
    Д И А Н А reacted to Латина in Осъзнати сънища - споделете ги   
    Случвало ми се е да сънувам и в един момент да започна да контролирам действието, особено ако не ми хареса развитието на нещата. Чудя се обаче дали всъщност продължавам да спя или преминавам в едно полубудно състояние, средно между сън и бодърстване. Не съм съвсем будна, понеже съм силно унесена, не мога да помръдна, камо ли да стана. Тялото спи, а умът бодърства. В такъв момент мога да разсъждавам логично, да проверявам различни варианти, да избирам какво да се случи. През това време съм наясно, че това не е действителност, а интересен сън, който режисирам /и все още се чудя спя ли или съм будна/. Случвало се е дори да избирам дали да се събудя окончателно или да продължа нататък. За мене обаче това е по-скоро игра, която не мога да започна преднамерено. Не съм сигурна, че е осъзнато сънуване, понеже бих очаквала повече от него. Може би някои открития, направени насън са по време именно на такова осъзнато сънуване, когато човек продължава да търси отговори на въпросите, които го вълнуват. Може да се стигне до по-добри решения, понеже подсъзнанието не е така подтиснато, както при бодърстване.
  4. Like
    Д И А Н А reacted to Stoyan_V in За древния произход на думата "Коледа"   
    ..."Източно-иранско семантично гнездо "КОЛ, КОЛЕ, СЕЛ" - "време, срок, година". Съдържа старинните български думи ОТСЕЛЕ, ОТКОЛЕ, ОТКОЛЕШЕН, КОЛЧЕМ, КОЛ (1), КОЛ (2), КОЛЕДА, КОЛОЖЕГ (КОЛАК), КОЛОВОЗ. Някои от тези думи са усвоени от южните и източни славяни, които обаче и до днес не могат да им посочат ясна етимология.
    Арабският пътешественик Ал-Бируни, живял в Индия от 1022 до 1024 г. съобщава, че в Индия се употребявал календар, въведен от саките (наречени шака от ранните индийци) [Добрев, П. Царственик на българското достолепие. Изд. къща "Ив. Вазов". София, 1998, с. 38]. Календарът е наречен шака - кала т.е, "сакска година", където кала (kala) на санскрит означава "време, период от време, срок, година". Подобна е и сакската дума sal - "година" понеже началното "С" често преминава в "К". В пехлеви sāl – година, в пущунски kāl – година (ИС-ПРС www.avesta.org.ru). Други подобни думи са санскритското kaale - "срок, край на определен отрязък от време [В. А. Кочергина. Учебник Санскрита. Учебник для высших учебных заведений - Москва: Филология, 1994. с. 336] и kalpa -"интервал от време, равен на една година - 360 дни".Санскритското kalpa - "година, срок от време" е заимствано от тохарите (kālp) и хотаносаките (kalpa) [DA-DT-b] със същото значение. Това понятие се съдържа и в индо-арийските думи кalnirnayak = calendar maker (човек, който съставя календара) и калиюга - название на древна историческа епоха.
    kālp,kālpа,sal, sāl,kāl,
    Изброените по-горе оригинални български думи (ОТСЕЛЕ, ОТКОЛЕ, ОТКОЛЕШЕН, КОЛЧЕМ, КОЛ (1), КОЛ (2), КОЛЕДА, КОЛОЖЕГ (КОЛАК), КОЛОВОЗ), в чиято старинност никой не се съмнява, съставляват общо семантично гнездо, изградено върху общата основа "селе, коле, кол", която по значение и строеж съвпада с древната индоиранска дума KAL, SAL = "срок, период от време, година". Най-вероятно тази основа и тези думи са наследени от източноиранския език на прабългарите.
    ОТКОЛЕ означава "отдавна, от преди много време, преди голям интервал от време" и съдържа основата "коле", защото "от-" е очевиден предлог. ОТКОЛЕШЕН означава "отдавнашен, който е от преди много време". Ясно е, че основата "коле" има същото значение, както и индоиранската основа KAL. Особено ценна е думата ОТСЕЛЕ, която има същото значение както и "отколе", но е много по-старинна. Тя се среща в Именника на раннобългарските владетели и в уводната част на Елинския летописец. Основата на ОТСЕЛЕ е "сел", старинен вариант на KAL, при саките sal, в пехлеви sāl.
    КОЛЧЕМ означава "винаги когато", и посочва, че някакво действие се извършва периодично, през голям интервал от време. И в тази дума основата "кол" има същото значение - голям временен интервал, срок от време.
    КОЛ (1) = „време” в изразите: „не ми е кòли” = нямам време; „не беше ми кòлица” = не ми беше време (Тетевен) (БЕР, с. 544); „да не му е кòли” = да няма време, т.е, да не живее дълго (старинна, почти забравена клетва от Трявна).
