Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Cherven Svetiq

Участници
  • Общо Съдържание

    53
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    2

Cherven Svetiq last won the day on Декември 22 2018

Cherven Svetiq had the most liked content!

Профил Информация

  • Пол
    Мъж

Последни Посещения

2007 посещения на профила
  1. Незнам как се казва автора ,нито картината , само си спомням как изглежда , и понеже е духовно добре направена питам тук ако някой я знае. Отгоре има едно око което гледа и излизат нещо като лъчи към душите на картината и от едната страна е изобразено с по студени цветове (в ляво) тъмно-синьо как гледа и по строго , а от дясно гледа с по топли цветове и по меко , има планина от дясно и пропаст с вълни от ляво , и на двете места има разни души , едните са червено-жълти , другите се борят да се хванат за нещо в долу и да се задържат над водата - черни.Ето тук може да видите как долу-горе изглеждаше https://prnt.sc/fkhym6. Ако някой се сети много ще съм му благодарен , че доста се пробвах да я намеря отново без успех.
  2. Донка, а учителя случайно да е казал кой са плодовете на духа на черната ложа , или просто ако не са тези който изброй идва черната ложа?Защото така доста хора са директно от черната ложа не мислиш ли?И въобще навярно по-голямата част от човечеството. То това че го "ползват" е само за да се намекне липсата им ,понеже не е удобно да се разсъждава по въпроса кой демек е черния брат , черните кой са и т.н. Ако само го ползват , примерно 1 плодче му липсва на човек и веднага там се намества нещо от черната ложа?А то демек откъде е дошло , и дошло ли е от някъде, как става номера не е важно. Тай или иначе по-негово време доста хора са били от черната ложа (в различните томове за изгрева може се прочете това онова ) ... защо сега да е смехотворно да говорим за това?
  3. Кое е по-лошото междудругото промиването на мозъка или внушаването на вина у някого? Как беше , първо се промива мозъка за да не се съпротивлява някой , после се внушава вина , след това му се показва че греши като търси причината не в себе си. Моля следвайте стъпките на учителя точно!И да издавате кой е от черната ложа ей!
  4. Искам да споделя тук малко опит за който е по-смел да пробва ако иска. Тай аз съм психично болен от бая време , дядо ми е бил самоубиец с алцхаимер , майка ми е с шизофрения наследствено.Общо взето от 2 години си пия лекарствата ,откакто сам се усетих че така е по-добре.От 3 години ходя да гледам изгрева , понеже е свързано ще кажа че съм изпитвал бяла светлина докато гледам и като се връщам от там , после и през деня от време на време (и други неща ) ... Също така имам и много силни емоций понякога.Но за съжаление изпитвам и страшен яд понякога ,изведнъж и за кратко , от спомени който почват да ме дразнят най-вече. Та за какво става въпрос , наскоро започнах тази година пак да ходя да гледам изгрева ... хрумна ми една идея , доста неща съм правил такива така че не се учудвайте , реших както съм гледал изгрева , да си нагрея главата на огъня , през зимата нали се греех на печката ... та нагрях си челото доста , не ме болеше но яко парене усещах по цялото лице , започнах да усещам някакво нагъване в главата си точно както хартията се нагъваше на огъня пред мен (като рефлексна реакция може би) , държах така няколко минути може би в целия ми нос от челото надолу ми стана топло и приятно , усещах и от изгрева светлината в десятката (челото) там беше по приятно та затова стоях така директно до огъня, така пробвах да видя какъв ще е ефекта , един ден - изпитвах нещо в главата си за малко (имам предвид хубаво) - после нищо ,някакви обтягания в мозъка ,и затъпено или дори безчувствено състояние .... след 3 дена спрях да го правя , защото разбрах че ми пречи да се наслаждавам на изгрева ,но забелязах и че нямам никакви чувства на яд и гняв , въобще и емоций нямах известно време.Повече не съм ве нагрявал така от тогава , но и трите пъти изпитах това сгърчване и стягане в мозъка. Ако не знаете в миналото преди да измислят лекарствата за психични болести , са правили лоботомия на психично болните - премахват нервите който свързват челния дял ( там и действа болеста) с останалите дялове на мозъка.действително пациентите били по спокойни на определена цена .... което мисля че и аз го постигнах ^^,бях доста уплашен отначало и след това като се информирах за лоботомията още повече , но сега ми е интерестно , как така изведнъж спря и да ми е гадно , никакъв тормоз , никакъв гняв никакви отнасяния или затруднения ,дори спрях лекарствата от тогава да проверя дали ще се появи нещо ,засега си стой така без лоши чувства и без хубави , с лека приповдигнато настроение съм сутринта и това е .... Хайде след като мине още време пак ще ви обадя струва ли си.
