Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Stefan Grekov

Участници
 • Общо Съдържание

  35
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  2

Stefan Grekov last won the day on Март 15 2017

Stefan Grekov had the most liked content!

1 Следващ

Профил Информация

 • Пол
  Мъж

Последни Посещения

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Здравей! Трудно е човек да разбере някой, който преживява тревожно състояние. Хората сме свикнали да виждаме с очите си и от там да съдим. Но аз съм сигурен, че тук ще намериш разбиране за твоето състояние. Ти си в една много крехка възраст, в която хормоните в теб бушуват. И сега опознаваш света, аз смятам, че сексуалната ти ориентация с времето може и да се променя, но и да остане същата не се притеснявай, има милиони хора с бисексуална ориентация. Знам, че не получаваш това, което искаш по начина, по който искаш и това носи и недоволство и болка, това те кара да се чувстваш виновен. А замислял ли си се, че начинът на родителите ти да ти създадат комфорт е точно през материалното. Може би така те изразяват най-чистата любов към теб по този начин. Може би това да ти осигурят най-доброто от материално естество е техният начин да ти кажат, че те обичат. Замислял ли си се? Представяш ли си, ако те ти даваха само "духовна храна" без материалното, сигурно и тогава ще се чувстваш ощетен. Но пък от друга страна тези родители не са ли най-подходящите за теб. Да, можем да ги мразиш, да ги ненавиждаш, да си им сърдит и това е нормално, но те си оставят твои и ти си голям щастливец, защото имаш родители! А колко ли им струва на твоите родители да си създадат комфорт, в които живееш? Помисли над това. А може би и си човекът, които да научи родителите си какво значи думата топлина....А това не е лесна задача, изисква се усилие. Но и в това е магията на живота! Поздрави!
 2. Здравей! Разбирам болката ти и усещам колко е силна зависимостта ти. Наистина е трудно човек да спре да пие и да действа по старият начин. Ти можеш да се чувстваш сам, но ти всъщност имаш подкрепата на всички алкохолици, които се възстановяват. Отиди на сбирки, потърси контакти, намери си спонсор и започни работа по програмата. Тя работи, стига и ти да работиш по нея. Поне това, което разбрах аз е, че не си се усещал обичан, от абсолютно никой. И това е една голяма болка. Това те кара да се чувстваш сам, изолиран, неставащ. В момента смилаш огромен житейски урок, това да се научиш да си даваш сам на себе си. Да бъдеш родител сам на себе си и да поемеш отговорност за постъпките си, това ще те промени, ще те накара да израснеш и да спреш да се криеш зад чашката. Използвай условията, които ти е дал животът. Имаш човек, който те подкрепя и който ще бъде до теб по време на кризите ти, породени от абстиненцията. Имаш подкрепата на Бог или ако искаш го наречи твоята Висша сила, защото ти не си сам човеко. Спреш ли пиенето след месец и емоционалното ти състояние ще бъде по-стабилно. Не е лесна крачка да се откажеш от това, което те убива, но ти знаеш, че алкохола ти ограбва живота и обикновено нещата опират до затвор, психиатрия или смърт, не се ли спре на време. Но човек не се бори, за да го спре, а се предава. Признава си, че е победен и не става за пияч. Ти сам решаваш вече дали искаш да живееш или искаш да загубиш всичко и да си отидеш, като човекът, който не искаше да започне да се бори за собствения си живот. Не е нужно да търсиш любов, самото ти спиране на алкохола ще е началото на това да съумееш ти сам да си дадеш. Поздрави, и не си сам!
