Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Skylove

Участници
 • Общо Съдържание

  5
 • Дата на Регистрация

 • Последно Посещение

 • Days Won

  1

Репутация Активност

 1. Like
  Skylove reacted to Донка in Мисъл за деня-28.8.-3.9.2017г   
  Сега за какво може да се изкушава човек? Един момък се изкушава, ако къщата е красива. Ако къщата беше грозна, той ще каже: „Къщата не е за мен.“ За онзи жител, който живее вътре, ти нищо не знаеш. Ти казваш, че Бог живее вътре в човека. Тогаз, ако вие съзнавате това, то всеки един човек е една възможност да намериш истинския път. Ако съзнаеш, че Бог живее в него, какво трябва да направиш за него?
  Петте врати

 2. Like
  Skylove reacted to iti in Споделяне на опит ?   
  Skylove, ако си най-вече честна към себе си както показваш от поста си, ще намериш отговорът. Истината не е скрита, човек сам я крие от себе си. Като се интересуваш от езотерика, трябва да помислиш над един много основен въпрос. Как е изграден материалният свят който виждаш около себе си? Изглежда има два основополагащи принципа, кой е верният?
  Подобното привлича подобно.
  Противоположностите се привличат
  Двете изглежда си противоречат, а се използват толкова често дори от едни и същи хора, без да осъзнават противоречието. А истината и в това е много проста. Човек има две природи - духовна и материална. Първото е духовен принцип, второто е материален принцип. Материалният живот е дуален, изграден е чрез разделянето, което създава магнетизъм между двете нови части. Магнетизмът е физическото привличане, породено от усещането за нецялостност. Има един константен Вселенски принцип който не може да бъде променян - на баланса! Всяко нещо се стреми към баланс, включително и материята. В зависимост от какъв тип нецялостност човек изпитва, изживяването му може да е от повърхностно привличане, до дълбоко кармично изпитание. Самата карма е материална концепция. Духовната част на човека е винаги напълно свободна, физическият аспект обаче е винаги в плен на кармата. Така че, можеш да го наречеш изпитание. Според мен това е и смисълът на идеята за първородният "грях". Самият акт на физическо раждане, те вкарва в кармични зависимости, за които съвсем естествено можеш да се запиташ - с какво сгреших, защо се чувствам по определен начин, защо това или онова ми се случва. Затова "грехът" е първороден,  процесът се задвижва със самото ти раждане и ти го приемаш върху себе си. Дори да не направиш нищо "лошо", си оплетен в него. Напротив, трябва активно да направиш "нещо", за да излезеш от него. Ако темата ти е интересна и имаш какво да кажеш по нея, пиши ми на лични.
  Между друго, карма е дори начинът по който ще се опиташ да си обясниш всички тези неща и в коя Идея за Истината ще избереш да Вярваш. Така че много внимателно и с това което избираш да четеш, или да не четеш. Имаше наскоро един филм Inception, за силата на идеята и колко е опасно да втълпяваш идея на друг, пък дори в опит да му помогнеш...
 3. Like
  Skylove reacted to Диляна Колева in Влюбен ли е, или безразличен?   
  Объркана си и с право. Човекът към който имаш чувства, не дава индикации да ги споделя. Той дали е объркан или не, в случая не трябва да те занимава. Може би ще се срещнете отново, когато той се изясни със себе си. Защо се държи по този начин може да изпишем много, но само в него е отговора. Клишетата като "да се бориш за любовта си" аз лично не ги разбирам. Любовта или я има или я няма, в нея няма страхове и тя не може да се крие, тя се проявява във всяка дума, всеки жест. Човек, който обича не се сърди. Сърдитковците са страхливи хора имащи нужда от внимание, изискващи го по този изнудвачески начин. Това не е любов. 
  Ти си направила всичко, което е било необходимо, за да е другият наясно, че го харесваш, имаш чувства към него и искаш връзка. След като не отговаря по същия начин на така ясно изложените от теб отношения, не знам какво има да чакаш.
 4. Like
  Skylove reacted to Кон Круз in Историята на България   
  "На ден Илинден 1903-та година (20-ти юли по „стария“ и 2-ри август по „новия“ календар) избухва Илинденско-Преображенско-Кръстовденското въстание на българския народ, останал под турско робство в Османската империя след Берлинския договор. Защо е важно да споменаваме цялото му име? Защото това е въстанието на българите от Охрид до Черно море. Сраженията се водят на огромна по мащаби територия – от Крушево, Смилево, Мечкин Камен, до Странджа и днешно Царево.
  ...
  На 4 октомври (22 септември по „стария“ календар) 1903 година чета от 70 човека, с войвода учителят от Банско Радон Тодев, води последното сражение с османски войски, като прикрива и охранява изтеглянето на местното християнско население от подпалените разложки села. Ден преди това в църквата "Св. Троица" в Банско поп Стойко опява четниците приживе.
