Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Велина

Участници
 • Общо Съдържание

  88
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

Всичко добавено от Велина

 1. Здравейте приятели, Всъщност стихотворението на Диана (вижте го тук) може и да бъде тема: Какво мислите за благодарността и прошката като форми / проявления / на Любовта? Някой знае ли подобни дни при други националности като българската Прошка или Деня на благодарността? ) благодаря ви )
 2. Навярно и на други хора не е убягнал паралелът на филма "Матрицата" с християнството. Има го не само в директните препратки с имената на Нео и Тринити, но и в сцени , символики... Ще кажете защо сега ??, та "Матрицата " е дъвкана толкова време и от толкова различни ъгли? Ами просто както си пътувах един ден - ми просветна и реших да го споделя Как мислите ?
 3. здравейте , приятели, вчера пътувайки в градския транспорт ми мина една мисъл: стойността на една вещ се определя / поне по общоприетото мнение/ от търсенето - предлагането и на пазара кое определя стойността на един човек? пазарът / в най-общия смисъл / ли е този , който определя какво да ценим и какво да отхвърляме като маловажно? на какво най- вече се осланяме в своите преценки ? - на наученото или прочетеното? - на опита си ? - на морала / догмите на обществото? - на сърцето си ? как постъпвате вие ?? аз се осланям на сърцето поздрав на всички ) да е живо детето във всеки един от вас
 4. Моето мнение е малко по- различно : Избери си църква с искрени, достойни и отговорни служители и поръчай заупокойна литургия за майка си, по- добре няколко последователни. До 40 ден може да се каже ,че душата митарства и се претеглят делата от изминалия живот, всеки ден искрено се моли за нея, моли Господ да прости греховете и да развърже душата и във вечността. Не се притеснявай за думите или за своите грешки, само вярата и искрената молитва са достатъчни. Това можеш да направиш за майка и след това помисли върху това , което е искала да ти каже. Успех и нека Бог те напътства.
 5. ))И аз така си помислих, но все пак бях длъжна да попитам )) Благодаря, Алексадър
 6. Здравейте , приятели, благодаря ви ,че има отворена такава тема, та който се лута да попита Убедена съм във възможностите на хомеопатията и лично съм изпитала върху себе си неочакваното и почти невероятно въздействие. Но тук става въпрос за моите родители- хора на по 80-тина години, в крехко общо здраве.Само преди седмица след посещения на няколко поредни специалисти: кардиолог , пулмолог, ортопед травматолог им бяха изписани шепа лекарства на всеки от тях. Всяко лекарство беше предназначено за конкретен симптом и конкретна болежка. Далеч съм от мисълта ,че лекарите не си свършиха добре работата, мисля ,че са отговорни и отлични специалисти, НО- цялата работа ми изглежда като да рисуваш с малка четка по голямо платно дребни детайли , като цялата композиция ти убягва от погледа. Сега на въпроса: Познавайки проблемите /сегашни и във времето/, характерите , поведението , мисленето и реакциите на моите родители и като четох Материя медика -Есенции на Г.Витулкас, определих мйка ми и баща ми като типове. Особено за майка ми - определения тип лекарство сякаш определя най- основния проблем , който тя има за момента, а не страничните проявени симптоми , които се опитват да излекуват с лекарства. Та - би ли могло на базата на това мое определение, да отида където ме посъветвате и да закупя съответното лекарство и по консултация на хомеопата , от който съм го закупила да им го дам за лечение. Зная , че е много сложно и надали е правилно , но все пак искам да чуя вашето мнение. Прадварително благодаря.
