Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Силвия СД

Участници
  • Общо Съдържание

    2924
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

Репутация Активност

  1. Like
    Силвия СД got a reaction from АлександърТ.А. in "Исихия"- български фолклор,мистика,космополитност...   
    Когато за пръв път чух тази песен на Исихия, замрях. Вятърът ме грабна на крилете си и ме понесе над Тракия, над България, после още и още по-високо, над самата Земя и още, още, още... толкова високо... Този кавал! И този глас! Винаги, когато живея в тази песен, летя и плача. Плача за нещо, което не мога да обясня какво е. Копнеж по онова, което не мога да нарека с думи. Тъга по нещо много скъпо, нещо толкова родно... Вятър, който пристан не намира... и е обречен да се скита...
    И винаги, когато я слушам, си спомням "И Светият Дух се носеше над водите...".

    И сега, колкото и пъти да я слушам, усещането е същото. За Другост.

    За Дух.
  2. Like
    Силвия СД got a reaction from Кон Круз in Любимите Ви животни?   
    Животните притежават групова душа, която обитава и в нашия астрален свят.
    Страхът, агресията, съмненията, алчността, изобщо всички страсти у нас са такава проява. Егото е израз на животното в нас. И Учителят го е казал : " Личният егоизъм е най - възвишеното състояние, до което животните са достигнали. " .............!!!
    Тази наша нисша природа обуславя и трупането на карма.
    Любимите ни животни отразяват нашето собствено ниво на съзнание. През известен период от нашата еволюция сме развивали техните качества, които сме превърнали в инстинкти. Те са материален израз на излъчваните от нас вибрации, затова ни привличат едни или други животни. Индианците са знаели тези неща, наистина.
    Не отглеждам животни в къщи, мисля, че мястото им е сред природата, но харесвам всички животинки, особено се впечатлявам от дивите коне. На терасата у дома винаги има лястовички.
    Имам въпрос : Някой знае ли кои животни е разрешено да убиваме? Питам за хлебарките, защото единствено те са ми неприятни и ги трепя без угризения на съвестта. Някъде четох, не си спомням къде, че и радиацията не ги мори тези Божии гадинки.
  3. Like
    Силвия СД got a reaction from Кон Круз in Целомъдрието   
    А, въпросът е много лесен - това с излизането от гората. С други думи - умрираш си и готово. И ставаш един мъртъв, сух пън.

    Аз имам друго предложение, без недосмислици. Всеки, който го вълнува целомъдрието, а е в зряла и активна полова възраст, да отиде да си провери точната патология с хормоните. Не само половите - има и други хормони, определящи наличието и степента на либидо - тези на щитовидната жлеза например, също и пусковите хормони от хипоталамо - хипофизарния тракт - така наречени тропни, които мозъкът отделя. Направете си един хормонален профил, вече в почти всяка лаборатория може да се извърши това.
    Зная какво ще ми кажат защитниците на духовните интерпретации за целомъдрие - че не всичко е медицина. Аз пък ще им кажа, че всяко отклонение си има своето прозаично научно обяснение.
    Извинявам се за цинизма, но ми се ще да бъдете живи.
  4. Thanks
    Силвия СД got a reaction from Кон Круз in За прераждането   
    Много са 1000 години. Големичка е присъдата ти. Ц!
  5. Thanks
    Силвия СД got a reaction from Кон Круз in За прераждането   
    На колелото да се радват обичащите циркове.
  6. Thanks
    Силвия СД got a reaction from Кон Круз in За прераждането   
    Не искам повече да се прераждам. Не искам. Омръзна ми, измръзнах си, не искам повече.
    Уморих се.
  7. Like
    Силвия СД got a reaction from feya in Какво означава за вас Волята Божия?   
    Воля - това е желание, пожелаване. Волим те - казват братята славяни на запад от нас.
    Искането, желанието на Бог за нас не може да бъде друго, освен нашето добруване.
    Нашата воля за нас самите и тя не е по - различна. Осъзнавайки, че Волята Божия е най- доброто, което можем да си пожелаем, сливането с нея става лесно.
  8. Like
    Силвия СД got a reaction from feya in Сънища с продължение   
    Deja vu насън. Да. И в съня си зная не само, че това е сън и съм го сънувала, но и зная какво ще последва, трудно ми е да го предам точно, но някак като че ли всичко се случва едновременно, уж последователно, а едновременно е изживяването на нещата. Губи ми се времето в събитията, но те все пак имат своя ход, не мога да го обясня добре.
  9. Like
    Силвия СД got a reaction from feya in Миналите Животи - практика?   
    НЯМА МИНАЛИ ЖИВОТИ!

