Jump to content
Порталът към съзнателен живот

bosh12

Участници
  • Общо Съдържание

    29
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Мъж

Последни Посещения

1044 посещения на профила

bosh12's Achievements

  1. Между другово днес попаднах тук на една статия за високия идеал тук в форума и мисля , че това отговаря на въпроса. Аз нямам проблем да общувам с хора които не харесвам , но с тях не е интересно. Просто когато започна да общувам с когото и да било все ме стяга стомаха и се усещам , че всяко мое движение дума и действие е контролирано от мен.
  2. Да има логика! Ще пробвам това и се надявам да спре да ме стяга стомаха като говоря. Проблема е там , че винаги се оглеждам за "светли хора", хора които изглеждат силни, енергични , абе да имат душа един вид и да имат природна доброта. И виждам понякога такива хора и може би искам и аз да съм такъв и моето обкръжение също да е такова. Да споделяме едни и същи убеждения. За това селектирам толкова хората с които искам да общувам.
  3. АлександърТ.А. благодаря ти много , човече. Днес излезнах с един стар приятел и отначало имах блокажи в общуването , но постепенно отшумяха и станах както си бях преди много години. Просто общувах без стягане в стомаха. Наистина с общуването изчезва стягането. Но вече съм много по-уверен в себе си от преди. Отново много благодаря , жив и здрав бъди! Прпсто се зарадвах и исках да го споделя тук.
  4. Добре, благодаря ти за разумните съвети които ми даде, само незмам дали да продължавам с нлп-тата защото ме е страх да не объркам нещо и да си навредя. Аз си пускам тези за самоовереност. Незнам дали са правилните и дали трябва да са едни и същи или различни всеки път? Ако ти знаеш , много ще съм ти благодарен да споделиш ако ли не здраве да е , ще рискувам , пък каквото сабия покаже
  5. Мен лично вече не ме интересува толкова какво мислят хората за мен , но все пак имам чувството , че не съм желан от тях. За справянето с асоциалността разбрах от теб , че трябва да говря повече и да осъзнавам чувствата. Нали така? А за домашния любимец не мисля ,че е опция , даже се подтиснах малко като ми го каза , аз живея с родителите ми , работя , не съм чак толкова без социални контакти, но все пак нямам приятели и приятелка което си е проблем.
  6. Ок , мисля , че разбрах , но медитацията и хипнозата няма ли да настроят съзнанието автоматично , без усилия. Защото аз вече 5-6 години се мъча с това общуване и все не се получава добре. Ок , нямам тревожност , но не мога да говоря добре. Ясно е че е от самооценката, но как да я изградя, всичко пробвах , утвърждения , самоанализиране , чел съм книги (не много), имал съм периоди на година-две само четене в интърнет за справяне и пустото говорене с хора още ми е проблем незнам какво да направя, а ми се общува доста вече.
  7. Използвам ги от 2 седмици по 1-2 пъти на ден хипнозите. И да съгласен съм , че себеанализа и осъзнаването на мислите са пътя за справяне.
  8. Да, и при мен го има това и аз един вид прекалено много филтрирам мисленето си и повечето неща които искам да казвам на хората мисля за скучни и , че няма да са им интересни. Но при мен има едно стягане в стомаха което все едно ме блокира да говоря. Много е странно. А понякога това стягане го няма и си говоря нормално . А , как да спря да контролирам?
  9. Здравейте , преди няколко години писах тук за социална фобия. Имах паник атаки , депресия, социална фобия. Ходих на психолог и ги преодолях , но все още изпитвам трудност при комуникацията с хора. Все съм стегнат и мълчалив. Няма го това чувство , че ми се говори с хората и все мълча. Започнах да се хипнптизирам с нлп-та които Орлин Баев качва в интърнет и помагат , обаче като спра да ги използвам тези техники за хипноза отново не говоря с никои. Какво да правя?
  10. Здравейте , преди няколко години писах тук за социална фобия. Имах паник атаки , депресия, социална фобия. Ходих на психолог и ги преодолях , но все още изпитвам трудност при комуникацията с хора. Все съм стегнат и мълчалив. Няма го това чувство , че ми се говори с хората и все мълча. Започнах да се хипнптизирам с нлп-та които Орлин Баев качва в интърнет и помагат , обаче като спра да ги използвам тези техники за хипноза отново не говоря с никои. Какво да правя?
  11. Здравейте , преди няколко години писах тук за социална фобия. Имах паник атаки , депресия, социална фобия. Ходих на психолог и ги преодолях , но все още изпитвам трудност при комуникацията с хора. Все съм стегнат и мълчалив. Няма го това чувство , че ми се говори с хората и все мълча. Започнах да се хипнптизирам с нлп-та които Орлин Баев качва в интърнет и помагат , обаче като спра да ги използвам тези техники за хипноза отново не говоря с никои. Какво да правя?
  12. Терапията беше онлайн, в браузерът се отваря бяло поле с чат, чрез който се комуникира с терапевт в рамките на 40-50 мин. След сесията получавах рецензия, като обобщение на сесията. Терапията беше анонимна за това незнам кои е бил терапевтът.
  13. Сесиите бяха приблизително 26-27 през онлайн анонимен чат. Мисля, че наистина е време и те да се променят, въпреки че не го осъзнават и това че имат нужда от промяна. Защото мисля че и те доста страдат вътрешно.
  14. Добре, аз преди правих онлайн психотерапия, но станах по скоро зависим от нея, докато бях в процес на терапията по цял ден чаках следващата сесия и се влошавах. Незнам дали терапевта е имал вина или аз. Също така и в форума като че ли се получава така, защото получавам вторични печалби на приемане и др. Бихте ли ми препоръчали добър терапевт, но да е онлайн защото нямам възможност от физическа психотетапия. Също искам да попитам, ако започна да мисля неизкривено, възможно ли е родителите ми с тяхното мислене да ме върнат към изкривеното мислене? Например до преди известно време бях преодолял "четенето на мисли"защото няма как да знам какво мислят другите , но ето то пак се върна. Вече виждам как родителите ми пречупват ситуации изкривено и се дразня на това, защото едно нещо като ти го повтарят много пъти, колкото и различно и правилно да мислиш, запчоваш да се убеждаваш в това което ти се повтаря.
  15. Да, чел съм за тях "катастрофизиране, черно бяло мислене и т.н" , предполагам, че трябва да ги науча на изуст и да осъзнавам кога мисля изкривено и да осъзнавам нелогичността им. Добре, но до кога трябва да го правя, тези когнитивни изкривявания завинаги ли трябва да ги осъзнавам или с осъзнаването им ще изчезнат?
×
×
  • Добави...