Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Veselin-M

Участници
  • Общо Съдържание

    4
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    1

Репутация Активност

  1. Like
    Veselin-M got a reaction from Кон Круз in Брат ми изчезна безследно миналата година и от тогава няма никаква следа от него   
    Отидох до павилиона и видях, че беше заключен, а вътре се виждаше, че е приготвил дневния брак на вестниците (павилионът беше нов модел и с прозрачни стъкла), а на тезгяха си беше оставил портмонето (както после се оказа, всичките му лични документи бяха вътре). Казах на нашите и тръгнахме да го търсим, но никой не го беше виждал и не беше забелязал нищо. Търсихме го и около Гребната база, понеже често обичаше да ходи натам, но така и никой не успя да ни каже нещо за него. Предишната вечер беше валяло проливен дъжд и навсякъде беше кално, обаче по пътеките след моста на Гребната нямаше никакви следи и не личеше да е минавал от там. Още тогава следобеда отидох до 2 РПУ и съобщих за изчезването, от там ми се скараха, че не съм изчакал да минат 24 часа, но като обясних на дежурния за какво става дума, веднага го пуснаха за издирване. На другия ден се наложи да работя по 11 часа на ден, тогава работно време ми наложи фирмата и следващите дни нямах възможност да го търся през деня. Негови познати се включиха в търсенето, обаче така и не го намериха. 3 дена по-късно беше обявен и за общодържавно издирване.
    Тогава едно момиче направи страница във Фейсбук за него https://www.facebook.com/pages/%D0%9F%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B3%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%94%D0%90-%D0%9E%D1%82%D0%BA%D1%80%D0%B8%D0%B5%D0%BC-%D0%A1%D1%82%D0%B5%D1%84%D0%B0%D0%BD/249828778543342?fref=ts
    Разни вестници се свързаха с нас, обаче взеха, че писаха, че е глухоням, а въобще не беше така. Ако брат ми случайно е видял това тогава, щеше още повече да се депресира, понеже той не искаше другите да го мислят за по-различен от тях. От Нова ТВ също направиха репортаж за случая и всичко беше до там. С майка ми често ходихме до полицията да разпитваме дали не знаят нещо за него, обаче и до ден днешен ни казват, че нямат никаква информация за него.
    Направих и Фейсбук страница за него на английски https://www.facebook.com/pages/Please-Help-Us-to-Find-Stefan/140178272986213?ref=profile
    Тук имаше негови снимки, както и малкото негови запазени картини.
    Преди месеци писах и на "Господари на ефира" за случая, но никой не се отзова. Единствено от Светия Синод се отзоваха на молбата да проверят из манастирите, обаче след месец и нещо върнаха отговор, че няма информация за него.
    Вече не знам какво да мисля. Аз самият се чувствам много зле и имам лошо предчувствие за него. Още миналата година, месец след изчезването на брат ми, напуснах по свое желание работа, обикалях да го търся, но не открих никакви следи.
    През октомври, когато се чувствах като в задънена улица, една вечер след 22:30 бях тръгнал сам и разплакан по Кукленско шосе. Тогава не знаех какво да правя. Направи ми впечатление, че абсолютно на никой ме му направи никакво впечатление, че сам човек и разплакан се разхожда сам в покрайнините на града. Тогава се върнах, понеже кученцето ни, което беше на 18 години вече, все още беше живо и имаше нужда от някой, който да се грижи за него, а не исках да го изоставя.
    На 6 декември и кученцето си отиде от старост и от тогава се чувствам много съкрушен. Месец по-рано се бях върнал пак на последната си работа, обаче имах постоянно проблеми и в края на април се наложи пак да напусна. В момента все още съм без работа и живея при нашите.
    Страх ме е непрекъснато, че може брат ми да се е самоубил и да не е жив вече. Още миналата година ходих при разни гадатели, обаче всички ми отказаха да ми гледат за този случай. Само във форума Таромания няколко момичета се съгласиха да теглят карти за него, обаче излизаха много различни неща.
    Не знам дали е правилния форум, в който пиша и дали тук ще има човек, който да ми помогне. Извинявам се, че публикувах историята си в цели 2 мнения, но не знаех дали няма лимит на символи за всяко едно мнение.
  2. Like
    Veselin-M got a reaction from Кон Круз in Брат ми изчезна безследно миналата година и от тогава няма никаква следа от него   
    Здравейте на всички!