    КОЛ (2) – „месец време при определяне на бременност” (БЕР, с. 544).
    КОЛЕДА е неясно успоредно название на християнския празник Рождение Христово, честван в нощта на 24 срещу 25 декември, което се среща при българите и при няколко славянски народа. В действителност, този празник е много по-древен от християнството и има силен езически смисъл - в миналото това е големия празник на Раждащото (Възраждащото) се Слънце при древните народи - египтяни, месопотамци, перси, зает и от римляните. При тези народи КОЛЕДА има смисъл на край на старата и начало на новата година, защото при много народи е ползван слънчев календар, най-важните точки от който са свързани със слънчевите равноденствия и слънцестояния.
    Освен КОЛЕДА, при българите се употребяват и други подобни названия - "корчун", "крачун", "крачол", които се срещат и при армъните и румънците. Откъде идва това странно название Коледа? Названието Коледа е разпространено и при няколко славянски народа, но поради факта, че българите са християнизирани дареч преди тях, то може да има старобългарски произход. А как се е появило в старобългарския език? Българските историци, които приемат аксиомата за хуно-тюркския произход на прабългарите, са принудени да прибягнат до следното изкуствено обяснение. При древните римляни на първия ден от всеки месец се плащали дълговете. Този ден се наричал kalendae. Същото название и със същото значение се среща в писмени източници на старогръцки (Κaλάνδaι) и старобългарски (Êàëàíüäû). Обикновено се приема, че българското название Коледа произлиза от старобългарскотоÊàëàíüäû, съответно от латинското kalendae. Това обяснение е формално, защото липсват преки доказателства за това. От kalendae може да произлиза "календар", но не и КОЛЕДА. При гърците и съвременните латински народи такова название на празника Рождение Христово липсва. При румънците се употребява "Крачун", което няма нищо общо с . Освен това Коледа не е първият ден на всеки месец, а начало на годината. Освен това Коледа не е ден, а нощ, по-точно нощта на 24 срещу 25 на месец декември, която има дълбоко астрологическо, астрономическо и религиозно значение и няма нищо общо с плащане на дългове.
    КОЛЕ може да се разглоби на КОЛЕ (семантична основа) и (-ДА) -суфикс. За суфикса "-ДА" сравни думите беседа, ливада, свобода, войвода и т.н. "-ДА" е вариант на суфикса "-ота, -та" в: красота, топлота, страхота, чернота и т.н. Основата КОЛЕ има семантична връзка със санскритското КАЛА, КААЛЕ и сакското САЛ (година). За прехода на "А" в "О" (кала-кола), настъпил след IX-ти век в много старобългарски думи виж примерите Баян-Боян, багатур-бототур, багаин-богоин, Такто-Токту. Така че, КОЛЕДА може да е индо-иранска дума, донесена от прабългарите, със значение "година, годишен интервал, край на старата година, начало на новата година". В подкрепа на индоиранското (прабългарско) тълкуване на КОЛЕДА стои факта, че този празник се чества на третия ден след празника Еднажден - денят на зимното слънцестоене и началото на годината по прабългарския календар.
    Старобългарските и сърбо-хърватски названия на месеците януари и август са КОЛОЖЕГ (КОЛАК) и КОЛОВОЗ, съответно. Смисълът на тези думи е неясен и се търсят какви ли не обяснения на основата на сръбски и хърватски думи (през август се возят коли, пълни със зърно и т.н.). Общата част на КОЛОЖЕГ, КОЛАК и КОЛОВОЗ е КОЛО, която може да е тяхна семантична основа. Смисловото и фонетично съвпадението на тази основа със старобългарското КОЛ и индоиранското KAL, SAL ни дава повод да предположим, че тя също носи смисъла "време, година, срок". Неясен остава обаче смисълът на добавките -ЖЕГ (може би "студен" от СЕЧЕН=СТУДЕН) и -ВОЗ (може би "горещ"). Хипотетично -КОЛОЖЕГ (януари) = "време студено" и КОЛОВОЗ (август) = "време горещо". КОЛАК = януари, вероятно свързан с началото на годината..."
    (Из Статията "ИНДО-ИРАНСКИ СЕМАНТИЧНИ ГНЕЗДА В БЪЛГАРСКИЯ ЕЗИК"- Иван Танев Иванов)
    .............................................................................................................................