  5. Благодаря за отговора, не мислех че някой ще прояви интерес натакава тема... Според мен не е заради него станало това под негова егида, просто са имали власт да го направят така при положение че се е водил краля "омагьосан" и разни екзорсизми са му правили ,но лудия крал е пак се е опомнил накрая ,значи има нещо вярно че кралете не са били случайни хора.
  6. https://bg.wikipedia.org/wiki/Карлос_II Прочетете биографията и пишете какво мислите , първия крал с историята който се противопоставя на инквизицията
  7. Искам да намеря една книга която четох преди време , но не се сещам почти нищо честно казано , само си мисля че мога да я позная по заглавието ако го видя.Става въпрос за книга на ученик в която описва свой изживявания ,малка книжка 100-200 страници .Никъде мога да кажа че не съм я виждал , та ако може някой да ми посочи или направи някакъв списък с книгите на учениците на учителя ,защото точно такова немога да намеря никъде...
  8. Е ,добре разбирам че по-консервативно го разбираш.Аз не че го харесвам много много , но според мен е поне от нивото (йерархията) на Христос ,а учениците му и някой от последователите му и сегашните са ангели въпреки ,че живеят като хора ,тези който се свързват чрез учението му 100% не са от скоро .В смисъл ,че и да не го знаят и разбират е доста по-различно от това което виждаме за хората.Който въобще разбира(или по-добре тука да кажа осъзнава :D ) нещо не е случаен така да се каже.
  9. Кошмари всякакви , цветни фантазий от детството ясно.Искам да попитам някой примерно случвало ли му се е следното: Събуждаш се в съня си и виждаш съвсем ясно върху виолетов фон да се пише (ръкописно много красиво) с жълти букви "Христа ..... изведнъж пак ти става неясно ... теб" и после се сменя картината виждам нощно небе(или нещо от сорта) и започваш да различаваш как някаква звезда започва да нараства и да става по-голяма , светло-синя ,накрая става много голяма почва да трепери и избухва( дали избухва вече не ми е много ясно защото там вече нетолкова ясно виждах). И това всичкото ясно цветно и осъзнато, според мен си е послание.И даже предполагам че е винаги същото в общия си смисъл. Сега като си спомня да видиш първото беше по-скоро болезнено , защото незнаех какво пише между "Христа" и "теб." Но от второто впечатлението ми е друго защото вече бях подготвен и не се предадох докато не видях ,че избухва по 1 прекрасен начин отчасти без да се разсейвам въпреки че нещо се опитваше да ме разсея.Звездата 100% ще да е Сириус ...
  10. Еми всеки човек се усъвършенства в нещо, ако е много отговорна професия или тежка такава няма да можеш да се занимаваш с нещо нематериално защото ще ти отвлича вниманието ,пък и духовното ще ти отвлича вниманието от работата.Ако искаш да правиш разлика между двете трябва да можеш да печелиш пари с по-лека работа ,пак с висше образование става ,има много такива неща.Няма да си примерно 100% зависим от работата си и това е.И обратното ако живееш в по-бедно пак ще си по-материално зависим защото по-тежка работа ще трябва да работиш...Свободата на душата подразбира и душата да си прави каквото и дойде отвреме на време , по емоционално да може да реагира човек без това да му пречи.То е прост въпрос според мен просто няма да си примерно лекар в бърза помощ примерно , няма да си стройтел , няма да си хабиш енергията на работа и готово... Нещо като да си модел - ще си много красив (за бога) , много добре развит от тук от там ,но да се хабиш много :)
  11. Ето това е за планетните духове: "Учителят говори", трето издание, Варна 1992 г. "Как да живеем (из словото на Учителя Петър Дънов)", библиотека „Светлина", книга 5, София, 1994 г. „Изгревът на Бялото братство", Влад Пашов, Астрология, т. 18., С. 2003 г. продължение ... Всички тези възвишени същества, взети вкупом, представят великия космичен Човек. Дейността на тези същества е така хармонично разпределена, че всяко от тях знае как, кога и какво да работи. Те направляват функциите на великия миров организъм, който се поставя пред погледа на великите посветени във формата на човек, когото наричаме великия космичен Човек, който включва в себе си всички слънчеви системи, които съществуват в безграничната вселена. Това влияние на космичните същества е включено в цикличното развитие на човека и човечеството. Развитието се извършва в ред големи и малки цикли, като във всеки цикъл действат специфични сили, които идват от специфични йерархии. Така има един голям цикъл на развитие от 26 хиляди години, който се разделя на 12 по-малки цикъла от по 2160 години, които