  Над местността „Света Богородица“ в Годлевския балкан четата влиза в бой с 600 души тежковъоръжен аскер (редовна войска) и над 1,000 души башибозук. След петчасово ожесточено сражение, когато патроните им свършват, четниците се хвърлят в ръкопашен бой. До последния човек. Турските жертви са 119 души. Цивилно население, което охраняват, успява да пресече българската граница в Рила и да се спаси.
  Това е епичният и кървав край на въстанието от 1903-та."
  (https://offnews.bg/analizi-i-komentari/zashto-dogovorat-s-makedonia-e-istoricheski-661852.html.)
 5. Like
  Skylove reacted to Донка in Споделяне на опит ?   
  Тук има интересни мисли на участници в нашия форум  
  От Учителя:
  http://www.beinsadouno.com/wiki/index.php/Трансформиране_на_енергиите
  И въобще цялата беседа... Има и още доста подобни примери...
 6. Like
  Skylove reacted to Misha64 in Споделяне на опит ?   
  За мен нещата относно връзките са нещо като законите във физиката...независимо дали ги съзнаваш, разбираш...те си действат....а всичко, което наричаме "съдба", "карма", "изпитание", наказание....и какво ли не още е от арсенала на ума ни...който се опитва да си измисли обяснение. И като омеша разните умствени постройки с емоции и става една....каша, едно емоционално блато....от което може да не ти стигне един живот да се измъкнеш, и в което без да искаш и без да знаеш как е станало ще затънат и други същества....
  В случая имаме закономерност, която ти си забелязала. Това, че привличаш противоположни на теб. Ами чудесно наблюдение! Точно така е. Защото ти целенасочено влагаш енергия и съответно развиваш само едната част от своето същество -  тази, която ти харесва - светлата, добрата...Но тук има огромна заблуда. Ти не си това. Не мисли, че щом съзнателно търсиш тази светла и добра визия ти си това. Не, не си. Защото монетата ВИНАГИ задължително има две страни. И едната страна ти просто скриваш от съзнанието си, натикваш я в тъмните килери на съществото си...мъжете, които срещаш, обаче, идват в ролята на твое огледало...което ти показва истината. Защото светът е така устроен, че ние виждаме себе си чрез другите...чрез отношенията с другите и най-вече с противоположния пол. Мъжете, които привличаш ти показват твоята скрита, подтисната, отречена от теб част. Ако ти наистина си позволиш да се влюбиш в такъв мъж...ще дойде момент в който вие взаимно ще откриете скритите си части. Ако си достатъчно наблюдателна ти с изненада ще започнеш да откриваш, че носиш в себе си доста от това, което партньорът ти външно проявява. Ще забележиш също, че той, въпреки че външно изразява друго, вътре в себе си носи доста от това, което ти външно проявяваш. Ако наистина сте влюбени вие ще бъдете взаимно огледала един за друг....и това е огромен шанс, защото може да доведе до приемането на тази скрита твоя част. Трудно е обаче. Защото самият факт, че досега си я скривала значи, че не ти допада и да я признаеш в себе си никак не е лесно. Но само тогава можеш да се трансформираш в едно по-зряло същество. Любовта прави възможна тази трансформация....прави възможно това взаимно огледално взаимодействие. Великата разумност, Бог подпомага еволюцията , трасформацията, приемането на ЦЯЛОТО, а не едностранчивстта....чисто енергийно това изглежда още по-просто. Ти влагаш енергия в горните си чакри...съответно си поляризирана по такъв начин, че неминуемо привличаш обратно поляризиран, който работи основно с долните си чакри....и това ще бъде така докато не балансираш енергийното си тяло...развивайки и долните си чакри, казано по друг начин....приобщавайки /осъзнавайки ги в себе си/ и тези свои характеристики, които не ти звучат много гот, като например сексуалността ти, материалността ти, егоизмът ти...докато ти ги отхвърляш за сметка на светлите, добрите и красивите....винаги ще си поляризирана. И винаги Вселената ще те уравновесява чрез обратния полюс....
  дано да го обясних ясно
 7. Like
  Skylove got a reaction from katerina_84 in Някъде бъркам, моля ви помогнете!   
  Сещам се за едни думи на Слава Севрюкова: " Не вие търсите него, той вас ви търси"
  И други на Христос: " Ето ме , стоя на вратата и хлопам, ако някой чуе гласа ми отвори , ще вляза в живота му" 
  Не зная дали важи за всички, но аз ще ти кажа как аз го усещам. 
  Стопля ме, отвътре ме стопля. В момента в който се сетя  и изпитвам една истинска радост.
  Може да се прояви с усмивка, умиление, със насълзени от радост очи. Без причина, просто така. Той изключва всяка лоша мисъл, чертае  в душата ти един светъл път, където ти дава такава подкрепа ,  вече не се притесняваш, не се страхуваш ... Живееш за да работиш върху себе си ( казвам върху себе си , защото трябва първо много добре да познаваш себе си и плюсовете и минусите за да можеш да минаваш през изпитите, да знаеш кое от къде идва) , да помагаш, да се молиш, да разказваш .... Просто всеки път , когато си тъжна или си на кръстопът помисли за Него и виж какво ще усетиш. 
  Помисли когато си радостна и ще усетиш два пъти по - голяма радост.
  :))) 
   