 7. Здравей , Петре не съм психолог , не съм психиатър или психотерапевт и затова не мога да ти дам професионални съвети ето какво мога да ти кажа като обикновен човек: заземи се- в прекия и преносен смисъл на думата. В прекия: започни врененна работа в селското стопанство, или работа свързана със земята, или по- груба, физическа работа- механична, натоварваща работа с повтаряеми движения , без да се изисква голям интелектуален потенциал. Все пак си мисля, че стопанската работа на полето или свързана с животни е най- подходяща - тя ще измести центъра на полезрението ти, ще те балансира и стабилизира, ще помогне да намериш себе си. Освен това близостта до земните енергии или енергиите на животинския свят ще подпомогне естествен обмен и освобождаване на място за свеж приток на нова енергия отвън. В тази посока , мисля е и съветът на Орлин. Не зная къде живееш и дали е изпълнимо моето предложение, но съм убедена, че 2-3 месеца груба физическа работа ще те намести и след това ще си нов човек Поне можеш да опиташ - ако си в малък град - иди в някоя от местните кооперации или стопанства, ще те наемат с удоволствие на работа за 1-2 месеца - мисля ,че вече са започнали първите полски работи Контактър с местните хора ще ти дойде освежаващо>) Ако си в по-голям град или в София, можеш да потърсиш работа, даже и на доброволни начала свързана с животните- в Зоопарка , в някоя от конните бази при всяко положение ще си от помощ Желая ти успех )
 8. Здравейте , приятели, искам да споделя един сън, който може да не е послание само за мен, а и за всеки , който има нужда : "Сънувам ,че : в света нещата и хората са се променили до такава степен, че хората се събират , живеят и общуват в нещо като молове, там по цял ден се забавляват , комуникират и не се интересуват от нищо друго. Аз съм излязла навън с група хора и се изкачвам по една не стръмна пътечка. Както вървя забелязвам в пясъка покрай пътечката късове самородно злато. Не зная как изглежда златото, но съм сигурна,че е това е злато. Хората не го забелязват , защото не се интересуват от природата. Взимам го. Когато стигам при другите виждам един човек – едър и тъжен , сякаш има нужда от нещо. Решавам да му подаря нещо за да го развеселя. Вземам много красив камък - като многоцветна каменна пръчка и му го подарявам. Той се стъписва и отказва - не може да го приеме защото няма с какво да го плати. Аз настоявам,че няма нужда да го плаща - това е подарък. Той се зарадва - много благодари , приема го и когато минава покрай мен и изчезва - забелязвам ,че златните късове ги няма- взел ги е всичките. В съня си аз си казвам - това е , защото не подари най- доброто което имаш, даде друго, а най- хубавото запази за себе си- затова и го загуби. Изводът - когато даваш - давай с цялото си сърце, иначе ще го вземат и нищо не можеш да направиш."
 9. За мен етапите за появяването на бесовете са следните : в основата е определен тип грях, след това идва изкушението и като реализация на различните изкушения се появяват бесовете . Гневът , злобата , завистта , които ни изяждат е действащия грях /в конкретния случай- да не обичаме ближния си/. Сътветно справянето с бесовете става , чрез справяне с изкушенията , които ги подклаждат, т.е ако не подхранваме в себе си зломислие , пожелаване и обичаме човека до нас, ще се справяме с бесовете преди да са ни обзели. Като най- силен начин за справяне приемам искрената молитва. При положение, обаче,че вече са влезли в нас , тогава ние най-вероятно няма да можем да определим реалното си състояние и сами да се справим. Тогава идват на помощ хората около нас.
 10. Когато ми дойде тази идея , в главата ми беше оформен споменът за една от последните сцени във филма , когато Нео жертва себе си - той беше като разпънат на кръст , понесен в светлина и неговата саможертва даде втори шанс на хората. Започна нов цикъл / новата матрица/. Всъщност дали светът на матрицата не е поредното прераждане на душите ...като при определени условия имаме възможност да прескочим стадии или задължителни програми и да преминем нататък.
 11. Здравей,Tsefey, кръвта е истина, а това, че изтича на капки от теб , според мен означава научаване на истина , която всъщност в себе си я знаеш, но сега изплува отгоре и ти се изяснява. Според мен повръщането в твоя случай означава ,че някой ти дава нещо зорноволно/ принуден е да ти го даде/, а не по свое желание. Ако този сън е толкова важен за теб ще го сънуваш отново.Опитай се да запомниш детайли за да се насочи правилно информацията . Хубави сънища )
 12. Велина

