Jump to content
Порталът към съзнателен живот

InstantFreeman

Участници
  • Общо Съдържание

    6
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Мнения добавени от InstantFreeman

  1. Може би темата е подходяща И за езотерика, както тази:

    , но реших тук да постна ! :) 

    Ето един

    Цитат

    I know for certain my dog, Dusty, has a sixth sense when it comes to people with negative energy. It seems the weirder that someone acts, the more she is inclined to bark at them. We like to say that Dusty has an internal “weird vibe detector.” It really doesn’t matter the race, gender or age of the person. If they are not experiencing a good moment in their lives, she will detect it within a split second.

    Мой превод:

    Цитат

    " Със сигурност знам че кучката "Дъсти" (Прахчо :D ) има 6-то чувство когато става дума за хора с отрицателна енергия. Изглежда че колкото по-странно се държи някой - толкова по-слонна е да лае по него. Обичаме да казваме че Dusty има върешен "откривател на странни настроения ". Наистина няма значение расата, пола или възрастта  на човека. Ако той изживява лош (недобър) момент от живота си, тя ще го усети за част от секундата."

     

    И разни други такива истории прочетох с разни случки с "чувствителни" кучета...

    Мене лично съм забелязал, че в даден ден или ще ме лаят всички кучета които ме видят и/или надушат от дворовете на къщите и тези от улицата, или нито едно или почти нито едно куче. 

    Стигам единствено до извода че усещат неща като страх (за него предполагам е най-известо това с отделящите се феромони от тялото на човека), тревога, отчаяние, гняв, ярост, различни емоции и енергии.

    Но кои кучета имат най-силно изразени тези способности ? Аз предполагам - почти всички, включително и "улична превъзходна" ... 

  2. Да, ако беше толкова лесно.. г-н Баев е писал какво е, аз почти всеки ден "циклирам" с какъвто велосипед намеря - включително и детския на братовчед ми, че поне е нов и няма технически проблеми с него.

    Но това не е решение. Ако имам проблеми със сърцето - да, но нервите, които и да са те, и душата/личността са други бири.

    Иначе благодаря за отговора. Исках точно такъв "по-технически" отговор като "O2" ... ;)

  3. Здравейте отново ! Бяхме в болница ИСУЛ края предишния месец, там ми установиха, че съм "нервен" - по очевидни "езици на тялото", както и че вестибуларния апарат не е увреден, но е  "по-чувствителен". Май няма много връзка с дадените ми насоки тука. ;)Изписаха ми и разни таблетчици, но и те не са много за тука, а и аз и без това съм неадекватен, принципно нямам даже желание да ги поглеждам, камо ли пък да ги пия точно по час и бройка :D (Тебокан, който бил товарел главата или нещо такова... Атаракс... и Милгама N витамини...) И те не са за този раздел. :)

    Консултирах се и с психотерапевт, но засега само стартова сесия.

    Понякога когато така "ми писка" и съм легнал и ми е некомфортно - то аз сякаш нарочно продължавам така да стоя, че да видя каво ще ми стане/ как ще се почувствам.

    Може би когато ми се усили до достатъчна степен напрежението, не е задължително с него и писукането - то съм убеден че усещам един такъв вкус, сякаш на "кръв / желязо" и то не го усещам на езика, а директно в главата - мисля че е предимно когато съм сънен и съм спал малко, или пък съм бил неко унесен.

    Преди малко, към 6 сутринта - бях така я - лежал, я - спал - на светната, макар и слаба светодиодна лампа 30W (6W е, но свети като 30 топло бяло :D ) с часове и ми записука в лявата част, то има значение и дали съм легнал на меко, кораво, поза и т.н. , но както и да е, тогава така като станах от леглото усещах, че ако не се успокоя ще получа някакъв световъртеж, имаше леки наченки и се уплаших. Бях и усетил този вкус за кратко. Категорично тук доста влияе психиката.

     

    ...и ако в това състояние стана , особено ако е изведнъж и почна "да се лигавя", т.е -  да се навеждам твърде много и да се подпирам постоянно някъде с ръцете - то сякаш това състояние се влошава, защото се съсредоточавам върху него. Трябва просто да се поразходя, може би със слушалки (от тия големите :D) на главата с пуснато радио или разсейваща музика, макар и "внимателно" и може би "леко" блъскайки се с ръце в стените, влачейки си леко краката, както и с чехли, защото и това ми е от значение... Бях пил разни хапчета по-рано през нощта - поне 2 малки валерианки хапченца, тинктура валериана с немалко количество успокоителни чайове със захар, но не съм бил гладен... и 1т. сънотворно (няма да правя реклама).

    П.С: И един "Лексотан" 3mg бях изпил.

    Въпроса ми е: На какво може да се дължи той - този "вкус" ?Дали наистина е такъв , за какъвто го мисля - усилва се кръвното само в главата ? Или пък само напрежението и съответно се проявява някаква свръхчувствителност ? Едва ли само аз съм го изпитал това ? Досега не съм получил отговор, но не съм и питал толкова настоятелно конкретно за това, де.

    Моля - отговорте ми, дори и да са само насоки или догадки ! - нали знаете, че все пак човек, хората изобщо - те имат нужда да вярват в нещо ! Затова са религиите. Не го казвам аз това, само го повтарям, но съм се убедил в него лично неведнъж. :) 

     

    Благодаря.

  4. Здравейте, на 22 години съм, от около 2 години имам шум, но той се превърна в друго.

