Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Велина

Участници
 • Общо Съдържание

  88
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

2 Следващи

За Велина

 • Рожден Ден 05/05/1963

Метод за Връзка

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  71446289

Профил Информация

 • Местоположение
  софия
 1. Моето мнение е малко по- различно : Избери си църква с искрени, достойни и отговорни служители и поръчай заупокойна литургия за майка си, по- добре няколко последователни. До 40 ден може да се каже ,че душата митарства и се претеглят делата от изминалия живот, всеки ден искрено се моли за нея, моли Господ да прости греховете и да развърже душата и във вечността. Не се притеснявай за думите или за своите грешки, само вярата и искрената молитва са достатъчни. Това можеш да направиш за майка и след това помисли върху това , което е искала да ти каже. Успех и нека Бог те напътства.
 2. ))И аз така си помислих, но все пак бях длъжна да попитам )) Благодаря, Алексадър
 3. Здравейте , приятели, благодаря ви ,че има отворена такава тема, та който се лута да попита Убедена съм във възможностите на хомеопатията и лично съм изпитала върху себе си неочакваното и почти невероятно въздействие. Но тук става въпрос за моите родители- хора на по 80-тина години, в крехко общо здраве.Само преди седмица след посещения на няколко поредни специалисти: кардиолог , пулмолог, ортопед травматолог им бяха изписани шепа лекарства на всеки от тях. Всяко лекарство беше предназначено за конкретен симптом и конкретна болежка. Далеч съм от мисълта ,че лекарите не си свършиха добре работата, мисля ,че са отговорни и отлични специалисти, НО- цялата работа ми изглежда като да рисуваш с малка четка по голямо платно дребни детайли , като цялата композиция ти убягва от погледа. Сега на въпроса: Познавайки проблемите /сегашни и във времето/, характерите , поведението , мисленето и реакциите на моите родители и като четох Материя медика -Есенции на Г.Витулкас, определих мйка ми и баща ми като типове. Особено за майка ми - определения тип лекарство сякаш определя най- основния проблем , който тя има за момента, а не страничните проявени симптоми , които се опитват да излекуват с лекарства. Та - би ли могло на базата на това мое определение, да отида където ме посъветвате и да закупя съответното лекарство и по консултация на хомеопата , от който съм го закупила да им го дам за лечение. Зная , че е много сложно и надали е правилно , но все пак искам да чуя вашето мнение. Прадварително благодаря.
 4. Здравей , Петре не съм психолог , не съм психиатър или психотерапевт и затова не мога да ти дам професионални съвети ето какво мога да ти кажа като обикновен човек: заземи се- в прекия и преносен смисъл на думата. В прекия: започни врененна работа в селското стопанство, или работа свързана със земята, или по- груба, физическа работа- механична, натоварваща работа с повтаряеми движения , без да се изисква голям интелектуален потенциал. Все пак си мисля, че стопанската работа на полето или свързана с животни е най- подходяща - тя ще измести центъра на полезрението ти, ще те балансира и стабилизира, ще помогне да намериш себе си. Освен това близостта до земните енергии или енергиите на животинския свят ще подпомогне естествен обмен и освобождаване на място за свеж приток на нова енергия отвън. В тази посока , мисля е и съветът на Орлин. Не зная къде живееш и дали е изпълнимо моето предложение, но съм убедена, че 2-3 месеца груба физическа работа ще те намести и след това ще си нов човек Поне можеш да опиташ - ако си в малък град - иди в някоя от местните кооперации или стопанства, ще те наемат с удоволствие на работа за 1-2 месеца - мисля ,че вече са започнали първите полски работи Контактър с местните хора ще ти дойде освежаващо>) Ако си в по-голям град или в София, можеш да потърсиш работа, даже и на доброволни начала свързана с животните- в Зоопарка , в някоя от конните бази при всяко положение ще си от помощ Желая ти успех )