се отбелязват с преминаването на Слънцето през един нов зодиакален знак, което именно определя една епоха от 2160 год. Но в течение на този цикъл от 2160 год. се изреждат последователно влиянията на 7-те планети, като всяка планета обхваща по една седма от 2160. Така че приблизително една планета влияе и управлява около 300 години, защото 7 по 300 е равно на 2100. Всяка планета е свързана с една ангелска йерархия и има за планетен дух едно високо космично същество, което дава съдържанието на планетното влияние. Планетите са свързани със следните йерархии: Луната е свързана с йерархията на ангелите, Меркурий - с йерархията на архангелите, Венера - с йерархията на началствата, Марс - с йерархията на властите или духовете на формата, Юпитер - с йерархията на господствата или духовете на Мъдростта. А Слънцето е свързано с престолите, херувимите и серафимите. Имената на планетните духове и гении са следните: Планетният дух на Сатурн се нарича Касиел, което значи Божие съзерцание. Притежава качества справедливост и търпение. Планетният дух на Юпитер е наречен Захариел или Божие правосъдие и притежава качествата величие и милосърдие. Планетният дух на Марс е наречен Самаел - гняв Божий, победа и крепост. Планетният дух на Слънцето е Михаил - Божия победа, сила и могъщество. Планетният дух на Венера е наречен Ханаел - милосърдие, кротост и любов. Планетният дух на Меркурий е наречен Рафаел - божие лечение и разум. Планетният дух на Луната е Габриел, духът на плодородието и изобилието. В течение на 2160 г. всеки от тези планетни гении управлява по 300 години средно, в течение на което време космичните сили, които протичат през него, влияят върху човечеството и създават условия за съответни дарби и способности, които са качества на тези планетни гении. Учителят казва, че във времето на пророк Данаил е господствал архангел Михаил, който носи слънчевото влияние. И в днешната епоха пак архангел Михаил поема ръководството на човечеството. Ако животът на човечеството върви по известен план, ако на Земята процъфтяват култури, с техните науки, религии, изкуства, ако хората имат един вечен стремеж за развитие и съвършенство, това се дължи на тези разумни същества, които са тясно свързани с хората и постоянно работят и се грижат за тях. И благодарение на този техен импулс хората живеят и се стремят. Тяхното желание е човечеството да добие онази светлина, която те имат, онази свобода, на която те се радват. Те искат да научат човеците да живеят съобразно с ония велики закони, по които те живеят. А те прилагат най-разумните закони в света. Те водят най-чистия и възвишен живот, живот на абсолютно безкористие. В своята велика саможертвеност тия любящи служители на Бога сами слизат на Земята в човешка форма, за да помагат на хората. Те постоянно изпращат свои посланици на Земята в една или друга форма. Всички гении на човечеството, всички велики хора, светии, адепти, всички учени, писатели, държавници, които спомагат за развитието на човечеството в едно или друго направление, са все служители на Великото Всемирно Братство. Край
  12. Ако си представиш ,че ще живееш още 100 живота и винаги ще научаваш същото долу горе според ситуацията.Кое точно е различното което не си научил преди и няма да ти е необходимо да учиш и след това.Такива прости неща са че направо е нечестно да си мисли човек ,че не ги е научил по 100 пати всеки път.Какво точно в живота е уникалното в настоящето?И има ли нещо което да не е отпреди възможно сега?Следователно каква промяна , каква еволюция какви 5 лв.... минава се едно и също ,Издържливост така да се каже се трупа ,но как да настъпи промяна в ситуацията ,в деиствителността след като никакво друго качество не е дадено да се комбинира с тази издържливост.То живота е само издържливост - издържаш ситуацията да не се опропасти ,проблемите да не еволюират и това е долу горе хубаво.
  13. Еволюцията подразбира телесна промяна.Аз нямам предвид че не продължават да се развиват по някакъв начин ,имам предвид че не е по-този начин по които животните и растенията еволюират.При хората и да е имало еволюция тя е почти или напълно свършила.Затова според мен е смислено да се намери дума която е по-подходяща и с по-открито значение, "еволюция" е с по-мъгляво значение - недоизяснен смисъл твърдение. Е как точно се променят?Това и на мен ми е по-интерестно. И защо изобщо да има твърдение гарантиращо успех.Някой просто се е променил - кеф.Еволюирал е - яко.Ама ако живота е такав какавто е и следващия лошо.Това имам предвид изживява си го човек според това което мисли в всеки един момент.После все едно иска да се смени с някой друг и друг да изкара лошия.
×
×
  • Добави...