   
 8. Like
  Skylove reacted to Донка in Някъде бъркам, моля ви помогнете!   
  Какво означава не е прав? Това означава ли, че не мисли по твоя правилен начин? 
  Какво означава несправедливо? Животът е незавършена картина. Все едно влизаш в ресторант и о! каква несправедливост. Пред едни има отрупани с ядене маси, пред други само оглозгани кокали, но от тях искат пари и те плащат, а други седят на празна маса и никой не им обръща внимание...  (благодаря на креми за това сравнение)
 9. Like
  Skylove reacted to АлександърТ.А. in Някъде бъркам, моля ви помогнете!   
  Смисъла е твоето вътрешно равновесие  .Размишляваи като не го нарушаваш , И начина е , с любов . КОнкретно за всеки случай подхода може да е различен .Принципа е че злото съществува независимо от теб .Ако имаш начин поправи го . Ако не можеш заобиколи го . Борбата не е решение , тъи като то се храни с чуждото внимание .
 10. Like
  Skylove got a reaction from katerina_84 in Някъде бъркам, моля ви помогнете!   
  Сещам се за едни думи на Слава Севрюкова: " Не вие търсите него, той вас ви търси"
  И други на Христос: " Ето ме , стоя на вратата и хлопам, ако някой чуе гласа ми отвори , ще вляза в живота му" 
  Не зная дали важи за всички, но аз ще ти кажа как аз го усещам. 
  Стопля ме, отвътре ме стопля. В момента в който се сетя  и изпитвам една истинска радост.
  Може да се прояви с усмивка, умиление, със насълзени от радост очи. Без причина, просто така. Той изключва всяка лоша мисъл, чертае  в душата ти един светъл път, където ти дава такава подкрепа ,  вече не се притесняваш, не се страхуваш ... Живееш за да работиш върху себе си ( казвам върху себе си , защото трябва първо много добре да познаваш себе си и плюсовете и минусите за да можеш да минаваш през изпитите, да знаеш кое от къде идва) , да помагаш, да се молиш, да разказваш .... Просто всеки път , когато си тъжна или си на кръстопът помисли за Него и виж какво ще усетиш. 
  Помисли когато си радостна и ще усетиш два пъти по - голяма радост.
  :))) 
   
