Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Lavie Enrose

Участници
  • Общо Съдържание

    16
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Мнения добавени от Lavie Enrose

  1. Виж какво е станало, помисли трезво.

    Кой баща ще започне да се тръшка и да изпада в кризи от това, че един възрастен човек, макар и негов син, не ходи да го вижда всяка седмица?

    Не искам да те упреквам, но трябва да си изясниш отношенията с родителите, защото тази история може да се повтори, а това означава "ще се повтори" и тогава пак ще си в същата ситуация. Следващата ти жена ще се чувства пренебрегната и ще прави скандали, ти отново ще се чувстваш тъпо и няма да искаш да звъниш.

    Успех.

  2. Понеже нищо не се случва в живота на тези пластмасови човеци, им се осигуряват забавления под формата на търговски центрове с бърза храна и бързи покупки. В Щатите има шкафчета за съхранение на вече купени вещи, които не ти трябват на момента и да си ги оставиш в магазина. 

    На мен евтини стоки не ми трябват, но не ми трябват и скъпи боклуци. Нямам желание да си купувам всяка година нов телефон или да си сменям колата често. Не съм само аз на тази земя. Ако китайците решат да се изкъпят, водата на планетата ще свърши. 

     

  3. Този момент с недостиг на магнезий и хрупане на шоколад с колците и трупане на маса е известен момент. 

    Д-р Михайлов препоръчва да се разтвори 1 пакет английска сол в 1 литър вода и човек да пие по две глътки вечер преди лягане. 

    Аз така отслабнах няколко килограма, без да променям хранене. Върнах се в норма.

  4. Възможно е човек да получи хиповитаминоза С от консумиране на зелени салати тип айсберг, китайско зеле и прочие, противно на очакванията и нагласите, но дори и така, си остават по-полезни от консумиране на маргарин, богат на фино диспергиран никел и на чипс, богат на акриламид. В чипса и в маргарина полезни съставки няма. Дори фибри няма. 

    Acrylamide doesn’t appear to be in raw foods themselves. It’s formed when certain starchy foods are cooked at high temperatures (above about 250° F). Cooking at high temperatures causes a chemical reaction between certain sugars and an amino acid (asparagine) in the food, which forms acrylamide. Cooking methods such as frying, baking, broiling, or roasting are more likely to create acrylamide, while boiling, steaming, and microwaving appear less likely to do so. Longer cooking times and cooking at higher temperatures can increase the amount of acrylamide in foods further.

  5. Не би трябвало детето да получи мозъчни увреждания в резултат от веганска диета /тоест невъзможно е/, въпросът е в родителите, те могат да го увредят с глупостите, които правят. За съжаление познавам вегани, чиято кожа изглежда ужасно, с изгнили зъби и проблемна коса. Като цяло - изглеждащи с около 10 години повече от реалната им възраст. 

    Така че човек трябва да бъде внимателен.

    По отношение на детокст програмите с фрешове - има доста застъпници, един от които е д-р Атанас Михайлов, а на него му имам доверие като специалист, доказал е, че намира лекове най-различни за болежки. Естествено, говоря за неговата програма. На мен ми е много да пия толкова течности, даже ми е по-лесно да не пия почти никаква вода, щом не ям храна, не усещам глад и се чувствам много добре.

    Фрешовете се пият на малки порции по много често, за да не се наблюдава това играене в огладняване и описаните съпътстващи събития от нашия модератор. 4 литра сок, но разреден с вода 1+1, тоест говорим си за 2 литра фреш. 

    За кафето бих коментирала - ами ако ти става лошо от кафе, измисли нещо подобно, което да ти доставя удоволствие - подобна напитка, може и да не е чай. Има ги най-различни. Инка със соево мляко с ванилия? Какао?

