Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Ивет

Участници
  • Общо Съдържание

    43
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Всичко добавено от Ивет

  1. Благодаря ви за отговорите!Аз винаги съм брояла колко точно уча, винаги съм сиказвала не е достатъчно.Перфекционистка съм и обичам темите ми да са изпипани.Но когато темите за 100', това.няма как да стане.с.тези 5'часа учене.Това имах напредвид.Аз уча малко и почивам,не мога по друг начин.Но все пак ако ича повече някой ден , мога ли да откача.Почвам дори след.тези.5 часа да се чувствам зле , боли ме глава., странно ми е.
  2. Ясно просто се плаша да не са гласове в главата ми си казвам отново край полудявам.Отново заради мислите , че от учене мога да полудея не си давам много зор.Уча не повече от 5 часа, а със сигурност трябва много повече.Защо във всяко едно мое действие съществува думичката страх?
  3. Аз останах и с 2 изпита поправка и просто няма.как да не ми пука , защото специалността ми не е лесна.Въпроса.е , че не мога да.разгранича натрапливи мисли ли са тези фрази в главата ми и песните , които не мога да избия.Или са гласове и край почва се пак — луда съм.
  4. Изпитвам панически страх , че чак изпадам в чувство на дереализация.Толкова е силен страха ми , че ми идва да избягам от себе си , от всичко..
  5. Здравейте! Имам отново нужда от вашата помощ. Сега съм в сесия и стреса е в повече , учене също иима.И преди съм казвала какво се случва с мен.Примерно уча си и в главата ми се върти една песен и не мога да си я избия.Или примерно възникват някакви фрази , които съм чувала.Това гласове ли са , какво е.Плаша се и защо се получава само , когато съм в сесия.Аз ли пак си измислям и е ОКР.Но отново почвам да си мисля , край полудявам.Случва се и когато заспивам , много неща да ми се омотават.Моля за съвет
  6. Благодаря за изчерпателният отговор , в който намирам доста истина! Но искам да ви питам за друго нещо , и то е как да се справя с адреналина в тялото? Попринцип имаше едно момче , с което си писахме.И аз съм си такава , притеснителна , че дори и да искам да го виждам , гледам да избягвам контакта с него.Почнах да не ходя на лекции , но утре се налага да сме почти цал ден заедно.Сега не ме свърта , не успях да спя , повръща ми се , тялото ми почти е изтръпнало , като влюбена ученичка съм, а реално не искам да тръгвам с него , защото си имам човек до мен.Но се притеснявам от контакта с него , като го видя , сякаш в тялото ми се повишава налягането , как да го обесня... Какво да направя в тази ситуация?
  7. Разбирам ви , но ме е обхванал страх.. Почвам да си мисля да не е от очите и да ми се е повишило очното налягане..
  8. Здравейте! Тъй като виждам , че никой не отговаря , а не е и длъжен реших да пиша пак.От сърце ви моля да ме посъветвате , защото аз така и не разбрах, колкото и глупаво да звуча.В труден период съм , много изпити , тежки и практики , че тези вибрацийки на главата искам да престанат.Защото от притеснението ми се затварям и спирам да излизам.Някакви хапчета има ли като лек? Аз че съм си нервна е така , но защо някой път от определени хора и ситуации се засилва.Сигурно от повече от половин година не съм се чувствала спокойна и без т.н вибрации.Напоследък ми потрепват и мускулите , не се наспивам.Ще съм благодарна на всеки съвет и ще се опитам да го приложа!
  9. Може би не трябва дя бягам от ситуациите , които ме плашат , за да стопя този страх , да не го мисля толкова.Аз така разбирам и вас.
  10. Благодаря за проявеното търпение!А като усиля тази симптоматика , какво ще променя? И тъй като това си появи наскоро , на какво се дължи , нормално ли е и свързано ли е с психически проблем?То се проявява най-вече като има тълпа от хора , които познавам, момче, което харесвам и хора към които имам донякъде респект.
  11. Да , ясно ми е за интернета.Просто исках да ви попитам как да намаля тази симптоматика.Въпроса е , че аз го мисля постоянно , примислям, анализирам всяко мое действие.Някой път е от напрежение в очите и сякаш просто минава като ток през мен , не дотолкова треперене.Възможно ли е всичко да е , защото го мисля и как да се справя с това.
  12. Може би става въпрос за тремор? Защо го получавам и не може ли да се лекува? Ако изобщо е това Имам напрежение сякаш в главата , боли ме теменната част.Не се издържа вече.А и ако става на въпрос за тремор, в интернет пише, че може да стане много зле.Отделно от това имам ппотрепвания на мускулите и замъглено зрение.