 3. Здравей! Това, с което си се заел не е лека задача. Огромен процент от мъжете страдат от такава зависимост, но те рядко я осъзнават. Поради този факт се развалят бракове, семейства, връзки и дори всичко това отново не ги провокира да спрат. Трудно е! Да си зависим не е лесно. Но, когато човек си признае и осъзнае своята зависимост това облекчава донякъде и дава възможност за възстановяване. След спирането на порното и мастурбацията ще навлезеш в така наречения "флат период", в които няма да ти се иска нищо. Не се плаши, това естествена реакция на организма. Възстановяват се невронни връзки и както ти пише Орлин, това е процес на вътрешна трансформация. Този период продължава за всеки различно, но в рамките на няколко месеца ще се възстановиш и либидото ти ще се възвърне. Но това е най-лесната задача до момента. Казвам най-лесната, защото вярвам, че ще я издържиш, но през това време ти трябва да промениш навиците, поведението си и отношението си към жените, а това не е хич лека задача. В този тон и ред на мисли ти препоръчвам една книга "Господ пътува инкогнито", тя ще подсили насоката, по която си поел, но не забравяй най-важното ти ще останеш предразположен към тази зависимост до края на живота си. Поздравявам те за чистото ти време, то е едва началото на твоето предизвикателство, да кажеш да на своята мъжка сила. И колкото повече трупаш чисто времее, толкова повече сексуалните ти желания и щения ще се очовечават. Знам какво причинява порното, то развращава и колкото повече гледаш, толкова повече искаш разврат и разврат и разврат. Знам, че за да спреш изисква усилия и да ти си го направил и ще продължаваш да го правиш. Това, което е важно да спреш да действаш като зависим. Твоят проблем не е с порното, твоят проблем е с жените. През това време, в което се възстановяваш трябва да поработиш върху това. Защото голяма работа, че си направил месеци чисто време, ако живееш, като зависим. Ти си свободен човек и имаш право да се заявиш, като такъв. Да, не е леко, трудно е, но това е част от промяната ти. Не забравяй порното е върха на айсберга, отношението ти с отсрещния пол е ключово. Като първа стъпка, продължи да се възстановяваш. Като втора, започни да четеш книгата, която ти препоръчах и това, което Орлин ти е предоставил, като инфромация Като трета запиши се на танци, за да можеш да усетиш близостта на жените и за да разбереш, че не са страшни даже напротив. Като четвърта стъпка постави си кратки цели. Разпредели си времето, разчупи се! Като пета стъпка, не брой дните без порно. Просто не гледай само за днес! Това ще ти отнеме доста товар от плещите. П.С. Не забравяй най-важното е не да не гледаш порно, най-важното е да започнеш да усещаш автентичната си мъжка сила и да я впрягаш. Да, това изисква време, но се отплаща стократно! Успех!
 4. Здравей! Странното е, че някой ще го нарекат криза, а други ще го нарекат пробуждане. Това е твоят реален сблъсък с времето, с живота, с екзистенциалния смисъл. Много хора дори пропускат, дори никога не си задават въпросите, които си задаваш ти. Ако питаш мен се намираш в духовна криза. Либидото е паднало дълбоко, появили са се депресивни симптоми, което е напълно нормално. Поради факта, че си навлязъл в по-дълбоките пластове на своята психика. Депресията е едно по-здраво състояние от тревожността и постоянното люшкане нагоре и надолу. Това състояние, в което си е една крачка напред към твоето развитие. Тук говоря за духовно естество. Мари фон Франц дори пише, че в едно такова състояние най-лечебното е просто да продължиш да копаеш надолу и току виж един ден се е появила някоя идея или импулс за творчество, който не си подозирал дори, че притежаваш. За това моят съвет е продължавай да търсиш. Ти си в етап на търсене. Навлизаш в години, в който от чисто астрологическа гледна точка се предвещава осмисляне и трансформиране на живота. Тук можеш да прочетеш книгата на Лиз Грийн "Сатурн. Нов поглед към един стар дявол", препоръчвам ти също книгата на Виктор Франкъл "Човекът в търсене на смисъл". Ще Почерпиш доста опит от това. Ти нямаш нужда от хапчета, ти имаш нужда просто да разбереш смисъла на своето състояние, а той е някъде там. И един ден можеш да се събудиш и да погледнеш с нови очи светът и този свят макар и същият да ти се струва, като че ли по различен.