  6. Ще се абстрахирам от множеството елементи в ситуацията, понеже те добавят нюанси. Семейство, дълг, отглеждане на дете, вярата, морала, родителите. Знаеш ли кое трябва да те води? Махни ги скандалите. Скандалите може да са били и по твоя вина, понеже си премълчавал и тя не си е давала изобщо сметка какво става в теб и в един момент с изненада да си й казал нещо, което да я е изкарала от релси, тоест ако тя е овен, а ти си примерно риби. Както и да е, няма нужда да вярваш в зодии, достатъчно е просто да помислиш, че ако ти си спокоен темперамент, който не прави скандали, а тя е скандалджийка, то причина вероятно си ти с твоето премълчаване, защото тя го тълкува като лицемерие и подлост. Ти пък смяташ, че тя е груба, понеже ти говори по начин, по който ти не си свикнал да се изразяваш. Това е доста встрани.

    Кое трябва да те води? Ами Любовта. Не мисълта за детето, деца много, има деца - сираци, има захвърлени деца, има всякакви. Ти ако не я обичаш, ако живееш под един покрив с жена в името на детето, каква среда ще му създадете? На мир и хармония? Какъв модел ще възпитате в него? Ти - на любящия баща, тя - на подкрепящата майка? Съмнявам се.

    Имам по-възрастна приятелка, която един ден ми сподели нещо за живота си, към което се настроих негативно, но в един момент си дадох сметка, че е права. Беше минала през много бурен живот, пълен с много изпитания. И като я попитах как са удържали фронта с мъжа си, тя каза с усмивка, че те много са се обичали във всяко едно отношение - като приятели, като любими - с думи, с погледи, и интимно като мъж и жена. Правенето на любов тя го сравни като да ядеш от любимия си сладолед на любимата си пейка в парка.

    Без приятелство няма любов. Вие щом се познавате от 9 години, имате общо хоби, това е много добре. Аз имам един приятел, който имаше дълга връзка и бившата му го укоряваше за разходите по хобито му, което му тежеше. Сега е с друга приятелка, с която споделят страстта си към това хоби и тя го насърчава да се развива.

    Отношенията мъж - жена са като една къща. Основите са интимния живот. Без тях няма здрава къща. Тя трябва да те уважава като мъж, да те цени, да те харесва. Така ти се чувстваш оценен и уверен - в семейството, в работата, в отношенията с приятелите. В противен случай тя ще се чувства недолюбена, а ти ще се чудиш какъв мъж си такъв дефектен, който ще търси несъзнателно признание на друго място.

    И, естествено, къщата не е само основи. Има етажи. Приятелство, Партньорство, каквото се сетиш. Има един обмен, вероятно - едно непрекъснато слизане и качване по стълбите на къщата, за да се получат хармонични отношения.

    Ако това с вас е така, хващай телефона и се обаждай.

    Не искам да звуча менторски, искаш съвет, надявам се да съм ти дала една добра отправна точка за размисъл. Прецени и ти сам какъв тип човек си. 

  7. Животът сам ще те срещне с жената на твоя живот, като много преди теб. От биологична гледна точка няма празно - жените ще забременеят и ще родят. Ние, хората, слагаме декорация на този свещен акт на интимност, на приемане на копието на Марс в храма на Венера : )

     

  8. Не бих тормозила рибите със своето желание да ги изям. Струва ми се грубо. Да не говорим, че рибата е пълна с отрови. Нима моретата и океаните ни са чисти? А рибата от язовири е просто фураж. Като си помислите, че от 1 кг фураж рибата наддава 1 кг, ние не ядем риба, а фураж. 

  9. Основната манипулация идва от факта, че незаменимите аминокиселини се съдържат в месото всичките наведнъж. А в растителните продукти се съдържат я четири, я пет, я шест, я дори седем, но никога осем от тях. Да, ама вие не ядете само един тип растителен продукт. Едно време си бях правила изчисления, че е невъзможно за един вегетарианец, който не яде нищо, дето мърда, да получи някакъв проблем по отношение на протеиновата обмяна.