  13. Здравейте! Посъветвахте ме да пиша тук ако има нещо.Споделих Ви за това , че имам като леко трептене на главата , но беше леко и близо до очите.В други моменти като разговарям сякаш усещам , че очите ми ще изхвръкнат и веднага отвъртам поглед.Но съм се наплашила най-вече от така да го кажа потрепванията , които се разпространяват леко надолу от главата.За миг главата ми сякаш се разклаща , усещам го като импулс или сякаш задната част на главата ми се разклаща.Страх ме е да не си вижда от хората Посъветвайте ме как да постъпя.
  14. Благодаря за отговора! А телесните симптоми , които описах на какво се дължат?
  15. Също този страх е породен от това , че има едно момче , което има страшно много тикове и ме е страх да не стана като него.
  16. Аз го мисля твърде много , когато седна да уча и когато съм в лекция, сред хора.Имам определен тип от хора , от които сякаш имам респект и се получава или определени ситуации.Сега страхът ми е дали ще получа тикове.Много ви моля за отговор.Чувствам леко потрепване вътрешно и както казах , но не мога да обясня чувството , подобно на мравучкане или импулс.Днес главата ми потрепна и не знам дали само аз го усещам или се вижда.Ще съм благодарна за всеки отговор!
  17. Здравейте! Както бях чела някъде , ОКР мени теми и вече го осъзнах.Предишният ми страх изведнъж намаля , сещам се за него , но не ми изглежда така зловещо.Всичко започна , когато с една приятелка се скарахме И аз го понесох тежко.От тогава като говоря с човек изпитвам как да го обясня -мравучкане , бодежи в главата.Отделно при преместване на главата пак го чувствам и ме е страх да не се забелязва от хората.Питала съм -казват ми , че не ми личи , но аз като защита намалих излизанията и контактите.А толкова много ми се иска да съм като преди.Като съм на кафе при вземането на чашата и отпиването чувствам същото.Беше намаляло , но сега съм в тежък семестър и даже и сега чувствам болка в теменната част, напрежение в тялото и главата.Страх ме е да не получа тикове и да не бъда отхвърлена.Защото аз ли си измислям , но сякаш ми потреперват мускулите на моменти и сякаш тялото ми отскача.Как да го спра? Само под действие на алкохол се чувствам г.д добре.Помогнете ми.Искам да излизам , контактувам с хората.Напоследък имам и кръвно 150 на 90.
  18. Здравейте! Ще се опитам да разкажа накратко историята си. Имам ОКР и скоро бях писала, че ме е страх да спя в апартамент, където е починал някой.Е напуснах квартирата си царади това и си казах край сега няма да има натрапливости.Да , ама не.Появиха се под друг аспект.Нашият апартамент сме го взели нов, на цимент, никой не е живял тук.Но от хората , които сме го купили нов , момчето им почина в катастрофа преди години.И се почнаха натрапливостите.Скоро ми показаха и негова снимка и край - само това мисля.Станало е като фикс идея , а звучи толкова нелепо.Сякаш не ме е страх , а са просто натрапливости.И вчера си викам да не почна да сънувам образа му и ето , че тази нощ спах на части , неспокойно.И аз не мога точно да разбера него ли сънувах , кого? Моля ви кажете ми на какво се дължи това?Като сънувам моята баба , ац я познавам , но тази нощ и аз не мога да разбера какво става.И всичко това се почна откакто нашите говориха - чу духът остава 40 дни в дома, остамя се светнато и умът ми пресъздаде страхове.Да , но това момче не е живало тук.Защо ме е страх и защо са натрапливостите? Моля Ви от сърце за помощ...
  19. Здравейте! Искам да благодаря на всички за отговорите! И ето петък и събота бях добре , защото си бях в нас , но сега преди да си тръгна съм адски зле. Цяла седмица пак съм сама в квартирата , дават го да вали почнаха пак мисли , че ще бъда сама , ще е мрачно и ще ме обземе страх.Вчера получих сърцебиене и чувство на дереализация.Почнах да си бъркам думите.Малко пийнах и заспах към 12.Но към 4 :30 ппрез нощта се събудих , със страх и натрапливости и край пак ще има безсъние.Вече обмислям варианта да изляза на общежитие , поне там нищо не е ставало(колкото и да не искам , защото не мога да свикна с още 2 момичета и не мога да уча при шум). Преди обичах да стоя сама , а сега какво стана не знам.Моля споделете какво мислите? Вариант ли е да бягам?
