Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Stefan Grekov

Участници
 • Общо Съдържание

  27
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  2

Stefan Grekov last won the day on Март 15 2017

Stefan Grekov had the most liked content!

1 Следващ

Профил Информация

 • Пол
  Мъж

Последни Посещения

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Здравей! Лично аз не знам какъв съвет онлайн мога да ти дам. Това, което бих те посъветвал е да потърсиш добър хипно или психотерапевт. Когнитивно поведенческата терапия или работата с хипноза биха се отразили ползотворно в твоя случай.
 2. Здравейте! Тук не говорим само за психическия ви резон. Тук говорим и за биохимични промени, които настъпват в следствие на спиране на препарата не по схема. Случва се синдром на отнемането, които трае при всеки различно, аз нямам представа, но предполагам, че до месец ще отмине. Следете състоянието си, явно след спирането на лекарствата не сте устойчива. Не се чувствайте слаба, не забравяйте, че сме хора и всички имаме трудни моменти. Просто, когато решиш да потърсиш среща на живо съм сигурен, че ще намериш правилния човек! Поздрави!
 3. Stefan Grekov

  Вече не съм нормален

  Здравей! Състоянието ти може да се разглежда от няколко гледни точки. Ако питаш психиатъра, той ще ти постави диагноза, ако питаш езотерика, той ще каже, че си в процес на изучаване на себе си. Човеко не те ти е проблема това, което ти се случва в главата, проблемът ти е отношението към него. Това да наблюдаваш хаоса, не те прави част от хаоса. Това, което ти липсва е вътрешен център, в който можеш да разбереш, че да ти имаш мисли, емоции, усещания, да всяко едно от тях е част от теб, но това не си самият ти. Обикновено в едно такова състояние, когато човек е обсебен от страховете си и така наречената "лудост" е на път към своето малко просветление в този живот. Но по пътя на там не е нужно да приемаме всичко, което се случва с нас лично. Е, имаш нужда от помощ, всеки има. Нито си първия, нито си последния. Но се подготви за дълъг път, защото лечението, самопознанието и развитието не са лека задача, но усилието бива винаги възнаграждавано, помни това Поздрави! И не забравяй, това, че си мислиш за езеро не те прави мокър нали, а това, че си мислиш за лудостта, дали те прави луд?
 4. E със сигурност нервите на всички са ни опънати. Това е неизбежно все пак живеем в доста напрегнато ежедневие. Четири години не са малък период не са малък период да стоиш в едно такова състояние, което е предимно тревожно. За личното ти развитие няма да ти е нужен само терапевт, а време, усилия и литература по темата. Осъзнала си, че по стария начин не става. Време е за нов модел на поведение, а той определено включва промени в не малка част от ежедневието ти. Пред теб седят два вариант или да започнеш да работиш и да променяш или да седиш още 4 години в това състояние. Не забравяй, че промяната не е леко нещо. Трудна е, мъчна е, тежка е, ще ти писва, ще ти идва да се откажеш, но както сама знаеш, за да даде едно дърво плод са нужни грижа, търпение, време любов, а на това не ни учи само състоянието, в което си, на това ни учи самия живот. Е, борила си с това състояния. Писането ти в този форум е първата стъпка към предаването, а от там се ражда приемането и истинското смирение. Сърцето ще ти покаже кога да поискаш помощ, а до тогава, до тогава ти сама прави каквото смяташ, че е най правилно за теб!
 5. Stefan Grekov