    " Възниква въпросът, ако празникът Бъдни вечер (нощта срещу 25 декеври) е бил важен празник в календарната нова година при българите, какъв е неговият смисъл? Защо той съвпада с Рождество Христово? Християнската църква никога не е криела, че действителният рожден ден на Иисус Христос не е известен и че датата 25 декември (Коледа) е избрана от самата Църква. Първата широко известна и приета от египетската християнска църква в Александрия дата за Рождеството на Христос съвпада с древноегипетския празник на възраждащото се Слънце – денят на зимното слънцестоене. Привързването на Рождеството Христово от светите отци на александрийската църква към слънчевия календар и денят на зимното слънцестоене се обяснява с това, че от най-древни времена народите на Стария свят са считали, че Слънцето като бог първенствува във Вселената над всичко и че точно в деня на зимното слънцестоене денят започва да нараства. Тогава Духът на Вселената се възражда и побеждава над тъмнината. В тази връзка, Фламарион в своята “История на небето” пише, че в древноегипетската традиция Слънцето е изобразявано като юноша по време на пролетното равноденствие, като мъж с голяма брада в деня на лятното слънцестоене, като старец в деня на есенното равноденствие, а в деня на зимното слънцестоене като бебе – младенец.
    В езически Рим празникът на Възраждането на Слънцето се отбелязвал в нощта на 24 срещу 25 декември и е бил свързан с култа към Митра – слънчевия бог на древните перси – зороастрийци, чийто култ отдавна е бил възприет от древните римляни. В 337 г. римският папа Юлий I утвърдил с указ датата 25 декември като ден на рождеството Христово. Съединяването на празника на Слънцето с Рождеството Христово в Рим до голяма степен е улеснено от съня на римския император Константин Велики на 27 Октомври 312 г. Преди т.н. битка за Рим, той видял върху Слънчевия диск кръст с инициалите на Исус Христос и надписа " In hoc sign um vinces " (Това са знаците на победата). След победата, Константин Велики провъзгласил християнството като държавна религия в Римската империя. Съединяването на “езическия” празник на Слънцето с рождеството Христово е било чисто прагматичен ход на църквата, която е съзнавала, че този много популярен празник е неизкореним..."
    (Източник: astronomy4all.com)
  5. Like
    Д И А Н А reacted to Кон Круз in За древния произход на думата "Коледа"   
    Мислел съм си, че думата "Коледа" може и да произлиза от "коля".
  6. Like
    Д И А Н А got a reaction from Кон Круз in Момчето, което харесвам   
    Здравейте отново! 
    Разбрах причината той да се държи с мен така и тя не е нито в мен, нито в него...една моя "приятелка" се е "шегувала", като му е говорила разни неща за мен. Повече няма да посмее да го направи и сега остава само да успея да завържа нормален човешки разговор с него. Благодаря на всички за съветите! Уникални хора сте! ^^
  7. Like
    Д И А Н А reacted to Диляна Колева in Проблем в спорта   
    Можеш да станеш велик в спорта, само ако цялото ти същество работи за това, а то работи, най - силно когато го прави за удоволствие. От там нататък, ако имаш и талант ще се получи, ако нямаш талант ще остане удоволствието от играта.
    Не можеш да станеш добър в нещо, само защото искаш да си добър в това нещо, в най - добрия случай се получава посредствен играч.
  8. Like
    Д И А Н А reacted to Станимир in Безкрайността   
    Добре, да се върнем на примера със зарчето. Представи си следната задача: Имаш едно зарче и право на три хвърляния. Задачата ти е в рамките на тези три хвърляния да успееш да получиш всичките 6 възможни положения на зарчето. Разбира се, няма да успееш. Когато трябва да вместиш една безкрайна поредица от възможности в друга безкрайна поредица от възможности нещата са по-сложни, но принципно са същите. Например броят на простите числа е безкраен, но в същото време в сравнение с всички цели числа, този брой е изключително малък. Последните пък са съвсем малка част от рационалните числа. Ако добавим и ирационалните числа, то този дял е още по-малък. Т.е. ние имаме все безкрайни поредици от числа, но някои видове числа се срещат далеч по-често от останалите. Сега представи си, че възможността някъде някога да се появят сини слонове летящи с ушите си е едно рационално число, а броят на явленията, които в действителност ще се случат някога някъде е идентичен на броя на целите числа. Последните са безкрайно много, но въпреки това не всички рационални числа са цели числа, т.е. при поставените условия нашето събитие може изобщо да не се случи. Много от потенциално възможните събития всъщност не се случват. Те са били възможни, но нещата се случват по друг начин. После идва един момент, когато шансът нещата да се случат по въпросния начин става равен на нула. Например слонове може да има само в период от няколко милиона (или да допуснем милиарда) години на Земята. Никъде на никоя друга планета няма да се появят същества които съвсем да приличат на нашите слонове. Може да има някои прилики, но ще има и много различия. За изпълнение на допълнителните условия да не говорим.
  9. Like
    Д И А Н А reacted to mvm in Не искам да плача повече!   
    Момиче, ти търсиш под вола теле. Момчето те обича, както и преди те е обичал,
    но ти понеже сега си свободна и няма какво да правиш, се чудиш как да видиш нещо в празното
    ами нищо няма да видиш, защото няма нищо за гледане
    Разбра ли? Изкарала си голям късмет с това запознанство, не мрънкай и не натяквай на момчето как да живее
    и как да си прекарва живота , не се опитвай да го правиш свой роб, който да седи до тебе през зимата и да те дундурка като малко бебе...щом иска да ти прави подаръци, да ги прави, все някога ще му омръзне
    Цъкай си интернета, щом имаш много свободно време...но така както я описваш историята, ако продължиш да му говориш нещата, които сега му говориш, ще те прати пак на село..или откъдето си , и дори през лятото няма да те вземе на работа
    така че семейния им хотел ще го гледаш през крив макарон
  10. Like
    Д И А Н А reacted to Диана Илиева in Не искам да плача повече!   
    Хм, не знам, аз също съм объркана като Диди. Ами ето, той е щастлив, казва, че именно това му доставя удоволствие - да ти прави подаръци. Майка ти и тя явно е щастлива, че си вече с човек до себе си, който те обича.
     
