Jump to content
Порталът към съзнателен живот

pl@men

Участници
  • Общо Съдържание

    4
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Мъж

Последни Посещения

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

pl@men's Achievements

  1. bliss, много ценен пост, благодаря. И аз на такова развитие се надявам за мен, но до сега го смятах за някаква утопия. Сега вече знам, че щом на теб се е е случило, може да се случи и на мен. Само трябва да намеря човек който също като мен е узрял за тази идея. За съжаление, към момента попадам на доста ограничени момичета. Мечтаят за красив и заможен мъж, без въобще да се загледат какви жени стоят обикновено до такива мъже. Не, не ме обвинявайте, че лепя етикети и категоризирам хората. Все пак ще е странно, едно не особено привлекателно момиче в комбинация с не особено блестящ интелект, да привлече вниманието на един успял мъж. Аз лично не виждам как би станало това. Забавно ми е да гледам такива момичета, какво огромно самочувствие имат. Не казвам, че човек не бива да има самочувствие, но определено ако самооценката ти не покрива реалността, то ти изглеждаш смешен. Примерно да нямаш елементарни познания за литература, кино и т.н. и надуто да обясняваш, колко е беден културния живот в града в който живееш. И да мрънкаш колко много простаци са се навъдили, а самия ти да се държиш просташки. Аз не мога да изтърпя няколко часа такъв човек около себе си, а да живея с него не виждам как ще стане.
  2. Оценявам желанието да ми помогнете Александър, но на една теза винаги може да се намери контратеза. Възможности ивероятности всякакви има. Въпроса е обаче, какво се случва навън, в реалността. А там се случва точно това, намира се един по-изгладнял индивид, който за да придума лещата да я изяде, някак я омяйва та тя да го вземе за чушка и да се получат нещата. Ако не се намери таквъ човек, или лещата е някакъв ГМО хибрид дето ги надушва тия неща, то тя си остава стара мома. Говоря не теотетично или да предполагам, а просто разказвам реланите хорски съдби на мои познати. А лещата, всеки зане, обича чушки и вече зависи кой ще успее да я излъже. Ако не съм аз, ще е някой друг. Това вероятно е някакъв вид естествен отбор - да се размножат успяват най-адаптивните и съобразителни индивиди, които са готови на всичко за да постигнат целта си. "от нас зависи как ще гледаме на света и как света ще гледа на нас" - кажете го това на болните в някоя психиатрия, ще стане хит... е, не казвам ,че съм луд, но знаете приказката, че всички сме луди, просто на някои им личи повече. За лъжата... ех, ако исках да лъжа... ех, ако можех да лъжа... дали щях да пускам тази тема? "Това е дар от съдбата" - особено когато човека който те харесва, всъщност харесва всеки и всичко, нали Нищо лично, наистина съм задължен, че ми отделяте от времето си, но тия теоретични неща ги има във всяка книга за самоусъвършенстване, но това не означва, че са ми помогнали. Най-перспективно от промяната е отслабването. Макар да е и леко отклоняване от темата, обичам да ям хляб, по-скоро ми призлява ако пробвам да не го ям. Какво мога да направя?
  3. "Няма привлекателни и непривлекателни хора... нашата собствена оценка... " Това ми звучи много красиво, но не променя факта, че харесвам хора, които не ме харесват. Няма какво да се заблуждаваме, всичко е въпрос на възможности. Не можеш ли да си позволиш пиле с ориз, хапваш боб и леща. Може би истината е в това, че не съм достатъчно гладен и предпочитам щом нямам пиле с ориз въобще да не ям. "първо е добре да се запита той какво предлага" Именно, за това става дума, как двама по-смотанички индивида да изпитват някакво удоволствие от компанията си, при условие, че наоколо е пълно с доста по-красиви, умни и съобразителни хора? "заради погрешната представа за себе си" Да, даже и да успея да харесам човек от моята черга, остава проблема, да намеря жена която също е извървяла този път и незнайно защо би ме харесала такъв какъвто съм - грозноват, пълничък и не особено съобразителен. "Не мисля, че някой трябва да прави компромис и да е с човек, който не го привлича" Или просто да намери човек, който съвсем прагматично и спокойно да приеме, че това няма да е истинска връзка, а просто начин да се продължи рода. Съмнявам се обаче някъде да има такава жена. То нали за това жените все се оплакват, че мъжете ги лъжат. Нали ако не ги лъжат, ще си седят цял живот сами. Говоря за гладните мъже, за които и лещата е някакъв вариант.
  4. Има непривлекателни хора, които някак успяват да се съберат и да са щастливи заедно. Но аз, както и доста мои познати на около 30 години, жени и мъже, искаме да не сме сами, но си стоим сами на практика. Наблюденията ми са, че се "целим", т.е. харесвме все хора, които нямат интерес към нас. Но как в крайна сметка да си с някой, към който не изпитваш привличане? Каква е формулата да успееш да харесаш някой себеподобен?
×
×
  • Добави...