Jump to content
Порталът към съзнателен живот

radoslavnkolev

Участници
  • Общо Съдържание

    9
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Like
    radoslavnkolev reacted to Орлин Баев in Генерализирана тревожност (вегетативна дистония) с панически атаки   
    Здравейте!

    Бях ви писал да прочетете всяка от статиите по три пъти и да осмислите дълбоко всичко. Колко пъти прочетохте всяка? Поздравявам ви за усилията да излизате сама! не ви поздравявам обаче за това, че питате за неща, които са изрично засегнати и то обстойно в статиите - за лекарствата при подобни състояния примерно има обстойно мнение от д-р Първанов в статията ми "психотерапия и самопомощ при паническо разстройство". В статията "самопомощ при генерализирана тревожност" обяснявам разликата между паническо р-во и генерализирана тревожност, към която вие клоните - както като симптоматика, така и като характер на изживяващия състоянията.

    За кръвното ви - да, изтласканият в подсъзнанието стрес (повишен адреналин), с който се борите, кара кръвното да флуктуира. Начинът да го неутрализирате е точно тази плашеща опция, за която говорите - сприятеляването с него, ползването му, обяздването му с обич и приемане!

    Вкратце - моля ви прочетете статиите пак и ги осмислете истински и дълбоко! Тогава пробвайте да си дадете сама отговори на въпросите, които сте задала по-горе и ни ги напишете тук!

    Ние сме готови за обратна връзка, но положете и вашите усилия! Благодаря ви!
  2. Like
    radoslavnkolev reacted to Донка in Упражнения за развиване и укрепване на тялото и психиката   
    Протоколи от годишната среща на Веригата - 18ти август 1910г.
    "Всемировият Учител Беинса Дуно и Велико Търново" - АЛФИОЛА 1995,Първо издание ISBN 954-8139-10-3

    Какви упражнения за здравето на тялото и психиката прилагате вие? Можете ли да предложите упражнения за преодоляване на някакви здравословни и психични проблеми, чийто ефект сте почувствали лично (или сте го наблюдавали)?
  3. Like
    radoslavnkolev reacted to Слънчева in Мисъл за деня-3.10.-9.10.2016г   
    Мисъл за деня-4.10.2016г
    Тези животни, които имат своята животинска форма, с това показват, че условията, при които живеят, са много неблагоприятни. Те имат един път за възкачване. Животните, това са изостанали човешки души в своето развитие. Значи дотам са вървели. Не че са невежи, но потривали са се някъде. Ходили са по рандеву и са закъснели някъде, и сега бързат ли, бързат.
    Божествената справедливост 

  4. Like
    radoslavnkolev reacted to Слънчева in Мисъл за деня-3.10.-9.10.2016г   
    Мисъл за деня-3.10.2016г
    Музиката на Земята е резултат на човешките мисли и на човешките чувства. И когато се хармонизират мислите и чувствата, ние ще имаме най-хубавата музика. Човек, който не може да пее, не е хармонизирал мислите и чувствата си. Човек, който не може да пее, е лишен от възможности. А онези, които могат хубаво да пеят, те имат възможности, макар че не са още в съвършенство.
    Три категории храни. Първото обещание

  5. Like
    radoslavnkolev reacted to Диляна Колева in Отношение на работа   
    Ако това мислиш за себе си, това излъчваш. То се усеща от хората край теб. Ти би ли общувала с някой, който смята себе си за пренебрегнат, изолиран и недостоен? 
    За да привлечеш към себе си хората, е важно какви сигнали им даваш. Промяна на отношението към себе си е необходима. Поведението към хората се променя само, когато се промени самоуважението. До като не уважаваш себе си, и те няма да те уважават. 
    "...... тогава почувствах онова гадно чувство като излишна  ... като усетя това гадно чувство и искам да бягам надалеч. "
    От чувството си......от себе си ли искаш да избягаш или от колегите?
  6. Like
    radoslavnkolev reacted to SStoyanov in Отношение на работа   
    Конфликт на работното място
     
    Проблеми от всякъде...
    Как да се справя със съседка, която прави напук...
    Непоносимост към агресията и интригите към мен и около мен...
     
    Конфликт на работното място - моля за насоки и съвети?
    Тираничен шеф - подходи за комуникация
     
    Психологическа защита
    Моралният тормоз. Перверзното насилие във всекидневието
    ... и поздрави на Диляна Колева, която току що писа, ама гледам я тази тема някого дена седи без отговор, та викам да се проявя
  7. Like
    radoslavnkolev reacted to Диляна Колева in Конфликт на работното място   
    Няма по - страшно от самия страх. Ние имаме най - ценното нещо на този свят - изборът за това как да се чувстваме. Ако не го ползваш правилно, край. Влизаш в омагьосаните кръгове на фантазно нещастие, виртуален страх, глупави предсказания и илюзията, че знаеш какво си мислят другите. Това са най - страшните преживявания, да вярваме в изброеното. 
    Ако отиваш на работа, за да угодиш на някого или да се харесаш на група хора, никога няма да стигнеш до спокойствието. Върни се в колектива и си върши работата, не се обяснявай, не се оправдавай и не се извинявай. Просто работи. Това е най - точната стратегия, всичко останало са измислици на мозъка. Кой, какво и на кого е казал е ниска вибрация, клюка, интрига не стой в тази енергия, пусни я да мине покрай теб. 
  8. Like
    radoslavnkolev reacted to Диляна Колева in Отношение на работа   
    Когато една ситуация се повтаря, проблемът не е в ситуацията. Дори и да напуснеш, ще отидеш и ще създадеш същата история, но на друго място.
    Казваш, че на всички работни места до сега си Жертва. Какво означава за теб позицията Жертва?
     
×
×
  • Добави...