    Според мен единствено ти не си щастлива и причината за това не е нито мъжа до теб, нито майка ти, нито неговите родители, а ти самата. Ти не се харесваш, ти непрекъснато се самообвиняваш за най-различни неща, ти се чувстваш не полезна, ти се чувстваш неудовлетворена и затова и така объркано говориш, когато се чудиш как да обясниш с хората и събитията около теб, чувствата които изпитваш. Но както казах, нито хората, нито събитията са причина за това, че ти не се чувстваш добре.
     
    Полезно е да поработиш върху самочувствието и самооценката си. Имаш прекалено ниски такива и това може да ти изиграе много лоша шега. Разбираш ли, ти непрекъснато си мислиш - аз съм скучна, аз съм глупачка и т.н., което като подтекст звучи така - аз не заслужавам никой да ме обича и да се грижи за мен, аз заслужавам да се отнасят зле с мен, защото нищо не струвам, аз трябва да се грижа за другите, а те само да са щастливи... Не бива така. Ти си ценна и уникална като човек, имаш си своите качества и недостатъци, които те правят нужна и желана примерно ето за този мъж, с който си сега. Това, че не можеш да дадеш идея за бизнес, не означава, че за нищо не ставаш. Ами то да се даде удачна и перспективна идея за бизнес никак не е лесно. Ако на всички хора ей така, като се замислят и хоп, им идва такава печеливша идея, нито щеше да има безработни, нито криза дори. Внимавай, това силно подценяващо поведение да не отблъсне от теб любимия човек, да не предизвика лошо или поне пренебрежително отношение на другите към теб. Някак си свикнала да се възприемаш като такава скромна, незначителна, направо казано - втора ръка човек. Най-вероятно от трудностите, които сте имали с майка ти от детството ти до сега. Но е важно, много важно, да си повярваш, че си важна и ценна толкова, колкото и другите хора, че си една уникална и неповторима комбинация от специфични черти и качества, които могат да се проявят и приложат в много добри варианти, но могат и да се пропилеят в такова самоокайване и самоподценяване, както правиш ти в момента. Помисли. Според мен е много наложително, направо спешно, да се заемеш с това, за което говоря. Прочети например книгата на Луиз Хей - Излекувай живота си - има я в интернет. И не само да я прочетеш, но и да я приложиш. Успех!
  11. Like
    Д И А Н А reacted to д-р Тодор Първанов in Омагьосаният кръг - изходът. Страх, депресия, паническо разстройство - лекарства - как да   
    ,,не може малката, бяла таблетка да управлява животът ти.,,
     
