Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Nina Nikolova

Участници
  • Общо Съдържание

    16
  • Дата на Регистрация

  • Последно Посещение

  • Days Won

    1

Всичко добавено от Nina Nikolova

  1. Привет. Аз малко късно, но все пак :-) Под чистене в хомеопатията се разбират доста неща. Но когато състоянието настъпва внезапно и е свързано със силен дискомфорт, лечение е наложително. Ако след възпаление на тонзилите се стига до кашлица в гърдите, това е влошаване по Херинг. В такива състояния винаги се търси и лекарско мнение, не за друго, а да се отхвърлят евентуално настъпилите усложнения. Едно такова заболяване не е за подценяване в никакъв случай. Възможно е ако човекът има дълга история на потиснати ангини, сега тази да се явява лечебна криза. Има още няколко варианта, но ще бъде спекулация от моя страна без да познавам случая
  2. Прав/а сте! До такава степен са медицински неверни, че има цяла болест в МКБ10...
  3. Запозната съм донякъде с текущите теории от PubMed, Lancet и прочие. Теории, които с годините се опровергават и отхвърлят една друга ми прави впечатление. Определени хранителни добавки/витамини/ осъществяват своя ефект, ползвайки същите метаболитни пътища като някои стимуланти, например кофеин и това влияе върху НС с последващи резултати - безсъние, нервност, раздразнителност например. Ефектът е непряк, но витамините благоприятстват производството на неврохимични афектори, тоест засягат ПНЕИ оста (психо-невро-ендокрино-имунологична ос). В6 например често се съдържа в по-високи от необходимите терапевтични дози и може да повиши секрецията на енергизиращи невротрансмитери като допамин, норепинефрин и серотонин и да доведе до превъзбуда и тревожност. Отделен е въпросът за небалансираното количествено отношение в добавките. Кой може да каже колко е необходимата доза за едно дете, без оглед на неговото тегло, възраст, хранене, генетична обусловеност, функцията на ПНЕИ оста, тоест имунитетът е видимо как е свързан с целия организъм. Или защо например дозата пулмикорт при две деца с еднаква диагноза и тегло влияе по различен начин? Аз знам защо, надявам се и вие. Защото човек е индивидуалност, със собствена реактивност, генетичен материал и биография (опитност, често зависеща от епигенетични фактори) Лично аз нямам нужда от доказателства. Когато нещо ми е необходимо, сядам и чета - учебници, статии, доклади. Намирам се в тема за хомеопатия, която няма нищо общо в подхода си с масло от кимион, витамини, прополис, тоест временни, палиативни мерки, които имат своите приложения, но предписани след обстоен преглед, индивидуален подход към личността, какъвто е хомеопатичният. Това, което ми прави впечатление е предписването на хранителни добавки на непрегледан обстойно човек само по думите "ПОЧТИ не яде", а и императивът за диета на така и така злоядо дете. Звучи ми несериозно. Работя с достатъчно лекари, за да зная, че предписания по форуми не се дават от нито един уважаващ себе си лекар или лечител. Иначе по темата, която е за хомеопатия: Фокусът трябва да бъде в причините за липсата на апетит към полезни храни, в психоемоционалното състояние на детето. Човекът не е бутилка, която да пълним от време на време с изкуствени добавки, без да търсим и отстраним причината за разстроената хомеостаза, тоест неадекватната адаптация към житейските условия.
  4. Мултивитамините могат да предизвикат свръхстимулация на имунната система, да не говорим за отлагания по органи. Детето е с постоянни хреми, тоест вече има свръхстимулация на определено ниво. Следващата стъпка често се явява алергията. Не бих рискувала с витамини, освен при тяхната истинска необходимост - тежко боледуване и антибиотично лечение.
  5. Здравейте. Мога да ви препоръчам да посетите класически хомеопат. Няма как лечение да се назначи във форум. Хомеопатията изисква индивидуален подход и задълбочено запознаване с индивидуалната реактивност на човек. Вижте страница "Здраве и хомеопатия" във FB. Ще намерите много отговори.
