Jump to content
Порталът към съзнателен живот

elysse11

Участници
  • Общо Съдържание

    9
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Мнения добавени от elysse11

  1. Здравейте отново!

    Вчера прочетох една статия , с която съм напълно съгласна. Единствената абсолютна истина е безусловната любов. Всички останали истини са относителни- валидни за едно време и пространство, за един или друг човек, те са функция на индивидуалното ни възприятие.

    Цитирам ит книгата "A course in miracles":

    Nothing real can be threatened.

    Nothing unreal exists.

    Herein lies the peace of God.

    В бърз превод:

    "Нищо истинско не може да бъде заплашено,

    Това, ковто е нереално не съществува.

    В това се състои Божия мир."

    По-нататък авторката прави разлика между това което е истинско- познанието, и възприятието- което съществува във времето и пространството и се базира на интерпретацията на събията. За повече подробности на английски:

    http://64.77.6.149/about_acim_section/what_it_says.html

    Слънчеви поздрави,

    Елица

  2. Много благодаря за пълния отговор. Аз съм студентка във Франция , живях две години и в Англия, където Рейки и всички алтернативни форми на лечение са популярни и развити на доста високо ниво. По отношение на обучението в БГ имам някои резерви, които изглежда са напълно основателни.

    Аз се насочих първо към Рейки центъра в София, не знам каква е репутацията му. С кого работи ти в началото?/надявам се, че мога да "говоря" на "ти" :)/ Познаваш ли лично хората в алианса?

    Знам със сигурност, че искам да направя това обучение най-сериозно и по най-добрия и сигурен начин. Не искам да е на всяка цена. Ако намеря подходящия човек- чудесно, ако не-не е било писано.

    Мир и Светлина,

    Елица

  3. Здравейте,

    Много бих искала да науча рейки, не знам дали това би било възможно в България, известна ли ви е школа за научаване на рейки у нас?

    Виждала съм вече литература на тази тема, но ученето от книги едва ли е най-успешният подход.

    Благодаря предварително за съвета.

    :sorcerer:

    Ели

  4. Здравейте,

    Благодаря на всички , които са дали интересни сайтове. За всички , които имат бърз нет препоръчвам следното интернет радио:основателка е Луиз Хей.

    www.hayhouseradio.com

    Много много обогатяващо!

    Слънчеви поздрави,

    Ели

  5. Здравей, Марчела,

    Много ми харесва темата.

    Няма друго лично доказателство освен това , което идва от сърцето , от Божествена енергия, която тече през енергийните ни центрове и се реализира преди всичко чрез сърцето. Най-важното доказателство идва с помощта на 6-тото чувство. Развивайки интуицията и 6-тото чувство, ние предаваме контрола над действителността , която създаваме, на Висшето Аз. Всяко преживяване от реалността ни дава огромни възможности за духовно развитие.

    Смятам, че именно личните ни доказателства за скритото знание са първата и основна фаза на Познанието.За мен това са 6-тото чувство и интуицията. Всичко в духовната литература са неща ,които познаваме вече чрез Висшето Аз. Не се ли е случвало да четеш някаква езотерична литература и да усетиш, че тя е на твоята честота? Че си припомняш неща , които знаеш... Духовното познание , което предлагат книгите не е нищо отедлно от личното, то идва с нуждата да допълним или обясним личните си преживявания-тогава именно е най-ценно. Смятам, че при прекаляване с изучаването на езотерична литертаура има опасност да интелектуализираме Познанието, което може да блокира естествения процес на личното му преживяване.

    Накратко, не смятам , че скритото знание е предимно интелектуален процес или че док-ва за него трябва да се търсят в книгите. То е заложено в същността ни. А не е отделно от нас или нещо към което трябва да се стремим.

    Дано това отговаря на въпроса ти. Сърцето е доказателството, Вярата е Ключът към него, а тя изключва нуждата от всякакви док-ва!

    :sorcerer:

    Ели

  6. Здравейте,

    За мен духовният път е преоткриването на Истината. Забелязала съм,че възниква една трудноста- свързана с това, че човешкият ум подхранва много илюзии или неистини. Пример: аз съм слаб , аз не мога, имам ограничения, и т.н. Преодоляването им разкрива истинската природа на Духа и ни приближава до Божественото.

    Една истина може да е относителна- да е вярна само в съответното време и пространство. Това прави ли я илюзия? Следва ли от това, че единствената Реалност, единствената абсолютна Истина е Любовта?

    Моля, споделете мислите си по въпроса.

    Сърдечни поздрави,

    Елица

  7. Да, и според мен целта е Пътя. Да откриваме и затвърждаваме у себе си идеята , че сме духовни същества със земни преживявания, а не обратното.

    Да развиваме такива качества, че да осъзнаваме все по-реално силата си, да преоткриваме Божествения си произход и да блестим с все по-силна Светлина...Да прилагаме преоткритата сила в служба на останалите, да ги заразяваме със светлината си...

    Слънчеви поздрави,

    Ели

  8. Здравейте!

    Много се радвам да се включа във форума, темите са много интересни, а нивото на общуване много високо.

    В отговор на въпроса за Шамбала, ето какво знам. Според някои автори Шамбала се намира в Тибет, според други под пирамидите. Смята се , че това е подземно царство, населено от духовно напреднали древни хора- лемурийци, атланти и т.н., които се намират в дълбока медитация "сомати". Те са тук, за да поддържат Земната енергия и да пазят Човечеството. Според мен това е по-скоро енергийно фино поле или поле на съзнание със защитна мисия. Докато Ернст Мулдашев смята , че става дума за физически обект в пещерите на Тибетските планини, на мен ми се струва, че това е духовно поле, "населено" от духовни същества.

    С любов и светлина,

    Ели

×
×
  • Добави...