 5. Здравей! Явно влизането под земята е силен отключващ фактор при теб. Да всички ние може да тълкуваме , отключването на това състояние по много начини. Но, това надали ще ти е от полза. Ако човек тръгне да се рови в психиката си ще забележи, че незабележимо нещата са започнали много преди това. И това разбира се не трябва да ни плаши, а да ни дава сила, че можем да преудолеем случващото се. Насъбрало ти се е доста. В момента изпитваш страх, тревожен си, но замисли се как това е един невероятен шанс след време да извоюваш още повече познание и свобода за себе си. Ти си на 22 и две, представи си след година, две или колкото ти е нужно, как благодарение на тази случка си сменил посоката на този живот и си отприщил вродената си смелост. Да, трудно е, изисква се усилия, но това остава за цял живот. Работа с терапевт и в последствие дори можеш да се записеш на пещерен туризъм и да преживееш слизането под земята отново, но вече с доза любопитство, кураж и обич. Поздрави!
 6. Здравей! Разбирам те, че ти е трудно, че е плашещо, на моменти дори погубващо. И целият този страх всичко да не се повтори, те въвежда в една невероятна безизходица, в която и най-голямата надежда се губи и гасне, и остава само и единствено мрак и отново онзи смразяващ страх. Трудно е, непосилно е, но в същото време има милиони хора, които са го превъзмогнали. Хора от този форум, хора, които дори виждаш по улиците. По всичко личи, че имаш доста силен характер и гледаш да се справиш сама. Да, и това е част от пътя ти, да опиташ всички алтернативи, преди да се предадеш. Защото в полето на нашата психика, на онова нещо, което наричаме душа, дух, свръх Аз, ние не се борим само, но и се учим да се предаваме. Да, пропускаме случващото се и да се доверяваме на мъдростта на живота. Ти разглеждаш тревожността единствено от медицинска гледна точка, като разстройство и това е напълно вярно. Но всяка истина е половин истина и тази е половин също. Има и други гледни точки, някои хора разглеждат това състояние, като събуждане от дълбокият сън на материализма. Да, ние сме тела, но в нас има и нещо много по-дълбоко. Разбирам те, че ти е трудно да предадеш доверието си някому, но и тази съпротива е част от твоето лечение. Може би на този етап, нямаш нужда да се доверяваш на някого, може да се довериш на нещо по-голямо, нещо твое, наше, общо, което наричаме Бог. И това е един различен поглед към тревожните състояния, които от езотерична гледна точка са събуждане на заспалата енергия вътре в нас. Някои я наричат кундалини, други прана, чи, няма значение думата, но това, което описваш ти е раздвижване на по-дълбоките пластове на твоята психика. И пред теб седи един много важен избор, изборът какво отношение да проявиш към случващото се, а именно в това е ключа. Хората се лекуваме, не като изтриваме неща от живота си, а като ги надмогваме и разбираме смисъла, който те ни носят. Именно в това се състои алхимията и превръщането на оловото в злато. Ти си започнала да се предаваш,а това го показват именно твоите мисли дали да пиеш хапчета или не, но ти за момента не си изпробвала никакви алтернативи. Да, един терапевт, не се е получило и какво от това. Има такива моменти, време е да зададеш въпроси към себе си. Дали това недоверие е точно към терапевта ти или то се отнася масово в живота ти? Какво те спира да поискаш помощ? И какво за Бога означава думата помощ? С какво я свързвам, както значи за мен? И дали не искам помощ по точно определен начин, такъв какъвто аз знам, че ми трябва? Прочети тълкуванието на думата помощ, потърси синоними, сродни думи. Виж какво се крие зад символиката и, която тя носи. Това са първите стъпки отвъд чувството за вина, нищожност и вечно самосъжаление. Да, ти си жертва, но не на екзистениалното, а на невротичното страдание и колкото повече бягаш от него, то толкова повече се засилва. Никой не може да избяга от страданието, независимо дали се пият хапчета или не, то е част от живота ни и то именно е горивото за търсенето, осъзнаването, промяната. И рано или късно всеки спира да бяга, защото е безкрайно изморително, тогава може да се породи депресия и една дълбока тъга. Тогава е именно сливането с цялото човечество, с Бога и с течение на времето тъгата се превръща в тиха мъдрост. Ние не сме светци, ние сме хора с определени лимити и когато влезем и осъзнаем собственити си лимити, от къде до къде се простира нашата сила, тогава се ражда и онова нещо, което се нарича смирение. Но това е един дълъг път, който продължава до нашата смърт. А смъртта е дошла вече при теб, и старото разбиране започва да умира. Да, болезнено, бавно, но така се ражда новото. Просто продължи...