    Концентрирал си се не там където трябва.Не хапчето управлява  живота ти, а СТРАХЪТ.
    Трябва да направиш нещо със страха, не с хапчето. Например, да започнеш да се учиш да бъдеш смел.
  12. Like
    Д И А Н А reacted to Лина Коцева in Омагьосаният кръг - изходът. Страх, депресия, паническо разстройство - лекарства - как да   
    Ако няма добър психотерапевт в твоя град, направи всичко възможно да пътуваш до друг. И тримата терапевти, които пишат тук са добри, но няма да си направят реклама  Ако са ти далеч просто потърси друг, важното е да започнеш. 
  13. Like
    Д И А Н А reacted to Диляна Колева in Омагьосаният кръг - изходът. Страх, депресия, паническо разстройство - лекарства - как да   
    За да спреш медикамента трябва да имаш добре изработена алтернатива, която да работи за теб. Тя се изгражда в процес на психотерапия, като постепенно се преминава към друг мисловен модел, който включва разбиране на състоянието, отработване на страховете чрез приемане и промяна на светогледа, нови поведенчески модели, работа по целите и приоритетите, отработване на изтласкани чувства и емоции и т.н. и т.н. 
    В този форум има 864 теми, около 60 -70 % от тях са на хора с тревожни разстройства от всякакъв характер. Това, което можеш да направиш е да започнеш да ги прочиташ отзад напред. В тях има обяснено много подробно същността на състоянието, техники за справяне със симптомите, обяснения на някои от от мисловните модели. Много хора, които са писали как преминават и как са се справили.
    Ще ти отнеме много време, защото това е информация трупана с години, но това е безценно знание следствие на реална житейска динамика, сигурна съм, че ще откриеш основни неща, необходими ти за започване на новия процес.
  14. Like
    Д И А Н А reacted to Диляна Колева in Омагьосаният кръг - изходът. Страх, депресия, паническо разстройство - лекарства - как да   
    Поздравления, че си успял да стигнеш до момента, в който да кажеш " Писна ми, стига толкова", сега те чака много работа и най - вече смелостта да си позволиш да промениш мисленето си, а от там всичко останало до самата действителност. Готов ли си за това?
    Един от най - често задаваните въпроси, които чувам от хора тръгнали по пътя на възстановяване чрез терапия е -" Ами ако не ми хареса това, в което ще се променя?" И това често се явява една сериозна спирачка. Поредния страх.
    В момента единствената обратна връзка, която е добре да получиш е от хора, които вече са загърбили това състояния и са го оставили в миналото, а не такива, които в момента са в него или се справят с него .... някак. 
    Най - основното и важно за промяната ти е започване на психотерапия. С настройката, че възстановяването ще се случва постепенно.
  15. Like
    Д И А Н А reacted to Stuklen JmeLL in Да се опознаем   
    Не , че се чувствам засегнат от отговорите ви,но незнам,защо трябва всички да повтарят : Ако обичаш някого,трябва да го оставиш да бъде щастлив,независимо дали е с теб или не... хора това е пределно ясно на всеки нормално мислещ човек...все пак аз не обвинявам някого,най-малко момичето...
    просто понякога имаш чувството,че губиш нещо много силно,нещо което няма да се повтори повече...
    всеки човек има една своя неповторимост,а и всеки човек си има някакъв идеал за свой спътник...
    просто исках само да споделя,нищо повече...
    Пък и както винаги е малко по-сложно от колкото изглежда .