  Интуиция

  Здравейте , приятели , един скорошен сън ме наведе на мисълта, че в нашето битие действа неписан закон : Интуицията в комбинация със свободния избор води до оптимален резултат при малките и големите избори , които правим . моля за вашето мнение )
 13. Благодаря ти , mecholari, и при мен винаги е така , насън всичко е ясно и просто, защото информацията влиза директно в необременената част на мозъка ми )) и се обработва от нея, а след събуждането потъва надълбоко В твоя случай може би трябва да опитваш да правиш осъзнато сънуване или в медитация да се връщаш в манастира, явно там съзнанието ти има своя килия за учене на спокойствие )
 14. Здравейте, приятели, по-често се опитвам да тълкувам сънища , отколкото да питам , но сега имам нужда да чуя вашият коментар: Сънувам често / почти винаги / като сънищата са ясни, с детайли и препратки, често с повтарящи се места или събития, или пък поглед от различни гледни точки на едно и също място . Аз отдавна приемам сънищата си като втори живот или като учебно пространство , в което се подреждат, систематизират или научават нови истини. В последният сън много ясно и отчетливо ми се обясняваше / събеседвахме/ по темата за смисъла на човешкото битие. В главата ми се запечати израз, който имаше силата на закон : че в живота на всеки човек основното е комбинацията от интуиция и свободен избор, като по този начин се постига най- вярната посока на равитие, оттук комбинацията от всички възможности, давани едновременно на живите хора по света,/които те реализират осланяйки своята интуиция / ще изкристализира до основната мъдрост или смисъла на живота. Т.е животът на земята действа като вселенски компютър, който изчислява задачата като проверява всички възможности. Така звучи много сложно / в съня ми всичко беше много кратко, но ясно и разбираемо/. Истината е, че никога не съм се замисляла над подобен въпрос, нито пък нещо прочетено или видяно предишния ден може да е предизвикало подобни мисли. Когато на сутринта тези думи звучаха в главата ми и вече в будно състояние можех да размишлявам над тях, думите ми напомниха подобна идея , развита в "Пътеводител на галактическия стопаджия" , само,че колкото пъти съм чела книгата винаги съм приемала идеята за мишките от комично-художествената и страна. А и в моя сън ясно се правеше директна връзка между интуицията и свободния избор, като най-важният метод, който ни се дава за решаване на ситуациите в живота ни. Моля за вашия коментар.
 15. Здравей Puzzle, и аз мисля като Моника. Преди всичко изборът трябва да е самостоятелен и да вярваш в него, за да можеш да го отстояваш. "Насила хубост небива" има една стара поговорка.
 16. Здравей , Деяна, включвам се късно , но все пак да напиша това , което виждам : ще работиш с ръцете и чрез ръцете си , в тях има енергия , която още не си почувствала, но тя е започнала да се разпалва. До тогава обаче има време:, поела си по правилния път , но трябва да го извървиш до определен етап сама , затова е Мона, която не искада тръгне отначало с теб. В този участък от пътя , на който мисля си в момента има много истини , които ще се разголват и преживяваш , има приятели , които ще се появяват и изчезват по пътя ти.Най-вероятно числото 405 означава времето , но не съм добре с числата и не мога да го определя какво е точно - дни или дата. Нататък е по- ясно:Следващия етап т пътя си който достигаш : Езерото , красивото дърво на познанието / кристалите - късчета чисто знание / информация/, което ти се подарява защото си готова, и отново енергията , която блика в теб и през теб, но вече овладяна.
 17. От постовете на участниците, които са написали,че баят разбрах, че при тяхното баене се употребяват някакви "лоши" думи. При това баене, на което аз съм присъствала не се употребяваха такива думи . Това , която съм чувала - бяха молитви към Св. богородица. Мисля ,че основните практики на думите и технологията на баенето, които са дошли през нашите баби са били първични средства и за били създадени за друго време и за друго ниво на развитие на човека. Лошо е че се е допуснало използването на тези практики за недобри цели и от недобросъвестни хора. Това не означава,че те не действат. Не смятам,че трябва да поставяме под един знаменател всички такива практики и под един знаменател всички " баячки". Сега е времето да опитаме да използваме познанията си, знанията и опитностите, да се научим и да ги споделим с цел да бъдем полезни на себе си и другите, изхождайки от основния принцип за Любовта към брата и неувреждане на другия. Ако условно приемем, че човек е сноп от нишки , които в нормално състояние следва да бъдат успоредни, при "урочасването" част от този сноп се разбърква и заплита. Работата , която баячките извършват е да изправят и подредят този сноп. Всеки от вас знае, че има много методи и практики за постигане на това изравняване и баланс. За мен смисълът на тази тема е да стъпим на миналото, да огледаме и извлечем поуките си и като оставим вредните практики да намерим други решения. Всъщност всяка майка, която е успокоявала детето, си по силата на своята интуиция е достигнала до тях) Нека, ако някой познава добри практики, да ги сподели. Поздрав на всички и мирен ден