 7. Здравейте! Орлин ви е насочил много правилно. Това са опции, от които можете да се възползвате. Но това, че осъзнава, че е зависим не означава, че ще спре да играе. Това са две различни неща. Защото да спре да играе се изискват много усилия и най-важното е, че трябва да признае, че е загубил. Че е победен от казиното, машинката, рулетката, а това не е хич лесно. Ако се предаде и приеме хазартната си зависимост, тогава може да започне процес на лечение, който трае дълго време и най-важното е,че той сам трябва да разбере, че в този живот той не може да играе контролирано. Подчертавам думата контролирано, защото всяка игра обикновено започва с мисълта "Ще пусна само 10 лева" или " Ако не ми върви, ще спра". Когато се появяват такива мисли хубаво е да звъни на някой доверен човек, с който може да говори за това. Колкото повече говори за зависимостта си, толкова повече нарастват шансовете му за възстановяване. Не е срамно да говорим, за това, което изпитвам, усещаме, преживяваме. Та като стъпка едно е хубаво да разбере, че е зависим и не може бъда играе контролирано. Стъпка две е да ходи в себе си с малко пари поне 6-12 месеца. Стъпка три намирането на общност с възстановили се хора, от които да черпи опит от тях. Стъпка четири да започне да чете тази книга. https://slot.bg/temp/anonimni_komardjii.pdf И най-важното, което да разбере, че тази дупка, която се отваря в него и го тегли към саморазрушение може да бъде запълнена единствено с любов, усилие и Бог. Третото е особено важно във възстановяването, намирането на Висша сила, чрез молитви и медитация, може да усмири разрушителните импулси. Хубаво и да се насочи към спортове или неща, които носят адреналин или, от които изпитва удоволствие. Време е самият той да поеме отговорност за живота си, защото той не е виновен за разрушенията, които е направил, виновна е неговата болест, но той е отговорен за нещо много по-важно собственото си възстановяване. Това, което е нужно е зависимият да започне да работи по 24 часова програма. Тоест да си наложи да не играе само за днес. Поставянето на краткосрочни цели, смяната на компанията, на маршрутите, по които се движи, запълването на ежедневието с по смислени неща са само част от нещата, които можете да практикувате. В момента той има нужда от подкрепа, дайте му я. Повярвайте в него, колкото и да е трудно, но му обяснете, че той вече е отговорен за постъпките си. Най-важното е да спре да лъже и да се научи да казва истината колкото и болезнена да е. Проблемът за хазартно зависимия не са парите, а влечението и допанинът, който се отделя по време на игра. Това нещо може да се компенсира със спорт, секс, хоби, молитва. Зависимостта е търсене на Господ, но не по правилния начин. Да, на моменти е скучно и тясно в нашето тяло, сиво е, монотонно, но точно там се ражда просветлението!
 8. Здравей! Лично аз не знам какъв съвет онлайн мога да ти дам. Това, което бих те посъветвал е да потърсиш добър хипно или психотерапевт. Когнитивно поведенческата терапия или работата с хипноза биха се отразили ползотворно в твоя случай.