  10. Изобщо не се притеснявай, всичко е наред. Аз колко бях разсеяна. Помня как дори тръгнах веднъж като студентка за чужда държава на някакъв студентски семинар и изобщо забравих да проверя къде отивам. Стигнах на гарата и се сетих, че не зная нито къде, нито как се казва точно събитието, а нямаше мобилни телефони с интернет, че да проверя.

    Станах учителка по английски и забелязвам как децата си искат играта... дори да учим английски, ами нека да порисуват. Да попеят, да поиграят.

    Ето, дори математика да вземем - дала съм си сметка, че много добре децата разбират къде им е грешката в задачата, ако си визуализират, представят какво е условието и го нарисуват. Губи се време, но така се работи върху правилното решение.

  11. Браво. Той се сети кога да те бие с чук по главата, като си надула вече корема... страшен мъж, няма що.

    Ох.

    И аз съм така.

    Уж голяма любов, много добри приятели и разбирателство, а като се появи нашето бебче и мъжът ми просто стана друг. Не, не като се появи, още по време на бременността. Няма спасение, примирявам се. И друга да има, ще го преглътна. Какво да правя? Да показвам мускули и да му поставям условия? Ще има да си плача сама с детето, ако си позволя да го критикувам. А за разговор и дума не може да става. Нямало проблем, всичко било както преди. 

  12. Лесно е отстрани винаги. И сто тояги са малко на чужд гръб. Полигамия? Полигамия ли е следния случай, въображаем, но не съвсем - приятелка имам една, която скоро става на 40 години и тя има съпруг и дете. Този съпруг има няколко любовници, точният им брой е неизвестен, но понеже ходи много по света и у нас, тоест в командировки, може да си позволи да поддържа n-брой неангажиращи или полуангажиращи връзки. А тази моя приятелка пък си има един близък приятел, с когото са близки по всеки един начин. Старая се да се изразявам деликатно и да не я съдя, защото съм огнено момиче и такива ги биех с лопатата едно време, а сега доживях приятелките ми да правят щуротии. 

    Тя със съпруга си не е интимно близка, само с този нейн приятел. Какви са тези отношения? Полигамни? Реално тя своя съпруг го вижда най-често като иконка във вайбър, но така е по-добре, защото и тя, като мене, е мъжко момиче и се справя сама в живота. 

    Простете, че задавам въпрос в стара тема, но си давам сметка, че явно навлизам в друга възраст, когато на хората вече не им пука особено. Не че като бях на 20 им пукаше на хората, които бяха на моите години, но сега виждам, че колелото се върти, както намери за добре.

    И още един, допълнителен въпрос имам към вас - Една друга приятелка ми съобщи наскоро, че смятала флирта за нещо нормално. И не само нормално, имаше предвид "тръпка", "емоция", "нещо хубаво". А според мен това е недопустимо поведение за една сериозна дама, която има до себе си мъж и държи на него. Тя е на моите години и сега е решила, че няма да пропуска нищо хубаво от живота - каквото и предложи живота, мислела да го вземе. Ужасявам се от тази мисъл. Нормално ли е това?

  13. Здравей,

    Краят е само едно ново начало.

    На теб трябва ли ти такъв брак? Не искам да звуча грубо, извини ме, ако смяташ, че думите ми са остри, но ако един автомобил не пали, харчи 20 литра бензин на 100 км, гумите му са износени и не подлежат на смяна, или може да бъдат сменени с много усилия от твоя страна, също така не знаеш накъде ще те откара, защото е с автопилот и може в крайна сметка да се хвърли сам от бездната надолу към още по-голяма бездна, а ти се тюхкаш дали ти трябва нов автомобил... ами светът е пълен с автомобили.

    Мислиш ли, че не заслужаваш да си обичана?

    Знаеш ли какво е един мъж да те обича? Да подскачаш от щастие до тавана, това е. Като му чуеш гласа и да ти омекват коленцата.

    С този мъж така ли е? Да, имате дете. И?

    В живота празно няма. Искай и ще ти се даде.

×
×
  • Добави...