  Безкраен страх

  Просто имате нужда от помощ. Не е въпросът защо ви е страх от смъртта, а какво си мислите, чеи е смъртта. Понеже се занимавам с променени състояние на съзнанието и едно голямо влечение ми еса да се запознавам и срещам с хора,които са били в кома, в клинична смърт. От техни разкази и мои преживявания мога да ви уверя, че смъртта може би е най-освобождаващото нещо в този живот. Помислете си състояние без страх, чувства, които надхвърлят човешките, състояние на безкрайна свобода - е това е смъртта. Защо бягате от нея, тя не ви гони. Вашият страх е не от смъртта, а от самият живот. Ориентирайте усилията си да се запознаете със смъртта, Прочетете Карлос Кастанеда. Потърсете филма на Рене Мей. Потърсете информация за така наречената смърт. И ще видите, че вашият проблем не е смъртта, а смъртта се оказва решение поради страха ви от самия живот. Смъртта е съветница, приятелка и тя винаги седи на една ръка разстояние от вас, но тя избира кога да се протегне и да ви хване. Вие се страхувате от смъртта, а още преди да сте се срещнали с нея живеете, като мъртва. Тя решава кога да дойде, не вие. Поздрави и на вас и на смъртта!
 6. Stefan Grekov

  Какво ми е

  Здравей, Просто е нужна индивидуална работа и работа в група. Групата ще ти помогне да не пропадаш в пушене, пиене и тнт. Защото тези последни няколко деяния задълбочават още повече проблемът ти. И да това е проблем, защото вече съзнаваш, че страшно много ти пречи. А когато осъзнаем и разберем, че нещо вече много ни пречи, то е време да си ходи и да се замени с нещо по-адаптивно. Трудно ще ти бъде сам, поради това, че ще е нужно да преработваш нещата през друга позиция над съзнателната, това нещо можеш да го развиеш с терапевт. Анализата определено ще те забатачи, в твоя случай не ни интересува дали си си ударил главата в стола, масата или стената. Нас ни интересува да не се удряш и да не те боли. Прочети защитни механизми на съзнанието, как работят, действат, какво е проекция. Това са важна и неща, които е нужно да знаеш, за да разбереш как действа твоята психика, какво я брани, какво ти пречи, какво мислиш, че виждаш, а то дали е така. Можеш да започнеш малки поведенчески опити с някой твой приятел, но каквото и да правиш е нужно да с постоянен. При започването на опити съвсем нормално ще е да влезнеш в депресия, но въпреки това продължавай. Препоръчвам ти да четеш книгата на Морган Скот Пек - Изкуството да бъдеш Бог. Без да се обичаш, деянието ти е обречено на провал. Подготви се, събери кураж, с бавни стъпки можеш да стигнеш най-далеч. Поздрави!
 7. Здравей, Каква е разликата между сериозната и несериозната връзка? Това е отношението ти и изискванията. В живота няма нищо перфектно и нищо сериозно. Кусурите, които наблюдаваш в другите са просто производни на страха ти от обвързване, които предполагам след това процесира със страх от изоставяне. Ти не гледаш хората, очите на страха ги гледат и намират причини ти да не се впуснеш в нещо, не защото не искаш, а защото те е страх да рискуваш. Това да споделиш с някой означава да се разкриеш, да научиш нещо за другия, но и да му позволиш и той да научи нещо за теб. Любовта не е само усещане, любовта е доверие и личен труд. Цялата тази маска, която създаваш отвън пази това беззащитно, уплашено и срамежливо момиче от болката, която то предусеща, че ще изживее. Болката и неуспехът живеят само в твоята глава, но точно защото живеят несъзнателно или полусъзнателно си се хванала здраво за тях. Преди да кажеш хоп и си скочила ти имаш усещането, че си паднала вече по дупе, но разбира се, като всеки "здраво" мислещ човек повечето хора гледаме клечката в окото на другия, а не виждаме гредата в своите. Интересно е ти имаш способността да виждаш другите, а какво виждаш в себе си. Страхът ни замъглява погледа и не ни дава възможност дори да се видим, погледни се отстрани. Представи си, че излизаш от тялото си, от личността си и виж няколко от връзките си, като страничен наблюдател, можеш да разбереш много от тази друга позиция, стига да искаш да гледаш. Относно страхът, той може да бъде преборен само тогава, когато решиш да рискуваш, но ти си далече от този момент, човек рискува всичко тогава, когато му е писнало от всичко, когато всичко се разпада, когато времето го притиска. Поздрави!
 8. Stefan Grekov