 9. Здравейте! Тук не говорим само за психическия ви резон. Тук говорим и за биохимични промени, които настъпват в следствие на спиране на препарата не по схема. Случва се синдром на отнемането, които трае при всеки различно, аз нямам представа, но предполагам, че до месец ще отмине. Следете състоянието си, явно след спирането на лекарствата не сте устойчива. Не се чувствайте слаба, не забравяйте, че сме хора и всички имаме трудни моменти. Просто, когато решиш да потърсиш среща на живо съм сигурен, че ще намериш правилния човек! Поздрави!
 10. Здравей! Състоянието ти може да се разглежда от няколко гледни точки. Ако питаш психиатъра, той ще ти постави диагноза, ако питаш езотерика, той ще каже, че си в процес на изучаване на себе си. Човеко не те ти е проблема това, което ти се случва в главата, проблемът ти е отношението към него. Това да наблюдаваш хаоса, не те прави част от хаоса. Това, което ти липсва е вътрешен център, в който можеш да разбереш, че да ти имаш мисли, емоции, усещания, да всяко едно от тях е част от теб, но това не си самият ти. Обикновено в едно такова състояние, когато човек е обсебен от страховете си и така наречената "лудост" е на път към своето малко просветление в този живот. Но по пътя на там не е нужно да приемаме всичко, което се случва с нас лично. Е, имаш нужда от помощ, всеки има. Нито си първия, нито си последния. Но се подготви за дълъг път, защото лечението, самопознанието и развитието не са лека задача, но усилието бива винаги възнаграждавано, помни това Поздрави! И не забравяй, това, че си мислиш за езеро не те прави мокър нали, а това, че си мислиш за лудостта, дали те прави луд?
 11. E със сигурност нервите на всички са ни опънати. Това е неизбежно все пак живеем в доста напрегнато ежедневие. Четири години не са малък период не са малък период да стоиш в едно такова състояние, което е предимно тревожно. За личното ти развитие няма да ти е нужен само терапевт, а време, усилия и литература по темата. Осъзнала си, че по стария начин не става. Време е за нов модел на поведение, а той определено включва промени в не малка част от ежедневието ти. Пред теб седят два вариант или да започнеш да работиш и да променяш или да седиш още 4 години в това състояние. Не забравяй, че промяната не е леко нещо. Трудна е, мъчна е, тежка е, ще ти писва, ще ти идва да се откажеш, но както сама знаеш, за да даде едно дърво плод са нужни грижа, търпение, време любов, а на това не ни учи само състоянието, в което си, на това ни учи самия живот. Е, борила си с това състояния. Писането ти в този форум е първата стъпка към предаването, а от там се ражда приемането и истинското смирение. Сърцето ще ти покаже кога да поискаш помощ, а до тогава, до тогава ти сама прави каквото смяташ, че е най правилно за теб!
 12. Просто имате нужда от помощ. Не е въпросът защо ви е страх от смъртта, а какво си мислите, чеи е смъртта. Понеже се занимавам с променени състояние на съзнанието и едно голямо влечение ми еса да се запознавам и срещам с хора,които са били в кома, в клинична смърт. От техни разкази и мои преживявания мога да ви уверя, че смъртта може би е най-освобождаващото нещо в този живот. Помислете си състояние без страх, чувства, които надхвърлят човешките, състояние на безкрайна свобода - е това е смъртта. Защо бягате от нея, тя не ви гони. Вашият страх е не от смъртта, а от самият живот. Ориентирайте усилията си да се запознаете със смъртта, Прочетете Карлос Кастанеда. Потърсете филма на Рене Мей. Потърсете информация за така наречената смърт. И ще видите, че вашият проблем не е смъртта, а смъртта се оказва решение поради страха ви от самия живот. Смъртта е съветница, приятелка и тя винаги седи на една ръка разстояние от вас, но тя избира кога да се протегне и да ви хване. Вие се страхувате от смъртта, а още преди да сте се срещнали с нея живеете, като мъртва. Тя решава кога да дойде, не вие. Поздрави и на вас и на смъртта!
