Jump to content
Порталът към съзнателен живот

ghoust

Участници
  • Общо Съдържание

    2
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Like
    ghoust got a reaction from Орлин Баев in Постоянен страх   
    Благодаря Ви! Просто това лутане между депресия, гняв  и паник атаки ми идва малко в повече. Наскоро се върнах назад и си обясних доста неща, които ми се случиха през годините. Знам, че е удобно да си измиеш ръцете с реплики от сорта:"имах тежко детство, преживях разочарования, които ме съсипаха, съдбата ми е ужасна" вместо да се вземеш в ръце и да си помогнеш. Именно това смятам да направя. Не искам да си пропилявам живота с разни страхове и депресии, искам да го изживея пълноценно, въпроса е да се задействам час по-скоро.
     
  2. Like
    ghoust reacted to Орлин Баев in Постоянен страх   
    В такива мисли, идващи от естествения защитен механизъм на подсъзнанието, всъщност стои желание за живот. Стоят посланията: Живее ми се пълноценно. Искам да обичам и да бъда обичана. Търся смисъл и щастие в живота си! 
    О'к, расла си в семейство, което ти е дало известни предпоставки за наличието сега в теб на известни маладаптивни програми. Както и още милиарди хора в света... Това, което можеш с помощта на психотерапевт д анаправиш, е да видиш ясно какви точно са тези програми, да осъзнаеш механизма им на проява, да видиш, че те са в теб, но ти не си тях, а нещо много повече. Нещо повече, свободна воля, която може да разгради старите програми и да заложи съзнателно нови, адаптивни, смели и силни! Тогава си вярваш, вярваш на съдбата си, живееш решително и смислено, а желаещи да са с теб приятелски и любовно, преливат по шевовете на времевите параметри на деня ти... 
    Сънят ти показва нуждата да скочиш в потенциала си, от която позиция да твориш съдбата си самостоятелно и самоуверено. Искам да ти кажа, че никога не си била жертва на нищо - раждаме се в дадено семейство, тъй като то найу-точно отговаря с гените и характерите н а родителите ни на уроците, скрити в травмите, които непременно е нужно да получим и преодолеем по пътя си!
×
×
  • Добави...