 18. Здравейте ще споделя спомените си от времето , когато децата ми често поемаха лошата енергия от хората около себе си " урочасваха". И двамата реагираха по един и същ начин - особено дъщеря ми - за няколко минути я заболяваше силно глава,та чак стигаше до повръщане. Единствената помощ тогава беше една жена от Чирпан- леля Величка . Тя заставаше до нея и правече кръгови движения над главата и с ръце , като през цялото време прибайвашще тихичко. По някое време започваше спазматично да се прозява и от очите и да текат сълзи , това продълкжаваше 10-15 и повече минути , като постепенно виждаш как детето се успокоява и усмивката грейва на лицето и. Това съм го виждала много пъти и не само върху децата ми , а и приложено на други мои познати. Една моя позната, поради заболяване на щитовидната жлеза периодично изпадаше в тежки психически състояния : нервни кризи , избухливост , силно постоянно главоболие. Тя беше абонирана за посещение при леля В. Била съм свидетел на това как след като през целия ден е била топка от нерви от главоболие , след 15 мин баене , лицето и се отпуска , главоболието изчезва и тя започва да се усмихва. Била съм свидетел на няколко такива случаи - при уплах и срив на целия организъм след катастрофа на мой познат и др. такива. При по- тежки случаи се лееше восък или олово . Леля Величка винаги си казваше молитва преди да започне да бае. След всяка процедура беше изморена . Понякога по време на баенето тя казваше и неща , които са станали - навярно се отключваше и прорицателска дарба. Мисля ,че не става въпрос за самозаблуда -няма начин да заблудиш едно 2- годишно дете, което пищи от болка, че болката я няма и да върнеш усмивката на лицето му, освен ако наистина не си премахнал болката. Няма как да убедиш хората , които веднъж са намерили лек за болката си да не дойдат втори път , когато пак имат нужда. Според мен това са древни умения , които са заложени във всеки , но някои са по отворени за тях . Може би отговор може да се намери в цитат от Библията за проявлението на Светия дух . Добър да е денят на всички
 19. Здравейте , всички отдавна не съм писала , но с интерес чета темите. в никакъв случай не съм специалист , каквито виждам има доказани тук, просто ще споделя моя скромен опит. 1. при мен никога не е било от значение какво ще използвам като махало - ставаше с мънисто , верижка , конец с гумичка или просто някаква тежест. Трябваше само да го настроя за "да" и "не" за минутка. Отначало също си мислех, че му влияя със своите очаквания или желания и почти никога не задавах въпроси свързани с мен, след това се оказа ,че просто съм "проводник на информацията". Изпробвала съм го в различни ситуации, включително и да се "откриват" проблеми в сграда , стая , автомобил на разстояние, без да познавам физически конкретната ситуация. По- късно махалото ми се стори бавен и утежнен вариант , обвързан с много доуточняващи въпроси и налучкващи отговори, затова просто използвах интуицията си и се ориентирах на принципа " харесва ми" -"не ми харесва " без да се опитвам да намеря логическо обяснение. След време съм проверявала взетите решения или намерените отговори и в повечето случаи са се оказвали най- добрите или правилните. Не мога да говоря за % на грешки , защото никога не съм си поставяла радиестезията или "гаданието" за цел . 2. когато за пръв път взех багети - бяха огънати метални пръчки поставени в тръбички за да се даде свобода на движенията им , без да се контролират от ръцете на човек. тогава те така бързо се завъртяха в ръцете ми ,че просто ме удариха по носа и тогава повярвах. След време съм използвама огънаи лозови пръчки или просто дървени пръчки и пак реагираха. не съм стигала до професионално търсене като уточнявам метри на дълбочина, водно количество и др. Също смятам ,че тези инструменти трябва да помогнат на човек да настрои и да "чува" най-финия инструмент - интуицията си. Поздрав на всички и благодаря на форума ,че ви има )
 20. Велина