    Чао ! И бъдете добри към околните
  16. Like
    Д И А Н А got a reaction from Кон Круз in Да се опознаем   
    Здравейте, слънчеви хора! ^^
    Аз се казвам Диана, на 13 години, от Габрово. Обожавам всякакъв вид изкуства, включително бойните. Да рисувам, пея и ходя на карате е моят живот! Харесвам литературата и по-скоро сама да създавам различни творби. 
    Не мога да живея без сладолед и бонбони линдор - на ден изяждам по 3-4 големи кутии сладолед и половин кутия бонбони линдор. Човек спокойно може да каже, че съм пристрастена към тях. Много харесвам Мирян Костадинов - участник в X Factor. Излъчва толкова позитивна енергия, че може да накара дори най-депресирания човек да се усмихне и да гледа по-бодро на живота.
    Наскоро открих този форум и мисля, че това е едно много приятно място, пълно с мили хора. Ще се радвам да се опозная с вас и да завържем приятелства! :3
    Това е доста накратко за мен. Хубава вечер на всички и не спирайте да се усмихвате!
  17. Like
    Д И А Н А got a reaction from Диляна Колева in Да се опознаем   
    Здравейте, слънчеви хора! ^^
    Аз се казвам Диана, на 13 години, от Габрово. Обожавам всякакъв вид изкуства, включително бойните. Да рисувам, пея и ходя на карате е моят живот! Харесвам литературата и по-скоро сама да създавам различни творби. 
    Не мога да живея без сладолед и бонбони линдор - на ден изяждам по 3-4 големи кутии сладолед и половин кутия бонбони линдор. Човек спокойно може да каже, че съм пристрастена към тях. Много харесвам Мирян Костадинов - участник в X Factor. Излъчва толкова позитивна енергия, че може да накара дори най-депресирания човек да се усмихне и да гледа по-бодро на живота.
    Наскоро открих този форум и мисля, че това е едно много приятно място, пълно с мили хора. Ще се радвам да се опозная с вас и да завържем приятелства! :3
    Това е доста накратко за мен. Хубава вечер на всички и не спирайте да се усмихвате!
  18. Like
    Д И А Н А reacted to Донка in Момчето, което харесвам   
    След дълги години учителски живот и изпитано от своя собствен... - почти всички хора сме така. И започваме още от детската градина - момченцата дърпат косите, щипят и бутат онези момиченца, които най-много харесват. А те пък непрекъснато ги "докладват" на госпожата. Или точно обратното - двамата странят един от друг като от огън! И всички госпожи отлично разбират, че двамата се харесват - но не знаят как да изразят симпатиите си. Никой не ги е учил, и почти винаги възрастните им показват същото... 
    Така че вместо да търсиш, мило момиче, някакви причини у другите хора, защо не опиташ да научиш себе си как да изразяваш своите чувства? Но нека това да не е копиране на някакви префърцунени американски сериали за тийнейджъри. На твоите години много ми помогнаха книгите на Владимир Леви  Ако владееш руски език, мога да ти изпратя и останалите. Можеш да намериш в някоя библиотека и стари преводи от моето време. Например тази. Искрено препоръчвам!
  19. Like
    Д И А Н А reacted to ISTORIK in Момчето, което харесвам   
    Промени себе си!

    Ти трябва да бъдеш промяната, която искаш да видиш в света!

    Нашето величие като човешки същества не е толкова във възможността да променяме света. А е в това, че сме в състояние да променим самите себе си.

    Ако промените себе си и вашия свят ще се промени. Променяйки начина си на мислене, ще промените и чувствата си, и действията си, а по този начин - и света около вас ще стане по-различен. Не само - защото вече ще имате нов поглед и ново отношение към случващото се около вас, но - и защото вътрешната ви промяна ще ви позволи да действате по нови начини, за които дори не бихте си помислили, ако бяхте останали със стария си светоглед.

    Една от решаващите стратегии на успеха е да се държите така, сякаш вече сте там, където искате да бъдете. Това означава да мислите по определен начин и да се чувствате като хора, които вече са постигнали целите си.