    Първоначалният шум/пищене ми се появи от шумната среда, в която работех - напълно ясно и неоспоримо. Носел съм също така тапи за уши против шума, които са ми дразнели ухото,и са предизвиквали кал, много съм ги мокрил упите с вода умишлено ,заедно с цялата глава, боляли са ме от възпаления/изстивания ... )

    Не само шум, а шум + усещане за "изключване на мозъка", залитане (съсвесем леко, по-скоро от психика, не от друго), понякога "парене" в главата или в някоя нейна част, може и към челюстта/небцето... но най-вече и най-често усещам нещо средно между гъделичкане и боцкане - в главата, особено ако се пипам отгоре и местя скалпа...(над/около мястото на усещнонето) - болка рядко чувствам (остро "боцкане"), но  просто знам, че нещо физически не е наред, не може да е само психика ? Имал съм и изтръпване на крайниците/ръцете/треперения и т.н... но отва беше в края на миналата, началото на тази година - като се оправи времето и аз "цъфнах"... ;)

    П.С: Усещам и налягане, в дясната част на главата нарпимер - когато се напрягам - например ако чета дребен текст, от шумове... съпроводено с леко чувство за скованост.

    Също така понякога при резки движения/стрес - направо чуам (и усещам) леки пукания в главата.

    В момента обаче го имам най-вече нощем разбира се, когато няма интерференция която да го заглушава.Има значение и дали съм на тъмно или светло, а когато съм почти НЕ спал както сега - е най-силен, но най-странното е че колкото и да съм отпуснат, колкото и да ми се спи, и да чувствам че "ще грохна" в леглото - то в повечето случаи просто не мога да заспя, защото шумът и другото се усилват при физически дискомфорт... и в тези случаи ставам и лягам отново чак към 2-3-4 ч. ... пробвам как ли  не - да спя на меко, с възглавници, в какви ли не пози, но това просто не е нормално състояние, да не мога да заспя когато е точно времето и мястото и са налице всички предпоставки.

    Важно е да спомена че понякога ако много се усили пищенето, например съм легнал и съм се навел наляво, е възможно да се усили с едно такова наистина остро пищене и / или заглъване като от след изстрел с пистолет / взрив - само в лявата част на главата - пак това е свързано с физическо напрягане и стягане на определелени мускули на тялото .

     

    Роля играят стреса и напрежението най-вече, както и дали съм чувал силни (високи) шумове и звуци, но и да съм напълно спокоен, да съм пил успокоителни чайове, приспивателни капсули дори  - шумът си е там, но НЕ е просто шум, а по-сложно състояние, колебая се да не е това за което Guest Avidila е писал:

    Цитат

    Вътрешното ухо на човек е голямо, колкото зърно на кафе. В него се намират ушният охлюв и дългообразните канали на органите на равновесието. А кръвоносните съдове са толкова тънки, че еритроцитите могат да преминават само последвоталено един след друг. Вариантите за това свистене могат да бъдат различни - стеснение, втвърдяване  или намалена еластичност на кръвоносните съдове, висок вискозитет на кръвта, изхабяване на  клетките на власинките във вътрешното ухо и т.н.

    също така ме заинтригува и написаното:

    В 10/18/2015 at 15:48, EliYo каза:

    После - нервновегетативна дистония и ортостатична хипотония (ниско кръвно, влошаващо се при рязка смяна на положението на тялото) После отоневролога ми каза отосклероза, което пък беше отхвърлено на по-късен етап и заменено със слухов неврит. После-недостатъчно оросяване на мозъка...Пила съм много лекарства, включително съдоразширяващи

    Просто ми се иска да има някакви лекарства за физиологично лекуване,понякога (само 2-3 пъти ми се е случвало) - когато съм по-физически напрегнат или развълнуван да ми прелитат звездички, сигурно има връзка.

    3 пъти в рамките на по-малко от 6 месеца (и въобще някога) бях на професионална ушна провимка при УНГ лекар, мога да отида и 4ти път - лявото ухо най-вече се трупа с кал, това ще намали шума, но дори да го отстрани напълно не ми решава другият симптом.

     

    На невролог съм бил, и той ума шум от 20 години от стрелба с пушка, нелечимо разбира се,той иксаше да направи някакъв преглед като легна по гръб, но тогва ме беше страх поради онова "налягане" в главата и исках да е по - висока възглавницата/мястото за главата там...  

    Мене ме притеснява повече това, че не мога нормално да легна и да се отпусна спокойно. Най-вече в лявата част на главата и когато съм легнал на ляво... на 3 възглавници... може би чувам кръвта как минава.... тъй като "ходи" повече кръв в глата когато тя се иравни с тялото... преди имах много сериозни подувания(издувания) и пуслирания на кръвноносният съд до слепоочието - направо пулсираше изскочил както стърчат и ушите ми и като се замисля добре, че не съм го снимал или видял на огледалото, толкова ужасно беше, както и други подобни свързани с кръвното неприуятности, но те бяха чисто на психична основа.

    Имам снимка на CD на врата - нямам шипове, също така пълна кръвна картина от пролетта.

    Каза ми че мога да пия бетасерк , който той не ми предписа, а аз го "намерих" от някъде, но аз не се наемам. Пробвал съм Селеногин но не мисля че помага.

     

    Доста дълъг и накичен пост, просто Не знаех от къде да започна, тъй като "до - оформих" поста си друг такъв в друг форум, където не ми беше въобще отоговорено, може би поради грешен подход.

    Благодаря.

×
×
  • Добави...