    Такова понятие е ретро. Животът е един! Човешката душа е безсмъртна! Няма смърт! Но това може да се разбере само от едно толкова напреднало съзнание, че да възприема своите превъплъщания като стъпки, да има една непрекъсната будност, която да му осигури една непрекъсната памет. За сега, човешкото съзнание е фрагментирано все още. Хората не си спомнят миналите превъплъщания, защото тогава все още не са били достатъчно съзнателни в действията си, в постъпките си, в живота си, били са на нивото на едно кърмаче, което няма как да проумее какво е причината защо тази причина влачи и следствието, наричани от някои духовни учители причинно - следствено тяло. Има много какво да се желае именно ето тук. В осъзнаването и отговорността от всяко наше действие. Когато човешкото съзнание стане достатъчно високо, човек започва да живее в есенцията "Аз", някои духовници го наричат Висш Аз, който обхваща всичко, а от там произилиза и всичко. Но този аз не е достатъчно добре осъзнат още и не функционира активно, още е полуспящ, още не е достатъчно СЪЗНАТЕЛЕН. А осъзнае ли се Азът, идва ред на свъхосъзнаването му, като общение с всичко, с абсолютното всичко. Развие ли самосъзнанието си до ниво свръхсамосъзнание, човек заживява в съвършенство, защото на всичко, което върши, не гледа през пръсти, а като нещо, на което трябва да дари своето най-качествено внимание, своите най-добри способности. Хората с достатъчно ниво на осъзнатост, станали "съвършени" работят всичко в своето будно съзнание. Тогава всяка една дейност е тържество на духа, не е непосилна задача, а е едно блаженство, едно върховно удоволствие. И човек се усеща свободен, защото именно самата работа го прави щастлив, а не резултатите от нея, те изобщо не го интересуват. И работят не за себе си, а за единството на всичко, за всеобщото добруване. И тогава чак в такова състояние, с каквото и да се занимава, било с научна дейност, било нещо, свързано с изкуството, във всяка една сфера, той е сфера, а не е точицата, за която се е мислел, но сфера, единна и имаща достатъчно съзнание и за всяка точица, съставяща я, Чак тогава човек разбира неизчерпаемият потенциал на своята душа, нейната безсмъртност и тогава чак вижда преходността на времето и неговата малоценност, тогава се усеща сладостта от живота, а разбирането за единство не е само фраза. НЯМА МИНАЛИ ЖИВОТИ! ЖИВОТЪТ НА ДУШАТА Е ЕДИН! Нищо не значат фазите на някакви си дрехи, какво толкова ви вълнуват, та се връщате назад?!
  10. Like
    Силвия СД got a reaction from feya in Магиите...   
    Към модераторите: много Ви моля, не съкращавайте постове в тази тема, защото е важна. Човек, който казва истини, най - малкото е честен и загрижен. А дали ще приемем мнението му или не, решаваме ние. Достатъчно зрели сме, за да направим избора сами.
  11. Like
    Силвия СД got a reaction from feya in Призраци, духове, полтергайст   
    Архаична и донаучна, но не и лишена от любов, щом е оставено нещо като труд от нечий живот за поколенията. А поколенията да не губят време в заяждане, а да го оползотворят смислено, като потърсят общите моменти в наука и езотерика и ги осмислят чрез светлината на развиващата се наука тайните неща, духовете и вампирите, бабините дивотии.
  12. Like
    Силвия СД got a reaction from Slunchevi.luchi in Тайната да преценяваме себе си   
    Според мен, да преценяваш хората, както и себе си като човек, е вид богохулство.
    Защото всеки вид преценка е стагнираща. Дадена ни е свободата на развитие. Кой може да се произнесе върху нещо, което е в непрекъснато развитие. Етикирайки се така, ти се ограничаваш. Това може да го направи само човек с ограничено мислене, обичащ рамките, стеснен, който се е застопорил. При когото липсват изненадите. Този приятел, щом мисли така за теб, не ти е никакъв приятел, както и на себе си. Той се блокира и обича да блокира явно и останалите хора. Винаги се стремя да страня от подобни мъртви души.
  13. Like
    Силвия СД got a reaction from марсин in Свободната воля   
    Тази тема е една от най - ключовите в целия Портал.
  14. Like
    Силвия СД reacted to Кон Круз in Паранормалното и физическите способности   
    Преди време, в предаването "Необикновени преживявания", разказаха за 50-килограмова майка, която спасила детето си от 5-тонен камион. Спасяването се изразявало в следното. Камионът бил паркиран под наклон, детето си играело зад него, камионът тръгнал, майката го подпряла и успяла да го задържи, докато детето и се дръпне в страни. Дали машината не е била спряна главно от нечие невидимо присъствие ? Ангел хранител?
    Мой познат ми беше казал, че е виждал в някакъв документален филм хора (не помня какви, но азиатци), които повдигат огромни тежести, благодарение на силната си енергия (повдигат ги не телекинетично, а хващайки го, но ползвайки и пси-енергия).
    Мисля че в сборника "За силата на мисълта", съм чел упражнение на Дънов (без каквито и да е тежести), което по думите му, може да доведе човек до състояние, той да умее с една ръка (и то изпъната), да повдига 50 кг.
    Чел съм, че гуруто Шри Чинмой е умеел да повдига от автомобили и животни до малки самолети (тежащи няколко тона). Успехите му се дължат донякъде и на тренировките му.
    В един роман, отслабен от престой в затвор религиозен здравеняк заявява, че Христос е влял в него сили, които са му помогнали да пребори бика.
    Цитат във връзка с тибетския будистки учител, знаменит йога-практик, един от носителите на школата Кагю, поет, автор на много песни и балади все още популярни в Тибет - Миларепа Шепа Дордже (1052 - 1135 г.) :
    http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B0
     
