Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Isobel

Участници
  • Общо Съдържание

    12
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Isobel's Achievements

  1. Все очаквах, че при мен по време на лечебната криза ще има главоболие (имам този проблем понякога), но за моя изненада на четвъртия ден съм с херпес (рядко ми се случва, само от преживян стрес)-отдавам го на това, че вчера имах търчане покрай ангажимента си да помогна на един човек, но може би и на това, че чувството на глад ме преследва целодневно през режима. Храната ми е страшно вкусна, но ми е много малко като количество и както и да я разпределям през деня, не ми стига. Имам много бърз метаболизъм и поради тази причина хапвам доста мед-към 80-100 грама.
  2. Здравейте, срам не срам да задам въпроса си-ако режимът се прави само 5 дена, как се процедира със захранването? Нещо не мога да си представя, че ще издържа десет дни, така че ще се прицеля в пет.
  3. Много ми е тъжно за затварянето на хижата -обичах тази хижа много. Затварянето без съмнение е поръчково-сякаш това е единствената хижа, в която няма течаща вода. "Рила спорт" се държат така сякаш планината е тяхна собственост. Надявам се все пак да не посегнат на палатковия лагер и той да се запази. Бяхме на Паничище миналата седмица-хората и колите са поне 100 пъти повече от преди. Едва намерихме стая за спане-хотелите са пълни, предполагам следващата година ще са повече. Качихме се до хижа Скакаквица и останах приятно изненадана, че пътят е чист, няма боклуци (може би е било почистено преди това, хм). Имаше много семейства с деца, което в крайна сметка е хубаво-едва ли някой може да го отрече. Идеята за табели е страхотна-може да се напишат цитати от Дънов за Природата, мисля че ще накара хората да се замислят за свещенността на тази планина (за мен тя наистина е свещена).
  4. Здравей Ася В показанията за приложение на Цитросепт пише, че е "подходящ" за бременни и кърмачки, никъде не съм срещала информация за противното. Възможно е да е с недоказан ефект по време на бременност; затова пък има доста лекари, които твърдят че антибиотиците по време на бременност са доказано безвредни и са безкрайно убедителни... Аз спрях да пия Цитросепт, когато забременях, защото не можех да понасям вкуса,пък и той си беше свършил работата. Биоцитрин не съм ползвала, макар че съм чувала за него.
  5. Здравейте и от мен Имам положителен опит с имуностимулаторите, тъй като ми помогнаха да избегна лечението с антибиотици. Около една година ползвах Цитросепт, в момента използвам Колактив и Aquasource Algae (АФА на капсули). Ефектът им идва след известно време, но и трите определено подействаха за проблемите, за които ги използвах. С АФА се боря с желязодефицитната анемия по време на бременност и се подготвям за раждането. Резултатите от изследванията ми са все по-добри!
  6. "Някой може ли да сподели, каква позиция заемат и как я изразяват членовете на "Общество Бяло Братство" по въпросите за строежите на Рила?" Не знам как стои точно този въпрос, но искам да споделя своето откритие:някои от основните организатори и участници в протестите в защита на българската природа, са от Бялото братство, официално или не. Разбрах го тази година на Езерата и това ме накара много ясно да усетя идеята на Учителя за единство и братство Респект към хората, които са се посветили на опазването на Природата ни
  7. Предполагам,че питаш за "Супер Паничище".Карта на бъдещия лифт и хотелите може да се види тук:http://forthenature.org/upload/files/Panichishte-illegal_constructions.pdf и http://forthenature.org/upload/files/Panic..._spored_OUP.pdf На http://forthenature.org има още инфо за тази битка. В Дневник пък има обширна статия за стрителните планове за Рила : http://evropa.dnevnik.bg/show/?storyid=392939 Строежите ще засегнат главно Паничище, но лифтовете ще бръмчат в непосредствена близост до Езерата.
  8. Съгласна съм с мнението на Орлин Баев за това, че невротизмът често намира убежище в духовността. В това не виждам нищо лошо.Духовността е основна форма на самолечение, чрез нея си припомняме и възстановяваме нарушената си цялост.В основата на повечето религии стои идеята за "спасение".Според Юнг религиите са първите психотерапевтични системи. Проблемите се появяват, когато хората,които се занимават с духовни учения и практики, губят връзка с реалността. Което се случва понякога. Минала съм през доста психология и през почти всички направления в психотерапията-и като човек, който се обучава, и като клиент. Не мога да отрека, че психотерапията ми е помогнала. Но тя е полезна до един момент, възможностите и целите и са ограничени и остават на нивото на Аз-а. В психологията още дълго време ще битува ограниченото разбиране за човека, което изключва думи като душа и дух. Така че според мен за лекуване на душата въобще не може да се говори. Психолозите не работят с душата, а с личната история, с поведението, нагласите, реакциите, чувствата. Повечето психолози са напълно неграмотни на теми като религия, символи, култура,дори и по въпроса за връзката между психика и тяло се изказват само смътни предположения.Да, има трансперсонална психология,има и алтернативни методи в психологията, но те негласно се приемат за еретични и нямат място в университета и в официалните представи за психология. Хубавото на психологията е че ни учи да се взираме и да се вслушваме в себе си, да се насочим навътре и да осъзнаем, че освен външните си измерения животът ни има и вътрешни. Учи те да вярваш в промяната, да вярваш в чудеса. Но това е само началото на дългия път, оттук нататък психологията не е от голяма помощ. А въпросът за успеваемостта на психотерапията е много спорен.Както и в традиционната медицина, с която тя е близка (колкото и да се отрича това), очакванията и представянето на резултатите според мен са силно завишени.Особено в България, една голяма част от случаите приключват преждевременно и без почти никакъв резултат.
  9. Мисля, че става все по-важно да сме съзнателни спрямо това какво ползваме и какво изхвърляме и освен тези 10 неща има още много, които бихме могли да направим. От сайта http://zine.edno.bg/home.php може да се свали Зеления жокер , излязъл през август, който съдържа многобройни и разнообразни съвети за това как можем да опазваме Природата в ежедневния си живот. Според мен това е много важен, ако не и най-важният аспект на духовността. Промените в климата са само повод да си спомним това.Въпреки че живеем в града, не бива да забравяме връзката си с Природата.
  10. Приветствам инициативата за споделени планинарски преживявания Не съм свободна сега,но бих се включила,ако имах възможност
  11. Не съм вегетарианка,но имам няколко поста "зад гърба си" и ми се иска да споделя,че промяната,до която води неяденето на месо, е просто удивителна. Преди да започна да постя,не се бях замисляла какво ям и какво причинявам на тялото си-тъпчех се с шоколадови изделия,мазни храни,каквото падне.Общо взето,и в съзнанието ми се случваше същото-хаос и бъркотия.Постите ме научиха да мисля за тялото си,за духа си и за живота си по съвсем различен начин... Сериозно се замислям дали да не се откажа от месото окончателно,и без това нямам никакво желание да хапвам "мръвка". П.С.Поздравления за страхотния сайт.Бог да ви закриля
×
×
  • Добави...