Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Julie

Участници
  • Общо Съдържание

    11
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Профил Информация

  • Пол
    Жена

Последни Посещения

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Julie's Achievements

  1. Факт, е, че симптомите, които изпитвах в продължение на толкова години като замайване, прилошаване, треперене на краката, сърцебиене, усещането, че всеки момент ще падна ,изчезнаха. Изчезна и постоянната тревожност, която имах. Не съм се опитвала да ги обичам, нито пък да се боря с тях, просто не им обръщах внимание.В началото използвах техники, като разсейване и коремно дишане.Когато се появяха си казвах, че това са фалшиви мисли,не са реални а са измислици, които не могат да ме изплашат, и да ходят да си гледат работата, хахаха. Един ден осъзнах, че изобщо ги няма:-))))) дори не разбрах точно кога се махнаха симптомите. Сега ходя пеш до места, където преди не бих отишла за нищо на света.Дори мисълта за тях ме плашеше. Оказа се, че хич не било лошо да се редиш на дълга опашка и да си говориш с позната, която случайно си срещнала.Мога да стоя права, без да ми прилошее.Разхождам се по улиците като нормален човек, ходя по детските площадки с малката.Преди ме беше страх да ме срещне някой познат, да не ме заговори и умишлено минавах от другата страна на улицата за да го избегна:-), а сега даже им подвиквам, ако не са ме видели:-))))))Преди си мерех кръвното по десет пъти на ден, сега апарата за кръвно е хванал паяжина в шкафа .Това са само част от многото примери....няма смисъл да описвам всички. Смятам, че успях да постигна всичко това, защото се научих да живея в настоящето и това много ми помогна. Диди знае през какви изпитания преминах на фона на моята тревожност и панически атаки.За тези три месеца- за около месец, през интервал от десетина дни починаха 3-ма близки мои хора,престраших се да отида на погребение на гробището. Преживях катастрофа с колата (благодарна съм на Господ, че опази мен и семейството ми живи и здрави) но колата бе неузнаваема.Въпреки,че нямах никаква вина, за катастрофата, няколко дни ме беше страх да шофирам...престраших се. Отделно много сериозни здравословни проблеми със съпруга ми. Ежедневен психически и физически тормоз на 11 год. ми син в училище, от страна на негов съученик....наложи се да го преместя.в друго училище...Справих се с всичко. Как? Като не мислех за утре, като стопирах всички тревожни мисли за бъдещето. За мен има само днес. Утре ще го изживея утре, а вчера си беше за вчера.:-)) Вярно,е, че човек който се тревожи за бъдещето е нещастен!!! Преди редовно съжалях за миналото и се тревожех за бъдещето като мислите ми чертаеха какви ли не ужасни сцени. Сега живея в настоящия момент и съм щастлива. Е,трябвало е да го осъзная чак след 18 години. Желая успехи на всички!
  2. Здравейте! Не съм писала от 3 месеца, но обещах да се похваля когато имам резултат:–) Как се развиха нещата при мен? Свързах се с Диляна Колева,психотерапевт, която работи онлайн по скайп. Оказа се, че положителни резултати могат да се постигнат и по скайп:-) След проведените десетина консултации се чувствам много добре. Вече не ме е страх да ходя пеш, мога да отида където си поискам, без да се притеснявам, че ще ми стане лошо. Вече се чувствам спокойна на работното ми място.Постоянната тревожност, която имах, постепенно намаля и изчезна. Осъзнах, че нищо лошо няма да ми се случи и че всичките симптоми, които имах се дължат на адреналина и мислите в главата ми, които не са реални. За тези три месеца се научих да живея тук и сега, да мисля по позитивно, да не си представям какви лоши неща могат да ми се случат в близкото или далечното бъдеще.Това ми даде нужната енергия. В началото ползвах техниките, които ми препоръча Диди, помагат наистина...но в един момент установих, че вече няма нужда и от тях и че не се налага да ги ползвам, защото гадните симптоми изчезнаха:-))) Искам да благодаря още веднъж на Диди, която бе с мен през тези 3 месеца,(независимо от разстоянието) и много ми помогна. На всички, които пишат тук и имат подобен на моя проблем, пожелавам скоро да постигнат моето спокойствие. А на себе си пожелавам никога повече в този живот да не допусна да се върна към паническите атаки и тревожност. Поздрави,