    Могат ли определени духовни практики, да доведат човека до такова състояние, че той при нужда да прояви много по - голяма физическа сила или бързина, отколкото  има по принцип? Ако отговорът ви е да - бихте могли да посочите такива.
    Могат ли висши същества да инжектират някого с прилив на сила, за да се справи с нещо, без значение дали този някой се е занимавал с духовни техники?
     
    Приемам, че Чинмой е можел да вдига тонове, защото е имал свидетели (някои от които културисти). Макар че по - лесно бих повярвал, ако бях видял това на живо.
     
    Това е статия за постиженията му :
    http://www.liftinguptheworld.com/bg/featured/lifts/
  15. Like
    Силвия СД got a reaction from holyvalentine in Християнство, Ислям, Будизъм   
    Връзката е в основата, но не само между тези учения. Тази връзка прозира като червена нишка при всички религии и учения.
    За реинкарнации се говори много в Евангелие от Петър и на други места, които са изрязани.
    Християнството е толкова много окастрено и променено такова, каквото е сега, че се отдалечава максимало от това, което е било като учение през първите векове от създаването му. И не само на Константин, а на много други може да се отдаде заслугата. Но това е огромна тема.
  16. Like
    Силвия СД got a reaction from Кон Круз in Мъжът   
    Само дано в стремежа си да избягаме от едни заблуди, не влизаме в други.

