Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Stefan Grekov

Участници
 • Общо Съдържание

  46
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  4

Stefan Grekov last won the day on Август 7

Stefan Grekov had the most liked content!

1 Следващ

Профил Информация

 • Пол
  Мъж

Последни Посещения

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Това дали да се прибереш или не го решаваш ти! Аз съм живял в чужбина и прибирането ми в България и започването ми с психотерапия с Орлин Баев оказаха невероятен подем върху живота ми. Но ако аз бях на твое място, да бих се прибрал. Това са няколко месеца работа. Месеци, в които посше свободно може да се работи онлайн. Няма смисъл да се мъчиш. Потърси помощ!
 2. Здравей и от мен. Темата лично за мен е интересна. Халюциногенните препарати не са безопасни. Особенно, когато човек ги взима без психическа или партньорска подготовка. Бед трипът, в който си навлезнала просто е засилил несъзнаванитв процеси и за това в един момент е плашещо. Точно това е проблема при гъбите, те водят до променено състояние на съзнанието, но нахлуването на несъзнавани съдържания те ьалива. Точно както се е случило с теб. Е, направила си грешка. Сега е нужно да я поправяш. Тук могат да ти помогнат някои от книгите на Станислав Гроф. Той е психиатър, който е лекувал дадени случаи с Лсд. Ще ти дам няколко гледни точки на база личен опит. Като вариант едно можеш с малка доза гъби да се опиташ да повториш трипа. Това може и да те излекува, но може и да разгърне психотичен или афективен епизод. Трябва да знаеш, че когато правиш трипове първото нещо с което се сблъскващ е страхът, а през преминаването през него идва екстаза. Моят съвет е пропусни за момента този вариант. Аз не съм психиатър, но бих те посъветвал да се подкрепиш медикаментозно. На този етап това би ти било много нужно. Защото слефд един такъв шок имаш нужда от почивка. Започни психотерапия и вложи усилията си там. Ако си решила да преживяваш състояния от нуминозния и трансперсонален спектър. Първо си оправи най човешките проблеми. Не се опитвай да се надскочиш, никой не може. Започни физическа дейност и като следващ съвет е спри да четеш диагнозите. Сгрешила си, е сега ще се поправяш. Успех!
 3. Stefan Grekov

  Страх!

  Потърси техники са самопомощ при тревожност Орлин Баев и аз имаме статии по темата.
 4. Stefan Grekov

  помощ

  Задължителна консултация поне с още един или двама психиатри. Определена на дадена гармако схема и спазването й. Всички страхове може би са част от една по-голяма картина. Психическото ви здраве не е шега!
 5. Stefan Grekov

  Страх!

  Здравейте. Диагнозата рак звучи наистина стряскащо. Но вие нямате такава, това, което се е отключило от целият този преживян стрес е една фонова тревожност, която се проявява в различни аспекти от живота ви. Лично според мен, когато човек се докосне до смъртта това го променя. Е и вас ще ви промени. Ще започнете да отпускатв контрола и ще започнете да се синхронизирате все повече с живота. С живота на сърцето и с течение на времето, когато направите нужното място в себе си на тази тревожност, тя ще се претопи и ще намалее. И това ще е началото на един нов живот. Е, явно е времето да умре старото виназ и да се роди нещо ново. Може да го нарече дори етапът на новото раждане. Потърсете терапевт и се впусне в приключението да откриете себе си. Заслужава си. :)
 6. Stefan Grekov