  3. Всичко, което сте написали Орлин, е много интересно и точно. За бънджи скока....мисля, че всеки ден отделям толкова много адреналин..., че ще е истински мазохизъм да тръгна да скачам и с бънджи Напълно съм съгласна с вас, че най-добрия вариант е психотерапия на живо, но за момента това е трудно изпълнимо за мен.Ако се губят 30 % при психотерапия онлайн, ще съм доволна от останалите 70%, защото както и да го смятам 70 е повече от 0. Реших да послушам шестото си чувство и да се доверя на ваша колежка от форума. Надявам, че заедно ще се справим с моите притеснения. Благодаря още веднъж на всички, които ми писаха. Непременно ще се похваля, когато имам резултат. ВЕСЕЛА, ЩАСТЛИВА И МНОГО УСПЕШНА 2016 ГОДИНА!!!
  4. Благодаря, Орлин! Няма да отричам, че очаквах да чуя точно вашето мнение.Прав сте за много от нещата, които сте написали. Уловили сте моите притеснения в дълбочина. Може ли да ви попитам нещо? Вие с помощта на психотерапевт ли се справихте с паническите атаки или сам осъзнахте как и кога да стане това? Нима наистина вярвате, че, ако се бяхте обърнали за помощ към специалист по рано, щяхте да се оправите по бързо? Мисля, че щяхте да загубите същото това време, което сте загубили..поради ред причини.Поне аз вярвам, че на този свят няма случайни неща.Нищо не е случайно! Нещата се случват точно тогава, когато е отредено да се случат, със или без помощ. Прав сте, че имам много страхове,... но от смъртта не ме страх, изобщо даже.Сигурна съм, че смъртта не е края а ново начало. Умира физическото тяло, но душата- не. Тя се преражда много пъти и във всеки живот преминава през различни изпитания, стремяща се да достигне по високо духовно ниво. Ние сами избираме живота си още преди да се родим и виждаме главните моменти на лента....много се отвлякох..по този въпрос мога да пиша с дни...но не е по темата. От това, което изчетох, установих,че има хора, които са се справили успешно, благодарение на техниките, които сте им препоръчали и разбира се на тяхната упоритост и смелост. Ако не ви затруднявам, моля,напишете ми координатите на терапевта, за който ми споменавате.Дано да работи в събота... Смятам, че и психотерапия онлай , като всяко нещо има своите плюсове и минуси. Още веднъж ви благодаря за отделеното време и желание да ми помогнете.
  5. Исках да ви попитам...вие работите ли он-лайн, по скайп? Наясно съм, че на "живо" консултациите са съвсем различни, но е по добре от нищо, нали?
  6. Много Ви благодаря, Диляна. Харесва ми вашия подход за разговор с хората, дори и през интернет. Някак успявате да ме грабнете и да ви се доверя. Жалко, че сте толкова далеч, в другия край на България. "За да ги обърнеш в твоя полза е много важно да знаеш - какво искаш за себе си, какво искаш да развиеш, да имаш някаква идея какво искаш от времето в живота си. Да го запълниш с нещо, само за да е запълнено, не е добра алтернатива." За съжаление, наистина незнам какво точно искам да постигна и развия....на тази работа едва ли може да се постигне нещо съществено. Просто стоя тук заради едната заплата.. и се ослушвам за нещо друго, но за сега просто трябва смирено да приема нещата такива каквито са. Ако остана в къщи без работа, положението ще е още по зле, преживяла съм го. За сега просто искам да съм по спокойна и да не съм постоянно под напрежение по цял ден на работното място. Ако успея да постигна това, ще съм доволна от себе си....
  7. Благодаря за отговора. Аз също бих искала да намеря точния специалист. Ако някой може да ми препоръча психотерапевт с опит в състояния като моето в гр.Петрич, ще му бъда безкрайно благодарна. Опитах да намеря онлайн психотерапевт, но работното им време съвпада с моето(и е абсолютно невъзможно), в събота и неделя -не работят... и съвсем не виждам варианти....