    Не мога да разбера нито превъзнасянето, нито подтискането било на жени, било на мъже.
    Да се изпада в апологетика на един от двата пола и в последващо заклеймяване на другия е отиване в крайност.
    Не забравям никога, че всички сме хора и като такива всички имаме своите слабости, които ако съумеем да приемем и заобичаме, се превръщат в силности. Силата на силният, обаче, се състои в това да дава право на съществуване и на най-слабия.
  17. Like
    Силвия СД got a reaction from Лъчезарна in Относно редактирането на словото   
    На мнение съм, че не бива да се пипа нито една дума от словото на който и да било духовен наставник. В стремежа си да осъвременяваме автентичността, понякога я превръщаме в кич. Не става дума за горните цитати, споделям принципно. Всичко, до което се е докоснала мисълта, пропита от духовна светлина, би трябвало да се остави, както е. Самият Дънов е казал (цитирам по памет): "Аз всяка дума съм казал на място, но вие криво ги тълкувате". Какво остава и ако се редактират. Понякога смяната само на една дума или дори на мястото й в изречението драстично изменя смисъла й.
    Вторият цитат, разбира се, съвсем друго музикално звучене притежава.
  18. Like
    Силвия СД got a reaction from next2u in Eмиграцията   
    Добре е, според мен, когато някой човек помоли нещо - например да бъде извинен, ние да чуваме това, с нещо което не е на раменете ни.
    Добре е също и много да пътува, да види различни страни, етноси, да сравнява, да открива, ако изпитва и необходимост да се доказва, нека.
    Но не е добре, ако не може да нарече поне едно място свой дом.
    А това място е там, където е сърцето, ако ще и в пустинята на път да е - в дома си ще е.
  19. Like
    Силвия СД got a reaction from Илен in Магиите...   
    Здравейте,деца сладки!
    Чета нисаното от вас и ми се иска да споделя две думи.От много малка съм се сблъсквала с духовната нищета,злоба,завист и всичко мрачно,което може да влезе и вирее в човека.Една жена,с която случайно се срещнах на абитуриентска вечер у роднини,ми каза,че съм имала направени и много магии,но странно,не са се задействали.На което аз се засмях и тя разбра,видя отговора в очите ми.
    В момента по канал едно излъчват концерт на Рей Чарлз,разтапям се в топлата любов на тази смесица от джас,соул,ритъм енд блуз,Слънчо наднича през прозореца ми и една пчеличка се мъчи да влезе през мрежата му.
    Сетихте се вече какво исках да ви кажа.
    Нека цялата слънчева светлина и топлина да бъдат във вас,душички светли!
  20. Like
    Силвия СД got a reaction from Inseparabile in More Jazz   
  21. Like
    Силвия СД got a reaction from Inseparabile in More Jazz   
    За всички, които пишат ва тази тема един черен бог:

    ">" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350">
  22. Like
    Силвия СД got a reaction from ani_san in Мъжът   
    Хубава тема, поздрави, Аделаида!

    Българският език е много изразителен език. Като погледне човек думите МЪЖ и ЖЕНА, с просто око се вижда, че мъжът завършва там, от където жената започва.
  23. Like
    Силвия СД got a reaction from Inseparabile in Музика, която вдъхновява   
    Добро утро и слънчев ден!

    ">" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350">
  24. Like
    Силвия СД got a reaction from Надеждна in За парите   
    Здравейте!
    Парите могат да бъдат и цел,могат да бъдат и средство,няма лошо и в двете.
    Например,някой си човек решава да вземе участие в една от онези игри за бързо забогатяване и на този етап парите за него са цел.Същият този човек,обаче,по-късно дарява така спечелените си пари на някой стачески дом или дом за сираци и в този момент те се явяват средство за правене на добро.Или отива някой на гурбет с цел печелене на пари,които ще послужат като средство за подобряване жизнения стандарт на семейството му.
    Мисля,че страшното става,когато парите се превърнат в самоцел.
    Малко пари да притежава човек не е страшно,брояла съм жълти стотинки през студентските си години,за да делим една кола със съквартирантката ми и много сме се смели,такива моменти дал Бог тогава.
    А пък за многото пари е важен начина на печеленето им и когато е правилен,браво на който ги е спечелил,той и правилно ще ги оползотвори.
    И такива моменти се намират.
    Казват,че многото пари развращавали човека,някой бил добър,когато бил беден,а като забогатял,тогава се променил,а аз мисля,че той си е бил такъв и преди,но лампата не е светела от към тази му страна,за да го видим добре.

    Желая богатство на всички ви,приятели!
  25. Like
    Силвия СД got a reaction from Аделаида in Празниците, символите и еволюцията ни   
    " Животът е вода." - казал Екзюпери. Като влиза човек в река, сваля дрехите си. Във водата става събличане и на други едни дрешки - невидимки, изпиране.
    Река Йордан - пределът, преходът от времето на Отца към времето на Сина. Иоан символизира всички сили, ръководели правилното развитие на човечеството по пътя му на слизане от Отца в материята. Първи сред човеците, последно превъплъщение на пророците.
    " Той трябва да расте, а аз да се смалявам." - както лунната светлина избледнява, когато Слънцето изгрее на хоризонта.
    Кръщаването е раждане на Духа в тяло.
    Всъщност, отдавна си си ги изяснила.

    Честит да е празника на всички!
×
×
  • Добави...