  Etty

  Благодаря за милите думи Орлине! Разчустваха ме. Поздрави и прегръдки!
 7. Здравейте! Темата е доста обширна и всеки може да внесе малко яснота от позицията на собствения си опит. Но това, което главно забелязвам е борбата между хапчетата и психотерапията. А това е нещо много, много неуместно. Ние сме човешки същества и имаме определени предели на търпимост. При някои са по-високи границите при други не чак толкова. Главната цел на специалистите е помогне на човек да живее нормален живот. Дали е с хапчета или без няма абсолютно никакво значение. Защо ли? Защото уроците на живота не свършват с неврозата, а те продължават, докато сме живи. И хапчетата не са патерица, а просто един способ, чрез който може да се вложи животът на индивида в определен ред. Истината е, че психологията е сравнително млада, като наука и ние знаем много малко за човешката психика и функциониране на човешкия мозък, като цяло. Говоря от личния си опит, аз не смятам, че хората, които могат да преодолеят едно тревожно състояние са в графата 90%. Аз смятам, че са много по-малко, около 20%. Това означава, че на всеки 10, които отиват да търсят помощ при терапевт психо, 20% могат да постигнат трайни лечебни резултати. Остават едни 30-40%, които се движат ту нагоре ду надолу и 30%-40%, които не могат да е повлияят от психотерапия. Не можем да разглеждаме само болестите от езотерично естество. Да, Юнг, Фройд пишат за неврозата, но животът не е същият както преди. Човекът не е същият, както преди 100 години, променяме се. И с времето ставаме по и по нестабилни. Стрес, напрежение, задължения всичко това си оказва влияние и главната цел на нас е да продължим напред. С хапчета или без това не е толкова важно.Важното е да продължим да живеем. Нека не мислим, че с взимането на хапчета животът ни става по-шарен... А пък новото кредо, което се е налага масово, че едно състояние се преодолява с няколко сесии, не искам да го коментирам въобще.
 8. Здравей! Разбирам болката ти. Всичкото това стягане и целия този ужас, който изпитваш. Но първо нека да уточним, че от това, което пише ти не си депресирана, а силно тревожна. Във форума има хиляди съвети и доста информация, която можеш да почерпиш. Това, което се е случило с теб е просто стрес фактор, който е отключпил даденото преживяване. Спокойно от това не се умира или полудява. Това, което можеш да направиш, като стъпка едно е да спортуваш. Това ще ти помогне. Слушането на релаксации и правенето на определени дихателни техники ще ти помогнат.Но това е само част от решението. Ти пребиваваш в София. Поразрови се и намери терапевт, който е добър със справянето с тревожни разстройства. Във форума има такива хора. Направи си консултация и направете план за действие. Ако си упорита нещата могат да се поуспокоят след срещите със специалист. Не се бави, а действай! Поздрави!
 9. Здравей! Берт Хелингер създателя на семейни констелации пише, появи ли се прекомерна ревност в дадена връзка е дошъл нейният край. Ревнивият просто иска несъзнавано да прекрати тази връзка.Само, че все още не може да го осъзнае, за да си го признае. Ти спомена нещо много ключово, не искаш да я предаваш. А, може би несъзнанателно искаш точно това...Странно нещо е живота, в какви парадокси живеем само...Потърси терапевт, не за връзката ви, а за самия себе си..:) Само, когато направиш нещо истинско за себе си, тогава можеш да дадеш шанс на тази връзка. Защото единственият, който е готов да я приключи, това си ти. Поздрави!
 10. Провалил си се! Много от зависимите хора имат пробиви, но това не ги спира да продължат с възстановяването си. Проблемът не е порното. Проблемът е защо се стига до порното? Ние сме мъже и сме сексуални, когато нямаме половинка всички мастурбираме. И това е нормално. Някой по веднъж, някой по повече пъти на ден. Но, ако не започнем да търсим интимност проблемът с мастурбирането се задълбочава. Ти имаш проблем със жените човеко, не с порното. Порното е само върхът на айсберга. Докато не започнеш да се изправяш срещу реалния проблем, колкото и да държиш на мускули ефектът ще е все еднакъв- нулев. При работата със зависимости, не е важно само да останеш чист. Важно е да започнеш да променяш определени аспекти, за да може те да се окажат в последствие упора в трудните моменти. Хубаво е да си направиш консултация със специалист не как да спреш порното, а как да съставите план за собственото ти развитие. Това може да включва определение стъпки и определени действия, за да поставиш здрава основа. Така да стискаш зъби, не променя нищо. Защото ти живееш, като зависим. Спри да живееш, като зависим, ако искаш свобода. Но за това се изискват много повече усилия от самото спиране на порното. Поздрави и успех по пътя на свободата!
 11. Stefan Grekov