  Стрес

  Здравей, Това, което е нужно е просто да се научиш на ново отреагиране. Ти знаеш и спазваш само един модел. Въпросът е не дали ще успееш или ще бъдеш скъсана, въпроса е за кого или за какво е значимо в теб това да успееш. Тук може да има чужди авторитети, вътрешен морал, високи летви, които си поставяш, но зад тази особа, която описваш седи една прекалено отговорна личност. Ти ако сега си така преди изпит, представи си, че имаш две деца, куче и ходиш на работа. Тогава буквално ще си разбита. Отпусни се вдишай и издишай, постарай се да се изложиш дори. Сложи си го като фикс идея, докато не разбереш какво е провалът и че от него не се умира и не боли, то ти винаги ще се движиш нагоре- надолу, като махало. Ако имаш възможност потърси специализирана помощ съмнявам се, че само изпитите са проблемът. Поздрави и действай!
 9. Stefan Grekov

  Натрапчиви мисли

  Здравей! Типично поведение, не отиваш при този, който ти помага, а търсиш някой, който да продължи да поддържа сиптома ти. Аз ако имам счупена ръка и отида при ортопед и съм доволен нужно ли е след това да търся хирург или зъболекар. Просто продължи по пътя с човек, който ще ти помогне. Помисли си за дъждовен облак, не си мокра нали, същото е и с другите мисли. Едно да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш. Твоят терапевт седи и те чака някъде! Въпросът е ти дали искаш да работите заедно. Поздрави и успех по пътя : )
 10. Здравей, съзнанието ти обуславя действието (храненето) с дадената случка, паник атака. Всеки път, когато правиш нещо такова изпитваш напрежение, защото несъзнавано или полу осъзнато се страхуваш, че ситуацията ще се повтори. Това, което бих ти препоръчал е психотерапия, като е важно да се отработи травмата, която е създадена. Като техники може би EMDR, TEC, хипнозата биха повлияли положително. Просто това, което изпитваш сега се е хронифицирало и имаш нужда да приучиш съзнанието си към ново, по-адекватно поведение, отношение. Сигурен съм, че ще намериш изход, потърси помощ! Поздрави! В крайна сметка толкова хора искат да се храня бавно, всъщност дори това е по-полезния начин на хранене. Може би има друг човек, който си мечтае да се храни по този начин..Странно нещо е света
 11. Здравей! Това е проблем, който го имаме повечето мъже. Ето, аз съм терапевт и уж трябва да съм отработил тези неща, пък,като си хвана ново гадже и се стигне до там ми се разтреперват крачетата. Хора сме, по-емоционален си и когато всичките тези емоции се събудят се събуждат и страхове. Но повярвай ми, че точно тези емоции могат да възбуждат жената сто пъти повече от колкото сухият секс. Създава се връзка между вас, рапорт и когато започнеш да допускаш тази връзка да се разраства и тези емоции да се показват, сексът ще премине към друго ниво. Но зад всичко това седи страх, че няма да се справиш. Ако имаш възможност и не си във връзка можеш да го отработиш с терапевт, но можеш и да го отработиш сам с приятелката си или с компаньонка. Отиваш плащаш си, проваляш се нарочно и си тръгваш. Ако направиш това съзнателно няколко пъти, то има голяма вероятност да прескочиш границата, която си си сложил. Дори компаньонката може да ти каже, че това е нормално и се среща при доста мъже. Все пак не можем винаги да бъдем 100% навсякъде, пък и Господ ни е дарил и с други средства, с които да си помагаме в леглото. Не забравяй, че жените обичат и с ушите си, не си спестявай тази пикантна част. Говоренето отвъд морала, проявата на нежност, топлина, която даваш, огънят, който разпалваш в жената, определено ще се отрази и на теб. Така, че смело! Нагоре, надолу, то така не е ли и в живота :))) Поздрави!