 5. Здравейте , приятели, искам да споделя един сън, който може да не е послание само за мен, а и за всеки , който има нужда : "Сънувам ,че : в света нещата и хората са се променили до такава степен, че хората се събират , живеят и общуват в нещо като молове, там по цял ден се забавляват , комуникират и не се интересуват от нищо друго. Аз съм излязла навън с група хора и се изкачвам по една не стръмна пътечка. Както вървя забелязвам в пясъка покрай пътечката късове самородно злато. Не зная как изглежда златото, но съм сигурна,че е това е злато. Хората не го забелязват , защото не се интересуват от природата. Взимам го. Когато стигам при другите виждам един човек – едър и тъжен , сякаш има нужда от нещо. Решавам да му подаря нещо за да го развеселя. Вземам много красив камък - като многоцветна каменна пръчка и му го подарявам. Той се стъписва и отказва - не може да го приеме защото няма с какво да го плати. Аз настоявам,че няма нужда да го плаща - това е подарък. Той се зарадва - много благодари , приема го и когато минава покрай мен и изчезва - забелязвам ,че златните късове ги няма- взел ги е всичките. В съня си аз си казвам - това е , защото не подари най- доброто което имаш, даде друго, а най- хубавото запази за себе си- затова и го загуби. Изводът - когато даваш - давай с цялото си сърце, иначе ще го вземат и нищо не можеш да направиш."
 6. За мен етапите за появяването на бесовете са следните : в основата е определен тип грях, след това идва изкушението и като реализация на различните изкушения се появяват бесовете . Гневът , злобата , завистта , които ни изяждат е действащия грях /в конкретния случай- да не обичаме ближния си/. Сътветно справянето с бесовете става , чрез справяне с изкушенията , които ги подклаждат, т.е ако не подхранваме в себе си зломислие , пожелаване и обичаме човека до нас, ще се справяме с бесовете преди да са ни обзели. Като най- силен начин за справяне приемам искрената молитва. При положение, обаче,че вече са влезли в нас , тогава ние най-вероятно няма да можем да определим реалното си състояние и сами да се справим. Тогава идват на помощ хората около нас.
 7. Когато ми дойде тази идея , в главата ми беше оформен споменът за една от последните сцени във филма , когато Нео жертва себе си - той беше като разпънат на кръст , понесен в светлина и неговата саможертва даде втори шанс на хората. Започна нов цикъл / новата матрица/. Всъщност дали светът на матрицата не е поредното прераждане на душите ...като при определени условия имаме възможност да прескочим стадии или задължителни програми и да преминем нататък.
 8. Здравей,Tsefey, кръвта е истина, а това, че изтича на капки от теб , според мен означава научаване на истина , която всъщност в себе си я знаеш, но сега изплува отгоре и ти се изяснява. Според мен повръщането в твоя случай означава ,че някой ти дава нещо зорноволно/ принуден е да ти го даде/, а не по свое желание. Ако този сън е толкова важен за теб ще го сънуваш отново.Опитай се да запомниш детайли за да се насочи правилно информацията . Хубави сънища )
 9. Навярно и на други хора не е убягнал паралелът на филма "Матрицата" с християнството. Има го не само в директните препратки с имената на Нео и Тринити, но и в сцени , символики... Ще кажете защо сега ??, та "Матрицата " е дъвкана толкова време и от толкова различни ъгли? Ами просто както си пътувах един ден - ми просветна и реших да го споделя Как мислите ?
 10. Велина