   
 11. Like
  Skylove got a reaction from katerina_84 in Някъде бъркам, моля ви помогнете!   
  Сещам се за едни думи на Слава Севрюкова: " Не вие търсите него, той вас ви търси"
  И други на Христос: " Ето ме , стоя на вратата и хлопам, ако някой чуе гласа ми отвори , ще вляза в живота му" 
  Не зная дали важи за всички, но аз ще ти кажа как аз го усещам. 
  Стопля ме, отвътре ме стопля. В момента в който се сетя  и изпитвам една истинска радост.
  Може да се прояви с усмивка, умиление, със насълзени от радост очи. Без причина, просто така. Той изключва всяка лоша мисъл, чертае  в душата ти един светъл път, където ти дава такава подкрепа ,  вече не се притесняваш, не се страхуваш ... Живееш за да работиш върху себе си ( казвам върху себе си , защото трябва първо много добре да познаваш себе си и плюсовете и минусите за да можеш да минаваш през изпитите, да знаеш кое от къде идва) , да помагаш, да се молиш, да разказваш .... Просто всеки път , когато си тъжна или си на кръстопът помисли за Него и виж какво ще усетиш. 
  Помисли когато си радостна и ще усетиш два пъти по - голяма радост.
  :))) 
   
   
 12. Like
  Skylove got a reaction from katerina_84 in Някъде бъркам, моля ви помогнете!   
  Сещам се за едни думи на Слава Севрюкова: " Не вие търсите него, той вас ви търси"
  И други на Христос: " Ето ме , стоя на вратата и хлопам, ако някой чуе гласа ми отвори , ще вляза в живота му" 
  Не зная дали важи за всички, но аз ще ти кажа как аз го усещам. 
  Стопля ме, отвътре ме стопля. В момента в който се сетя  и изпитвам една истинска радост.
  Може да се прояви с усмивка, умиление, със насълзени от радост очи. Без причина, просто така. Той изключва всяка лоша мисъл, чертае  в душата ти един светъл път, където ти дава такава подкрепа ,  вече не се притесняваш, не се страхуваш ... Живееш за да работиш върху себе си ( казвам върху себе си , защото трябва първо много добре да познаваш себе си и плюсовете и минусите за да можеш да минаваш през изпитите, да знаеш кое от къде идва) , да помагаш, да се молиш, да разказваш .... Просто всеки път , когато си тъжна или си на кръстопът помисли за Него и виж какво ще усетиш. 
  Помисли когато си радостна и ще усетиш два пъти по - голяма радост.
  :))) 
   
   
 13. Like
  Skylove reacted to katerina_84 in Някъде бъркам, моля ви помогнете!   
  Здравейте отново, няма да отварям нова тема, ще продължавам да си питам в тази...След като изчетох мислите по теми от форума, сега чета "Изворът на доброто", но...
  Вие открихте ли (или тя откри ли ви?!) Божествената любов и ако "да" къде и как?! Може да ви се стори глупав въпрос, но втори ден си блъскам главата...Опитах да си "насадя" едно блажено чувство, но не ми се получава насила..
 14. Like
  Skylove reacted to АлександърТ.А. in Някъде бъркам, моля ви помогнете!   
  Чантата на Любовта
  Последното Рассвет публикува в раздел --утринни слова .
  Това е лесно но е недостатъчно за да го наречеш любов .Лесно е ако си работила с формули или молитви . За минута , от неутрално положение става ... Казвам го  но и ти си права . По някой път просто имаме нужда и от други чувства .Случвало ми се е да се въртя и няма място за мен , Нещо ме тормози от вътре и е зле . Но като потекат сълзите и облекчението идва .
 15. Like
  Skylove reacted to Донка in Някъде бъркам, моля ви помогнете!   
  Божествената Любов е навсякъде около нас и в нас винаги. Ние сме като радиолюбителите - учим се да се настройваме на вълната и. Да, случвало ми се е... Когато си спомня за това се сещам неизменно за предупреждението на Христос: 
  Истина ви казвам: ако се не обърнете и бъдете като децата, няма да влезете в Царството Небесно.(Ев.Матей, 18:3)
  Детето - тук е обяснено защо - една от знаковите беседи за мен лично.... 
   