  Hendo

  Здравей! Темата определено е интересна, защото това, което описваш не се случва само при теб. Във времето, в което живеем общуването става все по и по-трудно, то се измества във виртуалните пространства, а там за да бъде човек успешен е нужно да прилага стратегия, точно както в реалния живот. Проблемът не са ти жените, а гласът, който ти казва, че не можеш да се справиш. Обикновено в повечето случай това е гласът на някой от родителите ни, които се е запечатал в съзнанието ни. Ние можем само да гъдаем, на кое е този глас. Когато се върнеш в спомените си можеш и сам да го намериш. Хубаво е да можем да отделиш този глас в съзнанието си, тоест да разбереш, че ти и той не сте едно. Да, той е част от теб, но той не си целият ти. Защото този глас не те спира само при жените, той те спира да се адаптираш и в останали сфери на живота. Както ти пише Орлин започни да се предизвикваш, когато си с компания, това ще има дори забавен ефект. И когато се появи този глас, че не можеш да си справиш, си помисли, а това е гласът на онази част, която се страхува в мен, но щом има страх има и смелост. Животът ни тук на земята е дуален. Използвай и смелата си част. В един момент може дори да разбереш, че това, което наричаш срам, може би изглежда за някой момичета, като чар. Не се сравнявай с общовалидния мачо, точно това е нещото, което потиска много мъже и точно това е проблемът в проявата на собствената ти индивидуалност. Докато искаш да си, като някой. Ти губиш толкова много от неповторимите си черти. И точно това, че вече виждаш проблемът си ти дава шанс да работиш върху него. Поздрави и успех!
 12. Здравей! Трудно е човек да разбере някой, който преживява тревожно състояние. Хората сме свикнали да виждаме с очите си и от там да съдим. Но аз съм сигурен, че тук ще намериш разбиране за твоето състояние. Ти си в една много крехка възраст, в която хормоните в теб бушуват. И сега опознаваш света, аз смятам, че сексуалната ти ориентация с времето може и да се променя, но и да остане същата не се притеснявай, има милиони хора с бисексуална ориентация. Знам, че не получаваш това, което искаш по начина, по който искаш и това носи и недоволство и болка, това те кара да се чувстваш виновен. А замислял ли си се, че начинът на родителите ти да ти създадат комфорт е точно през материалното. Може би така те изразяват най-чистата любов към теб по този начин. Може би това да ти осигурят най-доброто от материално естество е техният начин да ти кажат, че те обичат. Замислял ли си се? Представяш ли си, ако те ти даваха само "духовна храна" без материалното, сигурно и тогава ще се чувстваш ощетен. Но пък от друга страна тези родители не са ли най-подходящите за теб. Да, можем да ги мразиш, да ги ненавиждаш, да си им сърдит и това е нормално, но те си оставят твои и ти си голям щастливец, защото имаш родители! А колко ли им струва на твоите родители да си създадат комфорт, в които живееш? Помисли над това. А може би и си човекът, които да научи родителите си какво значи думата топлина....А това не е лесна задача, изисква се усилие. Но и в това е магията на живота! Поздрави!
 13. Здравей! Разбирам болката ти и усещам колко е силна зависимостта ти. Наистина е трудно човек да спре да пие и да действа по старият начин. Ти можеш да се чувстваш сам, но ти всъщност имаш подкрепата на всички алкохолици, които се възстановяват. Отиди на сбирки, потърси контакти, намери си спонсор и започни работа по програмата. Тя работи, стига и ти да работиш по нея. Поне това, което разбрах аз е, че не си се усещал обичан, от абсолютно никой. И това е една голяма болка. Това те кара да се чувстваш сам, изолиран, неставащ. В момента смилаш огромен житейски урок, това да се научиш да си даваш сам на себе си. Да бъдеш родител сам на себе си и да поемеш отговорност за постъпките си, това ще те промени, ще те накара да израснеш и да спреш да се криеш зад чашката. Използвай условията, които ти е дал животът. Имаш човек, който те подкрепя и който ще бъде до теб по време на кризите ти, породени от абстиненцията. Имаш подкрепата на Бог или ако искаш го наречи твоята Висша сила, защото ти не си сам човеко. Спреш ли пиенето след месец и емоционалното ти състояние ще бъде по-стабилно. Не е лесна крачка да се откажеш от това, което те убива, но ти знаеш, че алкохола ти ограбва живота и обикновено нещата опират до затвор, психиатрия или смърт, не се ли спре на време. Но човек не се бори, за да го спре, а се предава. Признава си, че е победен и не става за пияч. Ти сам решаваш вече дали искаш да живееш или искаш да загубиш всичко и да си отидеш, като човекът, който не искаше да започне да се бори за собствения си живот. Не е нужно да търсиш любов, самото ти спиране на алкохола ще е началото на това да съумееш ти сам да си дадеш. Поздрави, и не си сам!
