Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Stasy

Участници
  • Общо Съдържание

    3
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Like
    Stasy got a reaction from Орлин Баев in Предпочита порно пред 12г по-младата си жена?!   
    Отново сърдечно Ви благодаря!..За съветите и полезните статии,които прочетох с голям интерес, които ще му предложа да прочете и той.
    Желая Ви доброто,което правите за хората в трудност, да Ви се връща многократно!
  2. Like
    Stasy reacted to Орлин Баев in Предпочита порно пред 12г по-младата си жена?!   
    Да, всичко с родителите му вече е о'к, имате дом, детенце... Като цяло, доколкото разбирам, се харесвате взаимно. Много точно сте забелязала погледите му, защитата му чрез детето, избягването на целувка и гушкане, тъй като могат да доведат до секс. Това не означава, че не ви иска. Сама виждате как ви гледа често. Просто нещо го спира и много е вероятно това да е страхът му, че няма да се представи добре, който пък идва като следствие от нарушената ерекция, поради злоупотреба с порното и мастурбацията. Можете да опитате да го насочите към тези ми статии: 
    - От сексуална зависимост към свобода
    - Да подчиниш лъжата на истината
    - Психотерапия и самопомощ при порно и мастурбация зависимост
    - Холотропна/ свещена сексуалност
    - Зависимости - статии 
    Ако осъзнае тежестта на ставащото и това осъзнаване проникне до искрената му мотивация за свобода, чудесно. В статиите има подходящи насоки. Можете да помогнете на мотивацията му, като спокойно, но решително и твърдо настоявате за разрешение на проблема. Защото е проблем. Ако сте твърде толерантна, ставате съзависима и мазохистична част от проблема, вместо от решението му. Ето, поставила сте здрави граници пред родителите му. Поставете ги сега и пред нездравото му поведение. Твърдо, но спокойно изискване за осъзнаване и разрешаване на ставащото. Започва се с тотално искрен. разкрит и емпатиен разговор. Засега той прикрива, не смее да бъде искрен. Когато си разреши да се довери на себе си, а оттам и на вас, тогава вече осъзнатата нужда от промяна води до такава разтворена, сърцата и смела разкритост. Оттам насетне, са нужни усилия - негови собствени предимно, а от ваша страна, разбиране, отново без прекалена толерантност. Да, добър старт за него е да гледа порно единствено с вас и никога сам. Дори само след няколко дни, когато не си прави сам, ерекцията се подобрява. А до месец-два допаминовите рецептори в мозъка се възстановяват и потентността се връща с пълна сила. Заедно с нея и желанието за интимност с вас и смелостта за това се появяват отново! 
    Дотук хипотезирам, че проблемът се корени в порното и мастурбацията, сриващи потентността и смелостта му. Все пак, има малка вероятност да е нещо друго. Какво обаче, аз си нямам идея. Отново искреният, изцяло разкрит разговор е решаващ. Но, по-вероятно е това, което дискутираме по-горе... 
    Ако обаче не разбира сериозността на случващото се, вече вие се налага да вземете решението си! Ако дори и то не го накара да промени нещата, то решението ви би се затвърдило. 
    Ако прецените, че известна помощ от психотерапевт не е излишна, потърсете такъв, който да поработи с него, а и с двама ви в партньорски консултации. 
    Успехи!
×
×
  • Добави...