  6. Спрете туята. След като приемате толкова много алопатични медикаменти, не смесвайте с хомеопатично, особено че твърдението, че туя чисти ваксинози и вредни ефекти при всички хора, е напълно безпочвено. Хомеопатията подхожда холистично към човека, тоест цялостно. Човекът е психосоматичен гещалт, интегрално цяло на високо ниво на организация. Той е продукт на своите гени, тоест наследственост, на епигенетични фактори, тоест вътрешни и външни фактори (стрес, чувства, мисли, взаимодействия и т.н.) и на трайни адаптационни механизми, тоест неговата конституция. Така че нито един хомеопат не може да каже какво ще се случи при евентуално ваше хомеопатично лечение, защото не ви познава. Ако решите да се лекувате хомеопатично, трябва да знаете, че времето, което ще ви е необходимо да се излекувате, зависи от индивидуалната ви реактивност. Дали ще са 30 дни или 5 месеца примерно, това зависи само от индивидуалните ви характеристики и кадърността на хомеопата ви. Първият и най-важен принцип в хомеопатията е Индивидуалния подход. Така че някой ако ви каже - елате, ще ви оправя за 2 месеца, да знаете, че не можете да му вярвате. В хомеопатията има една единствена причина за появата на симптоми - това е разстроената хомеостаза, тоест свойството на живия организъм за САМОрегулация, казано с други думи - разстройството на човешката жизнена сила, чието проявление са симптомите. Дали ще имате уреаплазма, микоплазма, глисти или каквото се сетите, едно и също е, НО това означава, че сте добър гостоприемник за свръхпопулация на болестотворни агенти, тоест имате проблем с хомеостазата. Уреаплазма носят голям процент жени, но не развиват патофизиологични проблеми. Възможно е да ги редуцирате до непатологично количество с помощта на антибиотици, но според хомеопатичната парадигма рискувате да изявите здравни проблеми на по-важни нива, органи и системи според принципа на Константин Херинг за посоката на излекуване.
  7. Отговорите са във вашите думи и смятам, че ги знаете. (няма кой да ви предпише хомеопатия във форум, особено при активни малигнени процеси. Хомеопатията е наука със свои изисквания, принципи, а симптоматично предписание по няколко думи не принадлежи към правилата на добрата хомеопатична практика)
  8. Функцията на един хомеопат (холистик, терапевт и т.н.) не е да гали ушите на човека, потърсил помощта му, а да ги отваря. Сблъсъкът с това, което е вътре в нас и ни разболява, почти винаги е болезнен, свързан с отричане, дискомфорт и подобни усещания. Аз смятам, че е чудесно да се връщат стари неотработени случки, събития, емоции. Това означава, че човекът навлиза по-дълбоко в себе си и е готов да се изправи срещу потиснати проблеми (това важи за физика и психика абсолютно по еднакъв начин; както могат да се появят стари потиснати обриви от алопатия, така и могат да се върнат емоции потиснати и неотработени). Човек върви винаги по пътя на най-малкото съпротивление и избягва неудобните въпроси, които го карат да влиза в себе си! Ако това се осъзнае и пациентът се отвори към това влизане навътре, колкото и да е първоначално болезнено, той вече е стъпил на пътя на оздравяването. Случките ще се върнат, емоциите ще се върнат, ще се осмислят, отработят и вече няма да тровят пациента. Защото всичко потиснато продължава да работи вътре със абсолютно същата сила, тоест изчерпва енергиен ресурс, необходим ни за пълноценен живот.
  9. Привет на всички, които търсят класически хомеопат с молба за препоръка. Моят опит сочи, че не е етично да се препоръчват хомеопати от хомеопати. Тоест оставате да разчитате единствено на пишещи тук пациенти на определени хомеопати. От друга страна имайте следното предвид. За всеки един хомеопат могат да се кажат и добри отзиви, може и лоши. Има колеги, които не работят с определен вид пациенти. Има проблеми, които НЕ могат да се решат хомеопатично, тъй като, отново от опит го казвам, личен, всичко е въпрос на психика. Има споразумения, които дори активираната хомеопатично жизнена сила не може да разруши, тъй като те лежат дълбоко в несъзнаваната психика и чрез които споразумения човек е живял цял живот. Първо трябва да се осъзнаят. Затова понякога хомеопатичното лечение има само временен ефект. Няма как да правим нещата по един и същи начин всеки път и да очакваме различни резултати, нали така? Тук изключвам неумелото предписание. Говорим за правилното предписание с временен ефект. Давам пример с несъществуващ пациент с кисти в яйчниците. Кисти, кисти.... Минават, после пак се появяват. Все по-трудно и дълговременно изчезват, потенциите се вдигат постепенно... Да, но докога, потенциите не са безкрайни. След посещение при терапевт се разрушава споразумението, което жената е сключила със себе си, че сексът е нещо зло и т.