 16. Like
  Skylove got a reaction from Донка in Споделяне на опит ?   
  Донка, съгласна съм с теб, знам че има много неща , които имам да уча и да развивам. 
  Точно че приемам всеки такъв , какъвто е .  Наясно съм че промяната няма как да се наложи , няма как да принудиш някой да се промени. Промяната е вътрешен процес, който само и единствено човека трябва да поиска, осъзнава и да работи върху себе си .
  За приятеля, не мога да отговоря, защото не съм срещала такъв . Както споменах така се случва, че срещам свои противоположности ....
  Но както споменах по - горе, това което чета ми помага да им помагам и на тях в трудна ситуация, когато не са ок емоционално или душевно  и това ме удовлетворява    
  - Александър, здравей
  Ами за мен любовта не слага окови, оковите са като гравитацията - все те държат на земята.... Любовта лети  като птица, тя е като душата, тя е част от душата.... Тя ти дарява свобода. Когато обичаш, според мен не трябва да обсебваш.
  Твоят познат навярно, наистина е открил Бог и е повярвал в него. Но може би ще му трябва време да проумее, че както той ни е дал свобода във избора дали да тръгнем по лошия или добрия път и не се меша в нашата воля, така и ние правото нямаме да се мешаме в чуждата. Както той прощава , ние да прощаваме. И най - вече той не съди , че кои сме ние да съдим подобните си...
  Разбира се, че не познавам изцяло мъжката природа, може и този образ , който описах наистина да е фантазия. 
  Благодаря , че споделяте тези истории с мен :))))
   
   
   
   
   
   
 17. Like
  Skylove got a reaction from Донка in Споделяне на опит ?   
  Благодаря ! 
  И аз много се радвам, затова че съм сред вас
  Визуално не мога да си го представя, по скоро душевно ще успея
  Знам , че няма абсолютно добри и абсолютно лоши хора. В човека съществуват и живеят и двете. Но всеки има избор какъв да бъде и как да постъпва спрямо себе си и другите. Затова искам да е повече добър и по - малко лош, ако мога така да се изразя. 
  Да е вярващ, да вярва и да търси своята душа. Ще поясня защо използвам и търся тези две неща. 
  Добрия и вярващия човек, е този който по някаква причина е намерил пътя към истината. 
  Той няма да те бутне и след това да се извинява. От него не можеш не можеш да чуеш лоша или обидна дума, в очите му няма да видиш злоба, желание за отмъщение, или завист. Няма да усещаш студ и самота, от него винаги ще духа топлина и уют. Тъкъв човек става добър родител. Детето ще изживее спокойно и щастливо детство, без крясъци, викове , побойща, скандали и т.н. ще има възможността да види природата , да я усети. Няма да бъде затворено в апартамент докато родителите му хвърлят салфетки по кръчмите и спят до обяд например.
  Човек който няма да те изостави в труден момент и ако се срутят няколко стъпала, да не ти посочват вратата а заедно да съградят отново по - здрави стълби. 
  Аз имам огромно чувтсво за жертвоготовност ,. Може би всиКо това гледам е през моите очи, навярно затова греша. 
  Навярно тези неща са утопия, или няма как да съществува семейство което въпреки изпитите да се държат един за друг , а не да се изхвърлят като стара дреха. Защото няма вечнио да сме млади и красиви по външност, но по - душа можем да сме красиви, може да сме мъдри, може да сме будни. 
  С две думи, човек който се е научил да обича ближния , като свой брат,  себе си  и Бога ( или такъв който поне има такова желание) 
  Надявам се да съм успяла, да напиша всичко разбираемо и точно :))) 
   
 18. Like
  Skylove got a reaction from Донка in Споделяне на опит ?   
  Донка, съгласна съм с теб, знам че има много неща , които имам да уча и да развивам. 
  Точно че приемам всеки такъв , какъвто е .  Наясно съм че промяната няма как да се наложи , няма как да принудиш някой да се промени. Промяната е вътрешен процес, който само и единствено човека трябва да поиска, осъзнава и да работи върху себе си .
  За приятеля, не мога да отговоря, защото не съм срещала такъв . Както споменах така се случва, че срещам свои противоположности ....
  Но както споменах по - горе, това което чета ми помага да им помагам и на тях в трудна ситуация, когато не са ок емоционално или душевно  и това ме удовлетворява    
  - Александър, здравей
  Ами за мен любовта не слага окови, оковите са като гравитацията - все те държат на земята.... Любовта лети  като птица, тя е като душата, тя е част от душата.... Тя ти дарява свобода. Когато обичаш, според мен не трябва да обсебваш.
  Твоят познат навярно, наистина е открил Бог и е повярвал в него. Но може би ще му трябва време да проумее, че както той ни е дал свобода във избора дали да тръгнем по лошия или добрия път и не се меша в нашата воля, така и ние правото нямаме да се мешаме в чуждата. Както той прощава , ние да прощаваме. И най - вече той не съди , че кои сме ние да съдим подобните си...
  Разбира се, че не познавам изцяло мъжката природа, може и този образ , който описах наистина да е фантазия. 
  Благодаря , че споделяте тези истории с мен :))))
   