 13. Здравей, Просто е нужна индивидуална работа и работа в група. Групата ще ти помогне да не пропадаш в пушене, пиене и тнт. Защото тези последни няколко деяния задълбочават още повече проблемът ти. И да това е проблем, защото вече съзнаваш, че страшно много ти пречи. А когато осъзнаем и разберем, че нещо вече много ни пречи, то е време да си ходи и да се замени с нещо по-адаптивно. Трудно ще ти бъде сам, поради това, че ще е нужно да преработваш нещата през друга позиция над съзнателната, това нещо можеш да го развиеш с терапевт. Анализата определено ще те забатачи, в твоя случай не ни интересува дали си си ударил главата в стола, масата или стената. Нас ни интересува да не се удряш и да не те боли. Прочети защитни механизми на съзнанието, как работят, действат, какво е проекция. Това са важна и неща, които е нужно да знаеш, за да разбереш как действа твоята психика, какво я брани, какво ти пречи, какво мислиш, че виждаш, а то дали е така. Можеш да започнеш малки поведенчески опити с някой твой приятел, но каквото и да правиш е нужно да с постоянен. При започването на опити съвсем нормално ще е да влезнеш в депресия, но въпреки това продължавай. Препоръчвам ти да четеш книгата на Морган Скот Пек - Изкуството да бъдеш Бог. Без да се обичаш, деянието ти е обречено на провал. Подготви се, събери кураж, с бавни стъпки можеш да стигнеш най-далеч. Поздрави!
 14. Здравей, Каква е разликата между сериозната и несериозната връзка? Това е отношението ти и изискванията. В живота няма нищо перфектно и нищо сериозно. Кусурите, които наблюдаваш в другите са просто производни на страха ти от обвързване, които предполагам след това процесира със страх от изоставяне. Ти не гледаш хората, очите на страха ги гледат и намират причини ти да не се впуснеш в нещо, не защото не искаш, а защото те е страх да рискуваш. Това да споделиш с някой означава да се разкриеш, да научиш нещо за другия, но и да му позволиш и той да научи нещо за теб. Любовта не е само усещане, любовта е доверие и личен труд. Цялата тази маска, която създаваш отвън пази това беззащитно, уплашено и срамежливо момиче от болката, която то предусеща, че ще изживее. Болката и неуспехът живеят само в твоята глава, но точно защото живеят несъзнателно или полусъзнателно си се хванала здраво за тях. Преди да кажеш хоп и си скочила ти имаш усещането, че си паднала вече по дупе, но разбира се, като всеки "здраво" мислещ човек повечето хора гледаме клечката в окото на другия, а не виждаме гредата в своите. Интересно е ти имаш способността да виждаш другите, а какво виждаш в себе си. Страхът ни замъглява погледа и не ни дава възможност дори да се видим, погледни се отстрани. Представи си, че излизаш от тялото си, от личността си и виж няколко от връзките си, като страничен наблюдател, можеш да разбереш много от тази друга позиция, стига да искаш да гледаш. Относно страхът, той може да бъде преборен само тогава, когато решиш да рискуваш, но ти си далече от този момент, човек рискува всичко тогава, когато му е писнало от всичко, когато всичко се разпада, когато времето го притиска. Поздрави!
 15. Здравей, Това, което е нужно е просто да се научиш на ново отреагиране. Ти знаеш и спазваш само един модел. Въпросът е не дали ще успееш или ще бъдеш скъсана, въпроса е за кого или за какво е значимо в теб това да успееш. Тук може да има чужди авторитети, вътрешен морал, високи летви, които си поставяш, но зад тази особа, която описваш седи една прекалено отговорна личност. Ти ако сега си така преди изпит, представи си, че имаш две деца, куче и ходиш на работа. Тогава буквално ще си разбита. Отпусни се вдишай и издишай, постарай се да се изложиш дори. Сложи си го като фикс идея, докато не разбереш какво е провалът и че от него не се умира и не боли, то ти винаги ще се движиш нагоре- надолу, като махало. Ако имаш възможност потърси специализирана помощ съмнявам се, че само изпитите са проблемът. Поздрави и действай!
×