    На 19 юни миналата година моят брат-близнак Стефан изчезна безследно. Тогава той беше на 30-годишна възраст. Преди години бях писал за него и мен в една тема за разпознаване на асцендента по външните белези.
    Брат ми по рождение беше с намален слух и лек говорен дефект и това го отличаваше много от другите. Имаше хора от махалата, които му се присмиваха и не искаха да общуват с него. Поради тези причини той почти не излизаше от нас и живееше много затворен живот. Не можеше и да си намери никаква работа, понеже много работодатели в България са предубедени, а и имаше протокол от ТЕЛК. 
    От малък брат ми имаше талант да рисува и се занимаваше предимно с това. Пускаше си свои рисунки из разни форуми, където хората си оценяваха картините взаимно и си даваха един на друг съвети и/или критики. Миналата година през месец март ми беше казал, че ще учавства в някакъв японски конкурс по рисуване на комикси по интернет, обаче някой от познатите му в интернет го беше демотивирал и не можа да направи много успешни рисунки и не го спечели. Той много се надяваше на това и беше съкрушен. Не срещаше много разбиране и от родителите ни, понеже баща ми особено му натякваше, че от това рисуване няма смисъл, тъй като не се вадят пари. Аз за съжаление тогава нямах много време да му обръщам внимание, понеже през януари си бях намерил работа и ми беше много трудно, налагаше се често да ходя и в извънработно време, тъй като не успявах да направя изисквания от прекия ми ръководител оборот за моята смяна.
    Предишната година (през 2013-а) от бюрото по труда накараха брат ми да работи 6 месеца към "Градини и паркове" по някаква програма, понеже щяха да му спрат помощите, които получаваше. Той нямаше право на инвалидна пенсия, понеже нямаше нужния трудов стаж от 5 години, който законът изискваше, а брат ми нямаше и 1 ден трудов стаж до тогава. Той въобще не искаше да ходи да работи към "Градини и паркове", понеже там трябваше да работи с други хора с различни увреждания, обаче майка ми и баща ми настояха, понеже разчитаха на парите, които щяха да му дават. И ще не ще, се наложи да започне там, обаче не издържа психически и по свое желание си взе неплатен отпуск поне месец и нещо преди приключване на 6-месечния период. Имаше много скандали между нашите и брат ми, той постоянно казваше, че проклинал, че се е родил и че има ТЕЛК и че това много му пречи да си намери нормална работа и да общува с нормални хора. Заплашваше, че иска да се самоубие заради това и че се смята за ненужен. Тогава и аз нямах работа и нямах доходи, а през 2014-а, когато започнах работа в известна верига павилиони като продавач, попитах дали не могат да вземат и него, но ми казаха, че за момента не търсят други хора и че по-нататък ще видят дали ще намерят място и за него.
    На 7 юни 2014 година той започна работа в един павилион за вестници в квартала (временно според него), обаче още първите дни се разочарова, понеже твърде малко хора купуваха от него. Близо до него имаше друг павилион, който беше там от много години и хората бяха свикнали да купуват от там. На 3 ден пък от фирмата забравиха да му докарат вестниците за деня и той си беше втълпил, че е било нарочно и че са се подиграли с него, а се оказа, че всъщност било неволна грешка, тъй като обектът беше новооткрит.
    Не знам брат ми с какви хора е общувал по интернет, но 2 дена преди да изчезне, вечерта пред гаража той си изгори почти всички картини на хартиен носител, понеже някой му казал, че бил некадърен художник. Беше се възползвал от момент, когато аз и родителите ми гледахме нещо по телевизията. На другия ден беше много спокоен, обаче на следващия ден, на 19 юни, докато аз бях на работа, той по обедно време най-вероятно, е заключил павилиона и е тръгнал нанякъде. Същият ден моя колежка напускаше и понеже от фирмата не бяха намерили нов човек все още, се налагаше от следващия ден да работя и нейните смени. Семейството ми вече знаеше това, понеже тя беше казала 5 дена по-рано за напускането си и че все още няма нов човек за мястото ѝ. Тогава на обяд малко се забавих, за да се сбогувам с нея (тя щеше да е 2 смяна, последната ѝ смяна във фирмата). Като се прибрах, попитах нашите къде е брат ми и защо не се е прибрал от работа, а те ми казаха, че не знаят, а майка ми каза, че сигурно скоро ще си тръгне, понеже преди това ѝ е казал, че ще работи само до обяд.
     
     
×
×
  • Добави...