  20. Не мога да си позволя да ходя на психотерапевт , затова ви моля за помощ
  21. Искам да попитам защо си мислите , че ще провали живота ми? Започва да ме е страх от това. Аз сама осъзнавам , че ако не е една натрапливост , излиза друга.Виждам , че много хора са в това състояние. А това е мъчително. Питам се какво става в мозъка , за да предизвиква това ОКР? Какво представлява? Искам да попитам заради ОКР ли чувствам дереализация? Чувствам се глупава , несигурна , зависима.Гледам всяко мое движение , дали вече не гледам на лудо. Постоянно си гледам очите , как съм.Боли ме главата , усещам някакво треперене на главата(вътрешно) и не мога да си задържа погледа.Казаха ме , че когато тъжиш или се вайкаш за душата , тя не намира мир.Чувстам се гузно , моля ви кажете ми правя лии нещо лошо? От сърце ви моля , да ми отговорите? Та това са натрапливости... А аз все повече се задълбочавам в този страх , стана фикс идея. Това е ТОРМОЗ
  22. Извинявам се , че пиша отделно , но една приятелка при това да ме успокои , че дешата се преражда в нещо , ме и уплаши. Че душата не намира мир , когахо го мислиш , нещо такова.Затова аз изпитвам угризения ,че сега не оставям починалите на мира....Олеее съвсем откачих
  23. Здравейте! Не веднъж съм писала в този форум и за съжаление дойде пак времето... Имам ОКР и , когато бях на 17г моята баба почина. От тогава имам страх да не спя в тях и до ден днешен н мога да си го представя да стоя там сама или да спя там.Била съм на квартири и не съм се замисляла някой починал ли е и т.н.Докато в един момент се оказа , че имам страх да спя някъде , където някой е починал. Даже и когато ходим на почивка , гледам квартирата да е нова , за да спя спокойно.Попринцип от малка имам страх от мъртвите , гробища..Обаче в момента нямам избор.На квартира съм от 1г и не е нова.Реално си мислех , че може някой да е починал , но не знаех точно.Имах страхове , не исках да стоя сама , въпреки че съм стояла 1 2 седмици сама , после дойде хазяйката ми.Приятеля ми ме разбира и все едно съм малко дете и идваше при мен.Но сега положението се влоши.Разбрах наистина , че някой е починал преди 4 5 години.Върнах се студентка и отново трябва да стоя в квартирата.Яд ме е , че апартамента е хубав , въпреки че не е ново обзавеждане.Та се започнаха страховете.Страх ме е да гледам некролозите на вратата и като отварям и затварям вратата изтръпвам.Страх ме е в апартамента , защото си представям , че там може да има дух( колко налудничаво звуча) леле чак ме е страх да не ми кажете направо луда си.Явно тези страхове са от това , което съм чувала.Че духът на човека до 40 ден остава в къщата и т.н. Обаче там спах 1 нощ , през която беше ужас , не ми се спеше , приятеля ми каза , че съм гледала като изтребител.А сега ви пиша , защото отново съм будна.Утре ще си ходя в квартирата и се почнаха страховете.И сега се опитвам да спя , уж спя , а аз сякаш сънувам квартирата , починалите, направо ужас.Страх ме е от тези мисли да не взема да си повярвам , че реално има нещо страшно...Защо ме е толкова страх , защо???Почва да ме боли глава , в момента ми е лошо.До кога такаа се питам? Ще полудея ли от този страх?Та аз се измъчвам буквално.Хората на моята възраст живеят , а аз какво? Страх ме е , защото нашият апаптамент е нов и ако на някой му стане нещо как ще живея тук? Как да си позволя след време апартамент ново строителство? Чудя се как другите не ги е страх и как изглеждам нелепо за моята възраст. Приятеля ми знае за страховете , от части мама , но не съм и казвала скоро , за да не ме мисли за луда. Как да продължа , моля ви за помощ..
  24. Здравейте! Не мога да повярвам , че стигам отново до този сайт. Имам ОКР или т.нар натрапливи мисли , ако не направя това , ще стане онова и т.н.Имам страхове за родителите ми , във връзка с това да не се разболеят.. 2016 година имах много страхове да не полудея , които намаляха , а сега се появиха отново.Студентка съм и в момента съм в сесия.Гледам да не мисля да изпитите , но явно подсъзнателно го правя.Почнах да уча , като се опитвам по повече , но онзи ден майка ми каза , че я е страх от толкова учене да не превъртя(въпреки че уча 4 5 часа и гледам да излизам) и оттогава пак страхове.Но нещо , което забелязвам и как в главата ми докато уча се набива една песен и тя си се пее и не мога да я премахна.Отделно (страх ме е колко налудничаво звучи) изникват в главата ми неща , които са казвани от познати , фрази , спомням ли си по някакъв начин или полудявам , не знам. Попринцип си представям ситуации , кой какво може да е казал , да не е вследствие на това.Не знам и аз как да го обесня.Дори и да поспивам ,чувствам се уморена , може би е защото се превъзбуждам.Реве ми се многооо! Защото уча и знам , че ако завърша и съм добре ще имам пълноценен живот.Живее ми се , пъгува ми се , не искам да полудявам.Защо?Защо пак същият ужас , страхове и т.н. От страх да не стане нещо от учене , не сядам много за чета! Полудявам ли какво става с мен? Защо навсякъде изниква думата страх... Страх ме е да почна на ново място работа , страх ме е как ще се представя , как ще разговарям с хора, а се опитвам да бъда слънчева и усмихната.Мола Ви за съвет!
  25. А нали бяхте казали , че човек , който има ОКР не мпже да полудее?
×
×
  • Добави...