    Да действате “така, сякаш…” означава да изпращате мощни команди до подсъзнанието си, което започва да търси ефективни начини за постигане на вашата цел. То програмира мозъка ви, който започва да регистрира всичко, свързано с постигането на успех и изпраща силни послания към Вселената, че вие дествително желаете да постигнете тази своя крайна цел.

    Когато търсим причините за своите собствени несполуки извън себе си, не можем да се “оправим”, въпреки че може да се намерят хора, които да поискат да ни помогнат. Но ако поемем стопроцентова отговорност за себе си, то това означава че сме променили начина на мислене.

    Как да си помогнем? Като повикаме въображението си на помощ! Човешкото съзнание не прави разлика между реално и представа. Ето защо, ако визуализираме (т.е. - ако си представим на живо) успеха, към който се стремим, ние ще активираме сами поведението си и ще се фокусираме право в целта.

    Накрая, ако вие спрете да подхранвате конфликта, той ще спре да съществува. Това не е чудо, това са невидимите закони, които управляват взаимоотношенията между двама души.
  20. Like
    Д И А Н А reacted to Деанна in Магията на привличането   
    Наистина любовта по това се различава от влюбването. когато си просто влюбен светът изчезва. Но когато обичаш, светът става по красивив. Не любовта е сляпа, а страстта. Любовта те кара не само да прогледнеш, но развива всичките ти сетива, дори ти дарява такива, които не си предполагал, че имаш.

    А магията на привличането? Ако можехме да я разкрием нямаше да е магия.
    Има универсални хора, които с излъчването си привличат почти всички. Всеки носи в себе си невидим заряд от енергия. Част от нея може да се определи по външните качества, друга по черти на характера, но част от нея си остава съвсем скрита за сетивата. Когато един човек се срещне с друг, който има точно такъв заряд, какъвто търси, той е привлечен от този човек.
    Може да казва, че харесва очите, косите или някоя черта на характера, но истината е че се е вгледал в тях след като е усетил тази енергия. И понеже се опитваме да сме практични и за повече логичност си обясняваме привличането с външни белези. Разбира се хора с по беден енергиен заряд изобщо може да не се усещат по този начин, затова при тях физическото е наистина първостепенно. Дори най-прекрасния човек да застане пред човек, който няма потребност и сетивност за по-богата и силна енергия, той няма да я оцени - няма с какво и не му е и нужна.
    Затова в този случай противоположностите не се привличат - по-физическите хора, търсят и се привличат от себеподобни и обратно.
    В другите аспекти на привличането противоположностите се търсят за да се балансират: Мъжът търси Жена и Жената търси Мъж. Доминантната личност търси следваща и следващата търси някой да я води. Всичко в общуването се стреми към баланс. Защото баланса е стабилност.

    Магията на привличането може и да се моделира. Човек може да отблъсква или да привлича към себе си. Може да се научи да привлича и точно определен тип хора. Това става, като настройва своята енергия по определен начин. Разбира се това не е много лесно и не на всеки може да го направи.
    Но всеки може да се опита да е позитивен, учтив, толерантен, търпелив, внимателен, отзивчив и т.н и така да подобри общуването си с хората. Със всяка една стъпка в развитието си, човек става и по-привлекателен и увеличава шанса да привлече човека, който търси.
  21. Like
    Д И А Н А reacted to Донка in Магията на привличането   
    Вратата на любовта