 14. Здравей! Това, с което си се заел не е лека задача. Огромен процент от мъжете страдат от такава зависимост, но те рядко я осъзнават. Поради този факт се развалят бракове, семейства, връзки и дори всичко това отново не ги провокира да спрат. Трудно е! Да си зависим не е лесно. Но, когато човек си признае и осъзнае своята зависимост това облекчава донякъде и дава възможност за възстановяване. След спирането на порното и мастурбацията ще навлезеш в така наречения "флат период", в които няма да ти се иска нищо. Не се плаши, това естествена реакция на организма. Възстановяват се невронни връзки и както ти пише Орлин, това е процес на вътрешна трансформация. Този период продължава за всеки различно, но в рамките на няколко месеца ще се възстановиш и либидото ти ще се възвърне. Но това е най-лесната задача до момента. Казвам най-лесната, защото вярвам, че ще я издържиш, но през това време ти трябва да промениш навиците, поведението си и отношението си към жените, а това не е хич лека задача. В този тон и ред на мисли ти препоръчвам една книга "Господ пътува инкогнито", тя ще подсили насоката, по която си поел, но не забравяй най-важното ти ще останеш предразположен към тази зависимост до края на живота си. Поздравявам те за чистото ти време, то е едва началото на твоето предизвикателство, да кажеш да на своята мъжка сила. И колкото повече трупаш чисто времее, толкова повече сексуалните ти желания и щения ще се очовечават. Знам какво причинява порното, то развращава и колкото повече гледаш, толкова повече искаш разврат и разврат и разврат. Знам, че за да спреш изисква усилия и да ти си го направил и ще продължаваш да го правиш. Това, което е важно да спреш да действаш като зависим. Твоят проблем не е с порното, твоят проблем е с жените. През това време, в което се възстановяваш трябва да поработиш върху това. Защото голяма работа, че си направил месеци чисто време, ако живееш, като зависим. Ти си свободен човек и имаш право да се заявиш, като такъв. Да, не е леко, трудно е, но това е част от промяната ти. Не забравяй порното е върха на айсберга, отношението ти с отсрещния пол е ключово. Като първа стъпка, продължи да се възстановяваш. Като втора, започни да четеш книгата, която ти препоръчах и това, което Орлин ти е предоставил, като инфромация Като трета запиши се на танци, за да можеш да усетиш близостта на жените и за да разбереш, че не са страшни даже напротив. Като четвърта стъпка постави си кратки цели. Разпредели си времето, разчупи се! Като пета стъпка, не брой дните без порно. Просто не гледай само за днес! Това ще ти отнеме доста товар от плещите. П.С. Не забравяй най-важното е не да не гледаш порно, най-важното е да започнеш да усещаш автентичната си мъжка сила и да я впрягаш. Да, това изисква време, но се отплаща стократно! Успех!
 15. Здравей! Странното е, че някой ще го нарекат криза, а други ще го нарекат пробуждане. Това е твоят реален сблъсък с времето, с живота, с екзистенциалния смисъл. Много хора дори пропускат, дори никога не си задават въпросите, които си задаваш ти. Ако питаш мен се намираш в духовна криза. Либидото е паднало дълбоко, появили са се депресивни симптоми, което е напълно нормално. Поради факта, че си навлязъл в по-дълбоките пластове на своята психика. Депресията е едно по-здраво състояние от тревожността и постоянното люшкане нагоре и надолу. Това състояние, в което си е една крачка напред към твоето развитие. Тук говоря за духовно естество. Мари фон Франц дори пише, че в едно такова състояние най-лечебното е просто да продължиш да копаеш надолу и току виж един ден се е появила някоя идея или импулс за творчество, който не си подозирал дори, че притежаваш. За това моят съвет е продължавай да търсиш. Ти си в етап на търсене. Навлизаш в години, в който от чисто астрологическа гледна точка се предвещава осмисляне и трансформиране на живота. Тук можеш да прочетеш книгата на Лиз Грийн "Сатурн. Нов поглед към един стар дявол", препоръчвам ти също книгата на Виктор Франкъл "Човекът в търсене на смисъл". Ще Почерпиш доста опит от това. Ти нямаш нужда от хапчета, ти имаш нужда просто да разбереш смисъла на своето състояние, а той е някъде там. И един ден можеш да се събудиш и да погледнеш с нови очи светът и този свят макар и същият да ти се струва, като че ли по различен.
×