 12. Здравей! Ако толкова те интересува тя, зарежи го него и просто потърси контакт с тази жена, можеш дори да преминеш в съвсем различни сексуални насоки :))) Ти сама се състезаваш и просто проектираш твоите страхове върху нейния образ. Това, което сега имаш възможност да наблюдаваш към второ лице, всъщност е нещо затикано в теб. Това, че приятелят ти обича нея или има чувства е съвсем нормално ние не сме машини, ние нямаме способността да изтриваме информацията, но ни имаме възможност да прилагаме всичко научено. Замисли се може би благодарение на това момиче и пропуски на твоя приятел към нея, на уроците, които той е научил от нея, ти получаваш това мило отношение. Замисли се за връзките ти с бившите приятели, ако изпитваш злоба и ненавист към тях, то определено тук говорим за тежка патология....Той е избрал да обича вместо да мрази, избрал е да продължи вместо да спре.. Дори хората се обичаме и въпреки това се разделяме, защото пътищата се кръстосват, за да се разделят отново. Поздрави!
 13. Здравей, Това, което описваш е страх от обладаване. Разбира се, той може да се дължи на хиляди неща. Каквото и да правиш ще ти бъде трудно да го преодолееш без помощта на специалист. Процесът при теб е започнал още преди време, дори, както ти самата казваш може да е започнал още,като дете и сега вече всичко това, което си подтиквала в несъзнаваното си буквално избива и извира на повърхността на твоето съзнание. Това е добре! Това, от което те е страх е твоята сянка. Всички ни е страх, не се притеснявай не си сама. Всички ни е страх, от нещо, което не познаваме. Но това, което различава хората в този диапазон е,че някой подхождат с любопитство, а други с ужас. Отношението към случващото ни се е ключово, но за да бъде променено това отношение е нужно време. Ти носиш този проблем от доста време и искаш да го решиш моментално. Това няма как да стане, а дори и да стане повярвай ми, че това не би се отразило благоприятно на вътрешното ти състояние. Този проблем е станал явен, защото сега е дошло времето да го разрешиш. Бъди благодарна, защото си на 20. Това е шанс за ново начало. Използвай го. Страхът от дух, може да се свърже с много неща. Не мога да дам конкретен отговор, със сигурност и съзнанието ти не може. Но несъзнаваното ти съдържа отговора на въпроса. Потърси терапевтична помощ. Всички изпадаме в трудности, а в тези времена, в които живеем дори по-често. Това се случва, за да промениш живота си. Спри да бягаш. По някои път дори и мечтите ни са, като духове, които ни преследват. Успех!
 14. Здравейте! Така, както се разкъсваме, обикновено по същия път се и събираме. Болката, напрежението, страховете, които тайте няма да изчезнат. Защото имате нужда от помощ. Агресия, садизъм, вина, всички тези чувства е нужно да започнат да се освобождават, за да можете да започнете отново. В момента вие имате един уникален шанс да разчистите всичко, да се намерите коя сте и да видите другата страна на живота. Това, че слънцето се е скрило и го няма, означава ли, че то е спряло да свети. Отговорът е НЕ. Същото е и с любовта, човещината, доверието. Ситуациите и насилието, което се преживяли са оказали влияние и върху вашите възприятия, така както случките оказват влияние върху всеки един от нас. Потърсете трерапевтична помощ и продължете напред. За да свети слънцето има нужда от светлина. Дайте си светлината! Успех!
 15. Stefan Grekov

  Страх

  Груповата терапия може да ви е полезна, тогава когато премине индивидуална. Тогава ще може да преживявате в пъти по-дълбоко енергията на групата, защото и ви ще пускате вашата в пъти повече. Групата е един уникален трамплин, особено, ако е насочена към преживелищните методи. Относно смъртта прочетете "Тибетска книга за живота и смъртта" сигурен съм, че ще ви бъде полезна. Потърсете психотерапевт и работете междувременно! Повярвайте ми, че хората не ни е страх от смъртта, страх ни е от това да живеем, Това е по-големият ни страх.. Успех
×