Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Татяна

Участници
 • Общо Съдържание

  3
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

Мнения добавени от Татяна


 1. Скоро четох, че когато ученикът е готов учителят сам идва при него...

  Всеки човек в различен етап от своя живот (а някой изобщо не го правят в рамките на един живот) е готов да отвори своето съзнание за духовното. Може би тогава, когато човек започне да си задава въпроси и да търси отговори, тогава се появява и учителят.

  Аз лично мисля, че всеки има нужда от духовен водач. Колкото до това дали той е видим или невидим...знае ли човек :hmmmmm: Аз лично бих се радвала, ако моят духовен учител ми се материализира и в реалността :o


 2. Притчата за момиченцето много ми хареса.

  Молитва изречена с благодарност има много голяма сила. Тук вече идва въпросът за вярата. Да вярваш, че това за което се молиш вече си го получил, още преди то да се е появило в реалността.

  Скоро четох (не помня точно къде), че в една болница са правени изследвания, при които се е установило, че при молитва произнесена като благодарност болните оздравяват много по-бързо. Примерно: "Благодаря ти Боже, че "еди кой си" вече е оздравял." Трябва, обаче човек да има безрезервна вяра и да не обръща внимание на "външния вид на нещата".

  Момиченцето от притчата дава много добър пример за това.

  Поздрави за всички :rolleyes:


 3. Да, аз вярвам в прераждането!

  Случвало ми се е много пъти да попадна в ситуация или пък да изживея нещо, което по странен начин ми се струва познато. Все едно вече съм била на това място, говорила съм с тези хора и т.н.

  Аз лично мисля, че с повечето хора, с които се срещам в сегашния си живот съм имала нещо общо и в предишен такъв. Естенствено нямам никакви доказателства за това, но според мен всичко е въпрос на вътрешно усещане. Както четох в "Разговори с Бога" "...Вие няма какво да учите, защото всичко, което трябва да знаете вече го знаете. Трябва просто да си спомните.....кои сте Вие всъщност..." :hmmmmm:

×