Jump to content
Порталът към съзнателен живот

sevgin

Участници
  • Общо Съдържание

    3
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Like
    sevgin reacted to Иво in Молитвата. За какво да се молим?   
    Молитвата. За какво да се молим?

    Молитвата е основен метод за духовно пробуждане в духовните школи от древността до днес. Силата и е голяма. Мисля че за всеки човек, който влиза в скришната стаичка, е редно да си отговори не само на въпроса защо и как да се моли, но и за какво да се моли. Може би повечето хора си мислят, че отговора на този въпрос е лесен. Но дали е така?

    Според вас за какво трябва да се моли човек? Вие за какво се молите?

    Две мисли, които могат да служат като отправна точка за размисъл:

    "Повече сълзи са проляти заради молитви, на които е отговорено, отколкото за тези, на които не е отговорено." (Майка Тереза)

    "Искайте разумни неща... Човек трябва да бъде много умен, за да иска." (Беинса Дуно)
  2. Like
    sevgin reacted to Благост in За вярата   
    Диана, здравей и аз ти Благо+даря + Приемам с радост пожеланието ти за един прекрасен, слънчев и усмихнат ден, изпълнен с много вяра, любов и радост!!! ... и го препращам към всички ...+ подобна да ни е и... седмицата + наближава Спасов ден...и Петдесетница.... за вярващите/верните!
    Има една много ключова беседа на Учителя "Вярата" изнесена на 6 март 1921 и там Учителя разглежда ВЯРАТА като стремеж в подсъзнанието, като чувство в съзнанието, като сила в самосъзнанието и като принцип в свръхсъзнанието.
    Всичко с ВЯРА става! Вярата свързва човешкия ум и интелект с хармонията в природата и му дава подтик за развиване и изучаване законите на Битието...и казва, че който иска да има просветен ум в каквото и да е направление,който иска да изследва природата в каквато и да е област, трябва да се стреми да влезе във връзка с Живата Природа и трябва да има Вяра!Всичко с ВЯРА става!Вярата обема времето, а времето е процес на Божествения разум.То е такт на Божествена хармония.Вярата определя отношението на тоновете, съчетанията вътре в тази Божествена хармония.Тя определя съотношенията на нашите МИСЛИ.Всяка мисъл е тон на нашия ум.
    И ако имаме ВЯРА ...всички наши мисли ще образуват една величествена Божествена хармония.
    И тъй, ВЯРАТА трябва да започне от СЪРЦЕТО ....във вашето подсъзнание - там трябва да се вложи този светъл лъч на разумния стремеж.....
    Учителя казва:като си лягаш вечер, вложи в ума си следната мисъл.... ВЯРАТА В КОЯТО АЗ ЖИВЕЯ ЩЕ ВНЕСЕ БОЖЕСТВЕНАТА ХАРМОНИЯ В СТРЕМЕЖИТЕ НА МОЕТО СЪРЦЕ...легни с тази мисъл, с пълно упование в твоето подсъзнание, не философствай, не мисли за последствията....Във ВЯРАТА няма СТРАХ...Вярата е свързана с ритмичното дишане...Въоръжете ума си с ВЯРА, не с вярвания...Беседата "Вярата" е действително отключваща беседа...май все още я няма в мрежата....
    Любов+Светлина+Мир+Радост
×
×
  • Добави...