Jump to content
Порталът към съзнателен живот

magg-i

Участници
  • Общо Съдържание

    8
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Like
    magg-i got a reaction from feya in Вярата в себе си   
    Имаш някаква цел, преследваш я, но нещо се проваля и не става. В една книга прочетох, че всичко което искаш си идва на точното място, в точното време. И трябва ли да стоиш да чакаш да дойде това време,за да се сбъдне мечтата ти? А тя е една.Вярваш,  че ще стане, но си оставаш с вярата и надеждата. И когато, това което искаш най-много не става, всичко се преобръща, имаш чувството, че светът е срещу теб. Тогава?
  2. Like
    magg-i reacted to АлександърТ.А. in Вярата в себе си   
    Преди  твоя въпрос(заключение) има и друг---Къде бъркам , какво не е достатъчно , какво още трябва ? За да си отговоря правя ритуал ,,казвам--Благодаря за ситуациациата ! Благодаря за урока , благодаря за светлината осветяваща истината ! Благодаря за разбирането което получавам ! " ...  И търся .
    пп-------обичащ себе си .Влюбен в живота------------условие
    Много хора си представят живота , като нещо точно определено , даже и неизменно .Но живота не е такъв .Той е аморфен . Пластичен , почти течен . За това можем да избираме какво ни се случва , като просто сменяме гледната си позиция . Дори и да не е както го казвам . Неоспоримо е колко малко са познанията , който имаме за вселената , живота . Това включва и всичко случващо се сега с всеки от нас . За това е добре да търсим обяснения .
    В  друга тема си написала ,,Защо се случват всички тези нещастия?" .  Контролирам живота си , чрез контрол над думите и мислите . В този случай бих се запитал ,,защо приемам по този начин случващото се ? " . Събитията се случват и аз ги приемам с въпроса--защо--...От мен зависи кой отговор ще приема за достоверен .
  3. Like
    magg-i reacted to Донка in Вярата в себе си   
    Ако мечтата се сбъдне точно както я очакваме и желаем, дали това наистина ще бъде най-доброто за нас? Сигурни ли сме? Може би като не я сбъдват, ни пазят от нас самите?
     
    Вярата в себе си има един много сериозен враг. Угризенията, че сме можели да бъдем или да направим нещо по-добро и по-разумно от това, което вече сме били или направили в миналото. 
  4. Like
    magg-i reacted in За благодарността и прошката   

    Да, има. Прошката е израз на любовта към себе си, към собствената душа и желание да бъдеш в хармония с околния свят. Прощаваш, защото искаш да вървиш напред - ти самият, да се изчистиш, преродиш и продължиш. Прошката не е дума, още по-малко свързана с определен ден в годината, в която изразяваш желание за своеобразна "индулгенция".
    Вторият шанс е свободно избираем и зависи от участниците в "играта".
    Според една хипотеза невъзможността да проштаваш води до туморни образувания в тялото. Не приемам подобни крайни схващания, но със сигурност липсата на прошка води до "тумор" в духовното развитие на всеки.

    Обичта е всичко, което имам и това ме прави богата! Бъдете богати и вие!
  5. Like
    magg-i reacted to Слънчева in Любов и влюбване при голяма разлика във възраста   
    Само и единствено живота може да им отговори какво би се случило и ако се разделят и ако се съберат. Избор и поемане на отговорност за действията си. Това е
    Ако любовта е силна и от Бога, може да издържи на всичко....

    И нека не забравяме, че всъщност Път /правилен/ няма, Пътят се изгражда от стъпките...
  6. Like
    magg-i got a reaction from Донка in Вярата в себе си   
    Каква е разликата между вярата и надеждата? Вярваме в нещо, но то не се случва  и оставаме разочаровани. Имаме надежда, тя се проваля и отново оставаме разочаровани.
  7. Like
    magg-i reacted to Cveta5 in Вярата в себе си   
    Вярваш,просто вярваш, не в нещо или в някой.Добре е да не се бъркат желания с вяра.Разочаровани сме, когато нещата не са станали,както ние искаме--убедени,че това което искаме е най-доброто за нас.
    А добре е да се вярва и в земния живот,не само в отвъдния.Живота не е само горе,той е и долу.
    Надеждата има една страна,която е добре да се избягва; надявайки се само, забравяш ,че можеш, или поне да опиташ.
  8. Like
    magg-i reacted to Хармония in Вярата в себе си   
    За всекиго от нас Бог има Свой план
     
     
  9. Like
    magg-i reacted to Иви in Вярата в себе си   
    За да повярва в себе си, човек трябва да се обича. Ако човек започне да обича всяка клетчица от тялото си, ако се радва и обича носа, очите, челото си, ако обича сърцето си, значи този човек вярва в себе си. Едва ли съществува човек, който да се обича и да не вярва в себе си. Ако вярваш в Бог, ще можеш да обичаш себе си. А ако се обичаш, ще повярваш в себе си.
×
×
  • Добави...