Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Alexa

Участници
  • Общо Съдържание

    11
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Жена

Последни Посещения

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Alexa's Achievements

  1. От известно време си давам сметка за поведението на моя бивш партньор и реших да споделя за съвет.Доста време бяхме заедно и накрая се разделихме.Преди мен е живял с други две или три жени , а между тях е имал и много само сексуални връзки .Понеже знаех това , категорично отказвах да имам каквото и да било с него , но той беше много упорит , близо две години правеше всичко , за да му обърна внимание.Накрая се събрахме , имахме хубава връзка няколко години.След което той започна да се държи зле , забелязах че започна да излиза много с приятели , най- вероятно е търсил и някакъв контакт с жени .Аз заявих че няма да търпя това и един ден просто си тръгнах.От тогава той започна всичко по старому.С която може ляга ,а сега има и нова , с която пак ще живее .От дистанцията на времето и вече с нов поглед си давам сметка ,че това не е нормално , като се има предвид ,че накрая на нашата връзка почти нямаше сексуално желание . Дали това не е причината да търси все нови и нови връзки. Той казва че това е негово право и един път се живее , и ще си прави каквто иска .Ами ние останалите , вследствие на това аз вече доста дълго време не мога да създам никаква връзка , не виждам смисъл и той все още понякога ме търси и това ме обърква .Той вече е на 40 , но продължава да живее както на 20 и се гордее с това.Разказва ми всичко с гордост , а аз мисля ,че всеки нормален човек би се срамувал от такъв живот . Има ли нещо нередно или аз нещо го премислям прекалено много .ПОради това че с мен е бил най- дълго време всички наши приятели все още говорят за нас като за двойка , а това допълнително ме товари .Как да се отърва от тоя ужасен кръговрат в нашето общуване , проблемът е също че живеем много близо един до друг и това автоматично усложнява нещата.Понякога се срамувам толкова много заради него , има нещо нередно в поведението му , пиша всичко това ,защото чувствам, че тази история много ми пречи да продължа напред , на чисто.
  2. Аз избрах точно този подход - да разбера защо се чувствам зле след подобни сцени , те провокират в мен отдавна забравени неща , по -скоро изтласкани в подсъзнанието .Спомням си , че така се чувствах като дете ,когато някой " по- силен " ми се подиграва , чувстваш се сякаш за нищо не ставаш и всеки друг го прави по- добре и така си доразвиваш лузърската визия и си се отчайваш . А истината е че можеш да се справиш , просто си правиш self - sabotage.Отново съм в такава ситуация , давам най - доброто от себе си , нещата малко се пооправиха , скандалите силно намаляха , защото се заявих пред всички.Само се чудя как да "израста " това гадно чувство , което идва след подобни сцени . Знам че е илюзия, но явно ми е някакъв дефицит ,който си го нося от дете . Как е възможно неугледни и необразовани хора да ми правят забележки за неща , за които самите те са некомпетентни , а аз да се сдухвам .Дразня се , когато позволявам на хората да се хранят с моята несигурност. Как да го преодолея ?
  3. Страхът от изоставяне се лекува като те изоставят ! Елементарно е , на мен ми се случи ,първоначално страдаш като куче ,не ядеш , не спиш ,получваш паник атаки , за да ти е по - пълно преживяването, после постепенно започваш да мислиш за себе си , да работиш , да ползваш ума си за някакви ежедневни решения . Може да научиш един език например и да си намериш готина работа .А междувременно Вездесъщия , който те е изоставил , забелязва че се справяш отлично и сам и започва да търси контакт отново , ама тогава вече ти е все тая , щото сам си си ок и вместо да му угаждаш , започваш да угаждаш на себе си ! Много е хубаво , опитай !
  4. Как е редно да реагираме ? Имам въпрос относно напрежението в работната среда , което е изкуствено създадено вследствие на избухливия характер на нашата ръководителка. Нормално ли е при всяко взимане на решения от страна на работник ,то автоматично да се обявява за погрешно и да бъдем грубо порицавани и обиждани. Забелязвам че това започва да се отразява зле на самооценката ми , както и на тази на моите колеги , назрява един страх ,който ми пречи да поемам отговорност ,защото знам ,че каквото и да направя , тя ще каже ,че е правилно точно обратното.Притеснява ме това ,че аз положих доста усилия за собственото си развитие и започнах да си вярвам , постигнах своите ежедневни малки победи , постарах се да придобия нови знания , но това отношение започва да пропуква стената на моята увереност . Как е редно да постъпя в отношенията с човек , който се храни с несигурността на подчинените си и прави непоносима една сравнително спокойна и приятна работа . В страни от това имам съмнения ,че прибира за себе си глобите , с които ни заплашва. Над нея е собственикът , който си няма и понятие какво става , негова е само базата .Споменавам го ,защото смятам ,че това допринася за нейните своеволия и за удобното положение никой да не следи за нейните грешки .