   
   
   
   
   
 19. Like
  Skylove reacted to Донка in Споделяне на опит ?   
  Съвсем не са утопия  Познавам такива семейства...
  Но няма да е чак дотам розово - все пак сме тук, за да се учим на неща, които все още не сме развили в себе си. Проблемът на младите хора е, че те тръгват заедно да градят семейство, когато са в началото на своя път. Няма как да са напълно изградени - вие заедно ще се изграждате в трудностите. Ще се учите на разбиране, смирение, търпение и прощаване (не на теория...). Ще ви предоставят "щанги", с които да тренирате. (Аз още тренирам.) Тези "щанги" никак не са толкова леки, колкото изглеждат отстрани. Идват моменти, в които не вижда човек как е възможно да се приеме с разбиране нещо, което противоречи на цялата му същност... старата... Едно от най-трудните неща е да се откажем да правим света и хората красиви и добри... Ако го постигне човек, обаче, животът се оказва най-лесното и приятно нещо на света. 
  Още един въпрос:
  Ако човекът, който носи описаната от теб душевност, не изглежда да е привлечен от теб, т.е. не те ухажва и не търси твоето внимание като мъж - жена; ако този човек е "само" добър приятел? 
 20. Like
  Skylove reacted to АлександърТ.А. in Споделяне на опит ?   
  Skylove   , Здравей
  Добре  и реално описваш образа . Но нали се сещаш , че това  , за сега е фантазия . На 25 се съмнявам да познаваш мъжката природа . За това е добре на място да преценяваш кое можеш да търпиш и кое е недопустимо .
  Въпросите добре си ги подредила изпитание , карма , закон . Сигурно знаеш каква е опасноста от самовнушението . Разглеждай ги без да се лепиш за някой .
  Преди време срещнах едно момче . С вдъхновение ми разказваше как на скоро открил Бог .И как от тогава живота му се е променил в добра светлина .Много се радваше , че и приятелката му споделяла тези идеи .Само че трябвало да я отучи да ходи по кафетата след работа . Не било допустимо там да разговаря с други мъже .С учудване гледах това 25 годишно момче . колко безкопромисно гледаше на жената в семейството .Нейните и неговите права бяха несъпоставими .
 21. Like
  Skylove got a reaction from Донка in Споделяне на опит ?   
  Благодаря ! 
  И аз много се радвам, затова че съм сред вас
  Визуално не мога да си го представя, по скоро душевно ще успея
  Знам , че няма абсолютно добри и абсолютно лоши хора. В човека съществуват и живеят и двете. Но всеки има избор какъв да бъде и как да постъпва спрямо себе си и другите. Затова искам да е повече добър и по - малко лош, ако мога така да се изразя. 
  Да е вярващ, да вярва и да търси своята душа. Ще поясня защо използвам и търся тези две неща. 
  Добрия и вярващия човек, е този който по някаква причина е намерил пътя към истината. 
  Той няма да те бутне и след това да се извинява. От него не можеш не можеш да чуеш лоша или обидна дума, в очите му няма да видиш злоба, желание за отмъщение, или завист. Няма да усещаш студ и самота, от него винаги ще духа топлина и уют. Тъкъв човек става добър родител. Детето ще изживее спокойно и щастливо детство, без крясъци, викове , побойща, скандали и т.н. ще има възможността да види природата , да я усети. Няма да бъде затворено в апартамент докато родителите му хвърлят салфетки по кръчмите и спят до обяд например.
  Човек който няма да те изостави в труден момент и ако се срутят няколко стъпала, да не ти посочват вратата а заедно да съградят отново по - здрави стълби. 
  Аз имам огромно чувтсво за жертвоготовност ,. Може би всиКо това гледам е през моите очи, навярно затова греша. 
  Навярно тези неща са утопия, или няма как да съществува семейство което въпреки изпитите да се държат един за друг , а не да се изхвърлят като стара дреха. Защото няма вечнио да сме млади и красиви по външност, но по - душа можем да сме красиви, може да сме мъдри, може да сме будни. 
  С две думи, човек който се е научил да обича ближния , като свой брат,  себе си  и Бога ( или такъв който поне има такова желание) 
  Надявам се да съм успяла, да напиша всичко разбираемо и точно :))) 
   