н. Жената започва да води нормален полов живот и да му се радва. Нещата с кистите приключват. Давам го като пример. Не мога да си позволя да дам реални примери, дори без да цитирам имена, не е етично. Идеята ми беше, че например при описания от мен случай, ако тази жена е хваната от родителите си да "изследва" тялото си в една ранна възраст, изяла е боя, наговорени са й куп глупости... и травмата остава вовеки. Това хомеопатията НЯМА да реши. С две думи, има травми, които се нуждаят от по-дълбинна работа. Това обаче е добре да прецени хомеопатът, който е добре и да има психодинамични познания. Защото в един момент, колкото и лекарства да сменя, колкото и миазми да опитва да руши (блокажи), вижда, че нещата не се получават и се влиза в един кофти порочен кръг, а Ханеман не позволява това. Лечителят на ПЪРВО място трябва да открие и отстрани причината за заболяването.
  10. При всички нас, включително и мен, проблемите имат дълбок корен. Както и всички ние носим страховете си и ги проявяваме по различен начин, но реално страхът и любовта движат този свят, всъщност по-точно са Танатос и Ерос импулсите, но страховете са в основата. Така че всъщност страхът е в основата на всичко. Опитвам се да ви кажа, че няма нищо страшно в това да имаме страхове, въпросът е когато те започнат да определят битието ни, постъпките ни. Тогава вече търсим помощ.
  11. Здравейте. Не, не е възможно. Проблемът е в неправилно преценените лекарства,потенции, дози... Хомеопатичното лекарство не съдържа материален субстрат (освен млечна захар, която лечебен ефект няма). То действа енергийно, накратко казано. Всеки човек подлежи на намеса в енергията, без това да го убива. Така, както един разговор повлиява психо-емоционалното ни състояние понякога, така и правилното лекарство ще повлияе на вашата енергия, която тялото ви, с неговата вродена способност да се самолекува, ще използва позитивно. (Впрочем нито една платина, нито една игнация биха говорила по начина, по който се изразявате. Така че подозирам симптоматично предписание, което е в разрез с принципите на класическата хомеопатия... Един вид - боли ме глава, ето ви хапче за глава. Боли ме корем, ето ви хапче за корем. И понеже и двете хомеопатични лекарства имат афинитет към женска полова система, вероятно на база това са ви и изписвани. Само че не е важен ПМС, важен е човекът, който има ПМС, тоест индивидуалност. )
  12. Здравейте. Тежък път сте минали... Мога единствено да кажа, че не е етично да ви се дава съвет по кой път да поемете, няма кой да поеме тази отговорност вместо вас. Всеки един от избраните от вас методи на лечение може да има, а може и да няма успехи. Както и всеки практикуващ споменатите видове лечения би рекламирал неговото си, ако му липсва достатъчно професионална етика. (Дано ме разберете правилно). Единственото, което аз бих могла да кажа от гледна точка на хомеопатията е, че вярната диагноза може да е от полза при стандартното алопатично лечение (съвременната медицина с химически лекарства и оперативни процедури), но при класическото хомеопатично лечение наличието на лезия е достатъчно (а често и не се взема предвид, ако не е доказано медицински). Добрият хомеопат ще наблегне на начина ви на мислене, справяне със света, отношението ви към изминатите болки и препятствия, за него наличието или не на хеликобактер пилори няма да е особено определящо при предписание, защото тя не е причина за състоянието ви, а самият човек, който е допуснал развитието (тоест там има слабо конституционно място). Единственият факт в момента, спрямо написаното от вас е, че имате проблем в храносмилателна система, което показва лоша асимилация на околната среда (нещо не можете да приемете, преглътнете, "смелете") Ирисовият диагностик ще работи по други методи, ще изиска информация, необходима му за неговият начин на работа и лечение. Ще има и свое обяснение на симптомите ви. Юмейхо терапевтът ще изиска и каже трето. И т.н., и т.н. Не на последно място: търсите най-добрите.... А, ми.... такива няма. Всеки има своите успехи и неуспехи. А за съжаление т.нар. медийни звезди: психолози, хомеопати, врачки, баячки и т.н. често повече се рекламират, отколкото реално да постигат резултати
