Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Fleur

Участници
  • Общо Съдържание

    3
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Like
    Fleur got a reaction from Донка in Можете ли да обичате някого, който никога нищо не е пожертвал за вас?   
    "Можете ли да обичате някого, който никога нищо не е пожертвал за вас?"
    От моята позиция "Обичам" не познава "не мога". Обичането не харесва въпроси от типа "защо", то дори не класифицира така нещата. Усещанията и онова, което те пораждат като действие и обратното (действията, които пораждат усещания в следствие на любов), са поток във възходяща линия.
  2. Like
    Fleur reacted to Пламъче in Можете ли да обичате някого, който никога нищо не е пожертвал за вас?   
    Любовта си е Любов.Когато има условности,просто не е Любов.
  3. Like
    Fleur reacted to Диан Георгиев in Можете ли да обичате някого, който никога нищо не е пожертвал за вас?   
    Не, не можем, по простата причина че тогава не бихме го познавали, нито той/тя/то нас. Объркването идва поради смесване на степените на любовта, саможертвата и познанието, те идват в този ред и много рядко едновременно. Любовта има степени, саможертвата има степени, и познанието има степени. Почва се с малка любов, саможертва и познание докато се стигне до големите. Тези степени не могат да бъдат преминати ако липства взаимодействие между текущата любов, саможертва и познание, те са изяви на Любовта, Мъдростта и Истината въобще. Това взаимодействие трябва да сътветства на нивото, в противен случай и любовта и саможертвата са не на място и остават неразбрани, тогава познанието закъснява. То трябва да присъства и при двете страни, макар и не непременно по едно и също време. Така че погледнато в перспектива, безсмислена любов и безсмислена саможертва няма, има процес на научаване на смисъла, той минава и през егото и т.н.
  4. Like
    Fleur reacted to black eyes in Изпитвам страх от секс   
    Имам една приятелка, така се случи, че имам много приятелки в живота си. Тази приятелка ми беше споделила, че изпитвала неудовлетворение от сексуалния живот с мъжа си, тежал й. И просто като го смени, се оказа, че всичко си дойде на мястото. Не е проблема в нея, не е проблема в теб.
    Не е секс. Любов е. И не се прави секс, а се прави любов. Осъзнаеш ли разликата, ще се изстреляш на седмото небе. А е толкова просто - трябва да обичаш човека до теб с цялото си сърце. С прости думи казано - да го желаеш до последния милиметър. И да свършваш по 5 пъти на нощ с него. Да свършвате заедно всеки път. И подобни неща. Тогава ще се чудиш на кахърите си отколешни.
  5. Like
    Fleur reacted to RokliOnline in Изпитвам страх от секс   
    Важното е да изградите доверие помежду си и ще се получи.
×
×
  • Добави...