  Интуиция

  Здравейте , приятели , един скорошен сън ме наведе на мисълта, че в нашето битие действа неписан закон : Интуицията в комбинация със свободния избор води до оптимален резултат при малките и големите избори , които правим . моля за вашето мнение )
 11. Благодаря ти , mecholari, и при мен винаги е така , насън всичко е ясно и просто, защото информацията влиза директно в необременената част на мозъка ми )) и се обработва от нея, а след събуждането потъва надълбоко В твоя случай може би трябва да опитваш да правиш осъзнато сънуване или в медитация да се връщаш в манастира, явно там съзнанието ти има своя килия за учене на спокойствие )
 12. Здравейте, приятели, по-често се опитвам да тълкувам сънища , отколкото да питам , но сега имам нужда да чуя вашият коментар: Сънувам често / почти винаги / като сънищата са ясни, с детайли и препратки, често с повтарящи се места или събития, или пък поглед от различни гледни точки на едно и също място . Аз отдавна приемам сънищата си като втори живот или като учебно пространство , в което се подреждат, систематизират или научават нови истини. В последният сън много ясно и отчетливо ми се обясняваше / събеседвахме/ по темата за смисъла на човешкото битие. В главата ми се запечати израз, който имаше силата на закон : че в живота на всеки човек основното е комбинацията от интуиция и свободен избор, като по този начин се постига най- вярната посока на равитие, оттук комбинацията от всички възможности, давани едновременно на живите хора по света,/които те реализират осланяйки своята интуиция / ще изкристализира до основната мъдрост или смисъла на живота. Т.е животът на земята действа като вселенски компютър, който изчислява задачата като проверява всички възможности. Така звучи много сложно / в съня ми всичко беше много кратко, но ясно и разбираемо/. Истината е, че никога не съм се замисляла над подобен въпрос, нито пък нещо прочетено или видяно предишния ден може да е предизвикало подобни мисли. Когато на сутринта тези думи звучаха в главата ми и вече в будно състояние можех да размишлявам над тях, думите ми напомниха подобна идея , развита в "Пътеводител на галактическия стопаджия" , само,че колкото пъти съм чела книгата винаги съм приемала идеята за мишките от комично-художествената и страна. А и в моя сън ясно се правеше директна връзка между интуицията и свободния избор, като най-важният метод, който ни се дава за решаване на ситуациите в живота ни. Моля за вашия коментар.
 13. Здравей Puzzle, и аз мисля като Моника. Преди всичко изборът трябва да е самостоятелен и да вярваш в него, за да можеш да го отстояваш. "Насила хубост небива" има една стара поговорка.
 14. Здравей , Деяна, включвам се късно , но все пак да напиша това , което виждам : ще работиш с ръцете и чрез ръцете си , в тях има енергия , която още не си почувствала, но тя е започнала да се разпалва. До тогава обаче има време:, поела си по правилния път , но трябва да го извървиш до определен етап сама , затова е Мона, която не искада тръгне отначало с теб. В този участък от пътя , на който мисля си в момента има много истини , които ще се разголват и преживяваш , има приятели , които ще се появяват и изчезват по пътя ти.Най-вероятно числото 405 означава времето , но не съм добре с числата и не мога да го определя какво е точно - дни или дата. Нататък е по- ясно:Следващия етап т пътя си който достигаш : Езерото , красивото дърво на познанието / кристалите - късчета чисто знание / информация/, което ти се подарява защото си готова, и отново енергията , която блика в теб и през теб, но вече овладяна.
 15. От постовете на участниците, които са написали,че баят разбрах, че при тяхното баене се употребяват някакви "лоши" думи. При това баене, на което аз съм присъствала не се употребяваха такива думи . Това , която съм чувала - бяха молитви към Св. богородица. Мисля ,че основните практики на думите и технологията на баенето, които са дошли през нашите баби са били първични средства и за били създадени за друго време и за друго ниво на развитие на човека. Лошо е че се е допуснало използването на тези практики за недобри цели и от недобросъвестни хора. Това не означава,че те не действат. Не смятам,че трябва да поставяме под един знаменател всички такива практики и под един знаменател всички " баячки". Сега е времето да опитаме да използваме познанията си, знанията и опитностите, да се научим и да ги споделим с цел да бъдем полезни на себе си и другите, изхождайки от основния принцип за Любовта към брата и неувреждане на другия. Ако условно приемем, че човек е сноп от нишки , които в нормално състояние следва да бъдат успоредни, при "урочасването" част от този сноп се разбърква и заплита. Работата , която баячките извършват е да изправят и подредят този сноп. Всеки от вас знае, че има много методи и практики за постигане на това изравняване и баланс. За мен смисълът на тази тема е да стъпим на миналото, да огледаме и извлечем поуките си и като оставим вредните практики да намерим други решения. Всъщност всяка майка, която е успокоявала детето, си по силата на своята интуиция е достигнала до тях) Нека, ако някой познава добри практики, да ги сподели. Поздрав на всички и мирен ден
×