 22. Like
  Skylove reacted to Донка in Споделяне на опит ?   
  Добре дошла skylove! Много се радвам, че си сред нас
  Всъщност ти отговаряш на своите въпроси  
  Мен животът ме убеди, че ако се науча да виждам духовността там, където тя не е на самата повърхност, не е декларирана, но е дълбока същност на човек, който външно сякаш е самата противоположност, около мен остават само хората, които ме радват и обогатяват, на които мога да бъда полезна с нещо, и които ме учат на много неща. 
  Има една тънкост, обаче - свободата. Хората, които са привлечени от онези твои качества, които ти самата не смяташ за определящи, също имат някакви свои положителни страни. Те са свободни да бъдат такива, каквито са, а не каквито ти би искала да бъдат. Ти също си свободна да не обвързваш живота си с тях, а да намериш приятелите в тях. 
  Един въпрос - къде според теб би могла да срещнеш човек, който да ти допадне? Имаш ли някаквъ предварително изграден негов образ? 
 23. Like
  Skylove got a reaction from Донка in Споделяне на опит ?   
  Здравейте !
  Първо искам да се опиша:
  От 12 годишна почнах да се интересувам от езотерика. 
  Първо четях, за силата на мисълта. После от астрология, хиромантия, хирогномия, нумерология... В училище ме влечаха психологията и философията. 
  Докато не станах на 19 и открих Беинса Дуно.
  Книгите , които четях ги купувах от книжарницата на бялото братство. Те ми отговориха на много въпроси, но и задаваха двойно повече . Станаха ми интересни също Преподобна Стойна, Вера Кочовска, дядо Влайчо, баба Ванга, Петър Димков. И накрая прочетох и Библията. 
  Всичко това ме изпълни със много любов, изпълни ме със светлина, със спокойствие.
  Предпазва ме от грешни постъпки спрямо останалите хора. Научих много, дава ми шанс да помагам на другите , когато не са добре емоционално  и това ме прави щастлива.
  Но аз съм на 25 години, имам хубава работа, красива съм  и някак си все привличам мъже пълна противоположни на мен. 
  Без вяра, крайно материални , арогантни дори. А толкова много ми се иска да срещна някой , който би се интересувал, от това което и мен вълнува. Да говорим, да обсъждаме, да обикаляме дори безцелно природата, планините и да се наслаждаваме на всичко. Не те не виждат че в цветето , дървото или животното има една идея, има душа, има смисъл ... И нямат потребността да зададат поне един въпрос , за да може душата в тях да им даде отговор. 
  Въпроса ми е следния - смятате ли , че това е изпитание, закон на привличане , карма или е просто съдба?
  Да разясня, ако е изпитание , значи ако го издържа ще ми се даде , човека , който търся.
  Ако е закон, значи да приема че два плюса и два минуса на едно място няма и нямам шанс.
  Ако е карма, значи аз съм виновна в нещо и времето ще покаже във какво.
  Ако е съдба, значи това е част от моята мисия.
  Има ли хора, от вас , които са били като мен?
  И след кофти връзки най - накрая са срещнали някой с душа близка на своята? 
  Много се извинявам, за въпросите и благодаря на хората, които ще споделят опита и мисленето си с мен
   
 24. Like
  Skylove reacted to Донка in За смисъла на живота и защо да живея?   
  Здравейте, balthazar, и добре дошъл при нас! За мен по-горе е скрит отговорът на вашия въпрос. Ако и когато вярата в Бог и Божията Воля са "все велики излюзии", приравнени към " кариера, семейство, родители, пари, влияние,  ", човек няма шанс да открие и реализира смисъла на живота си тук на тази планета. Мисля, че ще ви бъде полезно (и не само на вас, но и на всички нас и хората около вас) да инвестирате очевидната си интелигентност в задълбочено проучване и реализация именно на тази част от вашите интереси и разсъждения. Поне в моя личен случай това изигра решаваща роля да открия себе си, мястото и пътя си тук. 
×