  8. Благодаря още веднъж за отговорите, които получих. Мисля, да опитам на първо време да се справя с напрежението и безпокойството на работното ми място. Проблемът донякъде е , че не съм заета цял ден с работа. Обикновено приключвам за 1-2 часа и след това часове наред няма какво да правя. Въпреки това, се налага да седя цял ден на бюрото пред компютъра.И започвам да се чувствам некомфортно, получавам неприятните симптоми, едва издържам до 17 часа., започнах да вдигам и кръвно напоследък.Сигурно някой би ми завидял, мислейки, че имам работа -мечта, но не е така, повярвайте. Можете ли да ми препоръчате някакви техники и методи как да се успокоя и да се справя с неприятните симптоми в моя случай? Вероятно ще ме посъветвате да си сменя работата...Би било добре, но нямам алтернатива в момента. Бях безработна цели 3 години, в малкия град е много трудно с намиране на нова работа. Бих предложила помощ на колежките, но и те самите нямат достатъчно работа. Не ми допада идеята да седя с тях на кафе с часове. Не пия кафе и не пуша цигари, цигарения дим ми пречи. Друга мисъл, която ми минава е да се занимавам с приятни и отпускащи за мен неща, но няма как това да стане на работно място.Не мога да тръгна да правя упражнения, нито да си взема гоблен..и т.н. Въртя се в един кръг и не мога да изляза от него. Надявам се, да ми отговорите.Благодаря ви!
  9. Благодаря за бързия отговор. Съпругът ми проявява разбиране вече толкова години.Проблемът е,че живея в малък град и няма психотерапевти.С две деца и работа на пълен работен ден би ми било почти невъзможно да пътувам 200 км.до София и обратно.Надявам се,че ще ми препоръчате някакви техники за самопомощ,от къде да започна.Знам колко ще е трудно да се справя сама....но ще дам всичко от себе си.
  10. Здравейте! Едва преди няколко дни открих този форум. Изчетох доста от темите на един дъх и видях, че психотерапевтите тук дават ценни съвети и са успели да помогнат на много хора. Чудесно е, че в нашия свят все още се срещат хора като Орлин Баев, д-р Първанов, Диляна и другите специалисти, които помагат от сърце. Силно ме впечатли личната историята, която бе споделил Орлин Баев в една от темите. Много се надявам, че някой ще отдели време да ми даде съвет или насока, как да се справя с моите дългогодишни страхове. Аз съм на 38 г., омъжена, с две прекрасни деца -момче на 11 г. и момиченце на 3 год. Завърших основно, средно и висше образование с пълен отличен. Всеки път за награда получавах диплома и часовник. Може би тези часовници са били знак от съдбата да си сверя времето, моето време, но тогава не съм го осъзнавалаРаботя в държавно учреждение. Имам добри родители, които винаги са ме разбирали, подкрепяли и продължават да ми помагат.От горе на всичко съдбата ми отреди да имам и добри свекър и свекърва. На пръв поглед всичко е ок. Имам всичко, което съм искала. Би трябвало да се чувствам прекрасно, да съм щастлива, да дишам спокойно, да живея в мир със себе си. Но не е така. Какво ми пречи? Страховете ми, тези ужасни страхове, които са ме оковали с вериги и не ми позволяват да живея нормален живот.Още като малка бях много страхливо дете, страх ме беше от тъмното, винаги лампата трябваше да свети.Когато слушах възрастните как си говорят за някой болен, аз непременно имах същите симптоми от страх и внушение.Повече от 18 год. съжителствам с паник атаки и се чувствам много напрегната дори само при мисълта, че трябва да ходя някъде пеш, да вървя по оживени улици, площади...Ако съм с кола се чувствам спокойна, и знам, че е сигурно убежище. Ако нямам на разположение кола, хващам такси.Симптомите, които усещам при паника атаките са: замайване, прилошаване, треперене на краката, сърцебиене, не мога да си вдигна главата, имам усещане, че всеки момент ще падна. Така се чувствам и когато се редя на опашки, в магазини и навсякъде където има хора. Постоянно се напрягам да държа нещата под контрол. Напоследък започнах да съм напрегната и неспокойна и на работата, което много ми пречи. Ужасно е.Получавам по горе описаните симптоми и не ми излизат от ума по цял ден. През годините съм чела доста, осъзнала съм, че всичко е в моята глава, че съм здрава физически.Никога не съм прибягвала до лекарства. За съжаление не съм имала възможност и смелост да се обърна за помощ към психолог. Четох,че ще се отърва от тези състояния едва след като ги заобичам, като ги приема., като кажа ДА НА ВСИЧКО, КОЕТО МИ СЕ СЛУЧВА..но не е лесно...и всички, които са минали през този ад вероятно ме разбират. Съжалявам за объркания пост, но за първи път се опитвам да обясня какво изпитвам и дори в момента съм много напрегната и чувствам безпокойство. Незнам кое е важно да напиша и кое -не. Ще бъда благодарна на всеки, който ми отговори и ми даде съвет или насока от къде да тръгна. Знам, че няма да умра от паническите атаки, но наистина вече не ми се живее по този начин. Пожелавам весело посрещане на Новата година.Да сте живи и здрави. И нека всеки сбъдне мечите си!
×
×
  • Добави...