    Сигурно всеки го е изживявал това магическо влюбване, когато целият свят се събира в само един човек. За другите не знам, но моите свършиха или с разочарования или по-зле...
    Последният път не беше така - когато бяхме заедно сякаш по-ясно забелязвах по-ясно красотата на света около себе си, усещах по-отчетливо добротата на всеки и всичко, а самият човек до мен се сливаше с този свят... точно както го описва Учителя. Това ми беше "мярката", по която разбрах, че ще бъдем щастливи заедно. И сме...И светът е все по-красив и добър...
  22. Like
    Д И А Н А reacted in Магията на привличането   
    Е, като говорех, че човекът може да не е най - красивият наоколо, не означава, че не е от хубавите от своя вид и пол. Но понякога може да се запиташ : "Абе този човек, къде е бил преди, хммм - май тук си е бил. Но защо точно сега съзнанието ми си прави такива игри свързани точно пък с него - още повече, че не привлича внимание с поведението си и общуването ми с него е било почти нула - terra incognita."
    Стана дума за аури - четох вчера, че средноаритметично аурата на човек е два пъти по - висока и четири пъти по - широка от физическото му тяло. Това означава ли, че ако една две години живееш с даден човек на квартира, по някакъв начин ти повлияваш на неговия характер и той на твоя ?
  23. Like
    Д И А Н А reacted to Станимир in Магията на привличането   
    Всичко е възможно. Основната причина човек да бъде привлечен от даден човек, а не от друг може би много по-красив от него е сходството в ауричните излъчвания. Аурата изразява много по-пълно дадена индивидуалност, отколкото външния вид, а хората винаги усещат това в една или друга степен. Около някои хора се чувстваме добре, около други – неудобно, и всичко това без видими причини. Сходната карма също може да се яви като обединяваща, но тя всъщност също е част от аурата. Може ли нисшето его да обърка нещата? Разбира се. Тогава то се води от егоистичните си желания: това че човекът отсреща минава за красив в обществото, има добре-платена работа, имуществено е обезпечена и т.н. Възможно е човек да бъде привлечен и от нещо друго, но то пак да е свързано с някое негово фалшиво желание или предубеждение, а истинското сходство на характерите да го няма. Човек може да си създаде един илюзорен образ за партньора в който да се влюби. С времето разбира се той открива, че в действителност партньорът му се отличава от представата, която е имал за него. Ако го няма това сходство на аурите, на стихиите и елементите, които ги съставят, то и връзката няма как да бъде осъществена на едно по-дълбоко равнище.
  24. Like
    Д И А Н А reacted to LIQUID in Магията на привличането   
    Мъжете днес "ползват" жената на много ниско енергийно ниво..Жената носи огромна енергия,..тя е цветна,бушува,танцува,неспокойна е,..тя носи у себе си цветове,които не избледняват и звуци,които не затихват.......това ги плаши и е далеч по-лесно да я нарекат капризна и непостоянна....и да я докосват само физически....избягвайки плашещото тайнство,на това което е отвъд.....Но този,който е смел и любопитен...който е готов да я" съблича" и "докосва" още ...и още....получава "подарък"...потокът от мощна женска енергия...реката на живота....
    Един такъв мъж каза веднъж.."Да я наблюдавам как "се качва на главата ми" и "танцува по нервите ми" беше най-интересното и вълнуващо преживяване в живота ми....а за Нея спокойната усмивка,с която Той наблюдаваше това...беше зелената поляна,върху която танцуваше душата й...

    Хубава тема ris_78
  25. Like
    Д И А Н А reacted to erendil in Магията на привличането   
    Жена, в днешно време е малко измъчено понятие. Но ти все пак си жена, можеш да се свържеш с най-светлия си идеал и да дадеш обяснение. Какво е жена: живот, движение, промяна, чувственост, танц, музика, природата, енергия, океан, вода, времето, копнежа и така до безкрай. Жената е безкрайност, тя може да е всичко, във всеки един момент, да прави няколко неща наведнъж. Най-висшия синоним за жена е Светлина, нещо което иска да бъде видяно, отдване. За какво копнее сърцето на една жена ... " Аз искам, да ме искаш", "Отдавам ти се цялата. Вземи ме, ако смееш". Жената е всичко на този свят, всичко което се движи и се променя. Мъжа е обратното, той е нищото. Божественото нищо или осъзнаването. Той е като скалата в морето. Този който вижда, наблюдава, оценява. Той е чисто съзнание. Невидимото присъствие. Затова Учителя казва, че мъжа е Бог за жената. Съчетанието от Светлина и Осъзнаване, дава ЛЮБОВ. Защото това иска светлината да бъде видяна. Бъде ли видяна, значи тя е обичана - това е любене. Естествено това са крайностите и всички малко или много сме смес от двете състояния, момент след момент. И все пак е нужно да открием истинската си природа.
    Естествено е мъжа да води, това е секси за жената. Това е следващо ниво на взаимоотношение, на пълно доверие, осъзнаване и отдаване. Ако жената е в пълно доверие и любов, защо да не се остави да бъде водена, това я възбужда. Естествено отдаването не е лесна работа, искат се мъди отсреща, но също така и жената да е мека.
×
×
  • Добави...