  За Николай Райнов

  )) И от тук може да се започне) наистина би било хубаво, ако погледнем тези картини в сайта)А аз ще прескоча до Националната за да видя кои са изложени там ) Благодаря ти )
 21. Велина

  За Николай Райнов

  Здравейте, всички ) темата е пусната от много време , но аз попадам на нея едва сега. Преди много време бях на една изложба - бенефис на картини на Николай Райнов. Беше невероятна -птицата Жар с хилядите очи, дърветата с говорещи и виждащи листа от злато. Говоря по спомен . не съм виждала нищо негово оттогава. Единственото , което исках тогава и през годините е- когато сутрин се събуждам , пред очите ми да застава негова картина. В онези години го познавах единствено от Българските народни приказки, с които бях приспивана и от неговите томове история на изкуството , които пазя и досега , но не знаех нищо друго. Едва сега осъзнавам, че заложеното и изразеното в онези картини , не е било просто моментно прозрение или проблясък , а е част от общото сияние на тази мащабна личност и поредното послание, което може да бъде разпратено до всеки . Ще бъда благодарна на всеки, който ми подаде малко информация , къде бих могла да ги погледна на живо и да заведа децата си да ги видят. Ако по някъв начин е възможно да се организира отново изложба, бих се радвала , ако мога да помогна с нещо. Всичко друго може да се прочете , може да се чуе, но тези картини трябва да се видят на живо от повече хора.
 22. Прочетох статията, хареса ми и поисках да я споделя с всички : Животът не се мери с броя вдишвания, а с моментите, които спират дъха ни! Джордж ГАРЛИН Когато съпругата на Джордж Гарлин починала, Гарлин -известният груб и устат комик от 70-те и 80-те години - написал тази невероятно изразителна статия — толкова уместна и днес, в епохата след 11 септември. Парадоксът на нашето време е, че имаме високи сгради, но ниска търпимост, широки магистрали, но тесни възгледи. Харчим повече, но имаме по-малко, купуваме повече, но се радваме на по-малко. Имаме по-големи къщи и по-малки семейства, повече удобства, но по-малко време. Имаме повече образование, но по-малко разум, повече знания, но по-лоша преценка, имаме повече експерти, но и повече проблеми, повече медицина, но по-малко здраве. Пием твърде много, пушим твърде много, харчим твърде безотговорно, смеем се твърде малко, шофираме твърде бързо, ядосваме се твърде лесно, лягаме си твърде късно, събуждаме се твърде уморени, четем твърде малко, гледаме твърде много телевизия и се молим твърде рядко. Увеличихме притежанията си, но намалихме ценностите си. Говорим твърде много, обичаме твърде рядко и мразим твърде често. Знаем как да преживяваме, но не знаем как да живеем. Добавихме години към човешкия живот, но не добавихме живот към годините. Отидохме на луната и се върнахме, но ни е трудно да прекосим улицата и да се запознаем с новия съсед. Покорихме космическите ширини, но не и душевните. Правим по-големи неща. но не и по-добри неща. Пречистихме въздуха, но замърсихме душата. Подчинихме атома, но не и предразсъдъците си. Пишем повече, но научаваме по-малко. Планираме повече, но постигаме по-малко. Научихме се да бързаме, но не и да чакаме. Правим нови компютри, които складират повече информация и бълват повече копия от когато и да било, но общуваме все по-малко. Това е времето на бързото хранене и лошото храносмилане, големите мъже и дребните души, лесните печалби и трудните връзки. Времето на по-големи семейни доходи и повече разводи, по-красиви къщи и разбити домове. Времето на кратките пътувания, еднократните памперси и еднократния морал, връзките за една нощ и наднорменото тегло и на хапчетата, които правят всичко - възбуждат ни, успокояват ни, убиват ни. Време, в което има много на витрината, но малко в склада. Време, когато технологията позволява това писмо да стигне до вас, но също ви позволява да го споделите или просто да натиснете „изтриване". Запомнете, отделете повече време на тези, които обичате, защото те не са с вас завинаги. Запомнете, кажете блага дума на този, който ви гледа отдолу нагоре с възхищение, защото това малко същество скоро ще порасне и няма да е вече до вас. Запомнете и горещо прегърнете човека до себе си, защото това е единственото съкровище, което можете да дадете от сърцето си и не струва нито стотинка. Запомнете и казвайте „обичам те" на любимите си, но най-вече наистина го мислете. Целувка и прегръдка могат да поправят всяка злина, когато идват от сърцето. Запомнете и се дръжте за ръце, и ценете моментите, когато сте заедно, защото един ден този човек няма да е до вас. Отделете време да се обичате, намерете време да си говорите, и намерете време да споделяте всичко, което имате да си кажете. Защото животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни. -------------------- Проблемът не изчезва в момента, в който си изтървете нервите
 23. Много черен повод за размисли е вчерашния ден. Но не сте ли се замисляли, че все срещу светли празници умират по различни причини децата на България. Дали в дискотеки , дали в автобуси , в случая не говоря з а причините, а за следствието. Просто децата ни намаляват , а бъдещето е на тях. какво бихме могли да направим? -Ще кажете, че е въпрос на държавна политика- финансова , социална въобще политика.А можем ли да принудим държавата да се замисли за децата си ? -Медийна атака- медиите са страхотна сила , която може да манипулира и да създава настроения и желания. -Или пък молитва ??? какво ще кажете
 24. Велина

  Чесънът

  )Спокойно може да се изяде 1 глава чесън, особено ако не е много лют и половин връзка магданоз след това)) Хем е полезно , а миризмата на чесъна се неутрализира и то не само в устната кухина , а и надолу - по хранопровода. После си измий зъбите,а ако искаш дъвчи и дъвка после) Забелязала съм ,че организмът ми сам си казва кога иска чесън и в какви количества. Има дни , в които сутрин започвам с чесън и магданоз или люта чушка ))) А живея сред хора )) Желая ви добър ден
 25. Здравей , Благост опитай в kolibka.com. В раздел "човек" там има и първата и втората част на този филм. Гледахме го с децата ми и събуди много въпроси в тях. ХУбав ден
×