  5. Но аз нямам никакъв проблем със себезаявяването , правя само каквото ми е интересно и каквото искам , рядко се съобразявам с някой друг .Думата "не " е сред най - често използваните в моя речник , никога не се притеснявам да противореча ,когато не желая нещо .Навън е пълно с хора , които се правят на ментори , задават ни социални модели и роли ,в които те самите не вярват и аз винаги съм намирала начин да заявя несъгласието си пред всички .Знам коя съм ,знам си и слабите места , не се срамувам от тях ,аз съм човек и се уча всеки ден, готова съм всеки един миг да започна отначало всичко . Мисля че тайната на истинските отношения е да покажеш уязвимостта си и ближният ти да не се възползва от това , независимо дали говорим за приятел ,мъж ,колега . Излиза че най- нормалното нещо в природата - създаването на една връзка , днес се превръща в най - сложната мисия , която е достъпна само за някакъв малък процент от "съвършени " хора , Трябва ли всички да тръгнем на психотерапия ,за да станем "достойни " за обичане , смели ,самоуверени , малки роботи , които се справят със всичко и винаги са наясно със себе си ? И ако сме такива защо са ни въобще връзки и хора , нали можем всичко и сме "корави" , заявяваме се и вече дори не усещаме самотата ,защото сме си самодостатъчни . P. S. А баба и дядо се обичаха , без да са чували никога нищо за себезаявяване , психотерапия и лайф коуч .Имаха "по - прости " методи , когато единият имаше работа , другия просто отиваше да му помогне .Когато единият се разболееше , другият стоеше и се грижеше за него , колкото му беше по силите.
  6. При мен са основно в интимната ,лесно създавам контакти ,хората ме харесват ,безпроблемно обединявам хората в работна обстановка ,но в личната сфера никак не се справям ,усещам страхотна тежест ,когато дойде време да задълбоча някакви отношения.И винаги съм в някаква въртележка , харесва ме един ,аз харесвам друг,той пък трета .Странна работа.
  7. Да ,ще се гмурна да разледам пасажите , със сигурност трябва и да дадеш от себе си , с времето осъзнавам ,че светът и хората нищо не ми дължат и че не съм дошла тук ,подписвайки някакъв договор за вечно щастие , обичта е доброволна и няма място за пазарлъци .Просто е дошло времето да си поочукам малко егоцентричния характер .Благодаря за смислените отговори
  8. Аз нямам проблем с това да съм недостъпна , дори прекалявам , месеци мога да излизам с някой и да не стигнем до края .А иначе отдавна съм сама , прекратих една дълга ,многогодишна връзка ,но не мога постоянно да седя така ,минаха вече повече от 2 години .По-скоро от изброеното по- горе си давам сметка ,че не общувам достатъчно и трябва да разширя кръга от хора.Незнам моята самооценка каква е ,обаче и това което виждам в мъжете ежедневно никак не е оптимистично. Едни суетни и вечно изискващи внимание млади момчета ,които трябва едва ли не ние да ухажваме ,щото видиш ли " ти голяма принцеса стана '' , не дават нищо ,а искат всичко - трябва да сме красиви , да ходим на работа , да готвим добре , по възможност да взимаме по- голяма заплата , за да не се лишава той , със сигурност не всички са такива , но това виждам всеки ден .И съм сигурна ,че зад целия този панаир на суетата стоят едни безпомощни същества ,които трудно биха сътворили нещо по - смислено от прическата си сутрин .
  9. В момента имам същия проблем ,дори имам чувството ,че говорим за един и същ човек.Той се запозна с мен , постоянно ме търсеше и след известно задълбочаване на отношенията , изчезна .Казва че е объркан , не можел нищо да ми даде ,все такива оправдания от общ характер.Първо искаше да сме заедно ,после взе да казва ,че ме харесва като сестра и че съм му най- близкия човек .Не разбирам какво става , не мисля че грешката е само в самооценката ми.Имам достатъчно самочувствие ,харесвам се , но и аз попадам на хора , привидно активни , които после се размиват във времето и пространството.Слабост ли е ако обърнеш внимание на някой ,който казва ,че желае да те опознае, не мисля .И без това всички казват че трябва да съм по - мека с хората ,да не съм така рязка ,а когато се "размекна" и си призная всичко се разпада.Получавам внимание , но не от този, когото аз искам.
  10. Благодаря за отговора ,Орлине . Всичко ,което си написал е абсолютно вярно , имам нужда от разбиране ,за да премахна границите , тогава сексът наистина е вълшебен.Само се чудя как хората ,с които се срещам всеки ден не виждат това , което ти разбра от няколко изречения.Явно наистина привличам погрешните хора и със сигурност има нещо общо с моделите ми на мислене.Уморих се да слушам ,как трябва да се прави секс ,пък то любовта после идвала , пък и годините си вървяли , нямало време за чакане ,пробвай с този , после с онзи ,ти сама си го правиш - все такива "компетентни " мнения . Ще бъда доволна ако ми препоръчаш някаква литература по въпроса .
  11. Здравейте , от дълго време имам проблем ,за който не виждам смислено решение .Преживях раздяла след дългогодишна връзка , от тогава ми е много трудно да създам трайни отношения с друг мъж , дори не желая да ходя на срещи , не чувствам радост дори при мисълта да се видя с някое момче.От друга страна имам нужда от секс , но не мога да се отпусна с никого . Наскоро се появи човек ,който има желание да спи с мен , но мисля че е само това .Това ,което ме притеснява е че той не казва нищо за себе си , нито за живота си , не иска да излизаме , на пръв поглед изглежда като най- обикновена мутра , но се опитва да се представя за джентълмен . За пръв път от много време все пак се улавям ,че се замислям за този мъж , но ме притеснява това затъмнение , в което той ме държи . Бившият ми мъж вече има нова връзка , това много ме нарани и ме накара пак да преживявам раздялата ни , не усещам подкрепа от никъде .Ставам лесна за манипулация , все пак съм на 29 и имам нужда от мъж до себе си .След отказа ми да правим секс ,без да знам нищо за него ( за новият ми познат) ,той се разсърди и каза ,че сме си говорили достатъчно време и това ни правело близки.Това за мен е идиотско обяснение . Аз съм чувствителна и интелигентна ,имам нужда от емоционална връзка . Страшно ми е объркано всичко и най -вече ме притеснява това ,че не допускам никого до себе си ,а в същото време имам най - много нужда от това в момента.Пиша за съвет как да премахна тази невидима бариера и да спра да се сривам пред всяка евтина манипулация , която ме кара да се чувствам все по -сама .
×
×
  • Добави...