  13. Вероятно всички носим HPV. Въпросът е дали ни причинява нещо. При вас явно жизнената сила не е достатъчна, за да се справи сама. Кондиломи се лекуват най-често миазмично, тъй като са основен белег на сикотичен миазъм. Мазането им пък е потискане на заместители на въпросния миазъм, а потискането предполагам знаете, че не е добър вариант. При всички положения Фол няма да реши нещата. За първи път го пиша тук, в този форум, като предполагам, ще го повтарям доста често. Проблемът не е вирусът, проблемът е в човека, който допуска развитие на вируса. Няма нищо холистично в лечение, което убива следствието, без да "убие" причината за него. Всяко заболяване е детерминистично, тоест обусловено, причинено от нещо. Ако при вас има пап. вирус, при друг ще има друга гадинка, при трети - трета. Въпросът е защо точно вие развивате кондиломи, а аз развивам друго. Причината е в човека, трябва да се лекува целия човек. "Лечение" на кондиломите, което не засяга целия човек, ще бъде потискане. И това няма как да стане с апаратура, тъй като тя не може да се докосне до психиката Ви, а именно психичните модели и наследствеността определят какво ще отключите вие, и какво аз например. Един добър хомеопат би трябвало да прецени дали имате активен миазъм, който работи и при който каквото и конституционално хом. лекарство да ви се дава, ще имате блокаж; дали сте за конституционално лечение, дали сте за етиологично и т.н. Да допълня: Въпреки че кондиломите се изявяват на ниво кожа, те не са периферно заболяване. Херпес зостер също се проявява на ниво кожа, но реално заболяването стои на по-дълбоко ниво. (имаме нива на здраве и болест в холистиката). Тялото Ви обръща внимание, че активно нещо се случва в организма ви. Бенките също се проявяват на ниво кожа, но не са просто пигментация, а активни, активни, активни процеси...
  14. Здравейте. Кафето, ментата и шоколадът са общо антидоти, НО не при всеки човек. Хомеопатът ви трябва да прецени дали има нужда да спрете едно от тях. Например на конституционална "туя" (лекарство) се забранява кафе в процеса на лечение. Ментата е локален анестетик и потиска рецепторите, а хом. лекарства действат чрез рецепторите в устната кухина. Но не е проблем, ако не ви е изрично забранено, да приемате мента, стига да имате поне двучасово отстояние преди или след прием на хом. л-во. "Изведнъж, обаче, точно преди интервюто ужасно ми се допи кафе! Аз се сетих, че може би не бива да го правя , но въпреки всичко изпих едно!!!" Това е един чудесен бунт от ваша страна , чиито причини е добре да обсъдите с хомеопата си, ако той има достатъчно психодинамични познания, защото си е добър ключ към Вас самата. "Сякаш не разполагах много със собствената си воля" - ако бяхте казали това на интервюто, хомеопатът ви, ако е добър, може би щеше да обмисли добре рубриката "под чуждо влияние, контрол" и прочие производни, докато намери вярната, но си е показателно. "Странното е обаче, Че говорих за неща, които бяха малко встрани от основния ми емоционален проблем. А хем си бях обещала да отговарям само на неща, които ме питат...щото си знам аз, че ума ми...е на собствен ход понякога" - ако подчертаното е просто грешка в бързината при писане, а реално е "че", това също е показателно. Имаме си чудесни рубрики - говори за всичко друго, освен за проблема си. Има и друго. Ако интервюто ви е било първо при този хомеопат, съвсем нормално е да не се отпуснете в началото, докато изградите доверие и опознаете човека. Което пък, ако е вярно, означава, че сте предпазлив човек. Умовете ни винаги са на собствен ход и това е добре. В началото бе словото, да, но зад него стоеше мисълта, която го ражда. Така и така всички се водим от нашето подсъзнание, можете да бъдете спокойна, че сте казали всичко необходимо, а ако смятате, че сте пропуснали нещо съществено, винаги можете да пишете допълнително на хомеопата си. Успех
×
×
  • Добави...